• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Συνάλλαγμα: πού να αλλάξω χρήματα. Πληρωμές με κάρτες.

alma

Member
Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.
Στον γιο μου δινουμε χαρτζιλικι σε ρευστο παντως για να το βλεπει να φευγει απο το πορτοφολι, παροτι εχει καρτα. Λενε οτι βοηθαει στις δεξιοτητες διαχειρισης.
Ακριβώς για αυτό ακούς πολλούς να λένε πως με κάρτα δεν ξέρουν πόσα ξοδεύουν και ξεφεύγουν πιο εύκολα.
Αν και αυτό είναι κάτι άλλο από το θέμα του άρθρου.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Mε την καρτα που λετε μπορω να χρησιμοποιησω την ελληνικη visa μου κανονικα στην Ισπανια χωρις προμηθειες mοπως χρησιμοποιω δηλαδη και εδω Ελλαδα ?Η να χρησιμοποιησω καλυτερα τη revolut.Ανδαλουσια περνουν παντου καρτα οπως εδω ή να εχω και καμποσα μετρητα πανω μου

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Mε την καρτα που λετε μπορω να χρησιμοποιησω την ελληνικη visa μου κανονικα στην Ισπανια χωρις προμηθειες mοπως χρησιμοποιω δηλαδη και εδω Ελλαδα ?Η να χρησιμοποιησω καλυτερα τη revolut.Ανδαλουσια περνουν παντου καρτα οπως εδω ή να εχω και καμποσα μετρητα πανω μου
Όταν δεν έχεις αλλαγή νομίσματος δεν χρεώνεσαι προμήθεια. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών. Προσωπικά τη Revolut τη χρησιμοποιώ όταν χρειάζομαι συναλλαγμα.

αντον

Member
Πριν από λίγες ημέρες γύρισα από Πορτογαλία και τόσο στη Λισαβόνα όσο και στο Πόρτο οι μικρές οικογειακες επιχειρήσεις τύπου παραδοσιακα ταβερνάκια και ένα υπέροχο μαγαζακι με φαντο δεν δεχοντουσαν καθόλου κάρτα
Καλησπέρα
Χθες βράδυ γύρισα από Λισαβονα μετά από 8ημερο τουρ στην Πορτογαλία και πάντα πλήρωνα ηλεκτρονικά με κάρτα και πουθενά δεν μου έφεραν αντίρρηση .
Ούτε σε μίνι μάρκετ ,ούτε στο Tasca de chico Fando .

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η αντιπαθαρεση που έχετε για μετρητά/κάρτα έχει να κάνει και με τα μέρη που πηγαίνετε. Άλλο ένα φαγάδικο σε μια άκυρη γειτονιά άλλο ένα εστιατόριο στο κέντρο άλλο ένα μπαρ χωμένο σε ένα υπόγειο άλλο ένα που χρεώνει 15ε/ποτό.

Και στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχονταν πληρωμή με κάρτα και στο Βερολίνο πρόσφατα και στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι και και και. Νομίζω ότι μόνο στην Ελβετία δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν πληρωμή μόνο με μετρητά.

Ξέχασα τη Στοκχόλμη. Εκεί ήταν πολλά τα μέρη που δεν δέχονταν μετρητά.

Last edited:

alma

Member
Η αντιπαθαρεση που έχετε για μετρητά/κάρτα έχει να κάνει και με τα μέρη που πηγαίνετε. Άλλο ένα φαγάδικο σε μια άκυρη γειτονιά άλλο ένα εστιατόριο στο κέντρο άλλο ένα μπαρ χωμένο σε ένα υπόγειο άλλο ένα που χρεώνει 15ε/ποτό.

Και στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχονταν πληρωμή με κάρτα και στο Βερολίνο πρόσφατα και στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι και και και.
Ακριβώς. Στην Πορτογαλία είναι πολλά τα μικρά φαγάδικα που δεν δέχονται κάρτα και μάλιστα έχουν και ταμπέλα.
Επίσης όντως γίνεται και στη Λισσαβόνα αλλά σε μικρές επαρχιακές πόλεις το έχω δει πολύ πιο συχνά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.011
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom