Δανία Στάση Κοπεγχάγη.

Smaragda53

Member
Μηνύματα
210
Likes
368
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Καλώς όρισες κι ας άργησες! Και σήμερα αναρωτιόμουν ψηφίζοντας για την καλύτερη ιστορία τι νάχει γίνει ο Gelf!:clap:
 

Klair

Member
Μηνύματα
1.191
Likes
9.726
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καλώς όρισες!! Χαίρομαι πολύ που επέστρεψες και είσαι υγιής. Για να είμαι ειλικρινής, πολλές φορές όλο αυτό το διάστημα αναρωτιόμουν, πού χάθηκες και αν είσαι γερός. Όλα καλά λοιπόν :clap:
Δεν πειράζει για τα χαμένα ταξίδια, με λίγη υπομονή και πολλή αισιοδοξία πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθουμε σε ταξιδιωτικούς ρυθμούς.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.274
Likes
3.225
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραιος οδηγός , σε ευχαριστουμε πολύ!
Χρησιμος και για μελλοντικό ταξιδι.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
210
Likes
368
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Πάλι χάθηκες! Περιμένουμε! Τελικά Κοπεγχάγη ή Στοκχόλμη? Μεγάλα μοντέρνα ξενοδοχεία ή boutique hotels?
 

gelf

Member
Μηνύματα
626
Likes
10.770
@Smaragda53, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, για την ώθηση που μου δίνεις. Έχω μπλέξει με τη δουλειά και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεμπλέξω εύκολα. Ελπίζω με το νέο έτος να επανέλθω. Στο ερώτημα Κοπεγχάγη ή Στοκχόλμη, θα απαντήσω και στις δυο πόλεις. Προτεραιότητα Στοκχόλμη, αν και η Κοπεγχάγη είναι αγαπημένη μου και έχω φίλους. Να πας και στις δυο πόλεις, όχι μαζί αλλά σε ξεχωριστά ταξίδια, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Τα ξενοδοχεία που μένω τα έχω αναφέρει. Freys hotel στη Στοκχόλμη, 71 Nyhavn, Radisson Blu Copenhagen Plaza και Scandinavia Hotel Copenhagen, στην Κοπεγχάγη στην οποία έχω πάει πολλές φορές. Πάντως ένα εδάφιο για την Κοπεγχάγη που είχα έτοιμο, αμέσως μετά το ταξίδι, θα το αναρτήσω σήμερα, ώστε να μου μείνουν μόνο δύο κεφάλαια, τα οποία τα έχω γράψει και θα προσπαθήσω να τα αναρτήσω σε ώρες εκτός του 20ωρου ωραρίου που έχω αναγκαστεί να εργάζομαι τους τελευταίους μήνες.

@KIKI, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια (γραπτά), τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία όταν προέρχονται από έναν πολυταξιδευμένο άνθρωπο, όπως εσύ.

@Klair, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου για την υγεία μου. Κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει. Και μάλιστα όταν τρέφεται με malt. Διάβασα διαγώνια την ιστορία σου για την Αχαϊα. Εννοείς προφανώς τη Νοτιοανατολική Αχαϊα. Βάλε την ιστορία στις ταξιδιωτικές στην Ελλάδα για να συνεισφέρουμε και εμείς.
Π.χ., γνωρίζεις ότι οι ΕΕΛ Κλειτορίας ήταν οι πρώτες που κατασκευάστηκαν στο Νομό για την απορρύπανση του Αροάνιου τα τέλη της δεκαετίας του 1980; (Σήμερα απαιτείται μερική αναβάθμιση)
Γνωρίζεις ότι στη Λυκούρια έχει κατασκευαστεί ΒΙΟΚΑ, ο οποίος θα επεκταθεί και ότι προβλέπεται υδροδότηση από τις πηγές του Λάδωνα;
Μπορεί πολλούς να τους αφήνουν αδιάφορους τα έργα υποδομής μιας περιοχής, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πάω, το πρώτο που θα εξετάσω είναι τα έργα υποδομής. Επαγγελματική διαστροφή; Ίσως.
Μπορώ να συμβάλλω στην ιστορία σου, αν τα καταφέρω τη νύχτα (λόγω κόπωσης) να τη διαβάσω και θα έχω αρκετά θέματα να βοηθήσουν την ιστορία σου (αν θες). Πάντως σε ευχαριστώ πολύ. Η αποχή μου έχει σχέση με πολλές δουλειές εντός και εκτός Ελλάδας.
Έγραψα για τα ορεινά της Αχαίας, αν και μένω παραλιακά.12-Κριστιάνια.

Ένα πρωινό, παρατηρώντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μου την πόλη,

1.JPG


αποφάσισα αντί να ακολουθήσω δυτική κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης,

2.JPG


να ακολουθήσω βορειοανατολική κατεύθυνση,

3.JPG


να περάσω την πεζογέφυρα κοντά στο ξενοδοχείο

4.JPG


και να κατευθυνθώ από το αλσύλιο που έβλεπα μπροστά μου, προς την εκκλησία Vor Frelsers Kirke (εκκλησία της Σωτηρίας μας)

5.JPG


και να συνεχίσω για την περιοχή της Κριστιάνια.
Βγήκα από το ξενοδοχείο, πέρασα απέναντι την Amager Blvdπροχώρησα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του κέντρου, πέρασα την πεζογέφυρα,

6.JPG


παρατηρώντας προς τη Vor Frelsers Kirke

7.JPG


έκανα μια όμορφη βόλτα στο άλσος

8.JPG


9.JPG


προχωρώντας μέσω αυτού προς το στόχο μου, στο άλσος υπήρχαν και παιδικές χαρές

10.JPG


και κάποια στιγμή κατέβηκα

11.JPG


και ύστερα από λίγο βρέθηκα στη Vor Frelsers Kirke.

12.JPG


Η Vor Frelsers Kirke (Εκκλησία της Σωτηρίας μας) είναι διάσημη για την ελικοειδή κορυφή της που με την χρήση εξωτερικής σκάλας ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει στην κορυφή και να απολαύσει την εξαιρετική θεά προς το κέντρο της Κοπεγχάγης.
Η εκκλησία ξεχωρίζει επίσης και για το επιβλητικό "καριγιόν" (μουσικό όργανο συνδεδεμένο με το καμπαναριό) το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Βόρεια Ευρώπη και παίζει μελωδίες κάθε ώρα από 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το βασικό σώμα της εκκλησίας κατασκευάστηκε το 1695 ενώ η ελικοειδή κορυφή ολοκληρώθηκε το 1752. Η αρχιτεκτονική είναι Ολλανδικού μπαρόκ ρυθμού.
Σκέφτηκα προς στιγμή να ανέβω στην κορυφή, αλλά μια μικρή ουρά που υπήρχε με απέτρεψε.

13.JPG


Αφού έκανα ένα γύρο στον περίβολο της εκκλησίας, αποχώρησα,

14.JPG


κατευθυνόμενος προς τη γειτονική Κριστιάνια.

15.JPG


Μπήκα από τη βορειοδυτική πύλη.

16.JPG


Η Κριστιάνια είναι μια περιοχή 34 εκταρίων, σε ένα πρώην στρατόπεδο, με 850 κατοίκους και η οποία έχει αυτοανακηρυχτεί ως αυτόνομη.

17.JPG


18.JPG


Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βάλει τους δικούς τους κανόνες, "αναρχικών" ιδεών, ενώ μέχρι και το έτος 2004 το κράτος αποδεχόταν την πώληση ελαφριών ναρκωτικών. Από την ίδρυση της, το έτος 1971 και μετά η Κριστιάνια και το καθεστώς της έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και αντιμαχιών, με τα τελευταία χρόνια να γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την κατάργηση της.
Στην Κριστιάνια κυκλοφορούν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως φοιτητές, μουσικοί, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί αλλά και συνταξιούχοι, άνεργοι και άστεγοι. Επίσης υπάρχουν μικροεπιχειρήσεις όπως ξυλουργών, σιδηρουργών ένα κατάστημα με ποδήλατα, καφετέριες, restaurants, jazz και blues μπαρ, γκαλερί, συναυλιακούς χώρους και έναν φούρνο που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα για 7 μέρες την εβδομάδα και τέλος ένα μικρό παζάρι με μικροαντικείμενα.
Έκανα μια βόλτα για αρκετή ώρα,

19.jpg


20.jpg


21.JPG


22.JPG


23.JPG


24.JPG


25.JPG


και κάποια στιγμή βγήκα από την ανατολική πλευρά.
Μετά την Κριστιάνια, περιδιάβαινα σε ήρεμες περιοχές, απολήξεις θαλασσινών καναλιών,

26.JPG


27.JPG


28.JPG


29.JPG


μέχρι που έφτασα σε μια περιοχή ανατολικά του Nyhavn, όπου είχε αρκετά μαγαζάκια με street food.

30.JPG


31.JPG


Σταμάτησα λίγο, έφαγα ελαφρά, δοκίμασα και κρασάκια και μπίρες και στη συνέχεια πέρασα τις φουτουριστικές πεζογέφυρες - ποδηλατογέφυρες

32.JPG


33.JPG


και βρέθηκα ακόμα μια φορά στην αγαπημένη μου προκυμαία Nyhavn.

34.JPG
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.125
Μηνύματα
750.990
Μέλη
35.759
Νεότερο μέλος
Teoknicks

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom