Ηνωμένο Βασίλειο Στο Λονδίνο, για χάρη του Harry Potter.

vasiliss

Member
Μηνύματα
917
Likes
8.352
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 4η: Hyde Park - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η τελευταία μισή ημέρα μας στο Λονδίνο δυστυχώς έφτασε. Ευτυχώς το ξενοδοχείο μας βρίσκεται κοντά στον σταθμό Liverpool street από όπου θα φύγουμε για το αεροδρόμιο Stansted και μας κράτησαν δωρεάν τις βαλίτσες έως το μεσημέρι.

Εμείς όμως πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο του Λονδίνου για να δούμε το Χαιντ Παρκ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που είχαμε αφήσει για το τέλος. Η Ε. όμως δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένη από τις αγορές σε αναμνηστικά που είχε πάρει και πίστευε ότι το άλλο Primark, της οδού Oxford street, θα είχε μεγαλύτερη ποικιλία σε αναμνηστικά Harry Potter. Οπότε αφού ήταν κοντά στο Χάιντ Παρκ ξεκινήσαμε από εκεί.
Δυστυχώς η πρόβλεψή της δεν επιβεβαιώθηκε και ευτυχώς για εμένα ξεμπερδέψαμε εύκολα από εκεί.

1.jpg
2.jpg
3.jpg


Ξεκινήσαμε λοιπόν να διασχίσουμε το Χάιντ Παρκ. Όταν φτάσαμε στην λίμνη, μας ήρθε η ιδέα να νοικιάσουμε ποδήλατα για να το γυρίσουμε πιο εύκολα και άνετα. Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα αυτή ( της ενοικίασης ποδηλάτων) μας είχε έρθει και νωρίτερα, αλλά η ανάποδη οδήγηση των Άγγλων μας είχε κόψει τα φτερά. Όμως εδώ τα πράγματα ήταν ευκολότερα.
Ευτυχώς εκείνη την στιγμή ένας εξυπηρετικός υπάλληλος επιδιόρθωνε κάτι στον σταθμό ποδηλάτων και μας εξήγησε την διαδικασία ενοικίασης, η οποία είναι η εξής:

1. Βάζεις την τραπεζική σου κάρτα και ακολουθώντας τις οδηγίες επιλέγεις πόσα ποδήλατα θέλεις να νοικιάσεις.
2. Σου βγάζει τόσα χαρτάκια όσα ποδήλατα θέλεις να νοικιάσεις. Το κάθε χαρτάκι έχει έναν μοναδικό 5ψήφιο κωδικό με συνδυασμό των αριθμών 1,2,3.
3. Αυτόν τον κωδικό πρέπει να τον πληκτρολογήσεις δίπλα από το ποδήλατο το οποίο έχεις επιλέξει να πάρεις, όπου έχει πλήκτρα με τους αριθμούς 1,2,3.
4. Όταν το φωτάκι πάνω από τα πλήκτρα ανάψει πράσινο, το ποδήλατο έχει ξεκλειδώσει και μπορείς να το πάρεις.
5. Για να το επιστρέψεις, απλά το τοποθετείς σε μία άδεια θέση, βλέπεις το φωτάκι που ανάβει και είσαι έτοιμος.

Ο υπάλληλος μας βοήθησε να διαλέξουμε ένα ελαφρύτερο ποδήλατο για την Ε. και μας τόνισε πολλές φορές να μην ξεπεράσουμε την μισή πρώτη ώρα που είναι δωρεάν, να αφήσουμε το ποδήλατο σε έναν σταθμό και να πάρουμε πάλι δωρεάν για μισή ώρα ένα άλλο ποδήλατο. Όταν τον ρώτησα που θα βρούμε άλλο ποδήλατο, μου είπε παντού. Όμως αυτό ήταν λίγο γενικό και δεν είχα έρθει προετοιμασμένος να έχω έναν χάρτη ή ακόμη καλύτερα την εφαρμογή της Santander που θα μου έκανε την ποδηλατική μου ζωή στο Λονδίνο ευκολότερη.

IMG_20190624_112746.jpg
IMG_20190624_114603.jpg
IMG_20190624_114616.jpg


Ποδηλατήσαμε για μισή ώρα, περάσαμε από το Kensington Palace, βρήκαμε κάπου έναν σταθμό και αλλάξαμε ποδήλατο, ποδηλατήσαμε ακόμη μισή ώρα ψάχνοντας ακόμη έναν σταθμό, περάσαμε από το Albert Memorial και το Royal Albert Hall, είδαμε και μια πομπή από έφιππους να κατευθύνονται στο Hyde Park Barracks και δυστυχώς αφήσαμε τα ποδήλατα στην άλλη άκρη του πάρκου, αρκετά μακριά από το μουσείο φυσικής Ιστορίας.
Στο οποίο μουσείο, έξω από μία είσοδό του είχε σταθμό ποδηλάτων, αλλά εμείς δεν το ξέραμε και έτσι περπατήσαμε κανένα μισάωρο για να φτάσουμε εκεί. Περπατώντας όμως είδαμε κι αυτό το περίεργο δρομάκι με τα λουλούδια ανάμεσα στα ψηλά κτίρια.

IMG_20190624_121820.jpg


Κι εδώ κάναμε το δεύτερο λάθος. Να ομολογήσω ότι την επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας δεν την είχα μελετήσει καθόλου. Όταν λοιπόν φτάσαμε στην είσοδο του μουσείου προς το γεωλογικό μουσείο, θεώρησα ότι εδώ ήταν η κύρια είσοδος. Μπήκαμε μέσα, εντυπωσιαστήκαμε από την πρώτη εικόνα, δεν μπορέσαμε όμως να περάσουμε μέσα από το κέντρο της γης γιατί οι κυλιόμενες σκάλες ήταν χαλασμένες, σπαταλήσαμε τον χρόνο μας με το να περιηγηθούμε σε όλες τις αίθουσες του γεωλογικού μουσείου και απογοητευμένοι με ότι είχαμε δει (γιατί άλλα περιμέναμε), μισή ώρα πριν αναχωρήσουμε ανακαλύψαμε ότι αυτό που βλέπαμε τόση ώρα ήταν ένα μικρό κομμάτι του μουσείου φυσικής ιστορίας. Πανικόβλητοι και σχεδόν τρέχοντας, προσπαθήσαμε να δούμε έστω τα sos του μουσείου (που δεν ξέραμε βέβαια και ποια είναι) και κατά τις 14.00 πήραμε τον δρόμο του γυρισμού για το ξενοδοχείο, γιατί η ώρα της πτήσης μας πλησίαζε.
Ηθικό δίδαγμα: Μην πηγαίνετε εντελώς απροετοίμαστοι να δείτε ένα τόσο μεγάλο μουσείο.

IMG_20190624_124057.jpg
IMG_20190624_133554.jpg
IMG_20190624_133801.jpg
IMG_20190624_134712.jpg


Από τον Σταθμό του Liverpool Street πήραμε το Stansted express (τα εισιτήρια τα είχαμε προαγοράσει αρκετό καιρό πριν) και γρήγορα και άνετα φτάσαμε στο αεροδρόμιο το οποίο είχε αρκετό κόσμο και με κάποια καθυστέρηση απογειωθήκαμε για Αθήνα. Στις 12.30 το βράδυ προσγειωθήκαμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και έτσι το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του.

IMG_20190624_183302.jpg


Ακολουθούν λίγες εντυπώσεις από το Λονδίνο.
 

Attachments

vasiliss

Member
Μηνύματα
917
Likes
8.352
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Επίλογος

Τι λέει λοιπόν για το Λονδίνο κάποιος που δεν είναι φαν την μεγαλουπόλεων και βρέθηκε εκεί σχεδόν χωρίς να το καταλάβει;

Συνήθως όταν τελειώνει ένα ταξίδι, θέλω να είχε κρατήσει κι άλλο. Όταν ήταν να φύγουμε από το Λονδίνο ήθελα μόνο μια - δυο ημέρες ακόμη στην πόλη, για να δω καλύτερα μερικά από αυτά που περάσαμε στα πεταχτά.
Δεν θα με χάλαγε όμως να πηγαίναμε μερικές ημέρες, κάπου πιο εξοχικά ή σε καμία μικρότερη πόλη, στο Stonehenge ή στην Οξφόρδη. Και πίστευα ότι θα αργήσω μερικά χρόνια να νοσταλγήσω την πόλη.

Τώρα όμως που γράφω αυτές τις γραμμές, σκέφτομαι ότι δεν θα με χάλαγαν σίγουρα μερικές ακόμη ημέρες στην πόλη και αν μπορούσα θα πήγαινα ακόμη και αύριο.
Εν ολίγοις το Λονδίνο μου άρεσε πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμουν, ίσως γιατί κρατούσα μικρό καλάθι.

Αλλά… υπάρχει ένα αλλά.
Όταν είπα ελαφρά την καρδία το ναι στην κόρη, φανταζόμουν ότι θα κατάφερνα να κάνω ένα οικονομικό ταξίδι, τι στο καλό, δύο θα ήμασταν και όχι 4 που συνήθως ταξιδεύουμε!
Όταν όμως άρχισα να ψάχνομαι, συνειδητοποίησα ότι οικονομικό ταξίδι είναι δύσκολο να κάνεις στο Λονδίνο, ακόμη κι αν δεν μπεις σε κανένα επί πληρωμή αξιοθέατο. Επομένως, εκτός απροόπτου κι αν δεν κερδίσουμε σύντομα το Τζόκερ, μάλλον θα κάνει καιρό να μας ξαναδεί η πόλη. :)

Αξίζει να πάει κανείς στο στούντιο του Harry Potter;
Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα από μόνος (χωρίς την παρακίνηση της κόρης) 90€ - τα δύο άτομα - για να μπω στο στούντιο, η κόρη μου όμως πίστευε και ακόμη πιστεύει ότι άξιζαν και με το παραπάνω τα χρήματα που δώσαμε. Τι να πεις, γούστα είναι αυτά.
Εγώ ας πούμε έδωσα πρόθυμα το καλοκαίρι 90€ για να μπούμε (4 άτομα) στο πάρκο Krka, κάποιος άλλος δεν θα τα έδινε.

Δεν πέρασα βέβαια και άσχημα, κάθε άλλο. Αν είστε λοιπόν φαν του θέματος, μάλλον πρέπει να πάτε.
Η χαρά βέβαια και ο ενθουσιασμός της κόρης μου νομίζω ότι δεν ανταλλάσσεται με κανένα ποσό. Πιστεύω πως θα είναι ένα ταξίδι που θα θυμάται και θα θυμάμαι κι εγώ, για πολλά πολλά χρόνια ( και δεν έχουμε κάνει και λίγα όλοι μαζί)

Τώρα βέβαια ανοίξαμε προηγούμενο, γιατί και η μικρή μου κόρη θέλει κάτι ανάλογο. Οπότε μετά τον γυρισμό μας, αποφασίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες ότι σε δύο χρόνια που θα γίνει κι εκείνη 15 θα πρέπει κάπου να πάμε οι δυο μας. Που θα είναι αυτό το κάπου, το ψάχνουμε, αν και παίζει πολύ δυνατά το Παρίσι και η Disneyland.
Δεχόμαστε και προτάσεις. ;)
Ο ένας χρόνος ήδη πέρασε, μας μένει ακόμη ένας και η μικρή ανυπομονεί.
Τώρα βέβαια που πλάκωσε και ο κορονοϊός είναι όλα ρευστά και δύσκολα, ακόμη και για έναν χρόνο μετά, φαντάζομαι.

Δεν πειράζει όμως, υγεία να έχουμε και όλα τα ταξίδια που θέλουμε θα γίνουν. Κι αν δεν γίνουν, πάλι δεν πειράζει, έχουμε το travelstories και τα μέλη του, που μας ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους στα μήκη και τα πλάτη της γης.

Υγεία και καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους.
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Ξύνεις πληγές τώρα να ξέρεις γιατί το στούντιο του Χαρυ Πότερ(,στο οποίο δεν πήγαμε γιατι δεν κλείσαμε και μετά δεν βρίσκαμε) είναι ο λόγος που ακόμα τσκώνομαι με τον Κώστα.Θα μου το κρατάει για πάντα..
Για τον λόγο αυτό είπα και γω πως όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μας θα πάμε οπωσδήποτε.
Οικονομια από τώρα λοιπόν...
Η αλήθεια είναι πως και μας τρεις μερες δεν μας εφτασαν στο Λονδίνο, εγώ βεβαια το έχω γυρίσει οπότε για τον συζυγο η πρώτη γευση ήταν ικανοποιητική αλλά όχι αρκετή.
Η αληθεια πάντως είναι πως χρειάζεται χρήμα για να μπορέσεις να καθίσεις περισσότερο και το λέω εγω που φιλοξενήθηκα κιόλας!!
Η Disneyland είναι τρέλα, ακόμη ένα μέρος που έχω επισκεφτεί μόνο εγώ και μου άρεσε και που αφήνω για αργότερα,όταν μεγαλώσουν τα μικρά..
Υπεροχη ιστορία μου φρεσκάρισες το τελευταιο μας ταξιδι και σε ευχαριστώ για αυτό...
Με όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί εχω σταματήσει να κάνω όνειρα προς το παρον γιατί οπως είπες και συ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πραγματοποιώ τα όνειρα μου! να φανταστείς εχω σταματήσει να μπαίνω και στο travelstories..ευχομαι πάντως του χρόνου να συνεχίσουμε όλοι μας να κάνουμε τα ταξιδάκια μας για να έχουμε και ωραιες ιστοριες να διαβάσουμε μετα!!!
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
917
Likes
8.352
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ξύνεις πληγές τώρα να ξέρεις γιατί το στούντιο του Χαρυ Πότερ(,στο οποίο δεν πήγαμε γιατι δεν κλείσαμε και μετά δεν βρίσκαμε) είναι ο λόγος που ακόμα τσκώνομαι με τον Κώστα.Θα μου το κρατάει για πάντα..
Για τον λόγο αυτό είπα και γω πως όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μας θα πάμε οπωσδήποτε.
Αν ο μπαμπάς είναι φαν του θέματος, τότε και τα παιδιά θα γίνουν, οπότε θα χαρείτε την επίσκεψη όλοι μαζί στο μέλλον. Υγεία (και χρήματα) να υπάρχουν, γιατί θέληση έχετε μπόλικη. :)
Τώρα βέβαια, αν βάλετε και την Disneyland μέσα στο μελλοντικό οικογενειακό πλάνο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Λία μην απελπίζεσαι και μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Τα καλύτερα έρχονται, αυτό να σκέφτεσαι και όλα θα βρουν το δρόμο τους.
Σου εύχομαι τα καλύτερα για εσένα και την οικογένειά σου. Καλό καλοκαίρι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.186
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom