Συζήτηση περί φωτογραφίας

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έχω φρίξει με αυτά που διαβάζω.
Στείλε τα παράπονά σου στο Reuters και πέστους ότι έχεις φρίξει που δεν μπορείς να τους στείλεις πειραγμένες φωτογραφίες και ότι δεν τους περιλαμβάνεις στα σοβαρά δημοσιογραφικά sites, ελληνικά ή ξένα αν ισχύει αυτό. :bash:

"Reuters bans freelance RAW photography to boost speed and preserve ‘reality'"
(Πηγή https://www.theverge.com/2015/11/19/9759620/reuters-raw-photos-ban-worldwide)


Eπίσης, το Lonely Planet είναι ένας εκδοτικός οίκος σαν τον Πάττακη ας πούμε για να καταλάβεις. Με ποια λογική συγκρίνεις έναν εκδοτικό οίκο που πρέπει να ιλλουστράρει τα προιόντα του για να τα πουλήσει με ένα δημιoσιογραφικό πρακτορείο που αποσκοπεί να δείξει την πραγματικότητα;
Όταν λοιπόν διαβάζω μια ταξιδιωτική ιστορία θέλω να βλέπω ρεαλιστικές φωτογραφίες και όχι φωτογραφίες λευκωμάτων σαν αυτά που πουλάει το LP.
 
Last edited:

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Στείλε τα παράπονά σου στο Reuters και πέστους ότι έχεις φρίξει που δεν μπορείς να τους στείλεις πειραγμένες φωτογραφίες.

"Reuters bans freelance RAW photography to boost speed and preserve ‘reality'"
(Πηγή https://www.theverge.com/2015/11/19/9759620/reuters-raw-photos-ban-worldwide)
Όταν δεν έχεις επιχειρήματα η μόνη λύση είναι να αλλάζεις τα λεγόμενα κάποιου. Ουδέποτε με ενδιέφερε να στείλω φωτογραφίες στο Reuters, ούτε έχω φρίξει με αυτό, αλλά με αυτά που γράφεις εσύ και χαρακτηρίζεις μερίδα κόσμου.
Το άρθρο που έστειλες το διάβασες ολόκληρο ή μας τα λές μισά;
"Most photographers find that their RAW shots can look dramatically better than JPEGs after editing, even without altering the essence of the photo; the camera captures more dynamic range and detail at the moment of exposure, rather than producing a smaller JPEG file by locking in settings that can't be reversed."
There's another reason for the policy change. "Speed is also very important to us," the Reuters spokesperson tells PetaPixel. We have therefore asked our photographers to skip labor- and time-consuming processes to get our pictures to our clients faster.

Άλλο λοιπόν το να θέλουν να τους στέλνουν jpeg για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου και άλλο επειδή ένας τύπος άλλαξε τα φώτα στα μαύρα σε μια φωτογραφία και χάθηκε όλη η πληροφορία (κάτι που μπορούσε να γίνει και σε μια jpeg).

Κάνε subscribe στο Reuters εσύ κι άσε εμάς να βγάζουμε και να ανεβάζουμε σωστές, "πειραγμένες" φωτογραφίες. Κόψε όμως την παραπληροφόρηση και την ειρωνεία.
Καλές λήψεις.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...κι άσε εμάς να βγάζουμε και να ανεβάζουμε...
Επειδή μάλλον δε γνωρίζεις πώς λειτουργούν τα φόρουμ και το έχεις πάρει προσωπικά, όταν θα γράφεις την άποψή σου να χρησιμοποιείς πρώτο ενικό και όχι πρώτο πληθυντικό. Δεν αντιπροσωπεύεις κάποιον και η άποψή σου κρίνεται όπως και όλων. Θα σε αφήσω να ανεβάζεις 'πειραγμένες' φωτογραφίες αλλά από κάτω θα δέχεσαι την όποια κριτική όπως και όλοι μας.
Την ειρωνία τη χρησιμοποιώ σε όσους απαντάνε με αγένεια.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
όταν διαβάζω μια ιστορία στο φόρουμ ή βλέπω μια φωτογραφία θέλω να δω τι πραγματικά τράβηξε ο φωτογράφος και όχι τι επεξεργάστηκε στον υπολογιστή για να εντυπωσιάσει.
Σε ποιους αναφέρεσαι με αυτή σου την πρόταση; Αναφέρεσαι σε έναν συγκεκριμένο φωτογράφο και δεν το κατάλαβα; Στον David Lachapelle μήπως; Σε αυτούς που επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους γενικότερα. Εσύ λοιπόν που τσουβαλιαζεις ολόκληρη μερίδα ανθρώπων και κρίνεις πως κάνουν κάτι για να εντυπωσιάσουν λες σε εμένα να χρησιμοποιώ πρώτο πρόσωπο;
Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη και δίνει τροφή για συζήτηση. Η ειρωνία όχι.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Για να είναι μια φωτογραφία άρτια, απαιτούνται κατάλληλος φωτισμός, στήσιμο, σύνθεση, χρώμα, σωστοί φακοί και προπάντων αισθητική. Αν λοιπόν δεν μπορεί κάποιος να τα συνθέσει όλα αυτά για να βγάλει μια καλή φωτογραφία, τότε ας την πειράξει, αλλά να μας το πει.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι φωτογραφίες με όλα αυτά που αναφέρεις μετά δεν επεξεργάζονται; Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στο χώρο της φωτογραφίας. Για να μην αναφέρω ότι για να βγάλεις μια τέτοια φωτογραφία πρέπει να είσαι σχεδόν σε συνθήκες στούντιο. Τι θα πει κατάλληλος φωτισμός; Όταν είσαι σε εξωτερικό χώρο αναγκαστικά συμμορφώνεσαι με τις εκάστοτε φωτιστικές και καιρικές συνθήκες. Όσο για την αισθητική είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
όταν ο ερασιτέχνης επεμβαίνει αλλοιώνει αυτή την έκφραση.
Το αναλύσαμε και παραπάνω. Η επέμβαση δε σημαίνει αλλοίωση. Πολλές φορές η επέμβαση είναι απαραίτητη για να φέρεις αυτό που έχεις βγάλει όσο πιο κοντά στο φυσικό.
Και όμως, υπάρχει κατάλληλος φωτισμός σε εξωτερικό χώρο, διαρκεί λίγα λεπτά και πρέπει να είσαι εκεί για να κάνεις το κλικ. Μαγική ώρα την λένε.
Δηλαδή κάποιος που θα βρεθεί Αύγουστο μεσημέρι στη Ρώμη και θα θέλει να βγάλει το Κολοσσαίο θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 21:00 για να πετύχει το magic hour, όχι απλά να κάνει τη δουλειά του και μετά να πατήσει ενα-δυο κλικ για να διορθώσει τη ντάλα που θα έχει κάψει το σύμπαν.
Και όπως έχω πει, εμείς ως ερασιτέχνες τραβάμε φωτό για να αρέσουν σε εμάς και μόνο και όχι για να εντυπωσιάσουμε τους γύρω μας.
Άντε πάλι με τον εντυπωσιασμό. Οι περισσότεροι επαγγελματίες φωτογράφοι φίλε μου είναι τόσο παθιασμένοι με αυτό που κάνουν που τραβάνε κυρίως για την πάρτυ τους. Τον επαγγελματία φωτογράφο θα δεις να ξυπνάει τα χαράματα και να τρέχει να στήνει τον τρίποδα μες στο κρύο για να βγάλει μια φωτογραφία χωρίς κόσμο στο κάδρο ή για να πετύχει την ανατολή. Όχι τον ερασιτέχνη. Δεν μπορώ να αναλύσω άλλο το θέμα του υποτιθέμενου "εντυπωσιασμού". I rest my case.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Προτείνω τα μηνύματα για την συζήτηση και τη διαφωνία περί φωτοσοπ, να μεταφερθούν σε ένα νέο νήμα με τίτλο ''Συζήτηση περί φωτογραφίας''. Και να μείνει καθαρό το παρόν θέμα που έχει τίτλο Επιλογή φωτογραφικής''.

Η πρόταση αυτή ΔΕΝ στέκει και μην επιμένεις.
Αν δεν μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία κοντά στο φυσικό τότε δεν μπορείς να λέγεσαι φωτογράφος.
Προφανώς και δεν ξέρεις ότι ο @georgeant είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω από όλους μας. Λες να μη γνωρίζει τις ιδανικές ρυθμίσεις ή συνθήκες?Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση επιμονή με το θέμα. Κατέθεσες την άποψη σου, δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ photoshop, μας έβγαλες άσχετους και ψώνια που δεν αγαπάμε την φωτογραφία αλλά θέλουμε να εντυπωσιάζουμε! Οκ ότι πεις. Ακούστηκες. Δεν χρειάζονται 20 μηνύματα να μας πείσεις έτσι δεν είναι?
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
@Viaggi μαλλον δεν θες να καταλαβεις ή απλα θες να ακουστεις τοσο εντονα που επαναλαμβανεις τα ιδια σε καθε σου μηνυμα. Λαθη, και λαθη, και ερασιτεχνης και κακος φωτογραφος. Εξακολουθω να θεωρώ οτι αυτα δεν εχουν σχεση με το θεμα της χρησης του φωτοσοπ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Διέγραψα κάποια μηνύματα που ήταν άσχετα με το θέμα. Ελπίζω η κουβέντα να συνεχιστεί σε κόσμια πλαίσια,

Μιας και το θέμα με ενδιαφέρει κι'εμένα, να πω ότι προσωπικά εγώ δε δίνω σημασία στο αν έχει γίνει ένα color correction ή ένα levels ξερωγω σε μια φωτογραφία, και μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό να γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και διορθώσεις. Με ενοχλεί όταν βλέπω να προστίθονται ουρανοί από άλλες φωτογραφίες και γενικά να υπάρχει τόση επέμβαση που η τελική εικόνα είναι εντελώς τεχνητή. Προσοχή δε λέω για εικόνες που είναι επίτηδες φτιαγμένες για να δείχνουν τεχνητές για δίαφορους λόγους.

Δε θα απέτρεπα βεβαίως κάποιον από το να το κάνει, απλά δε μου αρέσει εμένα. Αλλά βασική επεξεργασία για να τονωθεί η εικόνα, κάνω πολύ τακτικά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.676
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom