Τουρκία Στην Κωνσταντινούπολη με το αμάξι μου

Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Γειά σας.
Σκέφτομαι κι εγώ του Αγ. Πνεύματος να πάω Κωσταντινούπολη.
Πέρυσι πήγα πάλι του Αγ. Πνεύματος με γκρουπάκι και ήταν πολυ όμορφα, φέτος όμως σκέφτομαι να πάρω το αμάξι για πιο οικονομικά, μιας και το κινώ με αέριο LPG, και να πάω με παρέα.
Αυτό που με απασχολεί ειναι η οδική συμπεριφορά των γειτόνων, η κατάσταση του οδοστρώματος και γενικά η ασφάλεια του αμαξιού όταν θα ειναι παρκαρισμένο γιατί δεν σκοπεύω να το κινώ στην Πόλη, ανάλογα και με το πρόγραμμα που θα κάνουμε βέβαια.

Σε γενικές γραμμές και απ'όσο θυμάμαι όταν πήγα με το λεωφορείο , η διαδρομή δεν ειχε κάποια δυσκολία, ίσα ίσα που μου φάνηκε πολύ άνετη. Δεν πιστεύω να εχει διαφορά όταν θα ειμαι στο τιμόνι.

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει με τα πρατήρια LPG (αερίου κίνησης) απο τιμές;
Σε γενικές γραμμές τι θα πρέπει να προσέχω; Στα σύνορα κτλ κτλ επειδή θα ειμαι με το αμάξι.

Ευχαριστώ!
Γενικά όπως τα λέει και ο thessaris. Στην είσοδο της Κων/πολης συναντήσαμε κίνηση αλλά αν έχεις εμπειρία από καταστάσεις κίνησης στην Αθήνα δεν θα έχεις πρόβλημα :) Ισως είναι ένα κλικ πιο χάλια από Αθήνα αλλά δικαιολογείται και λόγω πληθυσμού.

Οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου gps. Εγώ πάρκαρα σε ένα στενάκι λίγο πάνω από τoν πεζόδρομο (Istiklal). Να φανταστώ κολοφαρδία; Αλλά και πάλι αν είχα καινούριο αμάξι δεν ξέρω αν θα το εμπιστευόμουν στο δρόμο. Εναλλακτικά πρόσεξα ότι υπήρχαν πολλά otopark με 10 λίρες τη μέρα αν δεν κάνω λάθος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .

Δεν ξέρω τι ισχύει με τα διόδια. Πριν από 10 μήνες που πήγα, μας συμβούλεψαν στα πρώτα διόδια να βγάλουμε κάρτα γιατί στα επόμενα δεν μπορείς να βγάλεις. Αν έχει πάει κάποιος πιο πρόσφατα ας μας ενημερώσει..
 

monoclone

Member
Μηνύματα
39
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και πόσο κόστισε η διαδρομη με τα διόδια απο σύνορα μέχρι την Πόλη;
 
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Και πόσο κόστισε η διαδρομη με τα διόδια απο σύνορα μέχρι την Πόλη;
20 λίρες την είχα προπληρώσει την κάρτα για 4 διελεύσεις (2 μπαίνοντας και 2 βγαίνοντας) αλλά περίσσεψαν μερικές λίρες (δεν θυμάμαι πόσες).
Ακολούθησα την συμβουλή κάποιων από το forum. Ακριβώς πριν τα πρώτα διόδια έκανα δεξιά πέρασα κάτω από τη γέφυρα στην απέναντι πλευρά του δρόμου όπου υπήρχε ένα γκισέ. Εκεί μου έβγαλε την κάρτα ένας μπάρμπας. Αλλά επειδή ατά αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο καλό είναι να μας τα πει και κάποιος που έχει πάει πιο πρόσφατα..
 

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
Στις 12/4 πήγα οδικώς στην Πόλη. Αν και συνάντησα σταθμούς διοδίων μπαίνοντας και βγαίνοντας, παραδόξως δε λειτουργούσαν...
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Για xray παιδιά πρώτη φορά ακούω! πηγαινοέρχομαι Τουρκία συχνά, τελευταία φορά πήγα Γενάρη μέχρι το Κεσάν μπήκα από Κήπους, βγήκα από Καστανιές, αλλά xray δεν είδα.

Όσο για τα διόδια, έχει αλλάξει το σύστημα, η κάρτα KGS καταργήθηκε κι έχει μπει το σύστημα HGS που σου κολλάνε στο παρμπρίζ ένα αυτοκόλλητο και με αυτό περνάς από τα διόδια. Τώρα αυτό που λέει ο flying doc ότι δεν λειτουργούν δεν το γνωρίζω, θα το διαπιστώσω 13/6 που θα περάσω και πάλι.
 

monoclone

Member
Μηνύματα
39
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και οι τουρίστες τι θα κάνουν; Θα περνάνε απο τα διόδια χωρίς HGS?
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Όχι, προφανώς θα βάλουν αυτοκόλλητο HGS στο σταθμό που βρίσκεται στα πρώτα διόδια.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Όχι, προφανώς θα βάλουν αυτοκόλλητο HGS στο σταθμό που βρίσκεται στα πρώτα διόδια.[/quo .
εχουν βαλει ήδη..............................τη μεγαλη εβδομαδα που πηγαμε με το αυτοκινητο αγορασαμε κανονικά το αυτοκολλητο(κοστος 43 λιρες)
 

olgaki

Member
Μηνύματα
28
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινουπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκυο
Χαίρετε κι απο μένα.
Μπορεί κάποιος καλός άνθρωπος να μου εξηγήσει τι πρέπει να κάνω τώρα που θα πάω οδικώς στην Πόλη;
Αναφέρομαι στα σύνορα κ στα διόδια για την κάρτα που λέγατε.
Επιςης η αδεια αυτοκινήτου ειναι μισή-μισή στο όνομα μου.Θα πρέπει να έχω κπ έγγραφο κ του συνιδιοκτήτη που δεν θα ειναι στο αυτοκινητο;
Τέλος, επειδή δεν παίζει GPS θα καταφέρω να φτάσω στον προορισμό μου;
Σας ευχαριστώ πολυ.
 

elin

Member
Μηνύματα
15
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
όχι, κάποιο συγκεκριμένο
Μη σε αγχώνει η επίσκεψη με το αυτοκίνητο. Η οδήγηση στην Αθήνα είναι χειρότερη.
Όταν φτάσεις στο τελωνείο Κήπων απλά δείχνεις τις ταυτότητες και περνάς σε δευτερόλεπτα.
Περνώντας την γέφυρα φτάνεις στον πρώτο έλεγχο στο τουρκικό τελωνείο. (συνολικά 4 έχει)
Από εκεί περνάς γρήγορα, (γράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου) μη φοβηθείς να πατήσεις τα σιδερένια δόντια με το αυτοκίνητο, πέφτουν μόλις τα πατήσεις και μην περιμένεις να τα κατεβάσει ο τελωνειακός.
Μετά από 200 μέτρα είναι ο δεύτερος έλεγχος. Δίνεις ταυτότητες, τις περνά στον υπολογιστή και σου δίνει ένα άσπρο χαρτάκι με σφραγίδα. Αυτό το κρατάς για τον επόμενο έλεγχο, αλλά και στην επιστροφή θα σου χρειαστεί να το δείξεις, οπότε δεν το χάνεις.
Σε 50 μέτρα ο τρίτος έλεγχος. Τα δίνεις όλα. Ταυτότητες, πράσινη κάρτα, άδεια αυτοκινήτου και άσπρο χαρτάκι. Δεν έχει σημασία που έχεις το 50% στην άδεια γραμμένο. Στην πράσινη κάρτα πες στην ασφαλιστική σου εταιρεία όταν στην εκδώσει να γράψει το δικό σου όνομα ως οδηγός.
Θα βγει έξω ένας τελωνειακός και θα σου ελέγξει το πορτ μπαγκαζ.
Φεύγεις και στα 50 μέτρα ο τέταρτος έλεγχος. Ανάλογα με τον τελωνειακό. Μπορεί να περάσεις σε δευτερόλεπτα ή να πάρει όλα τα χαρτιά σου και να φας 1-2 λεπτά.
Αν δεν έχει κίνηση το τελωνείο, συνολικός χρόνος όλα αυτά στα 20 λεπτά.
Ο δρόμος είναι διπλός και ευθείες.
Όταν φτάνεις Σηλυβρία ο δρόμος έχει διχάλα. Δεξιά μπαίνεις στη Σηλυβρία και πας από τον παραλιακό δρόμο στην Πόλη (δίχως διόδια) μέσα από χωριά.
Αριστερά βγαίνεις στον εθνικό δρόμο όπου έχει διόδια. Ακολουθείς την πράσινη πινακίδα (cevreyolu).
Μην σε φοβίζουν τα διόδια. (Σίγουρα είναι γρηγορότερος δρόμος αυτός, πάντα ανάλογα με την κίνηση που στην Πόλη είναι δεδομένη)
Τα διόδια πλέον δεν έχουν μπάρες. Πρέπει να αγοράσεις το κίτρινο χαρτάκι HGS. Διαβάζω ότι το βγάζεις και από τα πρώτα διόδια που θα συναντήσεις πριν μπεις στον εθνικό δρόμο που συνδέει Αδριανούπολη-Πόλη. (Εγώ το έβγαλα από τα διόδια της Πόλης όταν φτάνεις)
Σε αυτά τα πρώτα διόδια αν το βγάλεις το καρτελάκι, το κρατάς με το χέρι κολλημένο στο παμπρίζ κάτω από το καθρέφτη κ περνάς σιγά από εκεί που έχει την ένδειξη HGS. Κ να μην το έχεις βγάλει, εδώ δεν έχεις πρόβλημα. Απλά περνάς.
Φτάνοντας στην Πόλη, φαρδαίνει ο δρόμος κ έχει πολλές λωρίδες διοδίων. Εσύ πηγαίνεις δεξιά. Εκεί είναι για HGS. Επίσης εκεί, λίγο πριν περάσεις 20-30 μέτρα, δεξιά θα δεις κτίρια όπου αν δεν έχεις βγάλει τη κάρτα διοδίων από πριν, σταματάς στο πάρκινκ κ πας στο γραφείο με την πινακίδα PTT.
Δίνεις την άδεια αυτοκινήτου, νομίζω και ταυτότητα, πληρώνεις μάλλον 30 λίρες (περίπου 10-11€ δηλαδή) και κάνεις την ίδια διαδικασία με το να το κρατήσεις στο παμπρίζ κ να περάσεις (αν θες το κολλάς, αλλά για ποιο λόγο)
Όσο για GPS.
Αν πηγαίνεις προς πλατεία TAKSIM, μόλις περάσεις τα διόδια μετά από 2-3 περίπου χιλιόμετρα μένεις στη δεξιά λωρίδα που γράφει AKSARAY (η άλλη θα γράφει Άγκυρα και Kadikoy είναι κάτι σαν περιφερειακός την Πόλης και βγάζει στη δεύτερη γέφυρα του Βοσπόρου.)
Συνεχίζεις για AKSARAY ( αν πηγαίνεις παλιά πόλη, σε κάποιο σημείο θα γράφει δεξιά για sultanahmet). Ακολουθώντας όλο ευθεία AKSARAY σε κάποια στιγμή θα συναντήσεις και πινακίδα προς TAKSIM. Ο δρόμος δηλαδή από τα διόδια ως την TAKSIM είναι μια ευθεία.
Θα περάσεις τη γέφυρα Ατατούρκ στον Κεράτιο και στην ουσία έφτασες BEYOGLU.
Μετά τη γέφυρα, δεξιά σου είναι τα ξενοδοχεία του Πέρα (πάρκινκ στο κτίριο της τηλεόρασης που θα δεις δεξιά σου TRT (κλειστό) έχει άλλα δύο ανοιχτά δίπλα του (ξενοδοχεία: Πέρα παλάς, Μάρμαρα πέρα - ακριβά- αλλά και πολλά άλλα σε χαμηλότερες τιμές.
Αν δε στρίψεις δεξιά στο κτίριο TRT και συνεχίσεις ευθεία, μετά από 3-4 λεπτά θα φτάσεις στα ξενοδοχεία της πλατείας TAKSIM. Αν έχεις κλείσει ξενοδοχείο σε αυτά της περιοχής TALIMHANE, που κλείνουν συνήθως τα πρακτορεία (GREEN PARK, CRYSTAL, SEMINAL κλπ) με τις κυκλοφοριακές αλλαγές που έκαναν τώρα, και gps να έχεις , ενώ τα βλέπεις δύσκολο να στρίψεις αριστερά, διότι μπαίνεις σε ένα τούνελ και περνάς κάτω από την TAKSIM.
Για πρώτη φορά (που δεν ξέρεις τους δρόμους) θα έλεγα να συνεχίσεις ευθεία κ ας αφήσεις πίσω την TAKSIM και αφού περάσεις τα ξενοδοχεία δεξιά σου Χίλτον κλπ, θα φτάσεις στο πολεμικό μουσείο (HABIYE)
Εκεί έχει μια διχάλα, όπου εσύ στρίβεις αριστερά στα φανάρια και κάνεις αναστροφή και επιστρέφεις προς TAKSIM ( 1 ΜΕ 1,5 ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΟ)
Πριν μπεις πάλι στο τούνελ της πλατείας, στρίβεις δεξιά (όχι στο πρώτο) αλλά στο δρόμο που πάει κολλημένος με τα ξενοδοχεία.
Πάρκινκ έχει δυο μεγάλα κλειστά πάνω σε αυτόν το δρόμο (μονόδρομος) το πρώτο κάτω από το HABER TURK και το δεύτερο ακριβώς απέναντι από το GREEN PARK 100 μέτρα μετά από το πρώτο. Με τα πόδια πας σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής έχεις κλείσει.
Μπορεί διαβάζοντας να σου φαίνονται βουνό, αλλά στην πράξη αν έχεις το νου σου και δεις λίγο και στο χάρτη:
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr είναι εύκολα.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
σ'ευχαριστούμε για τις χρησιμότατες πληροφορίες σου.
 

conyiap

Member
Μηνύματα
7
Likes
8
Μόλις χθες 11/5/2014 επέστρεψα οδικώς από την Κωνσταντινούπολη. Είχα μεταβεί εκεί την Παρασκευή 9/5/14. Όσον αφορά το αυτοκόλλητο HGS το έβαλα μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά τον τελωνειακό έλεγχο της τουρκικής πλευράς. Οπότε το μόνο που είχα έπειτα στο νου μου ήταν το ταξίδι! Υπάρχουν 2 βενζινάδικα στα αριστερά κολλητά το ένα με το άλλο BP και μετά Shell. Δεν υπάρχει νησίδα οπότε εύκολα τα προσεγγίζεις. Εγώ πήγα στο δεύτερο και μετά από μία μικρή κουβέντα με τον υπεύθυνο εκεί (γνωρίζω λίγα τουρκικά) πήρα το αυτοκόλλητο (το τοποθέτησε κάποιος υπάλληλος εσωτερικά στο παρμπρίζ στο κέντρο κάτω από τον καθρέπτη αφού ενημέρωσε τον υπολογιστή του με τα στοιχεία μου) με 36 λίρες, δηλαδή περίπου 12,59 Ευρώ με την ισοτιμία της 9/5/14. Με αυτό το ποσό μπορούσα να πάω στην Πόλη να επιστρέψω πίσω και να περάσω μπρος και πίσω περίπου 6 φορές από τις γέφυρες του Βοσπόρου. Μου έδωσε επίσης ένα χαρτί με τυπωμένες διάφορες πληροφορίες που καλό είναι να φυλαχθεί για μελλοντική φόρτιση. Ελπίζω να έδωσα κι εγώ μια μικρή βοήθεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.098
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom