Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.444
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν κοιμάται πια κανείς σε αυτό το φόρουμ;
Όλοι στα πληκτρολόγια μέχρι τα ξημερώματα;
Άντε, για πείτε και σε εμάς τον "αστικό μύθο" για την ψαρόσουπα της Ρώμης...
Με έφαγε η περιέργεια...:fishing:
Δε γίνεται, είναι σόκινγκ (εκτός κι αν ψηφίσεις Ισπανία στη μονομαχία)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σας επαναφέρω on topic με δύο χρήσιμες αναφορές από τη google για το πώς έχουν αλλάξει οι μετακινήσεις σε Αυστραλία και Ελλάδα, δείτε τα συνημμένα αρχεία - είναι από την προηγούμενη βδομάδα, όταν βγουν φρέσκα θα τα προσθέσω.
 

Attachments

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.444
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εσύ που το έχεις με τους δορυφόρους μπος: τώρα που πετάνε ελάχιστα αεροπλάνα και κινούνται ελάχιστα οχήματα, έχει γίνει καμία μέτρηση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να δούμε αν και πόση διαφορά υπάρχει;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχουν γίνει ήδη πολλά, οι διαφορές στο περιβάλλον είναι τεράστιες, θα συγκεντρώσω υλικό και θα το ποσταρω. Ίσως φτιάξω ένα άλλο θέμα μόνο με στατιστικά γιατί εδώ θα χαθούν τα μηνύματα.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.045
Η κυβέρνηση κλείνει την παραλία Θεσσαλονίκης γιατί είναι πιο επικίνδυνο να περπατάς σε απόσταση 5μ στον ανοικτό αέρα απ' το να ψωνίζεις σε απόσταση 0,5μ απ' τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ. Όταν τα μέτρα αρχίζουν να μη βγάζουν νόημα, τότε πρέπει ο πολίτης να αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Όταν όμως ο πολίτης δέχεται χωρίς αντίρρηση τα μέτρα που δε βγάζουν νόημα και τα επικροτεί, τότε ζει ήδη σε χούντα.
Όχι σε χούντα, γιατί η χούντα τέτοια μέτρα δεν πήρε. Σε ΚΑΤΟΧΗ.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.514
Τα μέτρα μια χαρά αποδίδουν φίλοι μου . Αυτό που επιτυγχάνουν είναι να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού. Ούτε τον εξαφανίζουν ούτε τον γιατρεύουν. Αυτό θα το πράξει το εμβόλιο όταν βγει σταδιακά ώστε να προκύψει πιθανόν μια μορφή εποχικης γρίπης. Τώρα όσοι δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η σύγκριση με την γρίπη είναι άστοχη για πολλούς λόγους, τι άλλο να πω. Οπουδήποτε το σύστημα υγείας έχει στεγανά ίσως αντέξουν λίγο παραπάνω και σε συνδυασμό με καιρό ή δοκιμαστικά φάρμακα ίσως καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση. Όπου το σύστημα υγείας πάσχει, όποιος είναι ανεξέλεγκτος, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Οι Ολλανδοί δεν ενδιαφέρονται για τους νεκρούς αλλά μόνο για το χόρτο αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οι Έλληνες είναι αλλιώς. Ζω σε μια κατάσταση που για διάφορους λόγους τα μέτρα είναι αρκετα ελαστικά ακόμη και βλέπω τα νούμερα να ανεβαίνουν δραματικά μέρα με τη μέρα. Για να δούμε σε πιο βαθμό το περίφημο σύστημα υγείας των ΗΠΑ θα αντέξει τη μαζική εξάπλωση και κυρίως ποτέ θα αποφασιστεί η περαιτέρω προσπάθεια μείωσης της...

Υ.Γ ακόμα περιμένω να δω απάντηση στην προτροπή του φίλου που ρώτησε εσεις τι θα πρατατε αν ήσασταν κυβέρνηση στην Ελλάδα? Με δεδομένα όμως, όχι αμπελοφιλοσοφιες και στατιστικά του αέρα ή ατάκες του στυλ θα έκλεινα μόνο τους ηλικιωμένους μεσα.
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Αφού οι εκατόμβες θυμάτων στις γειτονικές χώρες δεν συγκινούν κάποιους και το θεωρούν μια απλή γρίπη θα πω μόνο το εξής:

Πέστε ότι δεν έπαιρναν σκληρά μέτρα όλοι και απλά και μόνο προτροπή να προσέχαμε κάπως με τα αντισηπτικά και να περιορίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και οι πανω απο 70 θα μέναν σπίτι τους... Και πέστε ακόμη ότι αυτοί πραγματικά θα μένανε μέσα ..Αυτοί που θα κυκλοφοράγανε έξω φυσικά θα μετέδιδαν τον ιό μεταξύ τους (πολύ πιο γρήγορα απ' οτι μεταδίδονται τα ψέματα) και φυσικά θα το μεταφέρανε και στις ευπαθείς ομάδες γιατί κάποιοι θα διαμένουν με αυτές.. Γιατί εφόσον δεν υπάρχει αυτή η τρομολαγνεία, που λέτε κάποιοι, ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα φέρονταν υπεύθυνα αφού δεν θα κατανοούσε ο πληθυσμός τόσο πολύ την επικινδυνότητα.. Θα συμπεριφερόταν όπως και σε μια γρίπη.. Και φανταστείτε τώρα την εικόνα (καλά δεν χρειάζεται και πολύ) καθόμαστε παρέα στο Μπέργκαμο πίνοντας καφέ, γελώντας και δίπλα να φορτώνουν φέρετρα στα φορτηγά.. Αυτό μόνο..


Είναι αδιανόητο, κατά την άποψή μου για ανεπτυγμένα κράτη το 2020 απο τη μια να έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, να φτιάχνουν νοσοκομεία σε πάρκινγκ, να μη μπορεί να παρέχει υπηρεσίες και να αφήνει αβοήθητους ανθρώπους γιατί δεν μπορεί να το κάνει και να επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι και από την άλλη να μην κάνει τίποτα για να σταματήσει την επέλαση του ιού και να συμπεριφέρεται σαν να είναι μια απλή γρίπη και να στηρίζετε απλά στους "υπεύθυνους" πολίτες..
 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034
Πέστε ότι δεν έπαιρναν σκληρά μέτρα όλοι και απλά και μόνο προτροπή να προσέχαμε κάπως με τα αντισηπτικά και να περιορίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και οι πανω απο 70 θα μέναν σπίτι τους...
Θα μπορούσαμε να καπνίζουμε χόρτο, όπως οι Ολλανδοί για να τον σκοτώσουμε τον παλιό-ιο...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Θα μπορούσαμε να καπνίζουμε χόρτο, όπως οι Ολλανδοί για να τον σκοτώσουμε τον παλιό-ιο...
Μαζί τους αν αποδεικνύονταν κάτι τέτοιο αλλά το μόνο που σκοτώνει αυτό είναι η βαρεμάρα και προσωρινά την πραγματικότητα (ναι υπ αυτήν την έννοια "σκοτώνει" έστω προσωρινά)..

Εξάλλου

 

8avos

Member
Μηνύματα
651
Likes
6.358
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι κάθε κοινωνία είναι δομημένη διαφορετικά,έτσι η κάθε χώρα παίρνει μέτρα με βάση τις πολιτικές που ακολουθεί χρόνια τώρα,αλλά ως κοινό στόχο τον περιορισμό της ασθένειας.

Όταν λοιπόν ένας φοιτητής-νέος β.ευρωπαικής χώρας,φεύγει απ το πατρικό του στα 18,πηγαίνει ζει σε μια φοιτητική εστία-διαμέρισμα,μόνος ή με άλλους συγκατοίκους,παίρνοντας δάνειο για τα δίδακτρά του,επιδοτούμενος ως νέος απ το κράτος για να μπορεί να επιβιώσει (γιατί το να του δώσουν οι γονείς γι αυτο το λόγο χρήματα.....φανταστείτε το .....)έχοντας το δικαίωμα να εργάζεται μειωμένο ωράριο για 450 ευρώ/μήνα για να πληρώσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη η οποία δεν είναι δωρεάν καθώς είναι και υποχρεωτική.Ε λοιπόν αυτό το άτομο έχει σαφώς ευαισθησίες για τον κόσμο που "φεύγει" λόγω της κατάστασης,αλλά από την στιγμή που ζει μόνος του ή το πολύ με συμφοιτητές,μην απορείτε γιατί δεν καραντινιάζεται και θα πρέπει να σώσει την ανθρωπότητα.

Ο ίδιος τρόπος ζωής συνεχίζεται και όταν βγεί στην αγορά εργασίας ενηλικιωμένος πια.Μόνος σ ένα διαμέρισμα (εάν δεν έχει κάνει δική του οικογένεια) με την εργασία ως κύρια απασχόληση και κάποιοες δραστηριότητες με φίλους όποτε τους επιτρέπεται χρονικά.

Ενα τέτοιο άτομο λοιπόν,συνεχίζει κάνει την ζωή του κανονικά ασχέτως κορονοϊού,περιορίζοντας απλά τις συναθροίσεις πολλών.Όμως δεν μπορείς να του πείς μην βγείς απ το σπίτι!Είναι ήδη περιορισμένος ασχέτως κορονοϊού.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.827
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Εγώ ξερω πολυ καλα τις επομενες κινησεις μου. Ημουν ατυχος και με επιασε η κριση στους 7 μηνες που ειμαι στην Ελλαδα μεταξυ τελος μεταπτυχιακου και αρχης διδακτορικου (εξωτερικο και τα 2). Εαν με ειχε πετυχει ειτε πριν ειτε μετα θα επηρεαζομουνα ελαχιστα, θα δουλευα εξ αποστασεως για 1-2 μηνες και θα μετεφερα τη διασκεδαση μου με φιλους, τον καφε μου κλπ στα σπιτια μας (οπως κανουν δηλαδη ολοι οι γνωστοι μου απο καθε γωνια της Ευρωπης που μενουν σε student flats).

Δεν ξερω τι θα κανει οποιος εχει παιδια, δικαιωμα του να κανει ο,τι θελει. Εγω ξερω οτι το κρατος (και οχι μονο το δικο μας) δε με αφηνει να ζησω οπως θελω αυτη τη στιγμη. Δε με αφηνει να παω για καφε με τους φιλους μου, εχει διακοψει τις πηγες διασκεδασης μου (ποδοσφαιρο, μπασκετ, σπορ γενικα), μπορει τον Ιουλιο να θελει να με βαλει σε καραντινα επιστρεφοντας αν θελω να πεταξω στην Πολωνια να δω το αγορι μου.

Ποτε δεν ημουν ακραιος libertarian του αμερικανικου στιλ (που θεωρουν οτι το κρατος πρεπει να εχει μηδενικη παρεμβαση στις ζωες μας, οτι η κοινωνια θα αυτορρυθμιστει και οτι οι πολιτες θα "ιεραρχηθουν" αυτοματα απ το ιδιο το συστημα), αλλά θα αρχισω να ανθεωρω οπως παει το πραμα.
Το κρατος κανει αυτο που θεωρει οτι ειναι το σωστοτερο για να προστατεψει την δημ υγεια, τους πορους για την δημ.υγεια κλπ...μας αρεσει δεν μας αρεσει...
Τωρα το αν εσενα η εμενα δεν μας αφηνει να παιξουμε ενα μπασκετακι λυπαμαι αλλα ετσι ειναι...
Οταν ζεις σε μια κοινωνια κρατος κλπ υπαρχουν καποιοι κανονες...αν δεν μας αρεσουν μπορουμε να παμε σε αλλο κρατος...
Παντως εδω κοντα σε εμας οι εστίες κλπ εχουν κλεισει...
Παντως μην σκεφτεσαι τοσο εγωιστικα...δεν συνομωτησε το συμπαν για να μην μπορεις να πιεις καφε εσυ κ εγω
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.414
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom