Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
τελικά για το Βατικανό έκλεισα μέσω ίντερνετ και ζήτησα από το ξενοδοχείο να μου εκτυπώσει το voucher. Πήγα το Σάββατο ώρα 13:30 και δεν υπήρχε δείγμα ουράς. Τσάμπα τα έξτρα λεφτά που δώσαμε. Αντιθέτως στον Άγιο Πέτρο, γινόταν το αδιαχώρητο.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Φίλοι καλησπέρα και καλώς σας (ξανα)βρίσκω!

Έψαξα στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι, ίσως δεν χρησιμοποίησα τα σωστά κλειδιά, για αυτό συγχωράτε με εκ των προτέρων αν επαναλαμβάνομαι :)

Θα επισκεφθώ τη Ρώμη σε ένα σύντομο πενθήμερο ταξίδι και δεν χρειάζεται να ρωτήσω τι να δω μιας που, όπως φαίνεται, όλη η αρχαία ιστορία θα βρίσκεται στα πόδια μας. Τί γίνεται όμως με τη σύγχρονη;

Ο συνοδός μου στο ταξίδι αυτό είναι 20th century history /politics freak. Τι υπάρχει στη Ρώμη (μουσείο, βιβλιοθήκη, πάρκο, πλατεία, οτιδήποτε) με αναφορές στην πρόσφατη ιστορία της πόλης ή/και της χώρας για να επισκεφτούμε; Ξέρετε, πορεία προς τη Ρώμη, Άλντο Μόρο, Τολιάτι, ό,τι έχετε δώστε στο λαό :D Είδα ότι υπαρχει ένα WWII museum αλλά εκτός πόλης.. κ επίσης κάποια bunkers, αλλά δεν έχω ιδέα αν αξίζουν.

Ιταλόφιλοι ή ιστοριόφιλοι, τα φώτα σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ευχαριστώ πολύ όλους! Σάμιον να ρωτήσω τούτο http://www.fiume-rijeka.it/ τί είναι για μας τους αδαείς μή ιταλομαθείς;
Πωπω, και τα δυο άλλα μουσεία μου φαίνονται σούπερ ενδιαφέροντα! μάλλον θα συνδυάσω και μια επίσκεψη στο memorial.. :/ Και έλεγα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάτι.. Υπερ-ευχαριστώ!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπα εχει κι αλλα αξιοθεατα συγχρονης ιστοριας περα απο το ημιφασιστικο εκτρωμα που βρισκεται απεναντι απο την piazza Venezia η Παραπαιουσα;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα επισκεφθώ τη Ρώμη σε ένα σύντομο πενθήμερο ταξίδι και δεν χρειάζεται να ρωτήσω τι να δω μιας που, όπως φαίνεται, όλη η αρχαία ιστορία θα βρίσκεται στα πόδια μας. Τί γίνεται όμως με τη σύγχρονη;
Έχει και σύγχρονη ιστορία η πόλη της κλασσικούρας και του παπαδαριού;

Σοβαρά τώρα, κάποιον που έχει λόξα με την Ευρωπαϊκή ιστορία του 20ου αιώνα, τον ξεκινάς από Βερολίνο, όχι από Ρώμη....
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ειναι σαφης ο τιτλος? Αλλο θεμα δεν εχει να σπαμαρετε? Ασχοληθειτε με κατι αλλο σπιτακι σας αν δεν μπορειτε να βοηθησετε την αγαπητη Dorotija.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συγγνωμη αλλα δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα. Η ανακαλυψη συγχρονης ιστοριας στη Ρωμη ειναι μεγαλυτερη κι απο την ανακαλυψη των αρχαιολογικων ευρηματων στην Αμφιπολη.
Τοσα χρονια ειχα την εντυπωση πως το αισθημα υπερηφανειας που νιωθουν οι Ρωμαιοι ειχε παγωσει ως αλλος Βεζουβιος καθε καλλιτεχνικη δραστηριοτητα στην πολη. Να μην ξαφνιαστω;
 

trombone

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Γειά σε όλους! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ταλαιπωρία που έζησα χθες στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης. Πετούσαμε 6:45 το πρωί για Αθήνα με τη Ryanair και το boarding pass έκλεινε μισή ώρα πριν την πτήση (στα χαρτιά τουλάχιστον έτσι έγραφε, γιατι αμφιβάλλω..), δηλαδή στις 6:15. Φτάσαμε 5:20 στο αεροδρόμιο και πήγαμε στην ουρά των check in (είχαμε κάνει ηλεκτρονικό τσεκ ιν ήδη). Αφού περιμέναμε μερικά λεπτά εκεί, μας είπε η κοπέλα να πάμε στην ουρά για τις πύλες (και τον σωματικό έλεγχο).
Είδαμε μια ουρά τεράστια και -μην μπορώντας να κάνουμε αλλιώς- περιμέναμε από πίσω.
Καταλάβαμε πως εκεί περίμεναν οι επιβάτες για ΚΑΘΕ ΠΤΗΣΗ και πως περνούσαν όλοι από τα ίδια μηχανήματα σωματικού ελέγχου. Δεν ήταν ξεχωριστά, όπως π.χ. στο ΕΛ.ΒΕΝ.
Η ώρα περνούσε και η ουρά προχωρούσε αργά αργά. Κάθε φορά που έφτανε η ώρα να κλείσει το boarding pass κάποιας πτήσης, έβγαζαν τους επιβάτες της εκάστοτε πτήσης σε άλλη ουρά και τους περνούσαν από ένα πλαϊνό ξεχωριστό μηχάνημα για να μην καθυστερούν. Όταν έφτασε η ώρα που θα έκλεινε και η δική μας πύλη, μας είπαν να βγούμε από την ουρά και να πάμε στη διπλανή ουρά που ήταν μικρότερη και αποτελείτο από όσους βιάζονταν πραγματικά. Εκεί, κάναμε το λάθος να πάμε και να περιμένουμε, αντί να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε. Μας έκαναν σωματικό έλεγχο 6:35 και όταν πήγαμε στην πύλη μας τρέχοντας μας ανακοίνωσαν οτι έχει κλείσει η πύλη εδώ και 20' και πως χάσαμε την πτήση. Να τονίσω πως είχαμε ακόμη 10' για να φύγει το αεροπλάνο και ήμασταν στην πύλη, αλλά δε μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε.
Πήγαμε να παραπονεθούμε και όλοι κουνούσαν το κεφάλι τους συγκαταβατικά και μόλις τελειώναμε αυτό που λέγαμε μας απαντούσαν απλά να πάμε να πάρουμε άλλο εισιτήριο από τον κισέ της Ryanair, με την οποία ταξιδεύαμε.
Αν κλείναμε εισιτήριο μέσα στην επόμενη 1 ώρα θα δίναμε 110€ επιπλέον, ενώ αργότερα θα δίναμε 200€. Η επόμενη πτήση ήταν 11,5 ώρες μετά από τη δική μας. Το ίδιο έπαθαν πολλοί επιβάτες της πτήσης μας (καθένας έδωσε από 110€ λοιπόν ΕΠΙΠΛΕΟΝ του εισιτηρίου του στη Ryanair) και όχι μόνο αυτής της πτήσης αλλά και των επόμενων. Κάθε λίγα λεπτά βλέπαμε εκνευρισμένους ανθρώπους να διαμαρτύρονται οτι έχασαν την πτήση τους λόγω της πολυκοσμίας και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ. Απλά τους πρότεινε η Ryanair να σπεύσουν να της δώσουν 110 ευρουλάκια για να πάρουν την επόμενη πτήση.
Προφανώς, αν δεν έχεις business class δεν μπαίνουν στον κόπο να φωνάξουν το όνομά σου αν έχεις κάνει check in και δεν έχεις εμφανιστεί στην πύλη, όπως κάνουν άλλες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ εταιρείες και αεροδρόμια.
Για να μη σας κουράσω άλλο, η απογευματινή πτήση έφευγε 18:10, το boarding pass "έκλεινε" στις 17:40 ΑΛΛΑ η πύλη μας άνοιξε 10' αργότερα από την ώρα που έγραφε οτι κλείνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή ξεκινήσαμε να βγαίνουμε για το αεροπλάνο στις 17:50. Μέχρι τις 18:00-18:05 είχαμε αδειάσει την πύλη και είχαμε μπει στο αεροσκάφος. Συνεπώς, αν κάποιος ήταν στην πύλη 5' πριν την αναχώρηση, μπορούσε κάλλιστα να μπει στο αεροπλάνο!!!!!!!!!!!!

Να προσέχετε πολύ, να πηγαίνετε πολύ νωρίτερα στο αεροδρόμιο και να έχετε κάνει web check in όσοι ταξιδεύετε με τη Ryanair τουλάχιστον 4 ώρες πριν την πτήση, αλλιώς πληρώνετε πρόστιμο 50€.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως πήγαμε 1,5 ώρα πριν την πτήση στο αεροδρόμιο, έχοντας κάνει web check in και χάσαμε την πτήση μας!!!!!!!!!!!! Και ΦΥΣΙΚΑ έπρεπε να πληρώσουμε 110€ χωρίς κανέναν λόγο και να υποστούμε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
Πλακάκια τα έχουν κάνει με τη Ryanair για να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου..
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom