Ταξίδια με μωρό.

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Δεν είναι παράλογο τα παιδιά να κάνουν φασαρία είναι πολύ λογικό και πολύ αυθόρμητο. Κι επειδή είναι πολύ λογικό και πολύ αυθόρμητο θα πρέπει οι γονείς του να λαμβάνουν μέτρα ώστε αυτό το λογικό κι αυθόρμητο να μετριάζεται. Αν δεν έχεις ενοχληθεί μάλλον δεν πετάς αρκετά ή απασχολείσαι με κάτι άλλο εκείνη την ώρα.
Συμφωνω. Κ πεταω αρκετα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.061
Likes
41.259
Α
Μάλλον δε θα συννενοούμαστε ποτέ. Το 54% κάνει, θες να μου πεις ότι έχουν πρόβλημα; Αλλά μη μου λες ότι η χώρα μας είναι τελευταία στον κόσμο στο θηλασμό, επειδή οι Ελληνίδες έχουν προβλήματα με την υγεία, την ψυχολογία τους, τη δουλειά και οτιδήποτε άλλο.
.
Οταν σου παρεθεσα το αποσπασμα της ερευνας που ο ιδιος ποσταρες για τους λογους που διακοπτουν τον θηλασμο το εκανες γαργαρα. Δεν θα σου αλλαξω την αποψη σου οτι ειναι ψευτρες, φυγοπονες η ανοητες και δεν ξερουν.
Αλλα πραγματικα τυχερη η γυναικα σου που θηλασε τελικα, γιατι αλλιως μαυρο φιδι που την εφαγε.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
549
Likes
4.018
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Ρε North66, δεν ξέρω τι εκανε η εταιρεία που λες και δεν το αμφισβητώ, αλλά τι ειναι πιο εύκολο, να κάνουμε υπομονή για λίγες ώρες όσοι δεν είμαστε γονείς με τα μωρά των άλλων ή να βαλουν στον πάγο για κάμποσα χρόνια τις ταξιδιωτικές τους επιθυμίες επειδή εσύ κι εγώ θα ενοχληθούμε για μερικές ώρες?
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.885
Likes
14.460
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σύμφωνα με τον νορθ 666 όσες μάνες ταξιδεύουν με παιδιά, είναι για να τα ποστάρουν στο ινσταγκραμ. Δεν υπάρχουν μάνες που είναι μετανάστες ή πήγαν να γεννήσουν στην πατρίδα τους και γυρνάνε πίσω ή είναι αναγκαίο να ταξιδέψουν. Επίσης υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους. Είναι ντροπή να λες ότι σε ενοχλεί το μωρό που κλαίει. Το μωρό θα κλάψει προσγείωση απογείωση γιατί πονάνε τα αυτάκια του. Αν ο γονιός ασχοληθεί λίγο με το παιδάκι του κατά τη διάρκεια του cruise είναι πολύ σπάνιο να κλαίει ένα μωρό και να ενοχλεί.
Θυμάμαι σε πτήση για Γερμανία είχαμε πάντα πρόσφυγες. Ήταν μια μάνα μόνη με πέντε παιδιά. Έκανε τα πάντα για να ησυχάσει το πι μικρό αλλά αυτό ήταν ανήσυχο. Γύρω γύρω όλοι την έβριζαν και δυσανασχετούσαν φωναχτά. Τα «τς τς τς» έδιναν κι έπαιρναν. Επειδή λατρεύω τα μωρά και δεν έχει υπάρξει μωρό να μην ηρεμήσει στην αγκαλιά μου, αποφάσισα να βοηθήσω τη γυναίκα. Με κίνδυνο να χάσω ακόμα και τη δουλειά μου -μεταξύ μας, σιγά τη δουλειά- πήρα το μωρό και το κοιμησα. Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια μπροστά στο πρόσφατο περιστατικό μιας αεροσυνοδού που ελλειψει παιδικού γάλακτος δε θυμάμαι για ποιο λόγο, πήρε το ξένο μωρό και για να το ηρεμήσει το θήλασε.
Επειδή δε ξέρουμε για ποιο λόγο ταξιδεύει κάποιος, καλό είναι να κρατάμε την ξινίλα μας για τον εαυτό μας.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ας μπω και γω στη κουβεντα ως γυναικα που ταξιδευει με τον αντρα της και το μωρο της.. Δε νομιζω οτι ειμαστε και πολυ εκτός θεματος γιατι μια γυναικα που γινεται μαμα θα αντιμετωπισει πολλα καινουρια θεματα στα ταξιδια της. Και ο μπαμπας βεβαιως αλλα πιο πολυ η μαμα κυριως αν θηλαζει..
Καταρχας να πω μπραβο στον @KonstantinosAlyona που συνοδευσε τη γυναικα του στα μαθηματα θηλασμου, και γενικα που ενημερωνεται για αυτα τα θεματα.. Κωνσταντινε συμφωνουμε σχεδον σε ολα οσα γραφεις και ειναι κριμα να κρινεσαι που λες τα αυτονοητα..
Η δικη μου αποψη ειναι πως την αποκλειστικη ευθυνη για τα παιδια την εχουν οι γονεις και κυριως οσο ειναι μωρα δε πρεπει να μενουν πανω απο καποιες ωρες μακρια απο τους γονεις τους. Τους δημιουργειται μεγαλο αγχος και ποτε δε θα αφηνα την κορη μου στις γιαγιαδες για να παω ταξιδάκι.. Πως θα περνουσα καλα αλλωστε αφου θα την σκεφτομουν συνεχεια και θα ηξερα πως οταν εφτανε το βραδυ δε θα μπορουσε να κοιμηθει, θα εκλαιγε, θα ηθελε να θηλασει. Και αν π.χ. αρρωστησει και ειμαι μακρια; Μου ειναι αδιανοητο να αφησω σε αλλους τη φροντιδα της. Αλλο να λειψεις καποιες ωρες στην δουλεια σου και αλλο να διανυκτερευσεις μακρια απο το μωρο, το οποιο μαλιστα εχει και αλλη αισθηση του χρονου..
Οποτε χωρις να το παρακανουμε στην συχνοτητα ή στους προορισμους την παιρνουμε μαζι μας κανοντας
οσο πιο ευνοικες επιλογες μπορουμε για εκεινη. Ωρες πτησης που δε θα την κουρασουν, προορισμοι που δεν ειναι επικινδυνοι, ανετο καταλυμα που θα μπορει να κοιμαται μαζι μας κτλ.
Δε νομιζω πως ειναι πολλοι αυτοι που παιρνουν μαζι τα μωρα τους για να μαζεψουν εμπειρίες, απλα δε μπορουμε να τα αποχωριστουμε. Αυτο βεβαια δε σημαινει πως δε το απολαμβανουν και αυτα, μονο που ειναι ολη μερα με τη μαμα και το μπαμπα βολτα τους φτανει.. Και αν τα ρωταγες και μπορουσαν να απαντησουν σιγουρα θα ελεγαν πως θελουν να πανε με τη μαμα και το μπαμπα και να μη μεινουν λιγες μερες στην γιαγια, κι ας κουραστουν λιγακι..
Δε μιλαω βεβαια για νεογεννητα γιατι ειναι πολυ ευαλωτα. Στην αρχη δε πηγαμε πουθενα, μετα βολτουλες στο παρκο, μετα διημερακια στο εξοχικο στην παραλια και οταν εγινε 6 μηνων καναμε πρωτη φορα 2ωρη πτηση για ταξιδι στην Ευρωπη. Ακομα θηλαζε αποκλειστικα οποτε και να θελαμε δεν γινοταν να μην ερθει μαζι. Τωρα ειναι 21 μηνων και ακομα θηλαζουμε.
Και επειδη αναφερθηκατε παραπανω αρκετα σε αυτο το θεμα, πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει η νεα μαμα για το μωρακι της. Οχι μονο για την υγεια του αλλα και για τον συναισθηματικο του κοσμο.. Ειναι τεραστια τα οφελη σε καθε επίπεδο.. Ειναι η φυση μας, ειναι το ένστικτο του ανθρωπου που το αποζητα οταν γεννιεται και ειναι κριμα να του το στερησεις.. Ειναι οι ορμονες αγαπης που σε πλημμυρίζουν καθε φορα, ειναι το δεσιμο.. Ειναι βεβαια η ιδανικη τροφη, παρεχει αντισωματα, αλλαζει συσταση αναλογα με την ηλικια του μωρού-νηπίου.. Δε θα το στερουσα απο το παιδι μου για να μπορω να το αφηνω και να ειμαι πιο ανεξαρτητη..
Ειναι βεβαια τεραστιο θεμα ολο αυτο και κυριως το πως αντιμετωπιζεται στη χωρα μας..
Επισης να συμπληρωσω πως μπορει το μωρο να μην εχει αναμνησεις απο τα ταξιδια αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν οφελειται καθολου. Στην περιπτωση μας ειδα πως την βοηθησαν πολυ στην κοινωνικοποιηση. Και στο τελευταιο που ηταν στην Αμερικη σε συγγενεις μας για 20 μερες απεκτησε και την αυτοπεποιθηση που χρειαζοταν για να περπατησει! Βεβαια ταλαιπωρήθηκε στην πτηση οταν πηγαιναμε αλλα στην επιστροφη ηταν αψογη! Και η συναναστροφη με αλλους ανθρωπους καθως και τα καθημερινα ερεθισματα την εκαναν πολυ πιο κοινωνική..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.304
Likes
5.040
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Είναι ντροπή να λες ότι σε ενοχλεί το μωρό που κλαίει.
Δεν έχεις καταλάβει ότι δε με ενοχλεί το μωρό που κλαίει, με ενοχλεί ο γονιός που έφερε το μωρό του σε μια κατάσταση που αυθόρμητα και δικαιολογημένα θα κλάψει, δηλαδή στο άβολο για ένα μωρό περιβάλλον της καμπίνας ενός αεροπλάνου για να ικανοποιήσει προσωπικά του κίνητρα τα οποία συζητήθηκαν και αναιρέθηκαν πανηγυρικά στα προηγούμενα ποστς (εμπειρίες, ΙQ, παιδική αμνησία μπλαμπλα...).
Επίσης εδώ μιλάμε για ταξίδια αναψυχής όχι για ταξίδια άλλου σκοπού.
Επίσης συμπτωματικά σε πτήση προς Γερμανία μωρό έκλαιγε απ' την τροχοδρόμηση έως την Κροατία οπότε πάλι καλά που η πτήση είναι μόνο δύο ώρες και πάλι καλά που οι αεροσυνοδοί παραχώρησαν στους γονείς θέσεις bulkhead και το μωρό ζάλισε αυτούς που είχαν πληρώσει business. Πες μου όμως δεν είναι τραγικό να έχεις πληρώσει business και στη μισή πτήση να ακούς ένα ατέλειωτο κλάμα; Το ότι δε διαμαρτυρήθηκαν τους κάνει λιγότερο ξινούς ή τους γονείς που δεν ενδιαφέρονταν να κοπάσουν το κλάμα του μωρού περισσότερο γαϊδούρια;
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.885
Likes
14.460
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δηλαδή αυτοί οι γονείς πήγαιναν εξακριβωμένα διακοπές, έτσι; Και θα το ανέβαζαν μετά και στο ινσταγκραμ.
Δε θυμάμαι πόσες πτήσεις έχω στο ιστορικό μου ως ιπτάμενη και πλέον δε μπορώ να μάθω, όμως δε θυμάμαι ούτε ΜΙΑ μωρό να κλαίει παρα πάνω από δεκα λεπτά σερί, με εξαίρεση προσγείωση κι απογείωση.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
549
Likes
4.018
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Το ότι δε διαμαρτυρήθηκαν τους κάνει λιγότερο ξινούς ή τους γονείς που δεν ενδιαφέρονταν να κοπάσουν το κλάμα του μωρού περισσότερο γαϊδούρια;[/QUOTE]



Και τα δυο αλλα κυριως το πρωτο, παντως δεν θυμαμαι να χω συναντησει γονιο που να κλαιει το μωρο του και να μην προσπαθει να το κανει να σωπασει. Αλλα εσυ τι προτείνεις, να απαγορευτει να ταξιδευουν γονεις με μωρα για να μην ενοχλείσαι εσυ για μερικα λεπτα ή εστω και ωρες(αν και ωρες ουτε εμενα μου χει τυχει για να λεμε την αληθεια)!
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Να μπω λιγο στην κουβεντουλα;δεν ειναι μονο τα ταξιδια με παιδια και αεροπλανο,ειναι και τα ατελειωτα ταξιδια με παιδια και με καραβι,με πολλα παιδια ταυτοχρονα που κλαινε,πονανε και που δεν εχουν την οικονομικη ανεση να παρουν καμπινα.......και δεν πανε απαραιτητως διακοπες,ισως πανε στο γιατρο,μιας και ολα τα νησια δεν εχουν.......αλλα και λογω χριτουγεννων πανε και διακοπες,και ζωα και παιδια και ξυνηλοι ταυτοχρονα ολοι μαζι,και θεσεις δεν εχει για ολους........εκει τι θα κανατε;θα γρινιαζατε μεχρι το 8ωρο-12ωρο που κανει ενα πλοιο να πιασει πειραια;εγω προσωπικα εχω ταξιδεψει και οικονομικα ανετη,με καμπινα δλδ,αλλα και οχι ανετη,εχω δυο παιδια και το περα-δωθε απ το νησι στον πειραια το χω ψωμοτυρι......εχω ταξιδεψει εγκυος με ενα παιδακι στα χερια ,εχω ταξιδεψει με τις γατες και τα παιδια μου,με αμαξι,ή χωρις.......πολλα εχω ακουσει πολλα εχω δει......αν προλαβαιναμε να πιασουμε θεσεις(εφοσον δεν ειχαμε καμπινα) ειχα τα παιδια μου,που πλεον ειναι μεγαλα 12 και 17 ετων........αλλα κι απο μωρα,ειχα τα παιδια μου διπλα μου να μην ενοχλουν,οπως και τα γατουλια στις γατοφορους τους.....αλλα ειλικρινα ταξιδι με καραβι και παιδια και ζωακια ειναι πολυ δυσκολο,χρονοβορο,ασυμφορο οικονομικα,και ειναι κριμα να υπαρχουν ατομα να σε στραβωκοιτανε κι απο πανω....!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Επειδή πέσαμε λίγο να τον φάμε, έχει ένα δίκιο ότι είναι ενοχλητικό να ακούς κλάμα μωρού μέσα στο αεροπλάνο και κυρίως σε πολύωρη πτήση που προσπαθείς να κοιμηθείς.. Όμως από την άλλη ένα μωρό που κλαίει είναι ενοχλητικό για τους γύρω όπου κι αν βρίσκεσαι.. Και στο εστιατόριο, και στο καφέ, και στην παραλία, και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα αποκλείσουμε τους νέους γονείς από οποιαδήποτε έξοδο λοιπόν; Θα μου πεις στα υπόλοιπα φεύγεις, ή καθεσαι παραπέρα ενώ στο αεροπλάνο δε μπορείς, και θαχεις δίκιο.. Όμως κάπως πρέπει να μετακινηθούμε και εμείς.. Και πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που νιώθει η μαμά που ακούει βρέφος να κλαίει.. Αποκλείεται να μη προσπάθησε να το ηρεμήσει..
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.086
Likes
1.955
Επειδή πέσαμε λίγο να τον φάμε, έχει ένα δίκιο ότι είναι ενοχλητικό να ακούς κλάμα μωρού μέσα στο αεροπλάνο και κυρίως σε πολύωρη πτήση που προσπαθείς να κοιμηθείς.. Όμως από την άλλη ένα μωρό που κλαίει είναι ενοχλητικό για τους γύρω όπου κι αν βρίσκεσαι.. Και στο εστιατόριο, και στο καφέ, και στην παραλία, και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα αποκλείσουμε τους νέους γονείς από οποιαδήποτε έξοδο λοιπόν; Θα μου πεις στα υπόλοιπα φεύγεις, ή καθεσαι παραπέρα ενώ στο αεροπλάνο δε μπορείς, και θαχεις δίκιο.. Όμως κάπως πρέπει να μετακινηθούμε και εμείς.. Και πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που νιώθει η μαμά που ακούει βρέφος να κλαίει.. Αποκλείεται να μη προσπάθησε να το ηρεμήσει..
Σας παρακολουθω ωρα ως κουβεντα η οποια πραγματικα εχει ξεφυγει κατα πολυ απο το θεμα που εχει αυτο το forum και βλεπω μετα απο ποση ωρα οτι ειστε η μονη μαμα που δινει ενα δικιο στα φυσιολογικα πραγματα που λεει ο ανθρωπος!δε ξερω γιατι εχετε παθει υστερια οι μαμαδες τοση ωρα με τα παιδακια,δε νομιζω κανεις να ειπε να τα μαντρωσετε αλλα αν δεν υπαρχει φουλ σοβαρος λογος να ταξιδεψει ενα παιδακι μηνων οπουδηποτε τοτε απλα μην το κανετε!εχω πετυχει τουλαχιστον σε 3 πτησεις μωρο να κλαιει κατα την απογειωση,προσγειωση και διαρκεια πτησης(οχι συνεχομενα) και πιο πολυ στεναχωριεμαι και εκνευριζομαι οχι γιατι ακουω το κλαμα του αλλα γιατι το ταλαιπωρανε οι γονεις του γιατι θελαν να πανε ταξιδι!δηλαδη ενα μωρο 4μηνων πχ περναει πιο καλα σε μια καμπινα αεροπλανου παρα σπιτι(ή σε καποιο οικειο περιβαλλον)με τους γονεις του?υπαρχουν τοσεεες δραστηριοτητες που να παει το παιδακι σας μαζι σας ταξιδι λιιιγο πιο μεγαλο δε θα παθει κατι!βεβαια εχω πετυχει και μωρο το οποιο γκρινιαξε 2 λεπτα κατα την απογειωση και μετα μεχρι και που φτασαμε,ουτε που ακουστηκε!φιλικα παντα!τωρα οσες θελετε μπορειτε να πεσετε να με φατε:haha::haha:
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Α


Οταν σου παρεθεσα το αποσπασμα της ερευνας που ο ιδιος ποσταρες για τους λογους που διακοπτουν τον θηλασμο το εκανες γαργαρα. Δεν θα σου αλλαξω την αποψη σου οτι ειναι ψευτρες, φυγοπονες η ανοητες και δεν ξερουν.
Αλλα πραγματικα τυχερη η γυναικα σου που θηλασε τελικα, γιατι αλλιως μαυρο φιδι που την εφαγε.
Για τους λόγους που ΔΗΛΩΣΑΝ ότι διακόπτουν το θηλασμό. Αν εσύ πιστεύεις ότι μόνο σε αυτή τη χώρα είμαστε άτυχοι μωρέ με το στρες, τη δουλειά, την πίεση, τα ιατρικά ζητήματα και τόσα άλλα, πάω πάσο.
Αλλά δεν είναι αυτά. Και μη λυπάσαι τη γυναίκα μου, δε θα την έτρωγε κανένα φίδι, γιατί αυτή μου άνοιξε τα μάτια όσον αφορά το θηλασμό και την τεμπελιά του να επιλέξεις την καισαρική στην Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά επαθε σοκ όταν της είπαν για καισαρική, κ;ι όταν έβλεπε παντού μπουκάλια σε καφετέριες. Έψαξε, διάβασε, ενημερώθηκε, μαζί της κις εγώ. Για να μου λες τώρα ότι από την έρευνα που διαπιστωμένα δείχνει ότι οι Ελληνίδες δε θηλάζουν, θα πιστέψουμε αυτό που δηλώνουν για τους λόγους μη θηλασμού. Άγνοια, κατά βάση, και επιταγές της μόδας τύπου "κλείσαμε τη γέννα για τις 28 Ιουλίου, μετά δεν μπορεί ο γιατρός", "δεν έχω γάλα, μου το είπαν από την πρώτη μέρα οι μαίες" και άλλα παρόμοια.
Δεν έχουμε πλέον την κουλτούρα του θηλασμού, τι να κάνουμε. Άγνοια, φυγοπονιά (έτσι νομίζουν), και ευκολία να αφήσουν το μωρό με το γάλα στη γιαγιά και να βγουν εξω μετά το μήνα για να πούμε "Ουάου, μπράβο στη μάνα"
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom