Ιταλία Ρώμη,Ρώμη(με παιδιά)

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Είναι αρκετά μακρύα και δεν νομίζω να σας βολέψει.
Εγώ ως πιο βολική περιοχη, όσες φορές έχω επισκεφτεί την Ρώμη, θεωρώ την μέση της via nazionale. Είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τα βασικά αξιοθέατα αλλά και από την περιοχή του Monti που έχει πολλες επιλογές διασκέδασης το βραδυ.
Ίσως να βλεπατε δύο ξεχωριστα διαμερίσματα, γιατι για τόσα άτομα θα είναι λίγες οι επιλογές που θα σας καλυπτουν.
Επίσης σχετικά με την μεταφορά απο το αεροδρόμιο, διευκρίνισε μαζί τους εαν είναι δωρεαν, γιατί πολλοί την παρέχουν με εξτρα χρεωση.
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
για το που ειναι καλυτερα να μεινουμε ωστε να μην ταλαιπωρηθουν πολυ τα παιδια, και να εχει λιγοτερο περπατημα στο τελος της ημερας, επιστρεφοντας στα δωματια κουρασμενοι.
Το είδα το διαμέρισμα και πραγματικά είναι πολύ ωραίο ως προς τη διαρύθμιση και είναι σε μια πολύ ωραία περιοχή της Ρώμης ( τιμή δεν μπορούσα να δω)...ΟΜΩΣ νομίζω ότι είναι ακατάλληλο για αυτό που ζητάς.
1) Δεν είναι κοντά σε κανένα αξιοθέατο για να μπορείς έστω και σε ένα να πας με μεγάλη ευκολία
2) Είναι πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης για να είστε ευέλικτοι( πάμε να δούμε κάτι, γυρίζουμε και ξαναφεύγουμε) κυρίως με παιδιά
3)Το πιο σημαντικό... Φαίνεται ότι έχει πολύ κοντά στάση τραμ και λεωφορείων( αυτό είναι καλό) αλλά όχι Μετρό.
Πρέπει να λάβεις υπ`όψιν σου ότι
Α) η Ρώμη έχει πολύ κίνηση και μποτιλιάρισμα άρα θα σας παίρνει αρκετή ώρα η μετακίνησή σας ,ανάλογα βέβαια με τις ώρες που θα κινείστε( και στριμωξίδι)
Β) Θέλει πολύ καλή μελέτη του χάρτη των ΜΜΕ για να δεις αν τα συγκεκριμένα που περνάνε από εκεί, έχουν καλή ανταπόκριση με αυτά που πάνε στα διάφορα αξιοθέατα.
Γ) Μεγάλη προσοχή στις ώρες που κινείται η κάθε γραμμή γιατί δεν ισχύει για όλα το ίδιο ωράριο.(Παραδείγματα τυχαία) Η γραμμή 16 έχει τελευταίο δρομολόγιο στις 20.45 ,Η γραμμή 9 στις 21.00, Η γραμμή 2 στις 21.15. Επίσης μπορεί κάτι άλλο να ισχύει το καλοκαίρι, άλλο τον χειμώνα...άλλο το ΣΚ, άλλο τις καθημερινές...
Σχεδόν σε κάθε στάση έχει πίνακα με όλες τις ώρες και τι ισχύει αλλά θέλει προσοχή για το καθένα ξεχωριστά.

Βεβαίως, αφού πας "εξωτερικά" βλέπεις συνεχώς και όλη την πόλη.
Το Μετρό πέρυσι που είχαμε πάει ήταν αρκετά καθαρό γιατί πριν 2-3 χρόνια....άστο...

Θα τα καταφέρετε μια χαρά!!!Η Ρώμη είναι καταπληκτική!!! Απλά θέλει καλή προετοιμασία στις μετακινήσεις γιατί με τα παιδιά δεν είναι εύκολο να κάνεις λάθη..(Εμείς κάναμε και ...μάθαμε!!!).
Ρώτα με για ό,τι χρειάζεσαι!!!.
 

EFOULAKI

Member
Μηνύματα
11
Likes
3
ευχαριστω πολυ. Τελικα το ακυρωσα και εκλεισα αλλα δωματια πολυ κοντα στο σταθμο μετρο Manzoni.
Θα ειμαστε 2 οικογενεις με 4 συνολικα παιδια 12 ετων. Τωρα θελω να ψαξω ευκολο και οικονομικο μετακινησης απο το αεροδρομιο Ciampino μεχρι τα δωματια μας. Καπου διαβασα για καποιο λεωφορειο? Επισης στο Βατικαονο ισχυει οτι ειναι κλειστο τις Κυριακες?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.134
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom