Ιταλία Ταξίδι Ιταλία και περιορισμοί covid

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Δεν ειμαι σιγουρη για αυτο που ρωτας παντως με βασει τη δικη μου προσφατη εμπειρια απο Ναπολη ( δες παρακατω το ποστ μου) και βασει αυτων που διαβαζω στο θρεντ απο αλλους που πηγαν Ιταλια προσφατα...μην αγχωνεσαι και πολυ. Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα σου δωσουν σημασια
Ας κρατήσουμε το να μην αγχώνεται, αλλά κατά τ άλλα πρέπει να είναι εντάξει με ο, τι απαιτείται για την είσοδο.
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Πληροφοριες περι PLF, ελεγχων κλπ κλπ Νάπολη, Ελλαδα

1. Για οποιαδηποτε απορια εχετε για το ελληνικο plf τηλεφωνειστε στις πληροφοριες του travel. gov.gr(0030) 215 560 5151.Το σηκωνουν αμεσως, ειναι εξυπηρετικοτατοι και ευγενεστατοι
2. Μην το ψαχνετε και πολυ. Απλα υποβαλλετε το. Τοσο στην πτηση απο Ιταλια προς Ελλαδα οσο και φτανοντας στην Ελλαδα απλα τσεκαρουν οτι το εχεις υποβαλει, τιποτα αλλο. Ειδικα αν εισαι εμβολιασμενος, ή τελος παντων εχεις το Ευρωπαικο πιστοποιητικο, απλα ανεμιζεις το κιτρινο χαρτακι και ξεμπερδεψες ( εκτυπωστε το κατα προτιμηση έγχρωμο. Δεν κανω πλακα)
3. Στο αεροδρομιο της Ναπολης με τα PLF και τα πιστοποιητικα μας παραμασχαλα και το σχετικο αγχος λογω πρωτου ταξιδιου στο εξωτερικο μετα τις καραντινες κλπ κλπ...Ηταν μια κοπελλιτσα με σακκακι Ιταλικο Υπουργειο Υγειας. Μας εριξε μια ματια οπως περνουσαμε, προφανως της φανηκαμε υγιεις και δε μας εδωσε καμμια σημασια περαιτερω. Ουτε αυτη ουτε κανεις αλλος. Ουτε πιστοποιητικα μας ζητησαν να επιδείξουμε, ουτε plf ουτε τιποτα
4. Τα plf κλπ νομιζω οτι ειναι να χαμε να λεγαμε, πολυ κακο για το τιποτα. Περισσοτερο για ψυχολογικους λογους σε βαζουν να τα συμπληρωνεις.
5. Οταν προσγειωθειτε στην Ελλαδα αποφυγετε να περασετε μεσω της τελευταιας σειρας ελεγχου, στην ακρη της οποιας ειναι οι σκηνουλες και οι γιατροι που κανουν τα rapid. Αυτα που λεν για δειγματοληπτικους ελεγχους βασει αλγοριθμου ειναι μπουρδες. Τσιμπαν μερικους που περνανε απ τη συγκεκριμενη σειρα και τους βαζουν κατω για ραπιντ. Αν ακουσετε κανενα μελος του αεροδρομιου να φωναζει " προχωρηστε κι απ την τελευταια σειρα" απλα αγνοηστε τον, η αν παει να σας σπρωξει προς τα εκει ριχτε του ενα μπινελικι.
@papaki77 Πολύ δικτατορία αυτό το PLF και συμφωνώ με αυτό που είπες ότι είναι πολύ κακό για το τίποτα ... Αγχωτικό και Ψυχοφθόρο είναι , να προσθέσω ...
 

billdrako

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα, για παιδί 12ετών +2 μηνών, τι τεστ απαιτείται; για ταξιδι 4 ημερών Μιλανο (με εμβολιασμένους γονείς)!
 

Dsym

Member
Μηνύματα
15
Likes
27
Καλημέρα σε όλους, μόλις επέστρεψα από Ιταλία, Μπολόνια. Πέταξα για Μπέργκαμο, με rapid test από Ελλάδα 48 ώρες πριν. Στην Ελλάδα έλεγξαν μόνο το εισιτήριο και το dPLF για Ιταλία. Το τεστ είπαν (στη Ryan) δεν τους ενδιαφέρει.
Στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο ήταν μια ευγενική υπάλληλος, μας χαμογελούσε και ρωτούσε: Salonico;
Δεν ζήτησε και φυσικά δεν είδε τίποτα.
Επιστροφή από Μπολόνια. Rapid test σε ένα μεγάλο φαρμακείο στη κεντρική πλατεία (Piazza Maggiore) με 15€ χωρίς ραντεβού. Παίρνεις εκεί νουμεράκι και περιμένεις το πολύ 15'. Το φαρμακείο το συγκεκριμένο το ξέρουν όλοι γιατί οπουδήποτε αλλού θα πρέπει να έχεις κλείσει ραντεβού μια εβδομάδα πριν.
Τα αποτελέσματα τα παίρνεις σε 10'
Στο αεροδρόμιο μας έλεγξαν εισιτήριο, PLF για Ελλάδα (το είχα συμπληρώσει 5 μέρες πριν) και rapid test.
Στην Ελλάδα έλεγξαν PLF και rapid test. Όσοι δεν είχαμε πιστοποιητικό εμβολιασμού κάναμε επιτόπου νέο rapid. Η διαδικασία ήταν πολύ γρήγορη και σε 10' φώναζαν το όνομά σου εφόσον ήταν αρνητικό το τεστ και έφευγες. Στη συνέχεια σου έστελναν και μήνυμα στο κινητό για να χρησιμοποιήσεις το 48ωρο ισχύος του τεστ, αν θέλεις κάπου αλλού.

Στην Ιταλία ο κόσμος ήταν προσεκτικός, σε εσωτερικούς χώρους (εκτός εστίασης - μπαρς που δεν χρειαζόταν) έμπαιναν όλοι με μάσκα. Έξω όπου και αν ήθελες.
 

breraromeos

Member
Μηνύματα
31
Likes
49
Πεντε ημερες εμειναν ... Ξαφνικα μου ηρθε μια ειδοποιηση απο τα Μουσεια στο Βατικανο ( εχει γινει κρατηση εισητηριων) οτι μπαινεις μεσα μονο με πρασινο πιστοποιητικο. Εμεις οι 2 ενηλικες εχουμε εμβολιαστει. Ο 9 χρονος ομως ; Αυτο δεν το ειχα υπολογισει οτι καθε μερα δηλαδη μπορει να αλλαζει κατι.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Πεντε ημερες εμειναν ... Ξαφνικα μου ηρθε μια ειδοποιηση απο τα Μουσεια στο Βατικανο ( εχει γινει κρατηση εισητηριων) οτι μπαινεις μεσα μονο με πρασινο πιστοποιητικο. Εμεις οι 2 ενηλικες εχουμε εμβολιαστει. Ο 9 χρονος ομως ; Αυτο δεν το ειχα υπολογισει οτι καθε μερα δηλαδη μπορει να αλλαζει κατι.
To green pass ισχύει για άτομα άνω των 12 ετών
 

Bobcat89

Member
Μηνύματα
190
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ
καλησπερα παιδια!ηθελα να ρωτησω σχετικα με την ιταλια αυτην την περιοδο..η aegean γραφει :

Όλοι οι επιβάτες που αναχωρούν από χώρες της κατηγορίας «Γ», όπως η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ένα από τα παρακάτω:

1. Να φέρουν αρνητικό μοριακό ή antigen τεστ COVID-19 με ημερομηνία διεξαγωγής όχι μεγαλύτερη των 48 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ιταλία. Το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά ή Ισπανικά
‘Η
2. Να έχουν εμβολιαστεί ενάντια στην COVID-19 με οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία δόση έχει διεξαχθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξη στην Ιταλία
‘Η
3. Να φέρουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 και να έχουν ολοκληρώσει το συνταγογραφούμενο διάστημα καραντίνας
4. Να φέρουν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ που εκδίδεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.
Οι επιβάτες υποχρεούνται να ενημερώσουν την τοπική υγειονομική αρχή για την άφιξή τους στην Ιταλία.

Εξαιρέσεις τόσο από την υποχρέωση για τεστ πριν από την είσοδο στην Ιταλία όσο και από την υποχρέωση αυτο-απομόνωσης:


1. Επιβάτες που θα παραμείνουν στην Ιταλία για λιγότερο από 120 ώρες (ή 5 ημέρες).
2. Μέλη του πληρώματος.
3. Εργαζόμενοι σε μεταφορές.
4. Για λόγους υγείας, ή για απολύτως ουσιώδεις λόγους, που υπόκεινται στην υποχρέωση να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα στο τέλος της εν λόγω περιόδου ή διαφορετικά να υποβληθούν σε περίοδο εποπτευόμενης αυτο-απομόνωσης.
5. Διασυνοριακοί εργαζόμενοι που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα για αποδεδειγμένους λόγους εργασίας και επιστρέφουν στο σπίτι ή στον τόπο κατοικίας τους.
6. Υπάλληλοι εταιρειών με έδρα ή υποκαταστήματα στην Ιταλία που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για αποδεδειγμένους λόγους εργασίας για όχι περισσότερο από 120 ώρες.
7. Φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών σε χώρα διαφορετική από τη χώρα διαμονής ή τη χώρα καταγωγής, στην οποία επιστρέφουν σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
8. Παιδιά ηλικίας έως έξι (6) ετών.


Αρα αν καποιος ταξιδεψει στην ιταλια για λιγοτερο απο 5 ημερες δεν χρειαζεται να κανει καποιο τεστ?ταξιδευει μονο με το ιταλικο PLF συμπληρωμένο?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom