gelf
Member
Περιεχόμενα
3η ημέρα
Την τρίτη μέρα αντικρίζω από τα παράθυρα του δωματίου μου τη χιονισμένη Πράγα.

Στο ξενοδοχείο μου είχαν δώσει τεράστιο δωμάτιο, γωνιακό με έξι ανοίγματα τρία προς τη Βεντεσλάς και τρία προς το ιστορικό κέντρο (γωνία οδών Na Prikope, Na mustku).

Ο καιρός αυτός μου δημιούργησε αμέσως άλλοθι να περάσω όλη την ημέρα μου στα μπαρ και τις μπυραρίες της πόλης. Έτσι ξεκίνησα από τη μπυραρία U Fleku, η οποία θεωρείται ως το παλαιότερο ζυθοποιείο της πόλης και παράγει εντός υπέροχη σκούρα λάγκερ μπύρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φωτιστικά αποτελούντο από ποτήρια μπύρας.

Η συνέχεια με βρήκε σε μια άλλη γνωστή μπυραρία την U ZlatehoTygra.

όπου είχα την αίσθηση ότι υπερτερούσε στο φαγητό από τις λοιπές μπυραρίες που είχα επισκεφθεί έως εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά, δεν διαψεύσθηκα, το φαγητό ήταν ικανοποιητικό και κυρίως η μπύρα (υπενθυμίζω Pilsner Urquel από δεξαμενή) ήταν άριστη. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός, ότι σε όλες τις μπυραρίες, μπαρ, εστιατόρια της Πράγας επιτρεπόταν το κάπνισμα. Μάλιστα στη μπυραρία Kolkovna, όπου ήταν ένα από τα καταστήματα τα οποία διέθετε χώρο μη καπνιζόντων, ο χώρος αυτός ήταν στο υπόγειο και μου φάνηκε κάπως υποβαθμισμένος, σε σχέση με τους λοιπούς χώρους. Μετά από βόλτες για χώνευση και θεωρώντας, ότι είχαν ολοκληρωθεί οι σπουδές μου σχετικά με τη μπύρα και τις μπυραρίες του κέντρου της Πράγας
πέρασα την υπόλοιπη νύχτα μου στο κουβανέζικο μπαρ (είχε και live) La Bodeguita del Medio Bar.
4η ημέρα
Τελευταία μέρα, ο στόχος του ταξιδιού μου στην Πράγα είχε επιτευχθεί, οπότε μετά το πρωινό, κάλεσα ταξί για το αεροδρόμιο, αεροδρόμιο το οποίο είχε πολύ κίνηση και σε τίποτα δε θύμιζε το ερημικό αεροδρόμιο των αρχών της 10ετίας του 1990. Η συνέχεια του ταξιδιού με περίμενε, όπως με περίμενε και η ηλιόλουστη αλλά και παγωμένη Γενεύη.
ΤΕΛΟΣ
Last edited by a moderator: