EasyJet Συγκέντρωση υπογραφών από Κερκυραίους και φίλους του νησιού

Μηνύματα
772
Likes
611
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Εδώ και κάποιον καιρό έχει αρχίσει μια προσπάθεια να ξεκινήσει πτήσεις η Easyjet από και προς την Κέρκυρα και τον χειμώνα. Η προσπάθεια ξεκίνησε κυρίως από την αγγλική παροικία του νησιού, πλέον όμως (επιτέλους!) το είδε ζεστά και η πολιτική ηγεσία. Έχει ανοίξει μια σελίδα συλλογής υπογραφών στο e-petition ώστε όταν τελικά έρθουν οι ιθύνοντες να συζητήσουν τα ανταλλάγματα με τους τοπικούς φορείς, να υπάρχει και μια ισχυρή φωνή και εκπροσώπηση των ταξιδιωτών.
Βοηθάτε λοιπόν και εσείς οι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι ταξιδιώτες και εμάς τους απομονωμένους συνταξιδιώτες να γλιτώσουμε κανένα υποχρεωτικό πέρασμα από τον Ελ. Βενιζέλο και τα λίγα και υπερπολύτιμα ευρουλάκια μας.:(:(:(

Όσοι καταλαβαίνουν τον πόνο μας ας υπογράψουν, (θα πάρει μόνο 2 λεπτά) στο παρακάτω λίνκ:

Petition Easyjet to fly to Corfu all the year round
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Εάν οι δημιουργοί του e-petition δεν έδωσαν 2 λεπτά από το χρόνο τους για να κάνουν ένα spellcheck και να διορθώσουν τα ορθογραφικά λάθη, γιατί να ξοδέψει 1 λεπτό η Easy για να διαβάσει αυτό που έχετε να πείτε? Δεν θα μιλήσω καν για την ροή της παραγράφου κτλ - αλλά βρε παιδί μου ένα από αυτούς τους Άγγλους που ζουν εκεί δεν βρήκατε να σας γράψει 5 λέξεις?

Επώδυνο. Ειλικρινά.
 
Μηνύματα
772
Likes
611
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Συμφωνώ απολύτως, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Εξάλλου, ήδη η easyjet το συζητάει (με... το αζημίωτο βέβαια) άρα οι υπογραφές είναι συμπληρωματικές.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δηλαδή να υπογράψω να πάνε τα λεφτά μου στις τσέπες της Easy για να πηγαίνετε εκδρομούλα φτηνά εσείς στην Κέρκυρα? Ρε παιδιά πάτε καλά?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή να υπογράψω να πάνε τα λεφτά μου στις τσέπες της Easy για να πηγαίνετε εκδρομούλα φτηνά εσείς στην Κέρκυρα? Ρε παιδιά πάτε καλά?
Τελείως άσχετο σχόλιο.
1. Το ότι η easyjet ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πετάει προς έναν προορισμό κυρίως τουριστικό, σημαίνει πως ως επί το πλείστον εξυπηρετεί όχι τον τοπικό εξερχόμενο τουρισμό αλλά τον εισερχόμενο. Η προσπάθεια γίνεται για να έρχονται τουρίστες.
2. Τι σχέση έχουν τα δικά σου λεφτά; Ακόμη κι αν μιλούσαμε για δημόσιο χρήμα, θα ήταν χρήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις το χρήμα αυτό είναι κομμάτι του τοπικού προϋπολογισμού που έχει ήδη δοθεί ως κονδύλι τουριστικής προβολής, δεν πρόκειται για κινήσεις ώστε να δοθεί έξτρα χρήμα. Έχει αποφασίσει π.χ ο Δήμος (με τα χρήματα που μαζεύει από τα δημοτικά τέλη), πως από τα έσοδά του το κονδύλι για την τουριστική προώθηση θα είναι π.χ 1 εκατομμύριο ευρώ. Και το ερώτημα είναι πόσα από αυτά θα διατεθούν σε αφίσες, πόσα για παρουσία σε εκθέσεις (άλλη μάσα εκεί...), πόσα για σποτάκια (ε ρε γλέντια) και πόσα σε κάποια αεροπορική για να φέρει και κανέναν (χειροπιαστό) τουρίστα, να αφήσει και κανένα συνάλλαγμα. Μπορεί κάποιοι να θέλουν οι φόροι που πλήρωσαν να πάνε σε διαφημιστές και κανάλια, αφισοσχεδιαστές, αφισοκολλητές, κλπ, δεκτόν. Άλλοι προτιμούν το χρήμα τουριστικής προβολής να φέρει τουρίστες.
3. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε καν για δημόσιο χρήμα. Μιλάμε για χρήματα που θα πληρώσουν οι Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, η Ομοσπονδία Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων κλπ. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται για να πεισθεί η συγκεκριμένη αεροπορική πως όντως υπάρχει ζήτηση ακόμη και τους χειμερινούς μήνες (και θα πρέπει να υπάρχει με δεδομένο τον αριθμό των expats και όχι μόνο).
4. Η ιδέα ότι τις αεροπορικές τις loco τις πληρώνει αποκλειστικά το δημόσιο χρήμα είναι λάθος. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα αεροπορικών που πληρώνονται από ιδιωτικούς φορείς: από μεσίτες, από χιονοδρομικά κέντρα, από ένωση τουριστικών πρακτόρων κλπ.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ρε Γιώργο πριν το παίξεις ο Ζορό των αδικημένων διάβασε το αρχικό πόστ και μετά μας βγάζεις λόγο για το τι είναι άσχετο και τι όχι...

Ο φίλος μας λέει καθαρότατα να υπογράψουμε για να γλιτώσει τα πολύτιμα ευρώ του... το γράφει στα Ελληνικά Γιώργο μου όχι στα Ουζμπέκικα... επίσης στα Ελληνικά μας λέει ότι θα έρθει η εταιρία να μιλήσει για ανταλλάγματα με τους τοπικούς φορείς πράγμα που το βλέπει ζεστά η πολιτική ηγεσία... συνεπώς και τα τέσσερα σχόλια σου είναι εντελώς άσχετα με το αρχικό πόστ... αν σε κόφτει τόσο πολύ ο ερχομός των loco στην Ελλάδα άνοιξε ένα ποστ και κάνε έρανο... επίσης αν γουστάρεις να υποστηρίξεις τον αγώνα του φίλου μας βάλε την υπογραφή σου και μαγκιά σου... άσε εμάς όμως τους υπόλοιπους να έχουμε την άποψη μας γιαυτά που γράφουν αυτοί που μαζεύουν τις υπογραφές...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το αν η easy ερχόμενη θα φέρει και φτηνές εξερχόμενες πτήσεις είναι φυσικό επακόλουθο και παράπλευρο πλεονέκτημα, αλλά η κίνηση δε γίνεται γι' αυτό (αν και καλό είναι, το ταξίδι είναι πολιτισμός και δε βλέπω γιατί πρέπει να επιδοτούμε όλα τα άλλα και όχι το ταξίδι). Η απάντησή σου υποννοούσε δύο πράγματα:
α) ότι θα χρησιμοποιηθεί δημόσιο χρήμα
β) και μάλιστα δικό σου (μη κατοίκου Κέρκυρας)

Ε, απλώς σου υποδεικνύω ότι είσαι λάθος και στα δύο. Το αν ο tripdreamer θα επωφεληθεί από μια απόφαση που κατά γενική ομολογία είναι προς το καλό του τόπου, είναι απολύτως θεμιτό.

συνεπώς και τα τέσσερα σχόλια σου είναι εντελώς άσχετα με το αρχικό πόστ

Φυσικά, δεν απαντούσα στο αρχικό ποστ, αλλά στο δικό σου, ανυπόστατο τελείως. Εκτός κι αν συνεχίζεις να επιμένεις πως κάποιος ζητάει τα λεφτά σου.

άσε εμάς όμως τους υπόλοιπους να έχουμε την άποψη μας γιαυτά που γράφουν αυτοί που μαζεύουν τις υπογραφές.

Τις υπογραφές τις μαζεύουν αυτοί:
http://www.corfutime.gr/index.php?o...yjet--&catid=31:2010-03-23-11-16-07&Itemid=46

γι αυτό το λόγο:
Είναι ένα αίτημα για το καλό του νησιού μας, της τοπικής μας οικονομίας για να δούμε κάποιες καλύτερες ημέρες μέσα σε αυτήν την κρίση που αντιμετωπίζουμε

Εσύ ταύτισες λανθασμένα το παράπλευρο θετικό (τα φτηνά ταξίδια για τον tripdreamer και τους λοιπούς κατοίκους) με τους λόγους της κίνησης (!) και με τα... Λεφτά σου (!!).

Ρε Γιώργο πριν το παίξεις ο Ζορό των αδικημένων

Ο Ζορό είναι ένας και πλέον έκπτωτος. Δε φτάνει που χάνει τη θέση του, μην του παίρνουμε και τους τίτλους. Λευτεριά στον Ψωμιάδη.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Απάντησα στο ποστ του tripdreamer και μόνο σε αυτό... εσύ έκανες μια ανάλυση για την άφιξη των loco στην Ελλάδα και ως συνήθως πας να βγάλεις το άσπρο μαύρο... δεν είναι και η πρώτη φορά... χαλάλι σου
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Μα πάντα το άσπρο μαύρο... είπαμε αν κόπτεσαι τόσο για τον Ελληνικό τουρισμό βγάλε δίσκο...
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ πάντως(αν και Vourligan) δεν υπογράφω...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom