Πολωνία Συμβουλές για Πολωνία

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η Πολωνία και η Ελλάδα ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν ως εκ τούτου δεν υφίσταται έλεγχος διαβατηρίων ή άλλου τύπου εγγράφων μεταξύ τους.
Το λυπηρό σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που διαβάζω είναι η άγνοια πολλών Ελλήνων για τα δικαιώματά τους σας Ευρωπαίοι πολίτες αρχής γενομένης απ' την άγνοιά τους για την ελεύθερη μετακίνησή τους στα όρια της ΕΕ.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Γειααα σας και από μένα!!! Κλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ταξίδι 3 ατομών (εγώ και οι γονείς μου) για Βαρσοβία 18-22/11. Τα εισιτήρια ήταν παμφθηνα 50 ευρώ το άτομο με επιστροφή. Θα μείνουμε μονο Βαρσοβία. Θεωρώ οτι είναι ιδανικά να είμαστε χαλαροί να δούμε καλά την πόλη και να μην πιεστούμε.

Το μονο "λάθος" σε όλη την υπόθεση είναι οτι επειδή ήθελα να κλείσω τα εισιτήρια πριν κάνουν φτερά δεν είδα οτι το auschwitz συνδυάζεται καλύτερα με Κρακοβία. Θα μπορούσα να το σπάσω και να φύγω από εκεί εξίσου φθηνά.

Και ερωτώ τώρα εγώ, αξίζει λέτε να δώσουμε περίπου 300 ευρώ 3 άτομα σε γραφείο που είδα να τα αναλάμβάνει οοοολα αυτό; Να μας πάρουν από το ξενοδοχείο να μας πάνε στον σταθμό, να φτάσουμε κρακοβία με το γρήγορο τρένο , να μας παραλάβουν, να μας πάνε στο στρατόπεδο, να γίνει η ξενάγηση και πάλι πίσω. Έχω μια εντύπωση οτι μας πανε και μέσα στην πόλη. Κανονική μονοήμεη με όλη την "ταλαιπωρία" αλλά με καμία ευθύνη από μεριάςμου να κάνω καμια βλακεία.
http://www.warsawtraveltours.com/auschwitz-tour.html

Σημειωτέων οι γονείς μου δεν ξέρουν Αγγλικά οπότε το παίρνω όλο πάνω μου! Και στην ξενάγηση θα κάνω τον μεταφραστή ένα πράγμα αλλά θέλουμε να πάμε γιατί ειδικά ο πατέρας μου το βρίσκει εξαιρετική ευκαιρία.

Τέλος θα μείνουμε εδώ. Πως το βλέπετε;

https://www.booking.com/hotel/pl/capitol-studio.el.html.
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Το διαμέρισμα φαίνεται όμορφο και είναι σε πολύ καλό σημείο για να πας προς τη Βασιλική οδό, το παλάτι της Κουλτούρας και τον σταθμό. Επίσης πολύ κοντά είναι και η hala Mirowska. Σχετικά με την εκδρομή στο Άουσβιτς εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 300€ για να το δω αυθημερόν από Βαρσοβία. Θα φάτε όλη τη μέρα στα τρένα και τελικά δεν θα δείτε την κρακοβία και επίσης νυχτώνει και νωρίς.... Αφήστε το για άλλη εκδρομή με Κρακοβία και Αλατωρυχία!!
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Ο μπαμπας μου μου είπε όταν τον ενημέρωσα ότι τα διαθέτει γιατί πότε θα ξαναδεί το στρατόποεδο. Εν μέρει λίγο δίκαιο έχει διότι τώρα έκατσε να μπορώ και εγώ να πάμε όλοι μαζι. έχουν να πάνε εξωτερικό κάποια χρόνια. Και μένα μου φαίνονται αμαρτία στα έξοδα.. Αλλά τι να πω.... Ευτυχώς είναι το γρήγορο. Σαν τιμή πώς σου φαίνεται; Ας εξαιρέσουμε αυτά που είπες αν και έχεις απολυτο δίκαιο!
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Με όλο τον σεβασμό προς τον πατέρα σου.Τωρα που η Ryanair πάει απευθείας Κρακοβια με 300-350 ευρώ συνολικά κανεις άλλο ένα ένα τετραήμερο μόνο Κρακοβια.Τοτε θα ΠΑΤΕ και Αουσβιτς ξεκούραστα.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Οργανώστε το μόνοι σας. Πάρτε το πιο πρωινό λεωφορείο και γυρίστε πίσω με το τελευταίο. Τα λεωφορεία θα σας κοστίσουν βαριά 10 ευρώ το άτομο πήγαινε έλα. Και αν νιώθετε τόση ανασφάλεια, από την Κρακοβία κανονίζετε με τουριστικό στο αουσβιτς με 100 ζλότι, δηλαδή καμία 25 ευρώ. Αν και εγώ θα επέλεγα να πάω με τα μέσα.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Το τρένο από ότι είδα Βαρσοβία-Κρακοβία στοιχίζει 120 Ζλότι το άτομο η μονή διαδρομή, άρα 240 Ζλότι με την επιστροφή. Στην ουσία 200 Ζλότι το άτομο θα σας στοιχίσει η μεταφορά προς το Άουσβιτς, το εισιτήριο και η ξενάγηση, καθώς και η μεταφορά από και προς το διαμέρισμα. Θα επιστρέψετε Κρακοβία στις 16.00 και θα έχετε στη διάθεσή σας 3,5 ώρες να δείτε λίγο την πόλη και να φύγετε με το τελευταίο τρένο στις 19.55. Με το σκεπτικό ότι δεν έχετε σκοπό να πάτε κρακοβία και οι γονείς σου θέλουν πολύ να επισκεφτούν το Άουσβιτς, καθώς και δεν θα χρειαστεί να κλείσεις τίποτα διότι όλα θα τα κάνει το πρακτορείο, "συμφέρει..."
Αλλά εγώ επιμένω μην δώσετε το 300άρι. Κρατήστε το και βγάλτε 3 φτηνά εισιτήρια να πάτε κάποια άλλη στιγμή Κρακοβία κάποιο τριήμερο να τη δείτε με την ησυχία σας, να πάτε στο Άουσβιτς και στα αλατωρυχία!
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Το τρένο από ότι είδα Βαρσοβία-Κρακοβία στοιχίζει 120 Ζλότι το άτομο η μονή διαδρομή, άρα 240 Ζλότι με την επιστροφή.
Το τρένο είναι αρκετά ακριβό αλλά όχι τόσο. Μάλλον έχετε δει σε λάθος σάιτ. Πρόχειρα βλέποντας στη polrail.com για 21 Νοεμβρίου είναι στα 80 ζλότι η διαδρομή. Η Polski Bus έχει εισιτήρια με 12zloti το άτομο. Πάντως, στα υπόλοιπα με βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Με όλο τον σεβασμό προς τον πατέρα σου.Τωρα που η Ryanair πάει απευθείας Κρακοβια με 300-350 ευρώ συνολικά κανεις άλλο ένα ένα τετραήμερο μόνο Κρακοβια.Τοτε θα ΠΑΤΕ και Αουσβιτς ξεκούραστα.
Είναι Κρήτη οι γονείς μου! Αλλά δεν έχεις και άδικο. Θα το κανω copy paste να του το στείλω! :bleh::bleh::bleh::bleh:
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Για να καταλάβεις τι παίζει με αεροπορικές τιμες.Αυτη την στιγμή η Ryanair εχει 7 με 10 Δεκεμβρίου το αθηνα -κατοβιτσε 25 ευρώ το άτομο με ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.Το κατοβιτσε ειναι 20 λεπτά απο αουσβιτς και 1 ώρα απο κρακοβια.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Έχετε χίλια δίκαια και καταλαβαίνω αυτά που λέτε. In fact και εγώ μαζί σας είμαι γιατί είναι πολλά χρήματα ενώ θα μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο.

Αλλά θα σας πω εν τάχει γιατί "επειμένει" ο μπαμπουλίνος μου. Η μαμά μου δουλευει σεζόν και είναι 7/7 μέρες στην δουλειά όλο το καλοκαίρι. Αγγλικά δεν ξέρουν οπότε ότι έκαναν τόσα χρόνια μόνο με γκρουπ. Εγώ Δουλεύα οποτε δεν είχαμε σωστό timing με τα προγράμματα μας και τώρα είμαι κανα δίμηνο άνεργη και μπορώ να πάω μαζί τους κάπου. Εξάλλου θα πάρω και προμήθεια για την διοργάνωση το τρίτο κρεβάτι στο κατάλλυμα λίγο το χεις;

Οπότε καταλαβαίνετε γιατί σου λέει ο άνθρωπος πότε θα ξανατύχει όλο αυτό (που για τν ακρίβεια δεν ετυχε τα τελευταία χρόνια και εγώ εξωτερικό πάω από το 15) οπότε σου λέει ζησε μάη μου! Θα του στείλω το λινκ να διαβάσει και ας μου απαντήσει! Ελπίζω όμως να έδωσα μία λύση σε κάποιον που ψάχνει κατι αντίστοιχο και είναι και laaarge! :)
@Triplover η σύγκλυτος αποφάσισε, αν μπορώ να τα καταφέρω να το οργανώσω με τα λεωφορεια ας το προχωρήσω έτσι. οπότε θα σε χρειαστώ!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom