Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Τικ-τοκ το ρολόι χτυπάει αντίστροφα, οι καραντίνες κλείνουν. Βγείτε απ' τις ντουλάπες και φορέστε γυαλιά ηλίου γιατί καλοκαίριασε και ο ήλιος τυφλώνει.


Ιστορικό τον βλέπεις εσύ που θες να μείνεις καραντίνα μέχρι το 2100. Εμείς βλέπουμε έναν ανενημέρωτο τύπο που η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει είναι illness is death.
Λες να μην κοιμηθει το βραδυ απο στεναχωρια για το πως τον βλεπεις? Μαλλον χ...κε, μια χαρα κανει τη δουλεια του εκει που την κανει.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Απλά σου εξηγώ ότι εκεί που εσύ βλέπεις έναν ιστορικό διάλογο, εγώ βλέπω έναν αδαή τύπο που του έχουν πει να παπαγαλίζει τρεις λέξεις σαν απάντηση και νομίζει ότι έτσι ταπώνει το συνομιλητή του.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Απλά σου εξηγώ ότι εκεί που εσύ βλέπεις έναν ιστορικό διάλογο, εγώ βλέπω έναν αδαή τύπο που του έχουν πει να παπαγαλίζει τρεις λέξεις σαν απάντηση.
Κι εγω σου εξηγω οτι η αποψη σου δεν ειναι σημαντικη γι αυτον. Αλλα για κατι εκατονταδες χιλιαδες που επηρεαζει τη ζωη τους, ειναι σημαντικος. Δεν θελω να σε σοκαρω, αλλα του ειναι αδιαφορος ενας τυπος, εσυ, στου διαολου το κερατο και η αποψη σου.
 

leonan

Member
Μηνύματα
32
Likes
187
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ταξίδι-Όνειρο
ποιο να πρωτοδιαλέξω...
Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω όσα έχετε γράψει όλον αυτόν τον καιρό και είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου..
Είμαι 20 χρόνια γιατρός, τα τελευταία 10 σε ΜΕΘ. οπότε θα πω τα πράγματα από την πλευρά επαγγελματία υγείας που εργάζεται σε μεθ covid, και πιστέψτε με όλοι οι συνάδελφοι μου συμφωνούν μαζί μου.
Ξεκάθαρα δεν υπάρχει κανένας από μας που να αμφισβητεί την αναγκαιότητα λήψης μέτρων κοινωνικής απόστασης και καραντίνας.
Είναι αδιανόητο για τον γιατρό του 21ου αιώνα να χάνει βιωσιμους αρρώστους ειδικά σε μαζική κλίμακα.
Ζούμε σε μια εποχή που υποστηριζονται με πανάκριβες θεραπείες καρκίνο πάθεις τελικού σταδίου προκειμένου να αυξηθεί το προσδόκιμο επιβίωσης τους κατά λίγους μήνες. Διενεργουνται τραχειοστομια και γαστροστομιες σε ασθενείς με νευρομυικες παθήσεις, πάντα με τη συγκατάθεση τη δική τους και της οικογένειας τους, με αποτέλεσμα να ζουν για χρόνια στο σπίτι τους εντελώς παράλυτοι με χρήση πολλές φορές μηχανικού αερισμού και μετατροπή της οικίας τους σε αυτοσχέδια μεθ.
Και τώρα ξαφνικά εμφανίζονται υποστηρικτές της ανοσίας αγέλης με όσα θύματα την ακολουθούν;
Στις δικές μας μονάδες, που είχαμε την τύχη να δούμε ελάχιστα περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες, γεμίσαμε μέσα στις πρώτες λίγες μέρες με ασθενείς απολύτως βιωσιμους, πολλούς ηλικίας 50-65 με υποκείμενα νοσήματα τύπου υπέρταση η διαβήτη που λάμβαναν 1 δισκίο καθημερινά για έλεγχο της πάθησης τους.
Πιστεύετε αυτοί οι άνθρωποι θα θεωρούσαν ποτέ ότι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και θα αυτοπεριοριζονταν;
Είχαμε επίσης ασθενείς 40-50 ετών χωρίς κανένα απολύτως υποκείμενο νόσημα.
Αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα καραντίνας οι αριθμοί θα ήταν τεράστιοι!
Εργαζομαι τα τελευταία χρόνια σε αναπνευστικη κυρίως μεθ και πιστέψτε με κάθε χρόνο δε βλέπουμε περισσότερους από 2-3 αρρώστους βιωσιμους να διασωληνωνονται λόγω γρίπης. Οι υπόλοιποι είναι άρρωστοι με βαρια υποκείμενα νοσήματα δηλαδή με κάποια χρόνια ανεπάρκεια οργάνου (αναπνευστικη, καρδιακή, νεφρική ανεπάρκεια κλπ). Καμία σχέση με τους ασθενείς με covid!
Μέτρα που θα αφορούσαν μόνον σε ευπαθείς ομάδες θα στοιχιζαν τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας με προσδόκιμο επιβίωσης πάνω από 20 ή και 40 χρόνια.
Η ιατρική όπως και η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τον θάνατο έχει αλλάξει πολύ ακόμα και από τον καιρό που πρώτο ξεκίνησα ειδικότητα, πόσο μάλλον από τα τελευταία 50 χρόνια που έχει να συμβεί μεγάλη επιδημία.
Δεν είμαι επιδημιολογος, ούτε στατιστικό λόγος. Δεν έχω νούμερα να παραθέσω όπως πολλοί άλλοι, παρά μόνον την κλινική εμπειρία και άποψη όλων εμάς που εργαζόμαστε στις μεθ.
Δεν ξέρω τι κοινωνικό οικονομικό αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό στον κόσμο και ειδικότερα στη χώρα μας. Ας μείνουμε ζωντανοί να το μάθουμε..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πώς εξηγείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πεθαίνουν έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα; Αν ο covid-19 ήταν τόσο θανατηφόρος από μόνος του γιατί μας λένε ότι χωρίς καραντίνες θα πεθαίναμε κατά εκατομμύρια στα πεζοδρόμια δε θα έπρεπε να σκοτώνει ανεξαιρέτως; Για τον Η1Ν1 που σκότωνε στις ηλικίες κάτω των 65, σε ανθρώπους δηλαδή που είχαν πολλά χρόνια προσδόκιμου ακόμα και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα, γιατί δε διατάχτηκαν μαζικές καραντίνες; Γιατί οι γιατροί δεν έπαιρναν θέση τότε να σωθεί ο ευπαθής απ' τον ιό νεότερος πληθυσμός και παίρνουν θέση μόνο τώρα; Μήπως έχει προκληθεί ένα bias ακόμα και απ' τη μεριά των γιατρών να προσέχουν περισσότερο τις καταστάσεις covid βάζοντας σε δεύτερη μοίρα άλλα προβλήματα με αποτέλεσμα ο covid να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός λόγος επιδείνωσης της υγείας ενός ατόμου;
 

leonan

Member
Μηνύματα
32
Likes
187
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ταξίδι-Όνειρο
ποιο να πρωτοδιαλέξω...
Πώς εξηγείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πεθαίνουν έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα; Αν ο covid-19 ήταν τόσο θανατηφόρος από μόνος του γιατί μας λένε ότι χωρίς καραντίνες θα πεθαίναμε κατά εκατομμύρια στα πεζοδρόμια δε θα έπρεπε να σκοτώνει ανεξαιρέτως; Για τον Η1Ν1 που σκότωνε στις ηλικίες κάτω των 65, σε ανθρώπους δηλαδή που είχαν πολλά χρόνια προσδόκιμου ακόμα και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα, γιατί δε διατάχτηκαν μαζικές καραντίνες; Γιατί οι γιατροί δεν έπαιρναν θέση τότε να σωθεί ο ευπαθής απ' τον ιό νεότερος πληθυσμός και παίρνουν θέση μόνο τώρα;
Μα αυτό προσπάθησα να εξηγήσω... Οι περισσότεροι ασθενείς με γρίπη έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως χρόνια αναπνευστικη ανεπάρκεια με κατοικον οξυγόνο θεραπεία, βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, είναι ανοσοκατεσταλμενοι, καρκίνο πάθεις κλπ. Καμία σχέση με τους ασθενείς με covid. Η στατιστική δεν διαφοροποιεί κάποιον με ήπια υπέρταση, διαβήτη κλπ από τους ασθενείς με τελικού σταδίου ανεπάρκεια. Μπαίνουν όλοι στην κατηγορία ασθενών με υποκείμενο νόσημα. Ένας κλινικός γιατρός όμως ξέρει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα διάφορα υποκείμενα νοσήματα και την επίπτωση τους στο προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Τικ-τοκ το ρολόι χτυπάει αντίστροφα, οι καραντίνες κλείνουν. Βγείτε απ' τις ντουλάπες και φορέστε γυαλιά ηλίου γιατί καλοκαίριασε και ο ήλιος τυφλώνει.
Μην ανοιγεσαι πολυ γιατι τον Σεπτεμβρη μπορει να μας ξαναμαντρωσουν, παιξε λιγο αμυνα και συ γιατι μεχρι στιγμης η παεφστρα δικαιωνεται για το τι θα γινοταν και το ποσο σοβαρη ειναι η ασθενεια οταν ολοι οι αλλοι το βλεπαμε ως σουπερ υστερια. Περιμενουμε βεβαια και το τελος για να δουμε τι θα γραψει η ολη φαση και να δουμε που θα κατσει η μπιλια. Μπορει να κατσει και στην μεση βεβαια οποτε θα εχουμε να μιλαμε για αυτο και το τι επρεπε να γινει πιο σωστα. Κατι παρομοιο με το μνημονιο το 2009 και τα επακολουθα ή τις εναλλακτικες! Επισης, κατσε μην παμε στο μέτρα νο2 το 2021 μέτρα νο3 το 2022 και παει λεγοντας. Στο τελος θα κανουμε και ενα δημοψηφισμα για το αν θελουμε μετρα ή οχι. Ο Αλεξης θα λεει οτι δεν εχει φετιχ με τα μετρα κι η ΝΔ παση θυσια μετρα. Ο Σοιμπλε θα ειναι υπουργος Υγειας και θα απειλει οτι αν δεν παρουμε μετρα δεν θα μας στελνει Γερμανους τουριστες και παει λεγοντας... Ο Βαρουφακης ξανα Συριζα ως Υπουργος Υγειας αλλα ο Αλεξης ξανα κωλοτουμπα και βαζει Τσακαλωτο στην θεση του. Το γυρνα το κανει ναι και εχεις ξανα μετρα και το 2023. Ο ΠΟΥ σε ρολο ΔΝΤ!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Περιμενουμε βεβαια και το τελος για να δουμε τι θα γραψει η ολη φαση και να δουμε που θα κατσει η μπιλια. Μπορει να κατσει και στην μεση βεβαια οποτε θα εχουμε να μιλαμε για αυτο και το τι επρεπε να γινει πιο σωστα. Κατι παρομοιο με το μνημονιο το 2009 και τα επακολουθα ή τις εναλλακτικες! Επισης, κατσε μην παμε στο μέτρα νο2 το 2021 μέτρα νο3 το 2022 και παει λεγοντας. Στο τελος θα κανουμε και ενα δημοψηφισμα για το αν θελουμε μετρα ή οχι. Ο Αλεξης θα λεει οτι δεν εχει φετιχ με τα μετρα κι η ΝΔ παση θυσια μετρα. Ο Σοιμπλε θα ειναι υπουργος Υγειας και θα απειλει οτι αν δεν παρουμε μετρα δεν θα μας στελνει Γερμανους τουριστες και παει λεγοντας... Ο Βαρουφακης ξανα Συριζα ως Υπουργος Υγειας αλλα ο Αλεξης ξανα κωλοτουμπα και βαζει Τσακαλωτο στην θεση του. Το γυρνα το κανει ναι και εχεις ξανα μετρα και το 2023. Ο ΠΟΥ σε ρολο ΔΝΤ!
Εισαι να το κανουμε ταινια να χ...με στο ταληρο?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.109
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μια γλυκια καληνυχτα απο τον Andrew Cuomo , ειναι μια τοσο τοσο ωραια αντιπαραθεση, 223.000 likes στα SM σε λιγες ωρες, εχει ριξει το ιντερνετ
Καλα τα λεει ο Cuomo εν μερει. Ο θανατος ομως για πολλους ανθρωπους παγκοσμιως δεν ειναι το χειροτερο πραγμα. Ειναι λυτρωτικος. Για διαφορους λογους ( πεινα, κρυο, σωματικες και ψυχικες ασθενειες, στερηση ελευθεριας, βια κα) εκατομμυρια ανθρωποι ανα τον κοσμο φευγουν απο τη ζωη με ανακουφιση. Επειδη εζησαν μια ζωη γεματη αβαστακτο πονο. Ανακουφιση οχι επειδη δεν ηταν ζωντανοι, αλλα επειδη δεν ζουσαν. Και οι περισσοτεροι δεν ζουσαν επειδη τους ελειπαν λιγα ή πολλα χρηματα (δηλαδη κατι που απαιτουσε χρηματα για να γινει). Δυστυχως ή ευτυχως για καποιους τετοιοι ανθρωποι συνεχιζουν να υπαρχουν. Αυτο βεβαια δεν περιμενουμε να το καταλαβει ο πλουσιος Δυτικος κοσμος και φυσικα δεν θα το καταλάβει ποτε ο κυβερνητης της Νέας Υορκης.

Μαρια Αντουανετα και Πατουλαινα μαζι της Αμερικης θυμιζει στο βιντεο. Γιατι δεν παει αυτος να γινει essential worker? Γιατι δεν καταθετει το μισθο του στη μαχη κατα του ιου και να ζησει με τα check των 600 και 1200$?

Γιατι δεν ζει ο Χαρδαλιας με τα 800€ για 45 μερες? Γιατι δεν ζει ο επιστημονας Τσιοδρας με 600€? Ο βιβλιοπώλης με 300€ (να μη γινει και 300 κιλα με παραπανω)? Οι δημοσιοι υπαλληλοι που πολλοι καθονται και σπιτι με 800€? Οι συνταξιουχοι με " μεγαλες" συνταξεις (ανω των 533€ το μηνα) με 800€?

Επειδη ειναι τοσο ευκολο και νοιαζονται για την ανθρωπινη ζωη το λεω. Ολοι 800€ κι εγω μαζι τους. Μεσα μεχρι να σβησει ο κορονοιος.

Οσοι γνωριζετε απο ιστορια θα ξερετε καλυτερα απο μενα πως παντα ο λαος δουλευε σκληρα για να ζουν καλα οι λιγοι αρχοντες που ψωλοβαρουσαν ολη μερα. Και παντα υπηρχαν οι χωρικοι που τους χειροκροτουσαν επειδη επαιρναν ενα παραπανω κομματι ψωμι απο τους αλλους.

Αναγκαιο κακο να τηρουμε τα μετρα και να προστατεψουμε τις ζωες συνανθρωπων μας. Επιτακτικη αναγκη να υπερασπιστουμε το δικαιωμα μιας αξιουπρεπους ζωης ολων των συνανθρωπων μας.

Κι αυτο δεν ισχυει μονο τωρα με τον κορονοιο αλλα παντα και παντου.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Οσοι γνωριζετε απο ιστορια θα ξερετε καλυτερα απο μενα πως παντα ο λαος δουλευε σκληρα για να ζουν καλα οι λιγοι αρχοντες που ψωλοβαρουσαν ολη μερα.
Εεε τωρα ψωλοβαραμε ολοι μαζι ρε Τριπακια. Εδω ειναι ολη η μαγκια να μας πουν οταν ληξει η καραντινα να παμε στις δουλειες μας και εμεις να κατσουμε σπιτι. Να δεις για ποτε οι αρχοντες θα αναστατωθουν. Εγω ως εκ πεποιθησεως τεμπελης παντα ελεγα οτι η τεμπελια ηταν επαναστατικη πραξη. Τωρα αν το κανουμε ολοι μαζι μπορουμε να ανατρεψουμε το status quo! Για πρωτη φορα θεμελιωνεται τοσο μαζικα το δικαιωμα στην τεμπελια που ειχε γραψει και ο Λαφαργκ! Ζουμε μεγαλες στιγμες ας μην μιζεριαζουμε, βασικα ζειτε μεγαλες στιγμες εγω ψωλοβαραγα σαν αρχοντας και πριν! :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Καλα τα λεει ο Cuomo εν μερει. Ο θανατος ομως για πολλους ανθρωπους παγκοσμιως δεν ειναι το χειροτερο πραγμα. Ειναι λυτρωτικος. Για διαφορους λογους ( πεινα, κρυο, σωματικες και ψυχικες ασθενειες, στερηση ελευθεριας, βια κα) εκατομμυρια ανθρωποι ανα τον κοσμο φευγουν απο τη ζωη με ανακουφιση. Επειδη εζησαν μια ζωη γεματη αβαστακτο πονο. Ανακουφιση οχι επειδη δεν ηταν ζωντανοι, αλλα επειδη δεν ζουσαν. Και οι περισσοτεροι δεν ζουσαν επειδη τους ελειπαν λιγα ή πολλα χρηματα (δηλαδη κατι που απαιτουσε χρηματα για να γινει). Δυστυχως ή ευτυχως για καποιους τετοιοι ανθρωποι συνεχιζουν να υπαρχουν. Αυτο βεβαια δεν περιμενουμε να το καταλαβει ο πλουσιος Δυτικος κοσμος και φυσικα δεν θα το καταλάβει ποτε ο κυβερνητης της Νέας Υορκης.
Ακυρο γιατι μαλλον δεν εχεις βρεθει σ αυτη τη θεση. Σε βεβαιωνω απο πρωτο χερι οτι δεν αυτοκτονεις. Δεν πεθαινεις με ανακουφιση γιατι εισαι φτωχος και δεν μπορεις να εχεις οσα θελεις.
Αυτο το παθαινουν οι νεοπτωχοι, κακομαθημενα παιδια που τρεμουν στην ιδεα οτι δεν τους φτανουν τα λεφτα " να εχουν ο,τι θελουν".
Εκπλησσομαι που το νοημα της ζωης ειναι τοσο ρηχο για καποιους . Ξερεις ποσοι φτωχοι ανθρωποι προσφερουν και εθελοντικη εργασια? Μια βολτα απο εθελοντικα σχολεια μεταναστων θα σε πεισει. Και πολλες αλλες δομες που θελουν στηριξη. Οι φτωχοι αλλα καθολου απογοητευμενοι τις στηριζουν και δεν νιωθουν οτι "δεν ζουν".
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom