• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Συνάλλαγμα: πού να αλλάξω χρήματα. Πληρωμές με κάρτες.

alma

Member
Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.
Στον γιο μου δινουμε χαρτζιλικι σε ρευστο παντως για να το βλεπει να φευγει απο το πορτοφολι, παροτι εχει καρτα. Λενε οτι βοηθαει στις δεξιοτητες διαχειρισης.
Ακριβώς για αυτό ακούς πολλούς να λένε πως με κάρτα δεν ξέρουν πόσα ξοδεύουν και ξεφεύγουν πιο εύκολα.
Αν και αυτό είναι κάτι άλλο από το θέμα του άρθρου.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Mε την καρτα που λετε μπορω να χρησιμοποιησω την ελληνικη visa μου κανονικα στην Ισπανια χωρις προμηθειες mοπως χρησιμοποιω δηλαδη και εδω Ελλαδα ?Η να χρησιμοποιησω καλυτερα τη revolut.Ανδαλουσια περνουν παντου καρτα οπως εδω ή να εχω και καμποσα μετρητα πανω μου

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Mε την καρτα που λετε μπορω να χρησιμοποιησω την ελληνικη visa μου κανονικα στην Ισπανια χωρις προμηθειες mοπως χρησιμοποιω δηλαδη και εδω Ελλαδα ?Η να χρησιμοποιησω καλυτερα τη revolut.Ανδαλουσια περνουν παντου καρτα οπως εδω ή να εχω και καμποσα μετρητα πανω μου
Όταν δεν έχεις αλλαγή νομίσματος δεν χρεώνεσαι προμήθεια. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών. Προσωπικά τη Revolut τη χρησιμοποιώ όταν χρειάζομαι συναλλαγμα.

αντον

Member
Πριν από λίγες ημέρες γύρισα από Πορτογαλία και τόσο στη Λισαβόνα όσο και στο Πόρτο οι μικρές οικογειακες επιχειρήσεις τύπου παραδοσιακα ταβερνάκια και ένα υπέροχο μαγαζακι με φαντο δεν δεχοντουσαν καθόλου κάρτα
Καλησπέρα
Χθες βράδυ γύρισα από Λισαβονα μετά από 8ημερο τουρ στην Πορτογαλία και πάντα πλήρωνα ηλεκτρονικά με κάρτα και πουθενά δεν μου έφεραν αντίρρηση .
Ούτε σε μίνι μάρκετ ,ούτε στο Tasca de chico Fando .

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η αντιπαθαρεση που έχετε για μετρητά/κάρτα έχει να κάνει και με τα μέρη που πηγαίνετε. Άλλο ένα φαγάδικο σε μια άκυρη γειτονιά άλλο ένα εστιατόριο στο κέντρο άλλο ένα μπαρ χωμένο σε ένα υπόγειο άλλο ένα που χρεώνει 15ε/ποτό.

Και στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχονταν πληρωμή με κάρτα και στο Βερολίνο πρόσφατα και στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι και και και. Νομίζω ότι μόνο στην Ελβετία δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν πληρωμή μόνο με μετρητά.

Ξέχασα τη Στοκχόλμη. Εκεί ήταν πολλά τα μέρη που δεν δέχονταν μετρητά.

Last edited:

alma

Member
Η αντιπαθαρεση που έχετε για μετρητά/κάρτα έχει να κάνει και με τα μέρη που πηγαίνετε. Άλλο ένα φαγάδικο σε μια άκυρη γειτονιά άλλο ένα εστιατόριο στο κέντρο άλλο ένα μπαρ χωμένο σε ένα υπόγειο άλλο ένα που χρεώνει 15ε/ποτό.

Και στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχονταν πληρωμή με κάρτα και στο Βερολίνο πρόσφατα και στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι και και και.
Ακριβώς. Στην Πορτογαλία είναι πολλά τα μικρά φαγάδικα που δεν δέχονται κάρτα και μάλιστα έχουν και ταμπέλα.
Επίσης όντως γίνεται και στη Λισσαβόνα αλλά σε μικρές επαρχιακές πόλεις το έχω δει πολύ πιο συχνά.

αντον

Member

Και στη Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχονταν πληρωμή με κάρτα και στο Βερολίνο πρόσφατα και στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι και και και. Νομίζω ότι μόνο στην Ελβετία δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν πληρωμή μόνο με μετρητά.

Ξέχασα τη Στοκχόλμη. Εκεί ήταν πολλά τα μέρη που δεν δέχονταν μετρητά.
Νομίζω παντού υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν την κάρτα με καλό μάτι, γιατί για κάθε συναλλαγή που κάνουν με pos πληρώνουν μια μικρή προμήθεια στην συμβεβλημένη τους τράπεζα.
Σε άλλα μέρη έχουν πλαφόν αγορας τα 5 ευρώ .Εάν πας σε ένα μίνι μάρκετ και πάρεις ένα μπουκαλάκι νερό και θέλεις να πληρώσεις με κάρτα το πιθανότερο είναι να σε στραβό κοιτάξουν η να σου αρνηθούν, αυτό συμβαίνει και στην Ελλαδα

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Στο Λονδίνο ήταν πολλά μαγαζιά (συνήθως μικρομάγαζα, καφέ στο χέρι ή μικρά μαγαζάκια για φαγητό) που δεν δεχόντουσαν μετρητά. Μόνο κάρτα ακόμη και για ένα μπουκάλι νερό.

arabickostas

Member
Εκεί ήταν πολλά τα μέρη που δεν δέχονταν μετρητά.
Σχετικα με το θεμα για οποια ή οποιον ταξιδεψει στις ΗΠΑ, να γνωριζετε οτι σε αθλητικα γεγονοτα, πολλα σταδια / γηπεδα ειναι cash free , κοινως δεν δεχονται μετρητα. Υποψιν, δεν εννοουμε κατι σαν την Allianz Arena στο Μοναχο οπου αγοραζεις και βαζεις χρηματα στη καρτα που σου δινουν για το σταδιο. Συνολικα δεν υπαρχουν μετρητα.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Στο Λονδίνο ήταν πολλά μαγαζιά (συνήθως μικρομάγαζα, καφέ στο χέρι ή μικρά μαγαζάκια για φαγητό) που δεν δεχόντουσαν μετρητά. Μόνο κάρτα ακόμη και για ένα μπουκάλι νερό.
Και όχι μόνο σε μικρά μαγαζιά.Και σε μεγάλα εστιατόρια και γενικότερα στην εστίαση θεωρούνταν δεδομένη η πληρωμή με κάρτα. Και υπήρχε και επιγραφή στην είσοδο του μαγαζιού που έλεγε ότι δε δέχονταν μετρητά. Μόνο στη Chinatown είδαμε τις επιγραφές CASH ONLY στις πόρτες κάποιων εστιατορίων.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Και όχι μόνο σε μικρά μαγαζιά.Και σε μεγάλα εστιατόρια και γενικότερα στην εστίαση θεωρούνταν δεδομένη η πληρωμή με κάρτα. Και υπήρχε και επιγραφή στην είσοδο του μαγαζιού που έλεγε ότι δε δέχονταν μετρητά. Μόνο στη Chinatown είδαμε τις επιγραφές CASH ONLY στις πόρτες κάποιων εστιατορίων.
Πολύ πιθανόν. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε μετρητά μόνο για μικροποσά και τις περισσότερες φορές φάγαμε άκυρο.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Πολύ πιθανόν. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε μετρητά μόνο για μικροποσά και τις περισσότερες φορές φάγαμε άκυρο.
Ναι έτσι είναι. Δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού αυτήν την υπερβολή. Και σε κάτι πατριωτάκια που πήγαμε για ........πιτόγυρα μας ειπαν ότι δεν έχουν ταμείο για μετρητά. Κι εμείς τιμήσαμε δεόντως τη Chinatown.;););)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.013
Μέλη
39.727
Νεότερο μέλος
chortamars

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom