Viewmaster
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μπαλί-Μαλδίβες
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΒΡΑΔΥ
Είπα λοιπόν και γω να κοιμηθώ, αλλά μετά από μια ώρα,γύρω στις 19:00 το μάτι άνοιξε!Ετοιμάστηκα σε ένα δεκάλεπτο και ξεκίνησα για την πρώτη μου γνωριμία με το κέντρο της πόλης! Πήρα το μετρό και σε μόλις 2 ή 3 στάσεις έφτασα στο πασίγνωστο Clarke Quay στον ποταμό της Σιγκαπούρης! Tι κοσμοπολίτικο,καλαίσθητο,κλασάτο μέρος ήταν αυτό.Πολύχρωμο με εξαιρετικούς πεζόδρομους,μοναδικούς φωτισμούς, γεμάτο cosy μπαράκια και εστιατόρια,όλα με πολύ υψηλό δείκτη αισθητικής.Πολύχρωμα παράθυρα και μπαλκόνια πάνω από κάθε μαγαζί,αναρωτιόμουν αν έμενε κόσμος εκεί,δε το έμαθα ποτέ βέβαια διότι ήμουν τόσο μαγεμένος από την ομορφιά και την τάξη που επικρατούσε παντού που δε μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω
. Συνέχισα τη βόλτα μου κατά μήκος του ποταμού,συναντώντας καταπληκτικές ρομαντικές φωτιζόμενες γέφυρες, η καθεμιά σε διαφορετικό χρώμα για να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκεσαι και πολλά μαγαζιά με ζωντανή μουσική.Συνέχισα προς Boat Quay όπου πέρασα την Cavenaugh Bridge για να φτάσω σε έναν από τους διασημότερους δρόμους της Σιγκαπούρης, "One Fullerton Road".Και κάπου εκεί άρχισε η πραγματική μαγεία της πόλης όπου στα δεξιά έβλεπες την πασίγνωστη Financial District με τους θεόρατους και πάμπολλους ουρανοξύστες οι οποίοι ήταν κολλητά ο ένας με τον άλλο,στο κέντρο και απέναντι το φανταστικό ξενοδοχείο Marina Bay Sands(είχαμε κλείσει την τελευταία μας διανυκτέρευση εκεί
) και αριστερά το Merlion Park με το διάσημο λιοντάρι της Σιγκαπούρης-σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο πολύφωτογραφισμένα σημεία στον κόσμο.Σύμμαχος ο καιρός με ένα δροσερό αεράκι και χωρίς ιδιαίτερη υγρασία έκαναν τον περίπατό μου μοναδικό. Συνέχισα προς τα Esplanade Theatres, δύο πολύ εντυπωσιακά δίδυμα κτίρια όπου το ένα ήταν η όπερα της Σιγκαπούρης και το δεύτερο το στέγαζε όλες τις θεατρικές παραστάσεις που λάμβαναν χώρα στην πόλη.Εν συνεχεία,διέσχισα την διάσημη Helix Bridge,μια φουτουριστική εντυπωσιακή γέφυρα η οποία θυμίζει αρκετά το ανθρώπινο DNA ως concept,φωτισμένη φυσικά και αυτή με μια εναλλαγή μωβ και μπλε led χρωμάτων, και δίπλα ένα επίσης φουτουριστικό κτίριο το Art and Science Museum που έμοιαζε πολύ με άνθος λουλουδιού στην κατασκευή του,περιττό να πω ότι και αυτό ήταν εξαιρετικά φωτισμένο με ένα λουλακί led χρώμα.Η συγκεκριμένη εξαιρετική βόλτα ήταν διάρκειας γύρω στη μιάμιση ώρα, που κατέληξε ακριβώς μπροστά από το Marina Bay Sands, όπου στις 21:00 θα είχε ένα σόου με φώτα και συντριβάνια.Διαφορετικό από αυτό του Ντουμπάι,λιγότερο ίσως εντυπωσιακό ΑΛΛΑ περισσότερο ρομαντικό και καλαίσθητο με εκπληκτικές μουσικές επιλογές διάρκειας 15 λεπτών και σε ένα φανταστικό σκηνικό με ανεπανάληπτη θέα! Μία από τις κορυφαίες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στην πόλη!(Την ξανάκανα άλλη μία φορά το επόμενο βράδυ που ήρθε ο φίλος μου)Αφού συνέχισα την περιπλάνηση μου στον κόλπο της Μαρίνας η κούραση πλέον είχε χτυπήσει κόκκινο,οπότε αποφάσισα να επιστρέψω πίσω στο ξενοδοχείο για ύπνο οριστικά και αμετάκλητα(μην πεθάνω και από την πρώτη μέρα
)
Είπα λοιπόν και γω να κοιμηθώ, αλλά μετά από μια ώρα,γύρω στις 19:00 το μάτι άνοιξε!Ετοιμάστηκα σε ένα δεκάλεπτο και ξεκίνησα για την πρώτη μου γνωριμία με το κέντρο της πόλης! Πήρα το μετρό και σε μόλις 2 ή 3 στάσεις έφτασα στο πασίγνωστο Clarke Quay στον ποταμό της Σιγκαπούρης! Tι κοσμοπολίτικο,καλαίσθητο,κλασάτο μέρος ήταν αυτό.Πολύχρωμο με εξαιρετικούς πεζόδρομους,μοναδικούς φωτισμούς, γεμάτο cosy μπαράκια και εστιατόρια,όλα με πολύ υψηλό δείκτη αισθητικής.Πολύχρωμα παράθυρα και μπαλκόνια πάνω από κάθε μαγαζί,αναρωτιόμουν αν έμενε κόσμος εκεί,δε το έμαθα ποτέ βέβαια διότι ήμουν τόσο μαγεμένος από την ομορφιά και την τάξη που επικρατούσε παντού που δε μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω

Last edited: