Σιγκαπούρη Στάση στο αεροδρόμιο της Σινγκαπούρης...

babaduma

Member
Μηνύματα
5.050
Likes
7.793
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Υπάρχει προτεραιότητα, μπορεί να πας και να είναι ήδη κλειστό, στην περίπτωση αυτή σε προωθούν στο επόμενο ή στο Jewel tour.

View attachment 296872
OK, εσύ μιλάς για προ-κράτηση. Εγώ είπα για επί τόπου. Κανείς δεν ρώτησε από ποιά πτήση ήμασταν ούτε με ποιά θα πετάξουμε μετά, ούτε εμάς, ούτε κανέναν άλλον απ'αυτούς που περίμεναν να κλείσουν. Δεν ξέρω ούτε αν όσοι έχουν κάνει online κράτηση του τουρ αντιμετωπίζονται διαφορετικά (ξεχωριστό τουρ) ή ενσωματώνονται σ'αυτά που δημιουργούνται εκείνη τη στιγμή. Πάντως, η υπάλληλος που συνέτασσε τη λίστα δεν είχε κάποια ονόματα προ-τυπωμένα από πριν. Ίσως έτυχε, ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο γκρουπ είναι περιορισμένος και εφόσον συμπληρωθεί, οι αναμένοντες οδηγούνται στο επόμενο γκρουπ που είναι μία ή μιάμισυ ώρα μετά.
 

poised

Member
Μηνύματα
842
Likes
6.108
Την τελευταία φορά το λεωφορείο ήταν γεμάτο (50 θέσεων πάνω κάτω δε ξέρω πόσες έχει) και όσοι είμαστε με εισιτήρια Singapore κατάλαβα ότι είχαμε προτεραιότητα και κράτησαν εκτός ένα άλλο ζευγάρι. Δεν είχαμε κάνει κράτηση αλλά σίγουρα ξέρουν με τι πετάς γιατί κοιτάνε τα boarding pass.

Μπορεί να έκανα λάθος και να ισχύει η προτεραιότητα μόνο για τις κρατήσεις και το ζευγάρι να είχε πρόβλημα με την βίζα ή να μην ήταν transit οπότε τους έκοψαν για άλλο λόγο και έβγαλα λάθος συμπέρασμα, πάντως αυτή τη βδομάδα θα πάω το νυχτερινό και αυτή τη φορά έχω κλείσει online οπότε θα ρωτήσω από περιέργεια.

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς κράτηση είναι first come first served.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
494
Likes
2.168
Προσωπική μου άποψη, αν έχετε ενα δεκάωρο μεταξύ των πτήσεων, κάντε μόνοι σας τη βολτα στη Σιγκαπούρη, θα χαρειτε περισσοτερο καθαρο χρονο στην πολη. Δεν εχω δοκιμασει τα τουρ του Changi αλλα εχω παει δυο φορες στην πολη με 10 ωρο layover κ θα σας πω τι εκανα την πρωτη (γιατι τη δευτερη πηγα στοχευμενα, εχοντας ηδη μια πρωτη εμπειρια). Βεβαια προαπαιτουμενο ειναι να εχετε layover σε νορμαλ ωρες και αντοχη στη ζεστη.

1. Περνατε απο το jewel, να το δειτε χωρις φως (στο τελος θα το δειτε κ φωτισμενο).

2. Χωρις χασιμο χρονου, παιρνετε grab, επιλεγοντας μεσω του app να σας παει στο haji lane.

3. Κανετε τη βολτα σας σε μια πολυ ενδιαφερουσα για μενα συνοικια με πολλα να ανακαλυψετε, και την πιο χιπ πλευρα κ την πιο πολιτισμικη. Εχει παντου επιγραφες για να σας κατατοπισουν ιστορικα. Αν ειστε γυναικα με αποψη στα ρουχα, εχει υπεροχες κ προχωρημενης αισθητικης μπουτικ σε υπερβολικα καλες τιμες που δεν θυμιζουν σινγκαπουρη.

4. Με τα ποδια πατε στη μικρη ινδια. (Συγγνωμη για τα ορθογραφικα κ την ελλειψη τονισμου αλλα γραφω απο μια μπακατελα). Κανετε βολτα, αν θελετε κανετε μια γρηγορη επισκεψη στο heritage center (εχει εισοδο 8 sg) αλλα μονο αν εχετε ανεση χρονου κ αν ας ενδιαφερει βεβαια. Καταληγετε στο γνωστο ναο και παιρνετε απο εκει grab (αν εχετε sim, αλλιως ταξι) και πατε στο gardens by the bay. Μπορειτε να παρετε κ μετρο αλλα εδω μας ενδιαφερει η εξοικονομιση χρονου κ το grab θα σας παρει γυρω στα 6 ευρω για αυτη τη διαδρομη.

Εδω να παω οτι την chinatown την απεκλεισα γιατι δεν μου εβγαινε χρονικα. Δεν ηθελα κ να τρεχω τοσο πολυ, με ενοιαζε να προλαβω απλως ο,τι προλαβω αλλα να το ζησω κιολας, οχι να αγχωνομαι. Δεν το μετανιωσα και μου καθισε καλυτερα στη δευτερη επισκεψη.

5. Καλυτερα να εχετε επιλεξει απο πριν τι θελετε να δειτε στους κηπους, αν θελετε να πατε σε καποιο απο τα σημεια που θελουν εισοδο. Σιγουρα γνωριζετε οτι το βραδυ γινεται light show, ομως σας προτεινω να το παραλειψετε για ενα αλλο light show που θα σας πω μετα.

6. Ανεβαινετε λεβελ κ παιρνετε τη γεφυρα που θα σας παει μεσα στο marina bay sands και επειδη δεν σας παει στο υπογειο αλλα στο επομενο λεβελ, απολαμβανετε το θεαμα, χαζευετε μεσα εξω το κτιριο κ τις λεπτομερειες του (π.χ. καλλυμα απο μικρα τετραγωνα μεταλλου που κινουνται με τον αερα κ δινουν αναγλυφη υφη σε μια δισδιαστατη επιφανεια).

7. Ειναι σιγουρα καλυτερα το ηλιοβασιλεμα αλλα οποιαδηποτε ωρα κ αν βρεθειτε μεσα στο marina bay sands και θελετε να νιωσετε large, μην πληρωσετε για να ανεβειτε στο ντεκ. Καλυτερα πληρωστε στο ισογειο την ελαχιστη καταναλωση και ανεβειτε στο skybar.

8. Βγειτε απο το κτιριο κ ξεκινηστε μια βολτα γυρω γυρω ολη τη μαρινα. Καθιστε σε καποια καφετερια για να τσιμπησετε κατι. Δικια μου αγαπημενη, η alter ego, ειναι λιγο χιπστερικη αλλα ο,τι πρεπει για να δροσιστειτε μετα απο τον καυσωνα που θα εχετε φαει.

9. Ολοκληρωστε το γυρο φτανοντας ξανα κατω απο το marina bay sands και αναλογα το χρονο σας (στοχος σας ειναι 7.45 να ειστε στο event plaza):

Α. Μπειτε στο μουσειο artsience (αφου φτυσετε το εργο το anish kapoor που ειναι απ εξω, εχω κατι προσωπικα με τον καλλιτεχνη). Δεν θυμαμαι τις ωρες λειτουργιας του, δειτε το πριν.

Β. Ανεβειτε στο skybar για ηλιοβασιλεμα οπως ειπαμε πριν

Γ. Δεν εχετε αλλο χρονο οποτε περνατε αυτοματα στο επομενο βημα:

10. Καθεστε σε καλο σημειο στο event plaza εξω απο το shoppers mall και με το που παει ακριβως 8, απολαμβανετε το spectra light show, με την υπεροχη μουσικη επενδυση του. Μην το δειτε πριν σε κανα γιουτουμπ, κριμα ειναι. Το show παιζει ξανα και στις 9 και νομιζω τα ΣΚ αλλη μια φορα ακομα πιο αργα.

11. Φευγετε, ανεβαινετε στην helix bridge, βγαζετε καμια φωτο στα διαφορα deck που εχει, προχωρατε, απολαμβανετε τις μικρες λεπτομερειες κ εκπληξεις τις διαδρομης (αναλογως το χρονο σας παντα) και σιγα σιγα φτανετε στο clarke quay. Βλεπετε το ΥΠΕΡΟΧΟ εσωτερικα (δεν θα προλαβετε αυτη τη φορα) αλλα και εξωτερικα asian civilizations museum (εχουν επιλεξει να στεγασουν το μουσειο σε αποικιοκρατικο κτιριο). Προσοχη, τα μαγαζακια στην ακρογραμμη ειναι τουριστικα. Μην κατσετε παρα μονο σε ενα απο τα πολυ αρχικα. Παροτι τουριστικα, εχει αερα, δεν ειναι σαν τα πιο χωμενα μεσα. Που και παλι, εχουν μια αισθητικη, ο τροπος που δομηθηκαν ειναι συγκεκριμενος για να θυμιζει τα παλια εμπορικα σταντ του περασμενου αιωνα. Εξαλλου καποιες φορες ενα σημειο αξιζει, κ ας ειναι 'τουριστικο'. Τρωτε λοιπον σε ενα απο τα ακριανα μαγαζακια, τα πρωτα που θα συναντησετε. Οκ, δεν ειναι φθηνα, αλλα ενα στοποβερ κανετε, αξιζει ενα φαγητο σε αυτη την ατμοσφαιρα.

12. Το μετρο ειναι 5 λεπτα κ πολλα λεω με τα ποδια. Προς τη σταση, θα δειτε κ ενα αγαλμα ανθρωπομορφης κοτας του Μποτερο. Παιρνετε το μετρο κ πατε αεροδρομιο. Υπολογιστε μια ωρα για τη διαδρομη. Μπορει να ειναι κ αρκετα πιο γρηγορη αλλα αυτο εξαρταται απο τους χρονους αναμονης που θα πετυχετε. Εχει κ αλλαγη γραμμης.

13. Φτανετε στο αερδρομιο κ πατε να δειτε φωτισμενο το jewel. Προσοχη, πριν τον ελεγχο του διαβατηριου, μετα δεν γινεται.

14. Στο public space του terminal 1 (πριν τον ελεγχο και παλι) θα δειτε την ενδιαφερουσα εγκατασταση kinetic rain.

15. Και καπου εδω τελειωνει η πρωτη γευση απο τη Σινγκαπουρη.

Τα παραπανω εχουν νοημα οπως προειπα αν εχετε αρκετο χρονο κ σε φυσιολογικες ωρες, για παραδειγμα να φτανει η πτηση σας το αργοτερο μεχρι 2.30 το μεσημερι κ να φευγει το νωριτερο 1. Για μικροτερα λαιοβερ, παρτε τα τουρ του αεροδρομιου ή κινηθειτε πολυ στοχευμενα, π.χ. μια βολτα στους κηπους κ τη μαρινα.

Υ.Γ: To spectra light show εχει σταματησει προσωρινα λογω του ιου.
 
Last edited:

AERAS

Member
Μηνύματα
757
Likes
1.113
Όποιος έχει κάνει κάποιο tour από το αεροδρόμιο σε layover μπορεί να μας γράψει δύο λόγια για το πρόγραμμα? Στο site τους γράφουν σε δύο σημεία στάση 20 κ 30 λεπτών. Τα άλλα αξιοθέατα που αναφέρουν τα βλέπουμε από το λεοφωρειο? Πόσο χρόνο διαρκεί όλο το tour?
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.050
Likes
7.793
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Όποιος έχει κάνει κάποιο tour από το αεροδρόμιο σε layover μπορεί να μας γράψει δύο λόγια για το πρόγραμμα? Στο site τους γράφουν σε δύο σημεία στάση 20 κ 30 λεπτών. Τα άλλα αξιοθέατα που αναφέρουν τα βλέπουμε από το λεοφωρειο? Πόσο χρόνο διαρκεί όλο το tour?
Το τουρ διαρκεί διόμισυ με τρεις ώρες. Κάνουν δύο στάσεις, η πρώτη στην Marina Bay - Downtown και η δεύτερη στην Chinatown όπου μπορείς να κάνεις μια μικρή βόλτα στην κάθε μια. Στη διαδρομή με το λεωφορείο περνάς από κάποια κτίρια που σου εξηγεί ποιά είναι.
 

poised

Member
Μηνύματα
842
Likes
6.108
Έκανα το βραδινό τουρ πριν μερικές μέρες. Τα μπλέξανε με τις κρατήσεις γιατί είχε πέσει το σύστημα και άφησαν κόσμο εκτός που ήταν χωρίς κράτηση αλλά τους είχαν πει ότι έχει θέσεις. Το νυχτερινό κάνει merlion/laser show (έχει ακυρωθεί λόγω μέτρων) και gardens by the bay/light show (μερικά ακυρώνονται εμείς ήμασταν τυχεροί). Είναι λίγο πιεσμένο χρονικά και αν αργήσεις σε αφήνουν εκτός (σε εμάς 2 άτομα έμειναν πίσω). Στην επιστροφή αν έχεις χρόνο κάνεις και μία στάση στο jewel. Σου λένε ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 1/2 ώρα αλλά τρίχες, 20' το πολύ να δεις τον (εντυπωσιακό) καταρράκτη και τέλος, απορώ τι κάνουν στο jewel tour εκτός από γύρω γύρω τα μαγαζιά.
 

poised

Member
Μηνύματα
842
Likes
6.108
Σε ότι αφορά τα τσιγάρα, η απάντηση είναι ξεκάθαρη:

Image7333861319074871455.jpg

(αστιεύομαι)

Μάλλον απαγορεύονται πια ακόμα και τα ανοικτά πακέτα αλλά εμένα δε με τσέκαρε κανείς (ούτε καπνίζω). Το πρόστιμο πάντως είναι 2000 SGD.
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
325
Likes
2.272
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Αν δεν έχεις βαλίτσα και είσαι τις σωστές ώρες στην Σιγκαπούρη, υπάρχουν δωρεάν τουρ 3-4 φορές τη μέρα προσφορά του αεροδρομίου, δηλώνεις συμμετοχή στις πληροφορίες. Σε παίρνουν, σε πάνε, σε επιστρέφουν με οδηγό και δεν έχεις κανένα άγχος να αλλάξεις γραμμές στο μετρό, να βρεις που να πας, κλπ.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει ακόμα αυτό;
 
D

Delmem38110

Guest
Αυτό απ’ ότι λέει είναι σε αναστολή. Τέλος πάντων μπορεί και να μην ισχύει γιατί λέει από 21.03.20.
το είδα κι εγώ, αλλά επειδή το διαχειρίζονται οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε ένα από τα γραφεία ους στην Ευρώπη η να επικοινωνήσεις με email.
γι αυτό στο έστειλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.074
Μηνύματα
879.692
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom