Ιταλία Στη Νάπολη δεν μπορείς να αγιάσεις στο Αμάλφι θα τα χάσεις!

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Και πάνω που περίμενα τη συνέχεια του Βιετνάμ σκάει μύτη η Νάπολι!
Δε σε προλαβαίνουμε κοπελιά!!!!:bleh:
Είπα να γράψω αυτά που τα έχω πρόσφατα γιατί τα άλλα λόγω γεροντικής άνοιας αρχίζω να τα ξεχνάω. :haha:

@anthihris αν ψάχνεις κάτι χαλαρό να το συνδυάσεις με τα καταπληκτικά τοπία του Αμάλφι κάντο :)
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
- Δεν μου λες? Γιατί ο Ουμπέρτο έδειξε τον ουρανό όταν του έδωσες την διεύθυνση που θα μείνουμε στο Ποσιτάνο?

- Εεεε Ποσιτάνο είναι αυτό. Ψηλά θα είναι.

- Μα τον ουρανό έδειξε? Πόσο μακριά είναι το ξενοδοχείο από το Ποσιτάνο?

- 1,5 χιλιόμετρο λέει. Ε πόσο ψηλά λες να είναι? Ε; τι λες;…Ε; δεν απαντάς?

- Και πως θα φτάσουμε εκεί? Με ποιο λεωφορείο?

- Δεν πάμε με τα πόδια; Είπαμε 1,5 χιλιόμετρο είναι.

- Πάρε σε παρακαλώ τηλέφωνο να μας πουν ποιο λεωφορείο να πάρουμε.

Η συζήτηση έλαβε χώρα στη διαδρομή από το Σορέντο στο Ποζιτάνο. Την ώρα που απολαμβάναμε την εξαιρετική θέα από το παράθυρο του λεωφορείου.





Το λεωφορείο μας άφησε έξω από ένα μικρό καφέ και αφού δεν πέρασε το δικό μου και να πάμε με τα πόδια, περιμέναμε να πάρουμε το επόμενο λεωφορείο για να μας πάει στο τελικό μας προορισμό που ήταν το Μοντεπερτούζο τελικά και όχι το Ποζιτάνο αλλά δεν πήκα στο κόπο να διαβάσω την διεύθυνση όταν έκλεινα το ξενοδοχείο. Όταν επιτέλους το λεωφορείο έφτασε μετά βίας καταφέραμε να μπούμε μέσα αφού ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Όρθιοι με τις βαλίτσες στο ένα χέρι και με το άλλο να προσπαθούμε να κρατιθούμε από οπουδήποτε, ξεκινάει το λεωφορείο να ανηφορίζει και να ανηφορίζει. Νοιώσαμε για λίγο σαν σαρδέλες, με πάτησαν 2-3 φορές και ξεμάλιασα μια κοπελιά στη προσπάθεια μου να μην πεσω κάτω. Και το λεωφορείο ανέβαινε και ξανα ανέβαινε και τέρμα κορυφή δεν φτάναμε και το 1,5 χιλιόμετρο τελικά ήταν 6!



Η στάση του λεωφορείου ήταν ακριβώς κάτω απο το ξενοδοχείο μας. Όταν λέμε κάτω εννοούμε κάτω. Κατ ακρίβιαν 100 σκαλιά. Στη σάση μας περίνενε ο Ντιμιτρι. Μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και μας ενημέρωσε για τα 100 σκαλιά που θα έπρεπε να ανέβουμε. «Ώωωωωωρεεεεε μάνα μου!» σκέφτομαι «πως ανεβάζω τη βαλίτσα εκεί πάνω;» αλλά πριν τελείωσω τη σκέψη μου ο Ντιμίτρι σηκώνει και τις 2 αποσκευές σαν πούπουλο και ξεκινάει την ανάβαση. Θεός ο Ντιμίτρι! Πίσω του εμείς να τον ακολουθούμε αλλά να τρώμε τη σκόνη του. Όταν τελικά φτάσαμε ο Ντιμίτρι είχε ακόμα το χαμόγελο στο πρόσωπό του και ίχνος ιδρώτα ενώ εμείς σερναμε τα κουφάρια μας.

Το ξενοδοχείο όμως ήταν πολύ καλό για τα λεφτά του. LaGhiande B & B. Δεν ήταν ακριβώς ξενοδοχείο αλλά δωμάτια με πρωινό. Το δωμάτιο ήταν άνετο και πεντακάθαρο και είχε απίστευτη θέα.

By Night



By Day



Είχε επίσης θέα το τρυπημένο βουνό



Μέχρι να τακτοποιηθούμε είχε πάει βράδυ και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Ντιμίτρι και να δειπνήσουμε σε ένα εστιατόριο που ήταν μόλις 200 μέτρα από το ξενοδοχείο και για το οποίο μας έδωσε πολύ καλές συστάσεις. Ο Ντιμίτρι κατάφερε να μας εξασφαλίσει τραπέζι την τελευταία στιγμή και πραγματικά ήταν μια απολαυστική εμπειρία.

Το εστιατόριο La Tagliata είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Η mama και ο papa είναι στη κουζίνα και έξω είναι τα παιδιά και τα ανίψια. Το περιβάλλον είναι συμπαθητικό με τα φωτάκια του Ποζιτάνο στον ορίζοντα. Είχε προκαθορισμένο μενού στα 35Ε το άτομο συμπεριλαμβανομένου του κρασιού. Παρόλα αυτά όταν τους είπαμε πως ο σύζυγος δεν τρώει τυρί (ναι! Αν είναι δυνατόν?) του αντικατέστησαν όλα τα πιάτα που περιείχαν τυρί με μεγάλη ευκολία. (και δεν ήταν λίγα!). Το μενού ήταν πάρα πολύ πλούσιο τόσο σε ποικιλία όσο και σε ποσότητα. Τα πιάτα δεν σταματούσαν να έρχονται και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο.



Την επόμενη μέρα μετά από το υπέροχο πρωινό του Ντιμίτρι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε πρωί πρωί για Ποσιτάνο. «Γιατί δεν πάτε με τα πόδια ? 1000 σκαλιά είναι. 20 λεπτά κατάβαση.» Εισηγείται ο Ντιμίτρι. «Εεεε καλά αν τα κάνεις εσύ σε 20 εμείς θα τα κάνουμε σε 40.»

- Όχι όχι εγώ σε 10 το κάνω.

- Τι λες καλέ μου πάμε; Θα έχει και υπέροχη θέα. 10 λεπτά λέει αυτός άντε να το κάνουμε 30 λεπτά εμείς.

- Μωρέ δεν βαριέσαι, καλύτερα να πάρουμε το λεωφορείο. Θα έχουμε και ποδαρόδρομο μέσα στο Ποσιτάνο. Μακριά μου φαίνεται!

- Έ πόσο να είναι μωρέ; Άντε πάμε. Μην είσαι τεμπέλης. Θα κάνουμε και λίγο γυμναστική. Θα απολαύσουμε και την θέα. Τέλεια θα είναι. Θα πάμε τέλος. Σκέψου τι φωτογραφίες θα βγάλεις! ( Έτσι! Πρέπει να ξέρεις πότε να δώσεις το σωστό επιχείρημα.)

Μας δίνει που λέτε ο Ντιμιτρι οδηγίες. «Την βλέπετε τη σκάλα εκεί πέρα; Από εκεί ξεκινάτε και πάτε μέχρι κάτω»

Τελικά προέκυψε ότι άλλη σκάλα μας έδειχνε ο Ντιμιτρι και άλλη βλέπαμε εμείς και αφού κατεβήκαμε καμιά 200αρια σκαλιά βρεθήκαμε σε μια ρεματιά και κόντεψαν να μας κατασπαράξουν κάτι σκυλιά. Ένας πιτσιρικάς που μας είδε από την βεράντα του σπιτιού του ότι πηγαίναμε λάθος έτρεξε να μας προειδοποιήσει. Να ναι καλά. «Νο Positano NO!» Φώναζε από μακριά. Μάλλον θα κάνουν πολλοί το ίδιο λάθος αν κρίνω από αποδοκιμαστικό ύφος της γιαγιάς του στυλ. «Πού πάτε ωρε καημένοι;»

Ανεβήκαμε πάλι τα 200 σκαλιά και βρήκαμε τη σωστή σκάλα. Ξεκινήσαμε ορεξάτοι ορεξάτοι να κατεβαίνουμε και να θαυμάζουμε τη θέα.

- Τι υπέροχα που είναι καλέ μου. Είδες που δεν ήθελες να έρθουμε; Κάτσε λίγο να ξαποστάσω!

- Κάτσε να δούμε αν θα λές τα ίδια μέχρι να φτάσουμε. Νωρίς ξεκίνησες να θες ξεκούραση.







Και συνεχίσαμε να κατεβαίνουμε και να κατεβαίνουμε...



- Πόσα λες να μείνανε?

- Δεν ξέρω έχασα το μέτρημα εδώ και ώρα. Στα έλεγα εγω να πάρουμε το λεωφορείο.

- Καλέ! Δεν θα πίστευα τον Ντιμίτρι. Γέννημα θρέμμα Ποζιτάνος?

- Ποιος Ποζιτάνος χριστιανή μου. Πολωνός είναι ο άνθρωπος.

- Αποκλείεται! Ιταλός είναι. Δεν άκουσες το αξαντ;

- Σταμάτα! Μου το είπε ο ίδιος. Πριν 3 μήνες ήρθε εδω!




Τα πόδια μου δεν με σηκώναν. Σε κάθε σκαλί έτρεμαν τα γόνατά μου. Το στήθος μου έβγαζε φωτιές. Η ανάσα μου κοβόταν. Το τι βρισίδι έφαγε ο αξιαγάπητος Ντιμίτρι δεν περιγράφεται. Ο σύζυγος σταμάτησε και πάλι να μιλάει. Ένα σκυλί που μας ακολουθούσε μας βαρέθηκε. Στα μέσα της διαδρομής ένα ζευγάρι περνάει από δίπλα μας με ταχύτητα που έμοιαζε ιλιγγιώδης. Γκρρρρρ! «Ξαδέλφια του Ντιμίτρι θα είναι».

- Δεν έπρεπε να τον ακούσουμε τελικά τον Ντιμίτρι. Ε καλέ μου? Δεν απαντάς εεε!

Αυτό που πρέπει να ομολογήσω όμως ότι η θέα ήταν ανεπανάληπτη!




Όταν επιτέλους φτάσαμε στο Ποζιτάνο το μόνο που κατάφερα να κάνω είναι να απλώσω τη πετσέτα μου στη παραλία για να αράξει το ταλαιπωρημένο μου κορμί για τις επόμενες 2 ώρες.Το ευτυχές ήταν ότι το σκηνικό ήταν υπέροχο και επίσης σταθήκανε τυχεροί γιατί στη παραλία εκείνη την ώρα γινόταν μια φωτογράφηση και χαζεύαμε την διαδικασία.





Τελικά τα σκαλιά δεν ξέρω πόσα είναι και δεν ξέρω σε πόση ώρα τα κάνει ένας άνθρωπος με κανονική φυσική κατάσταση και όχι ερείπιο σαν εμάς αλλά εμείς κάναμε περίπου μια ώρα και κοντέψαμε να αφήσουμε τα κοκαλάκια μας εκεί.



Όταν συνήλθαμε πήραμε γεύμα σε ένα μέτριο εστιατόριο στη παραλία και κάναμε βόλτες μέχρι αργά στα στενά του Ποζιτάνο. Το οποίο δεν το βαριέσαι ποτέ. Όμορφα μαγαζάκια και πολύ καλές γκαλερί. Υπέροχο!


 
Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Εκπληκτικη αφηγηση και υπεροχες φωτο.Μπραβο!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.671
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Και η αφήγηση και οι φωτογραφίες καταπληκτικές.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Την επόμενη μέρα κατευθυνθήκαμε προς Αμάλφι με το καραβάκι γιατί το ζόρι με το λεωφορείο και τις αποσκευές δεν ήθελα να το ξαναπεράσω.


Η εικόνα το Ποζιτάνο καθώς το καράβι απομακρυνόταν.


Στη διαδρομή για το Αμάλφι




Οι πρώτες εικόνες του Αμάλφι καθώς προσεγγίζαμε με το καραβάκι






Αφού κάναμε τσεκ ιν στο ξενοδοχείο Antica Repubblica Amalfi
ξεκινήσαμε και πάλι τις βόλτες χωρίς να χάνουμε λεπτό μιας και είχαμε μόνο ένα βράδυ στο Αμάλφι. Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό και βρισκόταν σε κεντρικότατο σημείο και αυτό βοηθούσε.

Σκοπός ήταν να φτάσουμε στο Ravello το συντομότερο δυνατό ατυχήσαμε όμως γιατί πέσαμε πάνω στην ώρα που τελείωσαν τα παιδιά από το σχολείο και στο λεωφορείο γινόταν το αδιαχώρητο. Και επειδή δεν είχαμε σκοπό να παλέψουμε με δεκαπεντάχρονα που ούρλιαζαν και σπρωχνόντουσαν για να μπούμε όρθιοι στο λεωφορείο και να ταξιδέψουμε για 45 λεπτά, περιμέναμε μια ώρα για να πάρουμε το επόμενο. Εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ώρα για μια πρώτη εξερεύνηση στο Αμάλφι.

Το Ravello είναι υπέροχο. Κουκλίστικο και πολύ γραφικό. Οι θέα από εκεί είναι μαγική.




Η επίσκεψη στη Villa Rufolo με τους υπέροχους κήπους σίγουρα αξίζει τον κόπο.


































 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Μακράν το ωραιότερο μου ταξίδι στην Ιταλία (σε 10 ταξίδια). Μαγική Κοστιέρα, αγαπημένη Νάπολι....πολύ ωραίες φωτογραφίες!
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iceland
Υπέροχες εικόνες...Λατρεμένη Ιταλία! Εχω ταξιδέψει μονο στην βόρεια Ιταλια αλλα ηταν ενα αξέχαστο ταξίδι,ένιωσα τοσο οικεία και θελω να γυρίσω ολη την χωρα το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε για την ιστορια σου!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.129
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Περιττό να πω ότι έχω αρχίσει να ψάχνομαι για αεροπορικά!
Πραγματικά πώς να αγιάσεις με τόσο όμορφες εικόνες και περιγραφές τοπίων και γεύσεων; :)
(Πώς να αγιάσεις γενικότερα με αυτό το forum που έχουμε μπλέξει βασικά. :p )
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Πολύ όμορφη ιστορία & φωτο!

Σκεφτομαι να πάω τον Μάρτη, αλλά επειδή είναι πολύ δύσκολο να πάρω άδεια πάνω από μια μέρα, βρήκα με easy ένα δρομολόγιο που φτάνει Σάββατο περίπου 15.00 και επιστροφή Δευτέρα 14.00. Αξίζει τον κόπο ή δεν θα πάρουμε ούτε μυρωδιά?
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Σας Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και που διαβάζετε την ιστορία μου. Το μέρος είναι μαγικό και πολύ φωτογενες:). Οι φώτο είναι ευγενική συνεισφορά του συζύγου. Εγώ τα γνωστά φροντίζω να γκρινιάζω όταν τις βγάζει και μετά γκρινιάζω γιατί δεν έβγαλε αρκετές. Τώρα γκρινιάζω γιατί θέλει να πάρει καινούργια κάμερα που στοιχίζει όσο ένα εισιτήριο για Μαλαισία.:haha: Αν είναι δυνατόν!

@underwater πραγματικά αυτό το Φόρουμ μας έχει καταστρέψει.:haha: Η έννοια του οικογενειακού προϋπολογισμού έχει αλλάξει. :bleh:

@coco_ Είναι πάρα πολύ λίγο. Τσάμπα κόπος και έξοδα. Που φτανει το αεροπλάνο?
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
@coco_ Είναι πάρα πολύ λίγο. Τσάμπα κόπος και έξοδα. Που φτανει το αεροπλάνο?
To αεροπλάνο φτάνει Νάπολι & είναι σε καλή τιμή, απλά επειδή Μαρτη νυχτώνει νωρίς, επί της ουσίας θα έχουμε 1 καθαρή μέρα, οπότε σκέφτομαι αν θα προλάβουμε να κάνουμε έστω ένα πέρασμα στην πόλη
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
To αεροπλάνο φτάνει Νάπολι & είναι σε καλή τιμή, απλά επειδή Μαρτη νυχτώνει νωρίς, επί της ουσίας θα έχουμε 1 καθαρή μέρα, οπότε σκέφτομαι αν θα προλάβουμε να κάνουμε έστω ένα πέρασμα στην πόλη
Αν είναι για Νάπολι μόνο και τα εισιτήρια είναι πολύ οικονομικά, εγώ θα πήγαινα έστω και για τόσο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.678
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom