Σαντορίνη Σαντορίνη: luxury and budget tips!

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
βασικα θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.
επειδη οι 3 απο τις 4 θα φιλοξενηθουμε στα Φηρά και η 4η θα μεινει σε ξενοδοχειο μηπως εχετε αν προτεινετε καποιο luxury σχετικα ξενοδοχειο στα φηρα που να μην ειναι μεγαλη αποσταση η απομακρα για την περιπτωση που το ξενυχτησουμε να μην εχει φοβο να γυρισει αργα , επειδη απ'οτι καταλαβα τα φηρα ειναι πιο πολυ περπατητα..εκεινη βρηκε στο Φιροστεφανη το Belvedere Hotel.

καμμια ιδεα??
Δες το Βίλα Μαρία Δαμίγου. Villa Maria Damigou (Firostefani, Greece) - Villa Reviews - TripAdvisor
Μείναμε πέρυσι. Υπέροχο.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Ένα μπουκάλι παλαιωμένο ασσύρτικο, το αμόρε και τι άλλο να θέλει κανείς;
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ένα πολύ όμορφο μέρος για ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι το χωριουδάκι Φοινικιά, λίγο πριν την Οία! Καθήστε στο εκκλησάκι της Κυρα - Παναγιάς και απολαύστε την δύση του ηλίου ανενόχλητοι!
 

msmaria

Member
Μηνύματα
40
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Γυρισαμε απο τη Σαντορίνη και πραγματικά είμαι καταγοητευμένη...τι να πω...αλλος αερας φυσαει σε αυτο το νησι...αλλος...
Λοιπον οι ντοματοκεφτεδες (τους δοκιμασα σε 2 μαγαζια) δεν μ'αρεσαν καθολου..προτιμω τους πολιτικους και τους κρητικους..αυτοι ηταν μεσα στη λαδιλα...
ουτε η φαβα μου αρεσε...τι να πω..και ειμαι και καλοφαγη...

Στο μελενιο στην Οια φαγαμε καταπληκτικο Μιλφειγ κ εκμεκ κανταιφι με θεα το απεραντο γαλαζιο.

Τα ποτακια μας τα ηπιαμε στο enigma που ειναι το καλυτερο απ'τα κλαμπ που πηγαμε...
και επισης με θεα ωραια ηταν στα Φηρα το Crystal και το Franco's(που δυστηχως δεν πηγα).

Μου εκανε τρομερη εντυπωση που οι ανθρωποι ηταν πολυ ζεστοι..στα 7νησα ειχα συνηθισει να ειναι περιεργοι...

Η κοκκινη παραλια δεν μ'αρεσε...ηταν γεματη φυκαδα..κολουσε πανω σου κ στεγνωνε κ δεν εφευγε με τιποτα..
Στη Περιβολο μας αρεσε στο jojo...εκει λιωσαμε...

Πηγαμε στη Μεσσαρια στο μουσειο του κρασιου..ωραια ηταν και πηραμε ενα καταπληκτικο επιδορπιο οινο (κοκκινο) που λεγεται Καμαριτης και υπαρχει μόνο στο μουσειο μιας και βγαινουν πολυ λιγα μπουκαλια καθε χρονο...κλασεις ανωτερο απο το βισαντο...
δεν υπαρχει σε κανενα αλλο μαγαζι...μετα πηγαμε και στο οινοποιειο του Ρουσου κ πηραμε Αθηρι και Νυχτερι.


Οτι και να πω..τελεια ηταν...να πατε...εμεις θα ξαναπαμε σιγουρα...
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ας γραψω κεγω λιγα πραγματα για την σαντορινη, μιας κεχω γυρισει καιρο τωρα..
καταρχην να πω πως ηταν η πρωτη φορα που επισκεφθηκα το νησι και δηλωνω κατενθουσιασμενη!!

η περιοδος που πηγα, ήτοι μεσα ιουλιου, θεωρω πως ηταν οριακα καλη, διοτι ειχε μεν κοσμο, αλλα σε υποφερτα πλαισια..(κοινως ουτε κινηση σε καποιο σημειο πετυχαμε, ουτε προβλημα με το παρκινγκ αντιμετωπισαμε, ουτε δυσκολευτηκαμε να βρουμε τραπεζι κλπ)!

η οια με μαγεψε..το ημεροβιγλι το λατρεψα..το φηροστεφανι με εντυπωσιασε!!ο πυργος συμπαθεστατος!!
τα φηρα με απογοητευσαν..πολυ τουριστικα για το γουστο μου και πολυ φασαριοζικα επισης..

για την διαμονη..μιας και με ταλαιπωρησε πολυ το θεμα (αναποφασιστη γαρ), να πω κεγω πως το ιδανικο θεωρω πως ειναι να μεινει κανεις οια ή ημεροβιγλι ή φηροστεφανι..δωματια υπαρχουν πολλα, σε ολες τις τιμες (ο ιουλιος επιτρεπει και καποια παζαρια)..οπως και να χει, ακομη και θεα στον γκρεμο να μην εχεις, εγω προτιμω να εχω ως βαση μου καποιο απο αυτα τα πανεμορφα μερη απο το να μενω οπουδηποτε αλλου (πχ. φηρα, ακρωτηρι, περιβολο, περισσα, καμαρι)..

και παμε στο φαγητο..πρεπει να ευχαριστησω την pattyyy για τις υπεροχες προτασεις της!!:clap:
το "μεταξυ μας" στην εξω γωνια το βρηκα πολυ χαριτωμενο και το φαγητο του υπεροχο (σαλατα με πορτοκαλι, πατατα οφτη με στακα, ντοματοκεφτεδες, λουκανικο κλπ:lol:)!!προσοχη μονο στο οτι απο τις 7 και μετα στρωνουν τα εξω τραπεζια..αν πατε βεβαια νωριτερα, θα σας βολεψουν στην μικρη βεραντουλα του μαγαζιου!επισης, καλο θα ηταν να κανατε μια κρατηση πριν πατε!το μαγαζι μαζευει πολυ κοσμο και τα "καλα" τραπεζια καπαρωνονται τηλεφωνικως!

το "cantuccio" στο φηροστεφανι, επισης πολυ καλο!η μακαροναδα με τα θαλασσινα με εξεπληξε ευχαριστα και η πιτσα λεπτη και τραγανη!!οκ, το γλυκο που διαλεξαμε δεν ηταν ο,τι καλυτερο, αλλα δεν με πολυπειραξε αυτο!

η "ταβερνα της κατινας" στο αμμουδι μας αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις..
φρεσκα ψαρια σε καλες τιμες!και ναι, φυσικα και πηρα και εκει μυδια..
by the way, η δυση του ηλιου ειναι υπεροχη και απο το αμμουδι!;)

και 2 νεες προτασεις..

-η "ροκα" στην οια=>μεζεδοπωλειο ή καφενειο οπως αναγραφεται στην ταμπελα, χωμενο στα στενακια της οιας..θεα δεν εχει, αλλα εχει υπεροχους μεζεδες και πολυ καλες τιμες!εγω εδω εφαγα τους πιο ωραιους ντοματοκεφτεδες!!

-το "καρμα" επισης στην οια=> με εθνικ κουζινα, σε μια πολυ ατμοσφαιρικη αυλη, με χαμηλο φωτισμο..το μενου περιλαμβανει και σουσι..
εμεις ξεχωρισαμε την υπεροχη φετα με μελι, τριανταφυλλο και ντοματα, την καραμελωμενη παπια με το πορτοκαλι και το ψαρονεφρι με αμαρετο και μανιταρια..

και αφησα για το τελος την "σεληνη"=>που εχει μεταφερθει και λειτουργει πλεον στον πυργο και οχι στα φηρα..εχοντας διαβασει και ακουσει τοσα θετικα για το εν λογω εστιατοριο, ομολογω οτι ειχα παει με μεγαλες προσδοκιες!ομως, εν μερει απογοητευτηκα...
το φαγητο ηταν εμπειρια..κρυα ντοματοσουπα για αρχη με νιωτικο τυρι παγωτο..και η τριλογια..φαβα παγωτο..και για κυριως πιατο το γουρουνακι με το πορτοκαλι και τον πουρε μηλου..τα γλυκα επισης τελεια..και γενικα ως προς το φαγητο (αυτο αλλωστε ειναι το ζητουμενο) δεν εχω κανενα απολυτως παραπονο..
ΑΛΛΑ ο χωρος πλεον δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο..ειναι ενα νεοκτιστο κτισμα που βρισκεται σε ενα απομονωμενο σημειο χωρις καποια ιδιαιτερη θεα..συγκρινοντας τον με τον παλιο χωρο (που εχω δει μονο σε φωτος) δεν εχει καμια απολυτως σχεση..το γεγονος οτι ο χωρος αλλαξε προς το χειροτερο, αλλα οι τιμες παρεμειναν εξαιρετικα υψηλες με προβληματισε αρκετα..
γι' αυτο ουτε σας το προτεινω ουτε και σας αποτρεπω απο το να το επισκεφτειτε..εχοντας γνωση της "νεας" καταστασης, η επιλογη ειναι δικη σας!

Για καφε, προτεινω το "τερψη εν οια" που βρισκεται ακριβως διπλα απο τον μελενιο!τα franco's εξακολουθουν να λειτουργουν και τα 2!των φηρων πνιγεται στον κοσμο, του πυργου ειναι πολυ πιο ηρεμο!

Για γλυκο, ο "μελενιος" ειναι must!ο,τι δοκιμασαμε μας αρεσε πολυ!

Για ποτο, στα φηρα εννοειται chrystal και στην οια εννοειται meteor!

Για club δεν εχω να σας πω!δεν τιμησα ουτε ενα!:haha:

Εαν αναζητατε πρωινο, ο φουρνος που βρισκεται στον πυργο (απεναντι απο ενα κιτς οσο δεν παει μεξικανικο εστιατοριο με την ονομασια "tio κατι" και μια τεραστια ταμπελα με κατι κακτους) εχει τα παντα!!κοτοπιτα, μανιταροπιτα, καλτσουνακια, μπισκοτα σε φοβερη ποικιλια, κ.α....μια σταση στο δρομο για παραλια επιβαλλεται!!

για παραλιες..δεν περιμενα και πολλα, γιαυτο και δεν απογοητευτηκα..για την ακριβεια εξεπλαγην..μια χαρα μου φανηκαν!ειναι σοβαρο γιατρε μου??για να το κανω πιο λιανα..τα παντα μου φαινονταν ωραια στην σαντορινη..
τεσπα, στο θεμα μας!!ξεχωρισα την βλυχαδα και το κολουμπο (ή κουλουμπο, οπως ακουσα να το λενε)!
κοκκινη παραλια, καμπια και καθαρος μια χαρα!
καμαρι το πετυχα με λιγο κοσμο και ειχα την ησυχια μου..
στον περιβολο και την περισσα τα ειδα ολα..γινοταν πανικος απο κοσμο, ξαπλωστρες ρεζερβε, ζευγαρια μεσηλικων να κυνηγιουνται και να φωναζουν στην παραλια, αναζητώντας 8 ξαπλωστρες στην σειρα γιατι επρεπε λεει να κατσουν ολοι μαζι, μουσικη να σπαει τυμπανα...και αλλα διασκεδαστικα..

απο οινοποιεια, τιμησαμε του κουτσογιαννοπουλου (ειναι το μουσειο κρασιου στην μεσσαρια) απο οπου πηραμε και εμεις τον καμαριτη και του σιγαλα (στην οια) απο οπου πηραμε το βαρελι σαντορινη!

οσο για το ηφαιστειο, το αφησαμε για next time..επρεπε καπως να διασφαλισω την επιστροφη μας στο νησι!λες και το καλο φαγητο και η breathtaking θεα δεν αποτελουν επαρκεις λογους!!:bleh:
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Τρέλανέ μας κι άλλο να μη τη βγάζουμε από το μυαλό μας και φέτος όλο το χειμώνα! ;)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πω πω κορίτσια! Latina με τέτοια περιγραφή μου θύμισες τα παλιά κι αγαπημένα μέρη και μου άνοιξες την όρεξη με τα καινούργια! Πάντως για όποιον "ψήνεται" πιστεύω πως ο Σεπτέμβρης στη Σαντορίνη θα είναι άκρως πομαντική και απολαυστική εμπειρία!
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Αχχχχχχχχχχχχχχχχ! Σαντορίνηηηηηηηηηηη...
όπως και να τη δεις δεν παίζεται! ;):p Latina, όπως είπαμε, την επόμενη φορά μη χάσεις το ηφαίστειο!
Ευχαριστούμε πολύ για τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες!!! :D
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
latina! Ίδια περίοδο πήγαμε Σαντορίνη!! Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα με τη μικρή διαφορά πως Βλυχάδα δεν περάσαμε ούτε τιμήσαμε την Κατίνα...Κάναμε όμως την απόπειρα επίσκεψης του Ηφαιστείου και των θερμών πηγών και πραγματικά άξιζε την ταλαιπωρία με τον ήλιο ντάλα να σε βαράει...
Η Σαντορίνη όπως την είδα είναι μια κούκλα αλλά "μυρίζομαι" πως η καλύτερη περίοδος είναι Άνοιξη ή ένα καλό σου κου το χειμώνα..αλλιώς πολύ τουριστίλα ρε παιδί μου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom