• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Συνάλλαγμα: πού να αλλάξω χρήματα. Πληρωμές με κάρτες.

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Πιστωτικές κάρτες ελληνικών (VISA) έχουν κάποια χρέωση ή προμήθεια για χρήση σε POS στην Ιταλία που είναι εντός Ε.Ε.; Έχω Revolut αλλά γενικά με βολεύει καλύτερα η πιστωτική.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πιστωτικές κάρτες ελληνικών (VISA) έχουν κάποια χρέωση ή προμήθεια για χρήση σε POS στην Ιταλία που είναι εντός Ε.Ε.; Έχω Revolut αλλά γενικά με βολεύει καλύτερα η πιστωτική.
Καμία προμήθεια

duty_free

Member
Χμ... Αν παγαινατε Τίρανα, τι θα προτιμούσατε δεδομένου του μπιφ μεταξύ λέκ και ρεβολουτιού;

Αναληψη απο ατμ στο αεροπουερτο;

Κι αν ναι, ποια χρεωστική κάρτα συμφέρει περισσότερο;

Φαντάζομαι οτι θα εχει αναφερθεί πολλάκις στο παρόν νήμα, αλλά είναι πολύ δύσκολο, οπως καταλαβαινετε να γινει αναζητηση, γι αυτο και σας ζαλίζω.

Ισως να το επικαιροποιούμε ενίοτε, το παρόν.

dammys

Member
Να ρωτήσω κάτι; ...στη Γερμανία μπορώ να πληρώνω με κάρτες ελληνικές π.χ eurobank visa και αν έχουν προμήθεια ; Αν βγάλω λεφτά π.χ από ξένη τράπεζα μπορώ;

Last edited by a moderator:

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Να ρωτήσω κάτι; 1 ...στη Γερμανία μπορώ να πληρώνω με κάρτες ελληνικές π.χ eurobank visa και αν έχουν προμήθεια ; 2 Αν βγάλω λεφτά π.χ από ξένη τράπεζα μπορώ;
1 Ναι.
2 Ναι.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ναι το έχω διαβάσει κι εγώ. Όσο υπάρχει η Γερμανία στην Ε.Ε. το μετρητό δύσκολα θα καταργηθεί.
Ο γερμανός πάει στην τράπεζα και βγάζει τα λεφτά του για να ψωνίσει μετρητοίς ΄.
Σόρυ για το οφ τοπικ, απ' όσο το ΄χω ψάξει το θέμα αυτό συμβαίνει διότι οι Γερμανοί συνολικά δε πολυγουστάρουν τις εταιρείες έκδοσης των καρτών (visa, mastercard) μιας και δεν είναι «δικές» τους. Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.
Γιατί είναι περίεργο και γιατί δεν - θα έπρεπε να - θεωρείται προσωπικό δεδομένο το πού ξοδεύεις;

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Και στην Πορτογαλία που ήμουν πρόσφατα σε αρκετές περιπτώσεις δε λειτουργούσαν οι ηλεκτρονικές πληρωμές τους. Ίσχυε, δεν ίσχυε και πουλούσαν παραμύθια, ποιος ξέρει. Είναι και θέμα τραπεζικών κανονισμών σε κάθε χώρα.

Πάντως, παρότι σπανίως έχω μετρητά πάνω μου πλέον, καταλήγω ότι έστω ένα ποσό για ασφάλεια καλό είναι να υπάρχει.

tatooine

Member
Συνήθως οι έμποροι κάνουν τα μηχανήματα να μην δουλεύουν διότι με νομοθεσία της ΕΕ την προμήθεια της συναλλαγής την επιβαρύνετε η επιχείρηση.
Σε διαδικτυακές συναλλαγές που έκανα πρόσφατα έκτος ΕΕ την προμήθεια την επιβαρύνθηκα εγώ. Φυσικά η επιχείρηση προειδοποιούσε από πριν, ότι κατά την πληρωμή θα προστεθεί στο τελικό ποσό.

tatooine

Member
Θεωρείται περίεργο σε σχέση με αυτό που συμβαίνει για παράδειγμα στη χώρα μας με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που ήρθαν και καθιερώθηκαν, όχι πως διαφωνώ μαζί σου επί της ουσίας.
Στην χωρά μας επικρατεί τον ρητό, είπαν του τρελού να ....... και αυτός .........κε.
Επίσης στη χωρά μας υπάρχει νομοθεσία οπού επιβάλει (είναι άραγε νόμιμο;;; ) να ξοδεύεις το 30% του καθαρού εισοδήματος σου ηλεκτρονικά.
Εξήγησε το αυτό στον Ζαφείρη και αν βγάλεις άκρη ας μας το πεις.
Γενικά η Ευρώπη έχει αγαλιάσει θετικά τις ηλεκτρονικές πληρωμές αφού για τον καταναλωτή είναι δωρεάν άλλα βλέπεις και ρευστό.
Στο γιουνανισταν πρωτοστατούμε.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επίσης στη χωρά μας υπάρχει νομοθεσία οπού επιβάλει (είναι άραγε νόμιμο;;; ) να ξοδεύεις το 30% του καθαρού εισοδήματος σου ηλεκτρονικά.
Δε ξέρω αν επιβάλλεται, απλά ότι είναι απαραίτητο για φορολογικούς λόγους. Το τι είναι νόμιμο και τι όχι είναι πολύ σχετικό στην Ελλάδα. Γεγονός είναι όμως ότι ευδοκιμεί το μαύρο χρήμα (αυτό που κρατάει ακόμα τη χώρα όρθια δηλαδή) το οποίο και θέλουν να χτυπήσουν με τέτοια μέτρα.

(Ξεφύγαμε από τα της Ισπανίας, κόψτε μας ✂ :haha: )

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Συνήθως οι έμποροι κάνουν τα μηχανήματα να μην δουλεύουν διότι με νομοθεσία της ΕΕ την προμήθεια της συναλλαγής την επιβαρύνετε η επιχείρηση.
Σε διαδικτυακές συναλλαγές που έκανα πρόσφατα έκτος ΕΕ την προμήθεια την επιβαρύνθηκα εγώ. Φυσικά η επιχείρηση προειδοποιούσε από πριν, ότι κατά την πληρωμή θα προστεθεί στο τελικό ποσό.
Προ ημερών 1000€ πρόστιμο σε mini market γνωστών μου στη Ρόδο, παρότι δέχτηκαν την κάρτα του "πελάτη" εφοριακού για ένα εισιτήριο, επειδή δεν είχαν κολλημένη στην είσοδο ενημέρωση ότι δέχονται κάρτες! Λες και μπορούσαν να μη δέχονται. Ντε και καλά διαφήμιση στην τράπεζα.
Το αναφέρω για να ρωτήσω αν συμβαίνει το ίδιο και στην Ισπανία 🤣

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.020
Μέλη
39.736
Νεότερο μέλος
pavlos6

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom