Σύρος Σύρος

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Ε δεν έχει, είναι κατώτερη σε σχέση με πολλά νησιά, κι ότι έχει είναι πολύ ήσυχο (να μη πω ξενέρωτο και με κυνηγάτε) επιβεβαιώνοντας τη φήμη που το ακολουθεί. Συμφωνώ πάντως για διαμονή στην Πλάκα, είναι πολύ όμορφο χωριό, εν αντιθέσει με τον Αδάμαντα...
Είναι καθαρά θέμα γούστου πιστεύω... Πως εννοεί κάποιος τη διασκέδαση... Πχ εμένα η Μήλος μου άρεσε για χαλαρό ποτάκι, χάζι κλπ... Τώρα αν ψάχνεις ξενύχτια ΟΚ δε νομίζω... Δηλαδή η Αμοργός έχει πιο ξέφρενη ζωή το βράδυ? το ξέρω ότι ένας λόγος που σου αρέσει πολύ είναι κ αυτός, αλλά δε διασκεδάζουν όλοι το ίδιο.. Κ αν δε μείνει κάποιος μέσα στη χώρα της Αμοργού τι γίνεται? Νέκρα? Ρωτάω κ για μένα όπως καταλαβαίνεις... Όχι ότι είμαι κανα party animal, αλλά θα ήθελα το βράδυ να έχω την επιλογή να κάτσω κάπου κ να μην είμαι εγώ κ ο σερβιτόρος ή ο μπάρμαν... Κ αν είναι τέτοια περίπτωση, φαντάζομαι θαχεις ιδιαίτερη δυσκολία το βράδυ να βρεις κάπου να κάτσεις να φας ή να διασκεδάσεις αφού όλοι εκεί θα πάνε (στη χώρα Αμοργού).. Βέβαια καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει σε πολλά νησια, να είναι η Χώρα επίκεντρο το βράδυ, πχ Σίφνος, Ίος, αλλά από το λίγο που έψαξα δεν έχει πολλά καταλύματα για μέσα στη Χώρα Αμοργού...

Α, κ επίσης δε καταλαβαίνω γιατί τόσο κράξιμο ο Αδάμαντας.. ΟΚ δεν είναι γραφική χώρα νησιού, αλλά δεν είναι κ λιμάνι Τήνου πχ
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Είναι καθαρά θέμα γούστου πιστεύω... Πως εννοεί κάποιος τη διασκέδαση
Προφανέστατα. Δε σημαίνει ότι ταιριάζουν τα γούστα όλων, αλίμονο. Το είπα μόνο υπό την έννοια ότι ήταν ήσυχα και δε βρήκα προσωπικά κάτι ενδιαφέρον. Χαλαρά έχει παντού.
Δηλαδή η Αμοργός έχει πιο ξέφρενη ζωή το βράδυ?
100%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι Μύκονος ή Ίος, καμία σχέση. Απλά έχει να ξενυχτήσεις.
Κ αν δε μείνει κάποιος μέσα στη χώρα της Αμοργού τι γίνεται?
Πολύ καλό το ερώτημα, προφανώς αν μένει στην Αιγιάλη θα βρεί, όσο για τα υπόλοιπα μέρη άστο.
Κ αν είναι τέτοια περίπτωση, φαντάζομαι θαχεις ιδιαίτερη δυσκολία το βράδυ να βρεις κάπου να κάτσεις να φας ή να διασκεδάσεις αφού όλοι εκεί θα πάνε..
Αυτό είναι σχετικό, υπάρχουν μήνες αιχμής όπως και μέρες αιχμής, ειδικότερα τις μέρες που έρχονται ή φεύγουν τα καράβια. Ιδιαίτερη δυσκολία δε το λες, ίσως όμως όταν έχει πολύ κόσμο να ταλαιπωρηθείς λίγο όπως συμβαίνει παντού.
ΟΚ δεν είναι γραφική χώρα νησιού, αλλά δεν είναι κ λιμάνι Τήνου πχ
Καλά λιμάνι Τήνου δεν είναι κανένα. Το αμέσως επόμενο στην κατηγορία «συγγνώμη που με είδατε» τουλάχιστον για τα προσωπικά μου γούστα, είναι αυτό.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.324
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Πολύ καλό το ερώτημα, προφανώς αν μένει στην Αιγιάλη θα βρεί, όσο για τα υπόλοιπα μέρη άστο.
Tην πρώτη φορά είχα μείνει Αιγιάλη κ αν εξαιρέσεις τον Αμοργιαλό, κατά τα άλλα ήταν ψιλονέκρα...ούτε καν το Q που άκουγα από όλους.
Η Χώρα είναι μονόδρομος για μένα το βράδυ!
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Καλησπερα,
τελικα επελεξα για φετος Συρο μαλλον (και λεω μαλλον γιατι ακομα δεν με εχει χρεωσει το booking,οποτε μπορει ακομα και κατι να αλλαξει ).

Μια βδομαδα πιστευεται ειναι πολυ για αυτο το νησι?
Κατω απο βδομαδα διακοπες δεν θελω φετος να πεσω ,καθως και λογω χρονου και αδειας προς το παρων μαλλον θα ειναι ο μονος προορισμος που θα παω για καλοκαιρι .
Περυσι που ειχα παει Αστυπαλαια και ειχα καθησει 7 βραδια το ειχα καταευχαριστηθει γιατι και ειδα χαλαρος το νησι ,χωρις να τρεχω αλλα και ξεκουραστηκα(κατι που και φετος το θελω) σε αντιθεση με αλλες φορες που πηγαινα 3-4 μερες και μεχρι να παω ειχα φυγει και λεγαμε του χρονου παλι.
Η ιδεα για island hopping στην παρεα μου τουλαχιστον δεν εχει παιξει ,προτιμουμε καθε φορα να ανακαλυπτουμε στις διακοπες ενα νησι(με εξαιρεση ισως πιο μικρα νησια τυπου κοντινες μικρες κυκλαδες οπου εκει θα εκανα συνδυασμους μεταξυ τους)

Η Ερμουπολη και η Ανω Συρος ειναι μαγικη (εχω ξαναερθει πριν 16 χρονια και οχι καλοκαιρι) πολυ σημαντικο για μενα η ομορφα Χωρα και τα ομορφα στενα .

Το μονο μειον εχω ακουσει για τις παραλιες οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,αλλα πιστευω να ευχαριστηθω μπανιο,μην ειναι τοσο χαλια και ρηχες απο οτι εχω ακουσει.



Επισης προτιμουμε διαμονη εντος Ερμουπολης για να ειμαστε κοντα σε ολα ιδιαιτερα το βραδυ ,χωρις να σκεφτομαστε να περνουμε αμαξια και κλπ κλπ.Η Ερμουπολη εχει πολυ βαβουρια για διαμονη ?Εχουμε βρει κοντα στα Βαπορια ,soulas appartment ,οδος Τριων Ιεραρχων 15.

Δυστυχως κατι καλυτερο λογω τιμων δεν βρηκα ,ειναι αρκετα πιο οικονομικα και πιο ομορφα καταλυματα αν επελεξουμε σε παραθαλασσιους οικισμους τυπου Γαλησσας,Κινι αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει καθως το βραδυ δεν εχει κατι και για βολτες αναγκαστικα πρεπει να περνουμε αμαξι να πηγαινοερχομαστε Ερμουπολη-Ανω Συρο.


Οποιαδηποτε προταση εχετε μου λετε.

Ευχαριστω
Θεωρώ ότι είναι μια χαρά 1 εβδομάδα στη Σύρο. Είναι τόσο ζωντανό - με την καλή έννοια- νησί και με τόσα πράγματα για να δει και να κάνει κάποιος που νομίζω μια χαρά θα περάσουν οι μέρες. Και ειδικά μάλίστα εάν πηγαίνετε για πρώτη φορά. Το σημείο που έχετε κλείσει στα Βαπόρια είναι ΟΚ. Βαβούρα η Ερμούπολη έχει πιο κεντρικά, το σημείο που είναι το κατάλυμά σας είναι πολύ πιο ήσυχο και παράλληλα με τα πόδια πάτε παντού στην Ερμούπολη, (και στην Ανω Σύρο άνετα με τη δημοτικη συγκοινωνία).
Πάντως, και Γαλησσάς και το Κίνι έχουν μια κινησούλα και το βράδυ (έχουν 2-3 ταβέρνες το καθένα και μερικά μπαράκια), και οι αποστάσεις είναι μικρές, οπότε αν έχετε αυτοκίνητο για να κινήστε το βράδυ προς Ερμούπολη/Ανω Σϋρο,, και είστε της φάσης "ρίχνω μια βουτιά πρωι-απόγευμα" δεν είναι κακή σκέψη και εκεί η διαμονή. Ειδικά στο Κίνι, θα έχετε κάθε πρωί πρόσβαση σε απίστευτες παραλίες στα βόρεια του νησιού με το σκαφάκι που κάνει δρομολόγια κάθε μέρα.
Εάν βέβαια θέλετε να έχετε αρκετές επιλογές το βράδυ για ποτό/φαγητό, και να κινήστε με τα πόδια, μένετε εννοείται Ερμούπολη
 

manos777

Member
Μηνύματα
25
Likes
29
Καλημέρα σε όλους.

Φέτος καλοκαίρι μέσα Ιουλίου θα είμαστε στο νησί της Σύρου, για μια βδομάδα
Είμαστε οικογένεια 4 άτομα με 2 παιδιά 12 και 4 ετών.
Είναι προτιμότερο να μείνουμε Ερμούπολη ή κάπου εκτός ? Όχημα θα έχουμε αλλά όχι όλες τις μέρες .
Σας παρακαλώ τις εισηγήσεις σαςγια χώρους διαμόνής και προτάσεις για καλό φαγήτο !!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδος, δεν γίνεται να μην σας γοητεύσει η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος. Δεν θα πρότεινα να μείνετε εκτός. Και πραγματικά αξίζει να ανεβείτε όλα τα σκαλοπατάκια της Άνω Σύρου όσο δύσκολο και αν είναι κατακαλόκαιρο μέχρι τον καθολικό ναό και να την εξερευνήσετε όλη. Τα χρώματα, τα βενετσιάνικα, καθολικά και μεσαιωνικά στοιχεία της Σύρου σου δίνουν μια διαφορετική αίσθηση απ όλα τα άλλα νησιά της Ελλάδος.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Εγω θα προτεινα να μενατε κοντα σε παραλια και το βραδυ βολτα στην Ερμουπολη. Η βαρη μας αρεσε πιο πολυ απ ολες τις παραλιες (για παιδια)! Πολυ ωραια ηταν, αλλα ακουγα Συρος και Συρος και δεν ξετρελάθηκα ... οκ, πολυ ωραιο νησι αλλα πολυ καλυτερη η Παρος, η Ναξος ... για οικογενεια... Επισης περιμεναμε να εχει πιο πολυ κοσμο... δεν ειχε καθολου αρχες Ιουλιου περυσι...
 

manos777

Member
Μηνύματα
25
Likes
29
Εγω θα προτεινα να μενατε κοντα σε παραλια και το βραδυ βολτα στην Ερμουπολη. Η βαρη μας αρεσε πιο πολυ απ ολες τις παραλιες (για παιδια)! Πολυ ωραια ηταν, αλλα ακουγα Συρος και Συρος και δεν ξετρελάθηκα ... οκ, πολυ ωραιο νησι αλλα πολυ καλυτερη η Παρος, η Ναξος ... για οικογενεια... Επισης περιμεναμε να εχει πιο πολυ κοσμο... δεν ειχε καθολου αρχες Ιουλιου περυσι...
Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας....αν θέλεις μια παραλία και να κάθεσαι όλη μέρα εκεί, τότε δεν ενδείκνυται η Σύρος. Ας πάνε Άγιο Προκόπιο στην Νάξο. Από την άλλη η Πάρος ενδείκνυται για ηλικίες 18-25, καμία σχέση.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
εμεις παντως δεν βρηκαμε νεολαια 18-25... ουτε ροκαδικα που μας ελεγαν οτι εχει.... Ας εχουμε μικρα σε μπαρακια τα εχουμε μεγαλωμενα... δεν βρηκαμε πολλες επιλογες....αυτο μας εκανε εντυπωση. Ισως παλια ηταν "νεολαια" στο νησι ... Εμεις τουλαχιστον τα βρηκαμε πολυ ηρεμα τα πραγματα...
 

D a S anualmente

New Member
Μηνύματα
4
Likes
16
4-5 μερες ειναι μια χαρα
Καλό καλοκαίρι!

Έμεινα στην Σύρο επί 3 συναπτά σχολικά έτη όσο ήμουν μαθητής στο 2ο Γυμνάσιο Ερμούπολης στο Ξηροκάμπι και από τότε την έχω επισκεφθεί 15 φορές για 4-5 μέρες μέχρι τον περσινό Ιούλιο.
Θέλω να πιστεύω πως γνωρίζω πολύ καλά έως άριστα το νησί και, για να ανταποδώσω την χρήσιμη βοήθειά σας μπορώ αρχικά να συστήσω μέρη που αξίζει να πάτε ή να δείτε:

Ξεκινώ από παραλίες
1) Κίνι, Λωτός
2) Κόμιτο, Κόκκινα
3) Φοίνικας
4) Βάρη
5) Δελφίνι, Βαπόρια και Αστέρια

Εστιατόρια
1) Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου Το Καστρί, Ερμούπολη
2) Appaloosa, Μεξικάνικο, Ερμούπολη
3) Ιθάκη του Αή, Ερμούπολη
4) Maritsa's Arhontariki, Ερμούπολη
5) Μπόλας, όρμος Βάρης
6) ΜάγειροΙστορίες, Κίνι
7) Πηρουνομαχίες, Ερμούπολη
8) Στα Βαπόρια, Ερμούπολη
9) Ταβέρνα Το Πέτρινο, Ερμούπολη
10) Εμπατή, Αληθινή
11) Ο Μήτσος, Αληθινή
12) Τ' Αλώνι, Παπούρι
13) Το Βαποράκι, χασαποταβέρνα-ψησταριά, Φοινικιά
14) Το καπηλειό του Μάρκου, Ερμούπολη
15) Το τσιπουράδικο της Μυρσίνης, Ερμούπολη
16) ΑΕΡΙΚΟ, μεζεδοπωλείο-εστιατόριο, Κίνι
17) Calmo Mare, μεζεδοπωλείο, Φοίνικας
18) ORA Baresto, Φοίνικας
19) Της Φιλομήλας, Φοίνικας
20) Το Κύμα, Φοίνικας
21) Baba Bar, κοκτέιλ μπαρ, Ερμούπολη
22) JAR, κοκτέιλ μπαρ, Ερμούπολη
23) Μέγαρον, καφετέρια, Ερμούπολη
24) Remezzo, καφετέρια, Φοίνικας
25) Thalasssa, καφετέρια, Κίνι

Εκκλησίες που έχουν ενδιαφέρον
1) Αγία Βαρβάρα, Ορθόδοξη Μονή, Επισκοπείου
2) Αγία Μαρίνα, Ορθόδοξη, Κίνι
3) Άγιοι Ανάργυροι, Ορθόδοξη, Άνω Μάννα
4) Άγιοι Ταξιάρχες, Ορθόδοξη, Ερμούπολη
5) Άγιος Αθανάσιος, Ορθόδοξη, Άνω Σύρος
6) Άγιος Εφραίμ, Κίνι-Λωτός
7) Άγιος Ιωάννης, Ορθόδοξη, Ποσειδωνία
8) Άγιος Κυριάκος, Δανακός
9) Άγιος Νικόλαος, Ορθόδοξη, Ερμούπολη
10) Αναστάσεως του Κυρίου, Ορθόδοξη, Ερμούπολη
11) Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ορθόδοξη, Ερμούπολη
12) Μητροπολιτικός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ορθόδοξη, Ερμούπολη
13) Προφήτης Ηλίας, Ορθόδοξη, Επισκοπείου
14) Αγία Αννα, Καθολική, Αληθινή
15) Άγιος Παντελεήμων, Καθολική, Φοίνικας
16) Άγιος Πέτρος, Καθολική, Κίνι
17) Άγιος Σεβαστιανός, Καθολική, Ερμούπολη
18) Εκκλησία Παναχράντος, Καθολική, Ερμούπολη-Άνω Σύρος
19) Εκκλησία Σταυρός, Καθολική, Μεσαριά
20) Ευαγγελίστρια, Καθολική, Ερμούπολη


Αξιοθέατα
1) Βιομηχανικό Μουσείο, Ερμούπολη
2) Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης, Ερμούπολη
3) Ενυδρείο Κινίου, Κίνι
4) Έπαυλη Τσιροπινά, Μουσείο, Ποσειδωνία
5) Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, Ποσειδωνία-Μέγας Γιαλός
6) Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη
7) Μέγαρο Βελισσαρόπουλου, Ερμούπολη
8) Μνημείο της Γοργόνας, Κίνι
9) Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, Νικηφόρου Μανδηλαρά, Ερμούπολη

Αγορές τοπικών προϊόντων, δίχως διαφήμιση
1) Η Αιτωλία της Αγοράς, αρτοποιείο, Ερμούπολη
2) Βιοτεχνία λουκουμιών Κανακάρης, Ερμούπολη
3) Λουκούμια Δεναξά, ζαχαροπλαστείο, Ερμούπολη
4) Λουκούμια Συκουτρής, κατάστημα ζαχαρωτών, Ερμούπολη
5) Organic Beez, μελισσοκομείο, Φοίνικας
6) Para kopois Winery, οινοποιείο, Παρακόπη
7) Syros Winery, οινοποιείο, Τάλαντα
8) Kyclada, Βικέλα, Ερμούπολη
9) Σελεφάις, βιβλιοπωλείο, Ερμούπολη
10) Ν. Ρουσσουνέλος, κρεοπωλείο, Ερμούπολη
11) Το Σαλιμπάκι, κρεοπωλείο, Ερμούπολη
12) Το Χασαπάκι, κρεοπωλείο, Ερμούπολη
13) Μανώλης, παντοπωλείο, Ερμούπολη.

Ελπίζω να αποδειχθεί εξίσου χρήσιμη η πρώτη μου συμβολή στο παρόν forum.
 
Μηνύματα
415
Likes
1.365
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Kαλησπερα,
γνωριζει κανεις κανενα καλο πρακτορειο ενοικιασης αυτοκινητου στη Συρο ,με οικονομικες τιμες?Εχω ριξει μια ματια στο kayak και σε rental cars,αλλα για μενα μηπως ειναι καλυτερο να μιλησω τηλεφωνικως με κανα συγκεκριμενο γραφειο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom