Σίφνος Σίφνος

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.426
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Καλησπέρα σας,
Ενδιαφερομαι να παω με το αγορι μου διακοπες, και στη Σιφνο, συγκεκριμενα στις Καμαρες εχουμε βρει ενα οικονομικο καταλυμα το οποιο απεχει απο την παραλια της Αγιας Μαρινας 400μ. Θεωρειται ευκολη/γρηγορη η προσβαση στην παραλια αυτη? Επισης απ'ότι διαβασα η νυχτερινη ζωη κινειται στην Απολλωνια, τα δρομολογια του κτελ (αφου δεν θα εχουμε αμαξι) θα μας καλυψουν για να παμε καποιο βραδυ για το ποτο μας εκει? Ή θα παμε και θα ξεμεινουμε μεχρι το πρωι? Επισης ποση ωρα ειναι η αποσταση αυτη και απο Καμαρες προς αλλες παραλιες?
Διαφωνώ λίγο με τον φίλο tol-pap. Κατ'αρχάς να αναφέρω πως υπάρχει ΚΤΕΛ μέχρι αρκετά αργά τη νύχτα μεταξύ Καμάρες και Απολλωνίας. Το 2013 που είχα πάει θυμάμαι βόλευε πολύ. Επιπλέον, επιλογές για ποτάκι υπάρχουν και στις Καμάρες και στην Αγία Μαρίνα. Θυμάμαι μάλιστα πως στην Αγία Μαρίνα υπάρχει ένα υπέροχο μπαράκι ακριβώς πάνω στη θάλασσα το οποίο νομίζω -αν θυμάμαι καλά- λέγεται Ισσαλος, ενώ και η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι αρκετά καλή! Θα συνέστεινα το να μείνετε στην Απολλωνία μόνο εάν γενικά θέλετε να ξενυχτάτε κάθε βράδυ. Με άλλα λόγια, εάν το κατάλυμα που έχετε βρει στην Αγία Μαρίνα σας ικανοποιεί και δεν είστε του υπερβολικού ξενυχτιού, είστε ΟΚ! Γενικά η Σϊφνος μου είχε αφήσει πάρα πολύ ωραίες εντυπώσεις πρόπερσι
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.426
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Το αργά που λες είναι 12 το βράδυ. Μετά θέλει ταξί.
Όντως και πρόπερσι μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν. Εξαρτάται πάντως γενικά από το πόσο θέλουν να ξενυχτάνε τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση εάν θέλουν να το "τραβάνε λίγο παραπάνω", καλύτερα να μείνουν Απολλωνία. Πάντως σχετική κινησούλα είχε τη νύχτα και στις Καμάρες και στην Αγία Μαρίνα, αλλά σε πιο ήρεμα πλαίσια
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.092
Συμφωνώ κι εγώ ότι το κτελ στη Σίφνο είναι αρκετά καλό, βγαίναμε κάθε βράδυ Καμάρες-Απολλωνία. Αν θες να καθίσεις ως αργά υπάρχουν ταξί και επειδή στη Σίφνο οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, ήταν θυμάμαι χαμηλό το κόστος. Βολικό νησί.
 

EviKot

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Γεια σε όλους!!!Είμαι νέα χρήστης,μέχρι τώρα μόνο διάβαζα τις κατατοπιστικότατες περιγραφές σας!Θα πάμε με το φίλο μου Σίφνο 7-13 Αυγούστου και ενώ έχω βρει πληροφορίες για ταβέρνες-εστιατόρια ανησυχώ μήπως πέσουμε στις γνωστές "τουριστοπαγίδες".Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια που είναι όντως καλά;;
 

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
Γεια σε όλους!!!Είμαι νέα χρήστης,μέχρι τώρα μόνο διάβαζα τις κατατοπιστικότατες περιγραφές σας!Θα πάμε με το φίλο μου Σίφνο 7-13 Αυγούστου και ενώ έχω βρει πληροφορίες για ταβέρνες-εστιατόρια ανησυχώ μήπως πέσουμε στις γνωστές "τουριστοπαγίδες".Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια που είναι όντως καλά;;
στη Σίφνο είναι σίγουρο οτι θα πέσετε σε τουριστοπαγίδες!!
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Έχοντας επιστρέψει πρόσφατα από το νησί του Απόλλωνα θα ήθελα να αναφέρω κάποιες σημαντικές πληροφορίες:

1. Συγκοινωνίες: Δεν υπάρχει έκπτωση σε φοιτητές και ανέργους. Μόνο στους πολύτεκνους.
Τιμή για όλες σχεδόν τις διαδρομές: 1,80. 2,30 για Καμάρες προς Βαθύ και αντίστροφα. Πολλά χρήματα για διαδρομές πολύ λίγων λεπτών (Απολλωνία - Κάστρο, Απολλωνία - Καμάρες). Αν είστε μεγάλη παρέα, συμφέρει να νοικιάσετε αυτοκίνητο, θεωρώ. Η τιμή των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων εξαρτάται από την περίοδο επίσκεψης στο νησί. Π.χ. αρχές Αυγούστου είχε 50 ευρω την ημέρα συν τη βενζίνη.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση με κτελ στα Βρουλίδια, ούτε σε αφήνει το κτελ κάπου κοντά για να κατεβείς με τα πόδια στην παραλία.
Τέλος, υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην περαίωση τον δρομολογίων.

2. Στενό Απολλωνίας: Οι τιμές φαγητού είναι ελάχιστα χαμηλότερες από αυτές στη χώρα της Μυκόνου. Ενδεικτικά, 6,5 ευρώ η χωριάτικη σαλάτα, 10 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα. Επίσης, οι μερίδες μου φάνηκαν μικρές. Οι τιμές ποτού είναι λίγο τσιμπημένες (λ.χ. κρασί 6 ευρώ, βότκα 8 ευρώ, κοκτέιλ 10 ευρώ).
Πήγαμε την πρώτη μέρα το μεσημέρι για φαγητό και πολλά μαγαζιά ήταν κλειστά κι όσα ήταν ανοιχτά είχαν περιορισμένες επιλογές φαγητού. Ο μαγαζάτορας μας είπε ότι στο στενό μαζεύεται κόσμος από τις 8 μ.μ. και μετά, εξού και το γιατί συμβαίνει αυτό. Στις 3μιση το βράδυ κλείνουν τα μαγαζιά που παίζουν μουσική και το πάρτυ συνεχίζεται στα κλαμπ (Grado, Xodos) εκτός του στενού, στο δρόμο προς Καταβατή.
Στο στενό θα βρείτε τα πάντα: καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, μαγαζιά με ρούχα, κοσμήματα, αναμνηστικά.
6059918066_3e85e2be78_b.jpg

Θα πρότεινα: λουκουμάδες στο "τρεις ξανθοί άγγελοι", ρακόμελα και μανούρα στον Δρακάκη, μερίδα γύρο στο "η γωνιά του Μιχά", καφέ στο Μπότζι.
Κοκτέιλ στο Kavos sunrise στο Κάστρο με υπέροχη θέα (τιμή: 5 ευρώ).

3. Παραλίες: Είχα ακούσει ότι οι παραλίες της Σίφνου δεν αξίζουν. Το διαψεύδω. Το νησί διαθέτει όμορφες και καθαρές παραλίες -> Βαθύ, Γλυφό, Πλατύς Γιαλός, Χρυσοπηγή. (Αναφέρομαι μόνο σε αυτές, διότι αυτές επισκέφθηκα). Στις τρεις πρώτες έχει πετρες σε κάποια μόνο σημεία, οπότε αποφεύγεις τα σημεία αυτά. Η τελευταία ενδείκνυται για βουτιές. Μπορείτε επίσης να ξαπλώσετε στα βράχια για ηλιοθεραπεία.
Το φαγητό στις παραλίες κοστίζει λιγότερο. Θα πρότεινα το "Στέκι" στον Πλατύ Γιαλό.

4. Γλυκά: Η Σίφνος έχει πολλά παραδοσιακά γλυκά -> αμυγδαλωτά σε διάφορες εκδοχές, μπουρέκια, κουλούρια, μπισκότα, μελόπιτα. Προτείνω το ζαχαροπλαστείο "Το Σταυρί" κοντά στο κέντρο της Απολλωνίας. Φρέσκα προϊόντα, πολλοί ευγενικοί και εξυπηρετικοί ιδιοκτήτες.

5. Γραφικότητα: Άπειρη! Στο Κάστρο, στο στενό της Απολλωνίας, στον Αρτεμώνα. Δεν υπάρχουν λόγια. Για να μεταβείτε από την Απολλωνία στον Αρτεμώνα ακολουθείστε το μονοπάτι, μην πάτε από τον αυτοκινητόδρομο. Λίγο κουραστική η ανηφόρα, αλλά φυσάει το δροσερό αεράκι και σε συνδυασμό με τη γραφικότητα που βλέπεις, αποζημιώνεσαι. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τους ανεμόμυλους στον Αρτεμώνα. Εκπληκτική θέα!

6. Σιφνιοί: ως επί το πλείστον ευγενικοί, καλοσυνάτοι άνθρωποι. Βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

7. Διαμονή: Εμείς μείναμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, 3 λεπτά από το Στενό της Απολλωνίας. Οικονομικό και ευρύχωρο δωμάτιο, πολυ ευγενικοί κι εξυπηρετικοί οι ιδιοκτήτες.

Αν θέλει κάποιος περισσότερες πληροφορίες, να μη διστάσει να με ρωτήσει. :)
 

katsapleouras

Member
Μηνύματα
90
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Σέρρας
Ταξίδι-Όνειρο
Με καλή παρέα:παντού
«Τον κακό σου τον φλάρο» θα πείτε όσοι διαβάσετε τα παρακάτω αλλά δεν σας κρατώ μούτρα γιατί είναι λίγες απαντήσεις σε ερωτήματα που με απασχόλησαν οργανώνοντας το ταξίδι για 3ημερη απόδραση στην Σίφνο. Χίλια ευχαριστώ στους ενοίκους του φόρουμ-νησιά αιγαίου- Σίφνος, γιατί με τις πληροφορίες τους ο katsapleouras
πέρασε ένα σούπερ ουαου τριήμερο δεκαπενταύγουστου στο νησί.

Σίφνος :Πριν φτάσω περίμενα να δω κοσμοπολίτικο νησί με νεόπλουτους, ήρωες των περιοδικών, κάτι σαν Μύκονο δλδ, και μετά από τρεις μέρες εκεί, είδα ένα οικογενειακό ήσυχο φιλόξενο νησί.(έτσι το είδα έτσι και σας το λέω)
Πρώτο μεγάλο ερώτημα η διαμονή. Υπάρχουν ένα σωρό ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κάθε σημείο του νησιού πολλά από τα οποία χωρίς δική τους ιστοσελίδα. Συμπέρασμα εάν δεν είναι δεκαπενταύγουστος βρίσκεις και επιτόπου. Εγώ έμεινα καμάρες στο Μελτέμι με 50 ευρώ την βράδια. Για έναν ύπνο που το χρησιμοποιούσα.... καλό . Το νου σας ρεμάλια!!! στην επιλογή καταλύματος για όσους έχουν ΙΧ.(στο κάστρο πχ. αφήνεις το αυτοκίνητο έξω από τον οικισμό το ίδιο και στην Απολλωνία). Χορταίνει όμως θέα το μάτι. Οπότε, λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό Καμάρες εάν υπάρχει ΙΧ , Απολλωνία - Αρτεμωνας για νυχτόβιους που δεν έχουν μέσο, Κάστρο για χαιλίκια!!!!
Το επόμενο ερώτημα ΙΧ ή λεωφορείο?
Με δεδομένο ότι δύσκολα βρισκεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο ΠΣΚ- Ιούλιο -Αύγουστο….. Τα 120 ευρώ περίπου του εισιτήριο του ΙΧ από Πειραιά και πίσω, τα λέω πολλά για την εποχή αλλά….. η επιλογή του κτελ δύσκολη γιατί χάνεις αρκετό χρόνο με αναμονή (ειδικά όταν οι μέρες είναι λίγες ), γιατί χάνεις υπομονή- διάθεση από συνωστισμό - μέσα και έξω από αυτό + την αγωνιά αν πέρασε, θα περάσει, έχει άλλο μετά(το βράδυ) ...ουρά στο ταξί και… πάλι αναμονή…. Ταπεινά θα έλεγα κτελ μόνο σε περίπτωση τσακαλοπαρεας για το χύμα της κατάστασης ….Ταπεινά ….
Επόμενο θέμα η παραλίες .Σε όσες πήγα το ίδιο βαρετό πράγμα … πεντακάθαρα γαλάζια- πράσινα νερά … πεντακάθαρα γαλάζια- πράσινα νερά ….. Καμάρες ρηχά , άμμος , σκιές …ψήφο εμπιστοσύνης.... στο Old Captain's Bar πολύ πολύ δροσερό καφέ επάνω στο κύμα. Αγία Μαρίνα ρηχά , άμμος , σκιές κολλητά με Καμάρες ίδια παραλία και αυτή την φορά στο Folliecafe απόγευμα για να δούμε και τον ήλιο να κρύβετε μέσα στην θάλασσα. Υπέροχα .Στα 50 μέτρα ανεβαίνοντας μερικά σκαλάκια στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας καταπληκτική θέα για ηλιοβασίλεμα .Υπέροχα κρύα πεντακάθαρα γαλάζια- πράσινα νερά και από την πλευρά της χρυσοπηγης (πανέμορφο τοπίο) παραλία και με βράχια και με άμμο - σκιές (αποκοφτο). Aποκοφτο = λεμπεσης = μαστέλο = μμμμμμ!!!!! Προσωπικά λέω ... πλατύς γιαλός + Βαθύ = ότι Πλαταμώνας για εμάς τους Θεσσαλούς δλδ δεν χάλασε και ο κόσμος αν δεν πάει κάνεις (ταπεινή μου άποψη). Πάμε και λίγο βόρεια …..οπα στοπ ….φτάσαμε …..ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ …….Δεν υπάρχουν λόγια ……κανονικά αν πας Σίφνο και δεν πας στα βρουλιδια πρέπει να μένεις μετεξεταστέος και το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου ξανά πίσω στο νησί!!! Πάρτε σφυρί και καρφώστε το στο καλά στο μυαλό σας …….πάμε για χερόνησο και λίγο πριν φτάσουμε αριστερά υπάρχει ταμπέλα ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ και δρομάκι με 10 μέτρα τσιμέντο. Μετά το τσιμέντο αρχίζει χωματόδρομος που κατεβαίνει και κατεβαίνει και κατεβαίνει ….μέχρι ένα μεγάλο πλάτωμα (το πρώτο) …αρκετά μεγάλο ….. … όσοι έχουμε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή έως και 1000 κ.ε…… σταματάμε και το κόβουμε ποδαράτο 20 λεπτά περίπου …..η έχοντες μεγαλύτερου κυβισμού συνεχίζουμε …..Στο δεύτερο (πολύ μικρό) πλάτωμα (εκεί που ξεκινά πάλι τσιμέντο), το αφήνουν οι έχοντες 1200 - 1600…..θα τα χρειαστείτε… δύσκολη η μανουβρα αν το μικρό πλάτωμα έχει παρκαρισμένα πάνω από 6 αυτοκίνητα….. στο σημείο εκείνο βλέπεις και την παραλία. Μέχρι κάτω μόνο 1800αρηδες και ανω και οι 4Χ4 …Η παραλία τα ΣΠΑΕΙ… όχι το εξω αλλά το μέσα… Δ ε ν Υ π ά ρ χ ε ι !!!!….ΒΟΥΡ!!!!! Τέλος καλή παραλία και η χερονησος όχι κάτι το τρομερό αλλά καλή με άμμο - σκιές . 7 Μάρτυρες και Κάστρο = τρέλες βουτιές στο απέραντο γαλάζιο= εμπειρία =παιδί ξανά !!!!!Στα θετικά των παραλιων της Σίφνου το ντουζ στις περισσότερες από αυτές!!!Κρίμα να σε τρώει το αλάτι όλη μέρα. Λεμονόπιτες (φανταστικες) κάστρου στο κονακι , λουκουμάδες σε ξανθούς άγγελους , βόλτες σε απολλωνίες - κάστρο κ.α σε επόμενο μήνυμα…..I LOVE SIFNOS……και το δικο μου tip: http://popaganda.gr/o-tse-zi-sti-sifno/
http://www.iefimerida.gr/news/119765/ύμνος-στο-πιο-τρελό-μπαρ-των-κυκλάδων-το-kavos-sunrise-στο-κάστρο-της-σίφνου-ένας-παράδε

.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.426
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μετά τα όσα ωραία αναφέρθηκαν για τη Σίφνο, λέω να δώσω και τρία extra ωραία tips για τους επικείμενους ταξιδιώτες του νησιού.
1) Επισκεφθειτε την εκκλησία του Αγίου Συμεών, βρίσκεται ψηλά στο βουνό πάνω από την Αγία Μαρίνα κοντά στις Καμάρες, η πλέον απίστευτη θέα και by far το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο νησί
2) Μυκηναική Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα. Βρίσκεται στο δρόμο προς Βαθύ, και είναι μια από τις σημαντικότερες μυκηναικές ακροπόλεις όλου του Αιγαίου. Αξίζει να ανεβείτε και για την υπέροχη θέα. Υπάρχει δρόμος αλλά και μονοπάτι. Το άκρως καρτ-ποσταλικό εκκλησάκι δίπλα με τη θέα σε όλη τη Σίφνο και το πέλαγος, έχει "παίξει" σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για τις Κυκλάδες
3) Καφενείο ο Δρακάκης στην Απολλωνία. Νομίζω πως την καλύτερη σχέση ποιότητας φαγητού-τιμών την βρήκα εκεί. Ειδικά οι ρεβυθοκεφτέδες του απίστευτοι...
 

Elen_aki

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπέρα, είμαι νέα στην παρέα και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για την μετακίνηση στην Σίφνο. Θα είμαστε στην Σίφνο μέσα Αυγούστου και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι εύκολη η μετακίνηση με μηχανάκι ή αν είναι απραίτητο το αυτοκίνητο. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε εκεί. Σας ευχαριστώ!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.321
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Καλησπέρα, είμαι νέα στην παρέα και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για την μετακίνηση στην Σίφνο. Θα είμαστε στην Σίφνο μέσα Αυγούστου και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι εύκολη η μετακίνηση με μηχανάκι ή αν είναι απραίτητο το αυτοκίνητο. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε εκεί. Σας ευχαριστώ!
Καλως ήρθες. Θα βρείς πολύ χρήσιμες πληροφορίες στο συγκεκριμένο τόπικ για τη Σίφνο, οπότε ξεκίνα διάβασμα.:)
Στο ερώτημα σου, με ένα μηχανάκι νορμαλ κυβικών είστε μια χαρα.
Γενικώς δουλεύει το μηχανάκι στο νησί!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.521
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom