Ιταλία Ρώμη

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
καποιο λαθος εχεις αγαπητε..εγω το διασκεδαζω οπως το διασκεδαζα παντα..αλλοι το παιρνουν πατριωτικα και συγχεουν το φορουμ με την πραγματικη ζωη, οπως φαινεται απο τα πμ που παιρνω κι απο τους "φιλους" που εχασα στο facebook...και με αφησαν απαρηγορητο...αχαχααχαχ...

Πλάκα κάνεις!!! Κλαιωωωωω....:haha::haha:
 

ranioula34

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
china
Ταξίδι-Όνειρο
bora bora
Καλησπέρα σας.Πετάω για Μαιαμι μέσω Ρώμης.Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει χώρος καπνιστών στο αεροδρόμιο της Ρώμης?Fco?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σας.Πετάω για Μαιαμι μέσω Ρώμης.Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει χώρος καπνιστών στο αεροδρόμιο της Ρώμης?Fco?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ναι υπάρχει...αν θυμαμαι καλα οπως φτανεις απο τις αφιξεις (και εφοσον δεν πας για παραλαβη αποσκευων) στο τερμα του διαδρομου κανεις αριστερα και ανεβαινεις την κυλιομενη, κατευθυνεσαι προς τα McDonalds και θα το βρεις λιγο μετα τα Mc... Παντως εχει και υποδειξεις κατευθυνσης οποτε μη σε αγχωνει... :xmas_cool:
 

λενηλενη

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
παιδια χρειαζομαι βοηθεια

θα πάω ρωμη τον μαρτιο ....εχω ψαχτεί παρά πολύ αλλά έχω μπερδευτεί....
θα πάω ουσιαστικά για 3,5 ημέρες και θέλω και να πάω βατικανο, και να επισκευτώ το μουσείο του καπιτόλιου~ρωμαική αγορα~κολλοσεο αλλα και να πας στο τιβολι αλλα και μια μερα στιν φλορεντια...
αν την Δευτέρα το απόγευμα (που φτάνω) πάω στο μουσείο του καπιτώλιου (που κλείνει στις 20.00) κατα τις 18.00 μετά κατεβαίνοντας την βια ντε φορι ιμπορταριαλι να δω την ρωμαική αγορα και το κολλοσέο, αξιζει η θα ειναι δώρων άδωρων?
την Τρίτη το πρώι στο βατικανό μεχρι και το μεσιμερι, μετα στην πιατσα ναβονε,πανθεον,και φοντανα ντι τρεβι,
την Τεταρτη το πρωί να παμε στο τίβολι και οταν γυρίσουμε μια βόλτα στην πλατεία ντε σπανια και πλατεία ντε πόπολο
και την πέμπτη πάμε φλορεντία
παρασκευή πρωί επιστρέφουμε
Πως σας φαίνεται??? Μην μου πείτε ακατόρθωτο...

με το ROMA & PIU PASS χρειάζεται να κάνω κράτηση για να μπω στο μουσείο του βατικανου και στο καπιτόλιο????;)
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Οι 3μιση μέρες ίσα που φτάνουν για τη Ρώμη και πάλι όχι για όλα όσα θα μπορούσες να δεις και να κανεις... Με το προγραμμα αυτό αφήνεις εκτός Trastevere, Gianicolo, Villa Borghese, Quirinale, Circo Massimo, Isola Tiberina,΄Castello Sant Angelo, Museo dei Cappuccini και ένα σωρό ακόμη πράγματα.... Το πιο σημαντικό είναι ότι αφήνεις εκτός τη μαγεία της Ρώμης, γιατί θα είσαι συνεχώς στο τρέξιμο για να προλάβεις να τα δεις όλα αυτά... Το σημαντικό κατά τη γνώμη μου δεν είναι να πάμε πχ στην P.zza Navona, να κάτσουμε 10 λεπτά για να βγαλουμε φωτογραφιες και να πούμε "Α ωραία το είδαμε κι αυτό.."

Ομως πέρα από τη Ρώμη που αδικείς τρελά με το πρόγραμμά σου, εξίσου αδικείς και τη Φλωρεντία... Δεν της δίνεις ούτε μια μέρα (λάβε υπόψη και τις μετακινήσεις σου μέχρι και από εκει)!! Σκάρτη μέρα λοιπόν για την πόλη της Αναγέννησης για να προλάβεις να δεις τί σε αυτό το χρόνο;; Η Φλωρεντία δεν είναι για ξεπέτα, ούτε και η Ρώμη... Σου είπα τη γνώμη μου βάλτα κάτω και μέτρα τα, η τελική απόφαση φυσικά εννοείται ότι είναι δικιά σου...:)
 

λενηλενη

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Σας ευχαριστώ που προσπαθείτε να με βοηθήσετε λέγοντας την γνώμη σας... η αλήθεια ειναι οτι το πρόγραμμα το είδα σε κάποιο τουριστικό γραφείο και είπα πως θα τα καταφέρω και εγώ... η λαχτάρα μου να τα δώ όλα με οδήγησε σε αυτό το πρόγραμμα...

Για την ROMA & PIU PASS θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...
στο Βατικανό να μπω με αυτήν??? θα αποφύγω την όποια ούρα??? η θα πρέπει να αγοράσω τα εισιτήρια( μέσω ιντερνέτ) ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε??? και αν τα παρς απο το ιντερνετ θα έχω εκπτωση λόγο τησ roma& piu pass
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χωρίς να έχω κάποιο θέμα με τα τουριστικά γραφεία, απλά δεν έχει τύχει να μου χρειαστούν μέχρι τώρα, ειμαι σιγουρη ότι το προγραμμα αυτό που προσφερει ειναι για κλαματα.... Προφανως, θα προκειται για καμια ξεναγηση του τυπου ειμαι στο λεωφορειακι και βλεπω την πολη απο εκει, αντε κατεβαινω και σε 2 -3 μερη να πιω εναν cappuccino... Εμενα μου φαινεται αδιανοητο να δεις την πολη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα, ποσο μαλλον να βαλεις και Φλωρεντια μεσα....
Αν καταλαβα καλα ομως, εσυ δεν εχεις κλεισει με το γραφειο αυτο...απλα ειδες το προγραμμα και προσπαθεις να το κανεις ανεξαρτητα, σωστα;;; Αν κάνω λάθος, τότε εσύ κάνεις ετοιμάζεσαι να κάνεις ένα πολύ πιο μεγάλο λάθος!!

Τωρα με εχεις πιασει λιγο αδιαβαστη... Και δε μπορω να κανω αναζητηση τωρα για να σε βοηθησω..Ισως εδώ μπορεί να σε βοηθησει ο Samion ή κάποιο άλλο μέλος... Η Roma & piu pass είναι το ίδιο πράγμα με τη Roma pass ή πρόκειται για άλλη κάρτα με άλλα προνόμια;; Αν είναι η ίδια τότε σου προσφερει 2 δωρεάν εισόδους, χωρίς να περιμενεις σε κάποια ουρά (συνηθως προτιμαμε Colosseo, Villa Borghese που εχουν και τις πιο ακριβες εισοδους), εκπτώσεις σε άλλες εισόδους, δωρεαν μετακινησεις με μμμ... Προσοχη με το Βατικανο ομως... Το Βατικανο δεν περιλαμβανεται στη Roma Pass... Για τα Musei Vaticani πρεπει να κλεισεις απο το Ιντερνετ τα εισιτηρια για να αποφυγεις την ομολογουμενως τεραστια ουρα που συνηθως συνανταμε εκει και να φροντισεις βεβαιως να εισαι στην ωρα σου εκει και λιγο νωριτερα αν ειναι δυνατον.... :)
 

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
460
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
είναι οντως πολύ εξυπηρετική η roma pass, ειδικά στο κολοσσαίο γλυτώσαμε τρελή ουρά!:clap:
επίσης εαν θυμάμαι καλά το colosseo, Pallatino, Foro Romano είναι ενιαίο εισιτηρίο
και πιάνετε σαν μια είσοδο.
Στον Αγ.Πέτρο είχε ουρά αλλά τσουλαγε γρήγορα ,καθως και στο μουσείο του Βατικανού δεν είχε καθόλου ουρά, εκει όμως που φάγαμε ήττα ήταν για τον τρουλο.
 

λενηλενη

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
τιβολι

Μπορώ να πω ότι με επησες ιταλιτσα....
θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με το τιβολι...
πως πηγαίνω εκεί??? τι πρέπει οπωσδήποτε να δω εκεί???
που μπορώ να καθίσω για φαγητό???:roll:
συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά...
 

NIKIMAK

Member
Μηνύματα
75
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
ξανά Νέα Υόρκη και ξανά
Παιδιά μόλις γύρισα από Ρώμη! Θέλω να ευχαριστήσω όλο το φόρουμ για τις πολύτιμες λεπτομέρειες που ανακάλυψα από δώ.
Δε θα επεκταθώ σε πολλά πράματα, απλά μερικές λεπτομέρειες που ίσως βοηθήσουν όποιον πάει πρώτη φορά Ρώμη:
1)Κανόνισα shuttle bus με περίπου 15?/άτομο από/πρός fiumicino. Γλίτωσα χρόνο και ταλαιπωρία από το να κουβαλάω τις βαλίτσες στους δρόμους της Ρώμης.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος....επειδή ξεκινάω τον προγραμματισμό του ταξιδιού μας ... έχω μπερδευτεί λίγο με την μεταφορά από το Fiumicino στο ξενοδοχείο....:roll: τα shuttle bus που αναφέρεις είναι αυτά που αναφέρονται στο SITBusShuttle, transfer between Rome, Fiumicino and Ciampino airports ? και σε αφήνουν στο Termini ή στο ξενοδοχείο σου;; (κάπου τα έχω μπερδέψει....)
Τελικά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι ο πιο σύντομος τρόπος να φτάσω στην Fontana di Trevi που είναι το ξενοδοχείο, μιας και το ταξίδι μας διαρκεί 3 μέρες μόνο!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom