Συνάλλαγμα: πού να αλλάξω χρήματα. Πληρωμές με κάρτες.

ArianH

New Member
Personalmente trovo Revolut una soluzione davvero comoda, soprattutto quando si viaggia all’estero.
La uso ormai in tutti i miei viaggi e, rispetto alla carta della banca tradizionale, permette quasi sempre di evitare le commissioni sul cambio valuta. Il tasso di cambio è molto più conveniente e trasparente, senza brutte sorprese.
Un altro vantaggio è che si può controllare tutto in tempo reale dall’app: spese, valute, negozi… tutto subito visibile.
In più, si possono impostare limiti, bloccare e sbloccare la carta in qualsiasi momento, e anche creare carte virtuali per gli acquisti online.
Se vi capita di viaggiare spesso fuori dall’Eurozona o semplicemente volete tenere le spese sotto controllo in modo più smart, secondo me vale assolutamente la pena provarla.

ArianH

New Member
Φίλε, εγώ πάντα παίρνω και κάρτα και μετρητά μαζί όταν πάω Ταϊλάνδη. Η κάρτα βολεύει για μεγάλα ψώνια και ξενοδοχεία, αλλά στα μικρά μαγαζάκια και τα παζάρια ζητάνε μόνο μετρητά.
Όσον αφορά την αλλαγή χρημάτων, καλύτερα να το κάνεις σε επίσημους ανταλλακτήρια μέσα στην πόλη, πχ στο Μπανγκόκ, γιατί στα αεροδρόμια ο συνάλλαγμα είναι συνήθως χειρότερο.
Και πρόσεχε τις προμήθειες από τράπεζες όταν σηκώνεις μετρητά ή πληρώνεις με κάρτα, να ξέρεις τι χρεώσεις έχει η τράπεζά σου για χρήση στο εξωτερικό.
Γενικά, έτσι έχω καλύτερη άνεση και δεν κολλάς πουθενά!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στην Ταιλανδη τι είναι προτιμότερο κάρτα ή μετρητά;
Και τα δύο θα σου χρειαστούν, τουλάχιστον από την Μπανγκόκ που έχω προσωπική άποψη, με σαφέστατη προτίμηση στα μετρηρά. Αν ξεμείνεις, καλά είναι και τα δολάρια, έχε πάνω σου μερικα. ;)

Christos1968

Member
Φίλε, εγώ πάντα παίρνω και κάρτα και μετρητά μαζί όταν πάω Ταϊλάνδη. Η κάρτα βολεύει για μεγάλα ψώνια και ξενοδοχεία, αλλά στα μικρά μαγαζάκια και τα παζάρια ζητάνε μόνο μετρητά.
Όσον αφορά την αλλαγή χρημάτων, καλύτερα να το κάνεις σε επίσημους ανταλλακτήρια μέσα στην πόλη, πχ στο Μπανγκόκ, γιατί στα αεροδρόμια ο συνάλλαγμα είναι συνήθως χειρότερο.
Και πρόσεχε τις προμήθειες από τράπεζες όταν σηκώνεις μετρητά ή πληρώνεις με κάρτα, να ξέρεις τι χρεώσεις έχει η τράπεζά σου για χρήση στο εξωτερικό.
Γενικά, έτσι έχω καλύτερη άνεση και δεν κολλάς πουθενά!
Θα πάω στο chiang mai για 5 μέρες και μετά για 10 μέρες koh Phangan. Εάν έχω stop over στην Bangkok θα αλλάξω εκεί . Διαφορετικά στο Chiang Mai. Νομίζεται ότι η Revolut συμφέρει καλύτερα από visa ?

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου? Να κάνω λέου? Λέει ή μπααα, Αθήνα ίσως? Ευχαριστώ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.086
Μέλη
39.831
Νεότερο μέλος
χρήστος21..

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom