Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
.Εκει καταλαβα ποσο υποφερουν τα παιδια μας..Σα μανα νοιωθω ακομα υπευθυνη για την ευτυχια των ενηλικων παιδιων μου και συχαινομαι να τους προκαλω αναστατωση
Δανεικά είναι.Και εσύ ανησυχουσες οταν ήταν μικρή και καμιά φορά ήταν άρρωστη.Και η δικιά σου ζωή αναστατωνοταν σε μια αρρώστια η σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
.Μεταξυ αλλων μου εγραψε πως δεν περιμενε ποτε πως η μεγαλυτερη αποδειξη αγαπης απο μεριας της θα ηταν να μενει μακρυα μου
Ώριμο παιδί,που σ αγαπάει.Μεγάλωσες παιδί με αγάπη.Εισπράττεις.
Όταν τελειώσει αυτή η παράνοια,θα γλυψουμε τις πληγές μας και θα πάμε παρακάτω.
Έχω παιδί που το άφησα σπίτι για να το προστατέψω,επειδή έκανε τρεις εγχειρήσεις το τελευταίο διάστημα και πήρα τα βουνά στην απομόνωση για να προφυλάξω την 86 χρονη μάνα μου με εγκεφαλικό πριν ένα μήνα.
Πάμε παρακάτω.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο μεγάλος, κοντεύει 5, μετά από τόσο καιρό μέσα, άρχισε να ρωτάει: "μπαμπά τι είναι ο κορονοιός?". Άντε να του εξηγήσεις.
Και συνεχίζει απτόητος παριστάνοντας κάποιον μαγαζάτορα (μιας και τον παίρναμε σχεδόν παντού έξω και είναι συνηθισμένος από βόλτες και μαγαζιά): "μπαμπά το μαγαζί μου εμένα είναι ανοιχτό όταν κλείνουν τα άλλα, και όταν ανοίγουν οι άλλοι εγώ το κλείνω". Τώρα ή δεν έχει καταλάβει πώς δουλεύει η αγορά, ή κάτι ξέρει που μας διαφεύγει....

@coco εγώ καταλαβαίνω απόλυτα. Η μικρή είναι 8 μηνών, και οι γιαγιάδες την βλέπουν πίσω από τζάμια. Οκ, δεν είμαστε Αθήνα να χρειαζόμαστε βιντεοκλήσεις, έρχονται έξω από το σπίτι, (βέβαια τώρα δεν νομίζω να προβλέπεται, πάει και αυτό δηλαδή, μάλλον θα το γυρίσουμε και εμείς στις βιντεοκλήσεις) αλλά και πάλι τις βλέπω με τι λαχτάρα κοιτάνε το παιδί.
Στενάχωρες καταστάσεις σαφώς.

Υ.Γ. Το παιδί το οποίο το βλέπω να μένει αβάπτιστο τελικώς όπως το πάμε....
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Όλοι -άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο- περάσαμε δυσκολίες, που όταν ήμασταν 'μέσα' σε αυτές φάνταζαν βουνά θεόρατα μπροστά μας.
Αν κοιτάξουμε πίσω, στην πορεία που διαγράψαμε -είμαι σίγουρη- θα βρούμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε αυτές τις ζοφερές μέρες.
Την έγνοια μου και την θετική μου σκέψη στους φίλους της παρέας που την έχουν περισσότερο ανάγκη.
Υπομονή, θα περάσει και αυτό.
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ευχομαι να σου ερθουν ολα καλα με παιδια και γονεις,να ξεπερασεις αυτο το σκοπελο χωρις απωλειες..να χουμε δυναμη ,αισιοδοξια και πιστη οτι ολα θα τελειωσουν καλα και συντομα.Ναι..κατω απο πιεση και σε εξαιρετικες καταστασεις,μετραμε τις δυναμεις μας και τη θεση μας στην αμεση και πιο μακρυνη κοινωνια μας..μετραμε τον εαυτο μας,ενδοσκοπουμε,αναθεωρουμε,δοκιμαζουμε και δοκιμαζομαστε..Ποιος ξερει,ισως αυτη ειναι μια διαδικασια που θα μας αλλαξει προς το καλυτερο..Συγνωμη για τις αμπελοφιλοσοφιες ,παρενεργεια της καταστασης ειναι..
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.420
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τυχαίνει να διαβάζω αυτή τη στιγμή το «Γεφύρι του Δρινου» του Ίβο Αντριτς. Μιλα για μια περιοχή επι τουρκοκρατίας για πολλούς αιώνες. Τα βάσανα και τα ευχάριστα που πέρασαν ανά τους αιώνες οι κάτοικοι. Ανά καμία τριανταριά χρόνια, εκτός από την πανούκλα και τη χολέρα που έπεφτε στην περιοχή κατά καιρούς, ο Δρίνος φούσκωνε και έπαιρνε τα πάντα στο περασμά του, ξαφνικά, θρηνώντας πολλά θύματα και χτίζοντας τα πάντα από την αρχή. Γράφει συγκεκριμένα ο Αντριτς :
«Ήταν ο πιο δυνατός δεσμός ανάμεσα στους ζωντανούς της γενιάς αυτής που σιγά σιγά χανόταν, γιατί τίποτα δε δένει τους ανθρώπους περισσότερο από τη χαρά της επιβίωσης από μια κοινή συμφορά.Γι’αυτο και αγαπούν τις αναμνήσεις από το βαρύτερο χτύπημα που τους έτυχε και βρίσκουν σ’αυτες μια ευχαρίστηση που οι νεότεροι δε θα καταλάβουν.»
Χαίρομαι που διαβάζω εδώ λόγια από καρδιάς, μερικών. Αυτοί οι αισιόδοξοι και καλόψυχοι άνθρωποι είναι η ελπίδα μας. Για τους υπόλοιπους τους ειρωνες και τους κακοήθεις ποσώς με ενδιαφέρει. Εκείνοι κακοήθεις θα παραμείνουν και στα καλά και στα άσχημα.
Σας ευχαριστώ ❤
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχουμε στενές οικογενειακές σχέσεις. Εχουμε σπιτια που ζουν μαζι 3 γενιές - παππούδες παιδιά εγγόνια .... Πες μου πως θα πετύχει η απομόνωση των 65+
Αν είναι για να σώσεις ανθρώπινες ζωές γίνεται. Εγώ ας πούμε αυτή τη στιγμή μοιράζομαι ένα διαμέρισμα 60τμ με τους γονείς μου και είμαι σε καραντίνα, στον καναπέ του σαλονιού μου
, γιατί εκτός όλων των άλλων ήρθα από χώρα με πολλά κρούσματα.

Από πάνω μου μένει κοπέλα 28 ετών με τον αδερφό της και τον παππού. Έρχεται ο παππούς στο σπίτι μου και μένω εγώ με τους από πάνω. Ή έρχεται η 84χρονη θεία μου στο σπίτι να μείνει με τους δικούς μου και πάω εγώ στο δικό της. Η γίνεται επίταξη των ξενοδοχείων που εστί κι αλλιώς θα μείνουν κλειστά με τα μέτρα που έχουμε και βάζεις μέσα όσους ευπαθείς δεν έχουν πως να απομονωθούν, ή φτιάχνεις μια δομή σε 7 μερες όπως οι κινέζοι, κλπ κλπ, άμα θες να βρεις λύσεις βρίσκεις . Εδω έχουμε κάνει κάτι πολύ πιο δύσκολο, έχουμε κλείσει όλες τις οικονομίες όλων των χωρών, δε δέχομαι ότι δεν μπορούν οι γείτονες ή οι συγγενείς να αναμοιραστουν στα σπίτια με σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων ζωών.

Τέλος πάντων, θεωρητική κουβέντα είναι αυτή, αφού δεν αποκλείστηκαν οι ευπαθείς από την αρχή, πλέον είναι αργά. Τώρα θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ξεκινήσαμε κι ελπιζούμε ότι οι ειδικοί ξέρουν πολύ καλύτερα απο μας που κάνουμε καφενειακη συζήτηση.

Πάντως κι εγώ αν είχα την ευθύνη της χώρας, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση που πάρθηκε διότι αυτήν πήραν όλες οι χώρες και υποδεικνύει ο ΠΟΥ. Το Ρίσκο να ακολουθήσω τη δική μου πρόταση, που δεν ενστερνίζεται καμία άλλη κυβέρνηση, δε θα την έπαιρνα, γιατί σε περίπτωση αποτυχίας πληρώνουν όλοι μια υπόθεση ενός ατόμου. Δεν είναι εύκολη η θέση αυτήν που αποφασίζουν, στα γκαβα πάνε κι αυτοί.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ευχαριστω Παναγιωτη,δεν παραπονιεμαι,νοιωθω τυχερη μεσα στο απολυτο χαος που βιωνουμε,τα παιδια μου και οι δικοι μου ανθρωποι ειναι διπλα μου με οποιο τροπο μπορουν,ζω σ ενα χωρο που μου αρεσει ,σ ενα τοπο που μου αρεσει και τα οποια προβληματα υγειας υπο ελεγχο..επιπλεον,για να μην ειμαστε αχαριστοι,αμεσο οικονομικο δεν υπαρχει...σεμνα βεβαια.Η μικρη μου κορη μου εστειλε με το ασανσερ μερικα πραγματακια,πιο πολυ για να με φτιαξει,και μεσα ειχε ενα γραμμα.Μεταξυ αλλων μου εγραψε πως δεν περιμενε ποτε πως η μεγαλυτερη αποδειξη αγαπης απο μεριας της θα ηταν να μενει μακρυα μου...Εκει καταλαβα ποσο υποφερουν τα παιδια μας..Σα μανα νοιωθω ακομα υπευθυνη για την ευτυχια των ενηλικων παιδιων μου και συχαινομαι να τους προκαλω αναστατωση...Κι ας υποφερω που βλεπω σε βιντεοκληση την πενταμηνη εγγονη μου να μου κανει ναζια με μια τεραστια ροζ κορδελλα στο κεφαλι σαν μεγαλη καραμελα και να μην μπορω να την αγγιξω...
Παντα ειχα την αισθηση πως τα παιδια μας αγαπουν περισσοτερο απ'οτι εμεις αυτα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Παντα ειχα την αισθηση πως τα παιδια μας αγαπουν περισσοτερο απ'οτι εμεις αυτα.
Ουτε για αστείο.
Σε αγαπουν τα πρωτα χρόνια της ζωης τους γιατι αυτή εξαρταται απο εσένα .
Διατροφή και στέγαση δηλαδή επιβίωση.
Μετά που μεγαλώνουν ακόμα και τα πιο ¨καλά" σε θυμουνται σε δυσκολες στιγμές τους , πάλι οταν σε χρειαζονται.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ειμαστε σε στρατηγικη ανοσιας της αγελης και επειδη εχουν περισσοτερους αστυνομικους παρα γιατρους, ειναι ευκολοτερο να ελεγχεις την κυκλοφορια παρα να βρεις ποιοι νοσουν.
Μάλλον τεστ δεν έχουμε (και ίσως λιγότερες ΜΕΘ απ' όσες θα θέλαμε). Γιατί αστυνομικούς έχουμε πολύ λιγότερους από γιατρούς στη χώρα.

Παρά την κρίση, που έχει οδηγήσει σε μετανάστευση τους γιατρούς ο αριθμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το 2016 οι γιατροί που ήταν εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν στους 70.964. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των γιατρών και των οδοντιάτρων
Οι οδοντίατροι είναι αναλογικά λίγοι, 13.000 περίπου κι είναι και η μόνη ειδικότητα σε πτώση.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/384162/ayxithikan-oi-giatroi-stin-ellada-2016-eftasan-toys-71000

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, σε 100.000 κατοίκους στην Κύπρο αντιστοιχούν 573 αστυνομικοί, στην Μάλτα 505 και στην Ελλάδα 492.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/4704...i-yparhoyn-stin-ellada-posoi-stis-alles-hores

https://www.iefimerida.gr/news/4704...i-yparhoyn-stin-ellada-posoi-stis-alles-hores
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom