Γαλλία Ιταλία Ταξίδι Σαρδηνια + Κορσικη

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Εχει αριστα τρενα και λεωφορεια. Δεν ειναι μονοδρομος το αυτοκινητο.
Τρένα, λεωφορεία και πόδια.
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
@depo από τα γραφόμενα σου, καταλαβαίνω ότι σπάσατε τις διαμονές σε αρκετά μέρη και πηγαίνατε σε όσες παραλίες πήγαινε λεωφορείο από εκεί που μένατε, ενώ σε κάποιες πήγατε με τα πόδια.
Στο Villasimius μείνατε ή το κάνατε από Cagliari. Σε αυτές τις παραλίες που γράφεις δεν βλέπω να πηγαίνει λεωφορείο ή κάνω λάθος. Επίσης, στην Chia πήγατε από Cagliari; Μπορείς να μου δώσεις μια τάξη μεγέθους χρόνου μετάβασης σε αυτές τις παραλίες; Σόρυ για το πρήξιμο. :)
 

depo

Member
Μηνύματα
64
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βερόνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησί του Πάσχα
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
@depo από τα γραφόμενα σου, καταλαβαίνω ότι σπάσατε τις διαμονές σε αρκετά μέρη και πηγαίνατε σε όσες παραλίες πήγαινε λεωφορείο από εκεί που μένατε, ενώ σε κάποιες πήγατε με τα πόδια.
Στο Villasimius μείνατε ή το κάνατε από Cagliari. Σε αυτές τις παραλίες που γράφεις δεν βλέπω να πηγαίνει λεωφορείο ή κάνω λάθος. Επίσης, στην Chia πήγατε από Cagliari; Μπορείς να μου δώσεις μια τάξη μεγέθους χρόνου μετάβασης σε αυτές τις παραλίες; Σόρυ για το πρήξιμο. :)
Το βράδυ που θα έχω περισσοτέρο χρόνο και θα βρω και τις σημειώσεις μου θα τα γράψω όλα αναλυτικά και για Σαρδηνία και για Κορσική.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Ξέρω ότι σε πολλούς αρέσουν τα road trip αλλά η Κορσική έχει πολλές περιπατητικές διαδρομές οπότε θεωρώ ότι αξίζει να γυριστεί με τα πόδια.
Και του οδικού είμαστε και της πεζοπορίας είμαστε. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο άλλωστε....Σ ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες!!!
 

snikolak

Member
Μηνύματα
23
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Το βράδυ που θα έχω περισσοτέρο χρόνο και θα βρω και τις σημειώσεις μου θα τα γράψω όλα αναλυτικά και για Σαρδηνία και για Κορσική.
Περιμένουμε τις πληροφορίες σου με αγωνία 😁 για ενοικίαση αυτοκινήτου εντόπισα την σελίδα Home - Viaggiare Rent έχει κανείς κάποια εμπειρία;
 

depo

Member
Μηνύματα
64
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βερόνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησί του Πάσχα
Σύνοψη ταξιδιού σε Σαρδηνία και Κορσική.

Από Αθήνα πήγα Cagliari αεροπορικώς με στάση στη Ρώμη. Cagliari έμεινα 2,5 μέρες. Cagliari γύρισα την παλιά πόλη, πήγα στο Αρχαιολογικό μουσείο που είναι υπέροχο και το προτείνω. Είδα επίσης τον Βοτανικό κήπο, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον πύργο του ελέφαντα, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το bastion San Remy. Έφαγα στο Hostaria Via Aemilia (πολύ ωραία ζυμαρικά), Eclipse Bistrot & Restaurant (ωραία θαλασσινά ιδίως το τηγανητό καλαμάρι, μου άρεσαν και τα μανιτάρια), Ristorante Basilio (θαλασσινά) και στο Il gallo d'oro (για πίτσα). Διαμονή στο Al Duomo di Cagliari. Από Cagliari πήγα εκδρομή στο Barumini (απόσταση 64 χιλιόμετρα), το οποίο είναι μεγαλιθικό μνημείο και το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σαρδηνίας.
Από Cagliari πήγα Pula με λεωφορείο (απόσταση 35 χιλιόμετρα). Στην Pula επισκέφτηκα το Museo Civico Archeologico Giovanni Patroni το οποίο έχει αρχαιολογικά ευρήματα από την ιστορία της πόλης, του αρχαιολογικού χώρου της Nora και ευρήματα από υποβρύχιες ανασκαφές. Μετά πήγα από την Pula ως τη Nora με τα πόδια (απόσταση 3 χιλιόμετρα) για να δω τον αρχαιολογικό χώρο. Η Nora είναι μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη. Το καλοκαίρι γίνονται παραστάσεις στο διατηρημένο θέατρο. Έπειτα έκανα μπάνιο στην παραλία της Nora, η οποία είναι ακριβώς δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, κάτι που μου θύμισε Κω. Από την Nora πήγα στην Chia με λεωφορείο (απόσταση 18 χιλιόμετρα).
Στη Chia έφαγα στο Crar'e Luna κλασικά θαλασσινά και συγκεκριμένα χταπόδι που είναι το αγαπημένο μου και ήταν πολύ ωραίο. Έμεινα στο IL Gabbiano και πήγα για μπάνιο στη Su Giudeu beach με τα πόδια (απόσταση 4 χιλιόμετρα από την πόλη). Η παραλία μου άρεσε πολύ, από τις αγαπημένες μου στη Σαρδηνία. Πήγα και στη Spiaggia di Cala Cipolla άλλο ένα χιλιόμετρο με τα πόδια. Αυτή η παραλία δεν μου άρεσε τόσο όσο η προηγούμενη. Έπειτα επέστρεψα στην Chia.
Με λεωφορείο και με τρένο πήγα από Chia σε Oristano (απόσταση 142 χιλιόμετρα) και από Oristano Alghero με λεωφορείο άλλα 105 χιλιόμετρα. Στο Alghero έμεινα δύο μέρες στο B&B Alghero Republic. Έφαγα στο Ristorante Da Musciora Danilo Delrio (υπέροχο αγριογούρουνο) και στο Ristorante Gioberti (έχει θαλασσινά, κρεατικά και μερικά ζυμαρικά). Στο Alghero έκανα βόλτα στην παλιά πόλη, είδα τον καθεδρικό ναό και άλλες εκκλησίες και επισκέφτηκα το μουσείο των κοραλλιών. Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η σπηλιά του Ποσειδώνα (υπέροχη). Πήγα με λεωφορείο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάβασης όπως αυτοκίνητο, περπάτημα και βάρκα που πηγαίνει από το λιμάνι ως την είσοδο του σπηλαίου (τρόπος αρκετά προσφιλής στους τουρίστες). Από παραλίες πήγα στις εξής: le bombarde (απόσταση 9 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, ήταν αρκετά καλή), lazzaretto (10 χιλιόμετρα από την πόλη, 1 από le bombarde, τέλεια), maria pia (4,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, σχετικά καλή), mugoni (15 χιλιόμετρα, με λεωφορείο, μέτρια) και porto ferro (22 χιλιόμετρα, με λεωφορείο, δεν μου άρεσε αν και αντικειμενικά είναι καλή). Από Alghero πήγα Sassari (36 χιλιόμετρα, με λεωφορείο).
Στο Sassari έμεινα τρεις μέρες στο Hotel Leonardo Da Vinci. Έφαγα στο Il Commensale (κρεατικά), στο La Maison (θαλασσινά και ζυμαρικά, είναι ακριβό αλλά αξίζει) και στο il Parco Ristorante (πίτσα). Πήγα στο εθνικό μουσείο Sanna, το οποίο ήταν πολύ ωραίο, στο μουσείο της ιστορίας της πόλης και στη πινακοθήκη. Πήγα και σε palazzo (η πόλη έχει πολλά), είδα τον καθεδρικό και πήγα και σε άλλες εκκλησίες. Επίσης πήγα για βόλτα στο πάρκο Monserrato. Τέλος σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η Basilica della Santissima Trinità di Saccargia όπου πήγα με το λεωφορείο.
Από Sassari πήγα στο Stintino (45 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Διαμονή στο Domo Sul Porto. Φαγητό στο La Darsena Stintino (έφαγα ριζότο ωραίο, όπως και η σαλάτα, δεν το προτείνω λόγω υψηλών τιμών). Παραλίες που πήγα: Lα Pelosa (3 χιλιόμετρα, με τα πόδια, από τις αγαπημένες μου παραλίες στην Σαρδηνία), La Pelosetta (4 χιλιόμετρα από την πόλη, 1 από Pelosa, φυσικά με τα πόδια, πολύ ωραία και αυτή), Le Tonnare (3,5 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, δεν μου άρεσε), Punta negra (μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη, εννοείται με τα πόδια, μέτρια) και Ezzi Mannu (11 χιλιόμετρα από την πόλη, πάλι με τα πόδια, αρκετά καλή).
Από Stintino πήγα στο Castelsardo (62 χιλιόμετρα, με το λεωφορείο). Έμεινα μια μέρα στο IL Borgo. Έφαγα στο Ristorante L'Incantu (θαλασσινά, πολύ ακριβό αλλά αξίζει). Πήγα στο κάστρο, είδα τις εκκλησίες και γενικά γύρισα όλο το μεσαιωνικό χωριό καθώς είναι μικρό σε μέγεθος και γυρίζεται εύκολα.
Από Castelsardo πήγα Olbia (95 χιλιόμετρα, με λεωφορείο και τρένο). Στην Olbia έμεινα μία μέρα στο Hotel Terranova. Έφαγα στο Bacchus Ristorante (ζυμαρικά και θαλασσινά, έχει και κρεατικά, παραδόξως δεν είναι πολύ ακριβό για εστιατόριο βραβευμένο με Michelin). Γύρισα το ιστορικό κέντρο της πόλης, είδα τον καθεδρικό ναό της πόλης και επισκέφτηκα το αρχαιολογικό μουσείο. Πήγα επίσης στη Porto Istana beach (13 χιλιόμετρα, με τα πόδια, πάρα πολύ ωραία).
Από Olbia πήγα στο Baunei (147 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Στο Baunei έφαγα στο MeC Puddu's (πίτσα, καλή ήταν). Μετέπειτα πήγα στην παραλία Cala Goloritze (13 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, πολύ ωραία αν και λίγο κρύα λόγω εκβολής ποταμού). Από την παραλία γύρισα στο Baunei και από εκεί πήγα στο Gairo Vecchio (48 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Γύρισα όλο το χωριό φάντασμα που ήταν πολύ ωραίο και κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα αξιοθέατα που είδα στην Σαρδηνία.
Από Gairo Vecchio πήγα στο Villasimius (103 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Έμεινα στο Hotel Belvir 2 μέρες. Έφαγα στο Cruccùris Restaurant (ξιφία, καλός ήταν, αλλά οι τιμές είναι ακριβές) και στο Acqua e Sale Villasimius (σαλάτα και πίτσες, καλά ήταν). Πήγα στις παραλίες: Porto Giunco beach (3,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, σχετικά καλή) και Punta Molentis (5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, καλή). Γενικά το Villasimius δεν έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά έχει πολλές παραλίες.
Από Villasimius πήγα στη Santa Teresa Gallura (326 χιλιόμετρα περίπου, με λεωφορείο και τρένο). Από Santa Teresa Gallura πήρα το φέρρυ των Moby Lines για να περάσω στην Κορσική (Bonifacio). Στο Bonifacio έμεινα στο Hotel a Madonetta. Έφαγα στο Restaurant Stella D'Oro (κρεατικά, καλά αλλά πανάκριβα) και στο Restaurant L’Albatros (σαλάτες και μοσχάρι, πολύ ωραία, επίσης αρκετά ακριβά). Έπειτα γύρισα την παλιά πόλη, είδα εκκλησίες, το κάστρο, την πύλη της Genoa και ένα καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έκανα επίσης μια εκδρομή με βάρκα που πήγαινε σε ωραίες παραλίες και σε σπηλιές. Αργότερα πήγα στην παραλία Rondinara (19 χιλιόμετρα, με τα πόδια, αρκετά καλή) και έπειτα με τα πόδια πήγα στον πύργο ghjenuvese di sponsaglia (5 χιλιόμετρα από την παραλία). Μετά γύρισα στο Bonifacio με τα πόδια.
Από Bonifacio πήγα Sartene (53 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Στη Sartene έμεινα μία μέρα στο Hotel des roches. Έφαγα στο Auberge San Ghjuvani (αγαπημένο αγριογούρουνο, σχετικά καλές οι τιμές). Είδα εκκλησίες, το δημαρχείο, πύργο και το μουσείο Προϊστορίας και Αρχαιολογίας. Έπειτα πήγα από Sartene στο Porto Pollo (31 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Από Porto Pollo πήγα στην παραλία Cupabia (5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, από τις αγαπημένες μου στην Κορσική). Γύρισα στο Porto Pollo με τα πόδια και πήρα το λεωφορείο για Ajaccio (48 χιλιόμετρα).
Στο Ajaccio έμεινα στο Hotel Napoleon δύο μέρες. Έφαγα στο A Nepita (θαλασσινά, μέτριες τιμές, βραβευμένο με Michelin) και στο L'Ardoise (εδώ έφαγα το παραδοσιακό πιάτο της Κορσικής μοσχάρι με ελιές, πολύ ωραίο, το εστιατόριο πάντως είναι ακριβό). Πήγα στο σπίτι του Ναπολέοντα που τώρα είναι μουσείο, σ 'ένα παλάτι το οποίο επίσης είναι πλέον μουσείο, στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσι, τον καθεδρικό ναό της πόλης, τη σπηλιά του Βοναπάρτη και πήγα εκδρομή στα νησιά Sanguinaires.
Από Ajaccio πήγα Calvi (απόσταση 165 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Στο Calvi έμεινα 1 μέρα στο Hotel Belvedere. Έφαγα στο La Table Di Mà (άλλο ένα εστιατόριο βραβευμένο με Michelin, έφαγα θαλασσινά και επιτέλους καλό χαβιάρι μετά την Ρωσία, ο μόνος λόγος που δεν θα το πρότεινα είναι επειδή είναι πανάκριβο, ενδεικτικά πλήρωσα 132 ευρώ χωρίς ποτό). Έκανα βόλτα στην παλιά πόλη, είδα ένα πύργο, εκκλησίες και αγάλματα. Έκανα μπάνιο και στην παραλία, πολύ ωραία.
Έπειτα πήγα από Calvi στο Sant'Antonino (20 χιλιόμετρα, με τα πόδια). Το Sant'Antonino θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα χωριά όχι μόνο της Κορσικής, αλλά ολόκληρης της Γαλλίας. Είναι επίσης το παλαιότερο χωριό στην Κορσική, χτισμένο τον 9ο αιώνα. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο χωριό, αλλά το μέγεθός του δεν είναι μεγάλο οπότε βολεύει το περπάτημα. Αφού είδα εκκλησίες και παρεκκλήσια και γύρισα όλο το χωριό συνέχισα προς το Belgodere (άλλα 14 χιλιόμετρα με τα πόδια). Στην διαδρομή πέρασα από τη λίμνη plan d'eau d'E cotule. Στο Belgodere έφαγα στο Les Gones Corses (κρεατικά, ratatouille, ρύζι και γλυκό, πολύ καλά όλα και φυσιολογικές οι τιμές). Γύρισα όλο το χωριό και έπειτα πήρα το λεωφορείο για Bastia (80 χιλιόμετρα).
Στη Bastia έμεινα στο Hotel le Bastia 2 μέρες. Έφαγα στο Restaurant A Scaletta (χταπόδι, ωραίο αλλά ακριβό) και στο Le bistrot du marche (σαλάτες και ζυμαρικά, ωραία και φθηνά). Πήγα στο παλιό λιμάνι, στην παλιά πόλη, είδα εκκλησίες, περπάτησα στο πάρκο Romieu και επισκέφτηκα ένα παλάτι (τώρα το ιστορικό μουσείο της πόλης). Έπειτα πήγα στην παραλία Arinella (3,5 χιλιόμετρα με τα πόδια, υπέροχη) και από εκεί στην παραλία Marana (5 χιλιόμετρα από την Arinella, με τα πόδια, επίσης πολύ ωραία). Έπειτα γύρισα στη Bastia και από εκεί πήγα στο Porto Vecchio (144 χιλιόμετρα, με λεωφορείο).
Στο Porto Vecchio έμεινα 2 μέρες στο ξενοδοχείο Holzer II. Έφαγα στο Restaurant Alta Rocca (μανιτάρια, μέτριες οι τιμές) και στο Restaurant Le Figuier (μελιτζάνες, πάπια και παγωτό, όλα ωραία, σχετικά καλές τιμές). Είδα την παλιά πόλη, την εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή και το Bastion de France. Ακόμα πήγα στις εξής παραλίες: Palombaggia (9,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, ωραία), Santa Giulia (8 χιλιόμετρα, με τα πόδια, καλή) και Pinarellu (15 χιλιόμετρα, με τα πόδια, πολύ ωραία). Από Porto Vecchio γύρισα στην Bastia (144 χιλιόμετρα, με λεωφορείο) για να πάρω το αεροπλάνο της επιστροφής. Γύρισα από Bastia στην Αθήνα με στάση στην Λυών.
Γενικές εντυπώσεις: Τόσο η Σαρδηνία όσο και η Κορσική μου άρεσαν πολύ. Η Σαρδηνία είναι φθηνότερη από την Κορσική ιδίως σε διαμονή και φαγητό. Οι μετακινήσεις στην Σαρδηνία είναι εξαιρετικές και τόσο τα τρένα όσο και τα λεωφορεία είναι πολύ φτηνά. Στην Κορσική λόγω και της μορφολογίας του εδάφους (ορεινό νησί ιδίως κεντρικά) είναι πιο αργές οι μετακινήσεις αλλά οι δρόμοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι παραλίες είναι πολύ καλές και στα δύο νησιά (μου άρεσαν περισσότερο της Σαρδηνίας, ίσως επειδή πήγα σε περισσότερες). Τα νερά ήταν φυσιολογικά για την εποχή που πήγα (Οκτώβριο), στα Επτάνησα για παράδειγμα τα νερά ήταν πιο κρύα τέτοια εποχή. Το φαγητό εξαιρετικό και στα δύο νησιά. Ποτό έπινα μαζί με το φαγητό, δεν πήγα σε bar. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη με τα τοπικά κρασιά (κόκκινα και λευκά στην Σαρδηνία, κόκκινα και ροζέ στην Κορσική). Από διασκέδαση δεν έχω να πω και πολλά, ούτε σε club πήγα ούτε σε bar, το βράδυ ή περπατούσα ή πήγαινα για φαγητό. Οι τιμές στα αξιοθέατα ήταν πολύ φτηνές, καμία σχέση με ηπειρωτική Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα). Ο καιρός ήταν γενικά καλός, ελάχιστες βροχές και συννεφιά, κυρίως ηλιοφάνεια. Συνολικό μπάτζετ: 2.400 ευρώ για όλα τα έξοδα (αεροπορικά, διαμονή, φαγητό, αξιοθέατα, μετακινήσεις, μικροέξοδα, μόνο σουβενίρ δεν πήρα). Θα μπορούσε να βγει και φθηνότερο αλλά το μπάτζετ ανέβηκε λόγω κάποιων ακριβών διαμονών και εστιατορίων.
 

Joanfairy

Member
Μηνύματα
80
Likes
61
Σύνοψη ταξιδιού σε Σαρδηνία και Κορσική.

Από Αθήνα πήγα Cagliari αεροπορικώς με στάση στη Ρώμη. Cagliari έμεινα 2,5 μέρες. Cagliari γύρισα την παλιά πόλη, πήγα στο Αρχαιολογικό μουσείο που είναι υπέροχο και το προτείνω. Είδα επίσης τον Βοτανικό κήπο, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον πύργο του ελέφαντα, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το bastion San Remy. Έφαγα στο Hostaria Via Aemilia (πολύ ωραία ζυμαρικά), Eclipse Bistrot & Restaurant (ωραία θαλασσινά ιδίως το τηγανητό καλαμάρι, μου άρεσαν και τα μανιτάρια), Ristorante Basilio (θαλασσινά) και στο Il gallo d'oro (για πίτσα). Διαμονή στο Al Duomo di Cagliari. Από Cagliari πήγα εκδρομή στο Barumini (απόσταση 64 χιλιόμετρα), το οποίο είναι μεγαλιθικό μνημείο και το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σαρδηνίας.
Από Cagliari πήγα Pula με λεωφορείο (απόσταση 35 χιλιόμετρα). Στην Pula επισκέφτηκα το Museo Civico Archeologico Giovanni Patroni το οποίο έχει αρχαιολογικά ευρήματα από την ιστορία της πόλης, του αρχαιολογικού χώρου της Nora και ευρήματα από υποβρύχιες ανασκαφές. Μετά πήγα από την Pula ως τη Nora με τα πόδια (απόσταση 3 χιλιόμετρα) για να δω τον αρχαιολογικό χώρο. Η Nora είναι μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη. Το καλοκαίρι γίνονται παραστάσεις στο διατηρημένο θέατρο. Έπειτα έκανα μπάνιο στην παραλία της Nora, η οποία είναι ακριβώς δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, κάτι που μου θύμισε Κω. Από την Nora πήγα στην Chia με λεωφορείο (απόσταση 18 χιλιόμετρα).
Στη Chia έφαγα στο Crar'e Luna κλασικά θαλασσινά και συγκεκριμένα χταπόδι που είναι το αγαπημένο μου και ήταν πολύ ωραίο. Έμεινα στο IL Gabbiano και πήγα για μπάνιο στη Su Giudeu beach με τα πόδια (απόσταση 4 χιλιόμετρα από την πόλη). Η παραλία μου άρεσε πολύ, από τις αγαπημένες μου στη Σαρδηνία. Πήγα και στη Spiaggia di Cala Cipolla άλλο ένα χιλιόμετρο με τα πόδια. Αυτή η παραλία δεν μου άρεσε τόσο όσο η προηγούμενη. Έπειτα επέστρεψα στην Chia.
Με λεωφορείο και με τρένο πήγα από Chia σε Oristano (απόσταση 142 χιλιόμετρα) και από Oristano Alghero με λεωφορείο άλλα 105 χιλιόμετρα. Στο Alghero έμεινα δύο μέρες στο B&B Alghero Republic. Έφαγα στο Ristorante Da Musciora Danilo Delrio (υπέροχο αγριογούρουνο) και στο Ristorante Gioberti (έχει θαλασσινά, κρεατικά και μερικά ζυμαρικά). Στο Alghero έκανα βόλτα στην παλιά πόλη, είδα τον καθεδρικό ναό και άλλες εκκλησίες και επισκέφτηκα το μουσείο των κοραλλιών. Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η σπηλιά του Ποσειδώνα (υπέροχη). Πήγα με λεωφορείο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάβασης όπως αυτοκίνητο, περπάτημα και βάρκα που πηγαίνει από το λιμάνι ως την είσοδο του σπηλαίου (τρόπος αρκετά προσφιλής στους τουρίστες). Από παραλίες πήγα στις εξής: le bombarde (απόσταση 9 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, ήταν αρκετά καλή), lazzaretto (10 χιλιόμετρα από την πόλη, 1 από le bombarde, τέλεια), maria pia (4,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, σχετικά καλή), mugoni (15 χιλιόμετρα, με λεωφορείο, μέτρια) και porto ferro (22 χιλιόμετρα, με λεωφορείο, δεν μου άρεσε αν και αντικειμενικά είναι καλή). Από Alghero πήγα Sassari (36 χιλιόμετρα, με λεωφορείο).
Στο Sassari έμεινα τρεις μέρες στο Hotel Leonardo Da Vinci. Έφαγα στο Il Commensale (κρεατικά), στο La Maison (θαλασσινά και ζυμαρικά, είναι ακριβό αλλά αξίζει) και στο il Parco Ristorante (πίτσα). Πήγα στο εθνικό μουσείο Sanna, το οποίο ήταν πολύ ωραίο, στο μουσείο της ιστορίας της πόλης και στη πινακοθήκη. Πήγα και σε palazzo (η πόλη έχει πολλά), είδα τον καθεδρικό και πήγα και σε άλλες εκκλησίες. Επίσης πήγα για βόλτα στο πάρκο Monserrato. Τέλος σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η Basilica della Santissima Trinità di Saccargia όπου πήγα με το λεωφορείο.
Από Sassari πήγα στο Stintino (45 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Διαμονή στο Domo Sul Porto. Φαγητό στο La Darsena Stintino (έφαγα ριζότο ωραίο, όπως και η σαλάτα, δεν το προτείνω λόγω υψηλών τιμών). Παραλίες που πήγα: Lα Pelosa (3 χιλιόμετρα, με τα πόδια, από τις αγαπημένες μου παραλίες στην Σαρδηνία), La Pelosetta (4 χιλιόμετρα από την πόλη, 1 από Pelosa, φυσικά με τα πόδια, πολύ ωραία και αυτή), Le Tonnare (3,5 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, δεν μου άρεσε), Punta negra (μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη, εννοείται με τα πόδια, μέτρια) και Ezzi Mannu (11 χιλιόμετρα από την πόλη, πάλι με τα πόδια, αρκετά καλή).
Από Stintino πήγα στο Castelsardo (62 χιλιόμετρα, με το λεωφορείο). Έμεινα μια μέρα στο IL Borgo. Έφαγα στο Ristorante L'Incantu (θαλασσινά, πολύ ακριβό αλλά αξίζει). Πήγα στο κάστρο, είδα τις εκκλησίες και γενικά γύρισα όλο το μεσαιωνικό χωριό καθώς είναι μικρό σε μέγεθος και γυρίζεται εύκολα.
Από Castelsardo πήγα Olbia (95 χιλιόμετρα, με λεωφορείο και τρένο). Στην Olbia έμεινα μία μέρα στο Hotel Terranova. Έφαγα στο Bacchus Ristorante (ζυμαρικά και θαλασσινά, έχει και κρεατικά, παραδόξως δεν είναι πολύ ακριβό για εστιατόριο βραβευμένο με Michelin). Γύρισα το ιστορικό κέντρο της πόλης, είδα τον καθεδρικό ναό της πόλης και επισκέφτηκα το αρχαιολογικό μουσείο. Πήγα επίσης στη Porto Istana beach (13 χιλιόμετρα, με τα πόδια, πάρα πολύ ωραία).
Από Olbia πήγα στο Baunei (147 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Στο Baunei έφαγα στο MeC Puddu's (πίτσα, καλή ήταν). Μετέπειτα πήγα στην παραλία Cala Goloritze (13 χιλιόμετρα από την πόλη, με τα πόδια, πολύ ωραία αν και λίγο κρύα λόγω εκβολής ποταμού). Από την παραλία γύρισα στο Baunei και από εκεί πήγα στο Gairo Vecchio (48 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Γύρισα όλο το χωριό φάντασμα που ήταν πολύ ωραίο και κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα αξιοθέατα που είδα στην Σαρδηνία.
Από Gairo Vecchio πήγα στο Villasimius (103 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Έμεινα στο Hotel Belvir 2 μέρες. Έφαγα στο Cruccùris Restaurant (ξιφία, καλός ήταν, αλλά οι τιμές είναι ακριβές) και στο Acqua e Sale Villasimius (σαλάτα και πίτσες, καλά ήταν). Πήγα στις παραλίες: Porto Giunco beach (3,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, σχετικά καλή) και Punta Molentis (5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, καλή). Γενικά το Villasimius δεν έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά έχει πολλές παραλίες.
Από Villasimius πήγα στη Santa Teresa Gallura (326 χιλιόμετρα περίπου, με λεωφορείο και τρένο). Από Santa Teresa Gallura πήρα το φέρρυ των Moby Lines για να περάσω στην Κορσική (Bonifacio). Στο Bonifacio έμεινα στο Hotel a Madonetta. Έφαγα στο Restaurant Stella D'Oro (κρεατικά, καλά αλλά πανάκριβα) και στο Restaurant L’Albatros (σαλάτες και μοσχάρι, πολύ ωραία, επίσης αρκετά ακριβά). Έπειτα γύρισα την παλιά πόλη, είδα εκκλησίες, το κάστρο, την πύλη της Genoa και ένα καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έκανα επίσης μια εκδρομή με βάρκα που πήγαινε σε ωραίες παραλίες και σε σπηλιές. Αργότερα πήγα στην παραλία Rondinara (19 χιλιόμετρα, με τα πόδια, αρκετά καλή) και έπειτα με τα πόδια πήγα στον πύργο ghjenuvese di sponsaglia (5 χιλιόμετρα από την παραλία). Μετά γύρισα στο Bonifacio με τα πόδια.
Από Bonifacio πήγα Sartene (53 χιλιόμετρα με λεωφορείο). Στη Sartene έμεινα μία μέρα στο Hotel des roches. Έφαγα στο Auberge San Ghjuvani (αγαπημένο αγριογούρουνο, σχετικά καλές οι τιμές). Είδα εκκλησίες, το δημαρχείο, πύργο και το μουσείο Προϊστορίας και Αρχαιολογίας. Έπειτα πήγα από Sartene στο Porto Pollo (31 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Από Porto Pollo πήγα στην παραλία Cupabia (5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, από τις αγαπημένες μου στην Κορσική). Γύρισα στο Porto Pollo με τα πόδια και πήρα το λεωφορείο για Ajaccio (48 χιλιόμετρα).
Στο Ajaccio έμεινα στο Hotel Napoleon δύο μέρες. Έφαγα στο A Nepita (θαλασσινά, μέτριες τιμές, βραβευμένο με Michelin) και στο L'Ardoise (εδώ έφαγα το παραδοσιακό πιάτο της Κορσικής μοσχάρι με ελιές, πολύ ωραίο, το εστιατόριο πάντως είναι ακριβό). Πήγα στο σπίτι του Ναπολέοντα που τώρα είναι μουσείο, σ 'ένα παλάτι το οποίο επίσης είναι πλέον μουσείο, στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσι, τον καθεδρικό ναό της πόλης, τη σπηλιά του Βοναπάρτη και πήγα εκδρομή στα νησιά Sanguinaires.
Από Ajaccio πήγα Calvi (απόσταση 165 χιλιόμετρα, με λεωφορείο). Στο Calvi έμεινα 1 μέρα στο Hotel Belvedere. Έφαγα στο La Table Di Mà (άλλο ένα εστιατόριο βραβευμένο με Michelin, έφαγα θαλασσινά και επιτέλους καλό χαβιάρι μετά την Ρωσία, ο μόνος λόγος που δεν θα το πρότεινα είναι επειδή είναι πανάκριβο, ενδεικτικά πλήρωσα 132 ευρώ χωρίς ποτό). Έκανα βόλτα στην παλιά πόλη, είδα ένα πύργο, εκκλησίες και αγάλματα. Έκανα μπάνιο και στην παραλία, πολύ ωραία.
Έπειτα πήγα από Calvi στο Sant'Antonino (20 χιλιόμετρα, με τα πόδια). Το Sant'Antonino θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα χωριά όχι μόνο της Κορσικής, αλλά ολόκληρης της Γαλλίας. Είναι επίσης το παλαιότερο χωριό στην Κορσική, χτισμένο τον 9ο αιώνα. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο χωριό, αλλά το μέγεθός του δεν είναι μεγάλο οπότε βολεύει το περπάτημα. Αφού είδα εκκλησίες και παρεκκλήσια και γύρισα όλο το χωριό συνέχισα προς το Belgodere (άλλα 14 χιλιόμετρα με τα πόδια). Στην διαδρομή πέρασα από τη λίμνη plan d'eau d'E cotule. Στο Belgodere έφαγα στο Les Gones Corses (κρεατικά, ratatouille, ρύζι και γλυκό, πολύ καλά όλα και φυσιολογικές οι τιμές). Γύρισα όλο το χωριό και έπειτα πήρα το λεωφορείο για Bastia (80 χιλιόμετρα).
Στη Bastia έμεινα στο Hotel le Bastia 2 μέρες. Έφαγα στο Restaurant A Scaletta (χταπόδι, ωραίο αλλά ακριβό) και στο Le bistrot du marche (σαλάτες και ζυμαρικά, ωραία και φθηνά). Πήγα στο παλιό λιμάνι, στην παλιά πόλη, είδα εκκλησίες, περπάτησα στο πάρκο Romieu και επισκέφτηκα ένα παλάτι (τώρα το ιστορικό μουσείο της πόλης). Έπειτα πήγα στην παραλία Arinella (3,5 χιλιόμετρα με τα πόδια, υπέροχη) και από εκεί στην παραλία Marana (5 χιλιόμετρα από την Arinella, με τα πόδια, επίσης πολύ ωραία). Έπειτα γύρισα στη Bastia και από εκεί πήγα στο Porto Vecchio (144 χιλιόμετρα, με λεωφορείο).
Στο Porto Vecchio έμεινα 2 μέρες στο ξενοδοχείο Holzer II. Έφαγα στο Restaurant Alta Rocca (μανιτάρια, μέτριες οι τιμές) και στο Restaurant Le Figuier (μελιτζάνες, πάπια και παγωτό, όλα ωραία, σχετικά καλές τιμές). Είδα την παλιά πόλη, την εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή και το Bastion de France. Ακόμα πήγα στις εξής παραλίες: Palombaggia (9,5 χιλιόμετρα, με τα πόδια, ωραία), Santa Giulia (8 χιλιόμετρα, με τα πόδια, καλή) και Pinarellu (15 χιλιόμετρα, με τα πόδια, πολύ ωραία). Από Porto Vecchio γύρισα στην Bastia (144 χιλιόμετρα, με λεωφορείο) για να πάρω το αεροπλάνο της επιστροφής. Γύρισα από Bastia στην Αθήνα με στάση στην Λυών.
Γενικές εντυπώσεις: Τόσο η Σαρδηνία όσο και η Κορσική μου άρεσαν πολύ. Η Σαρδηνία είναι φθηνότερη από την Κορσική ιδίως σε διαμονή και φαγητό. Οι μετακινήσεις στην Σαρδηνία είναι εξαιρετικές και τόσο τα τρένα όσο και τα λεωφορεία είναι πολύ φτηνά. Στην Κορσική λόγω και της μορφολογίας του εδάφους (ορεινό νησί ιδίως κεντρικά) είναι πιο αργές οι μετακινήσεις αλλά οι δρόμοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι παραλίες είναι πολύ καλές και στα δύο νησιά (μου άρεσαν περισσότερο της Σαρδηνίας, ίσως επειδή πήγα σε περισσότερες). Τα νερά ήταν φυσιολογικά για την εποχή που πήγα (Οκτώβριο), στα Επτάνησα για παράδειγμα τα νερά ήταν πιο κρύα τέτοια εποχή. Το φαγητό εξαιρετικό και στα δύο νησιά. Ποτό έπινα μαζί με το φαγητό, δεν πήγα σε bar. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη με τα τοπικά κρασιά (κόκκινα και λευκά στην Σαρδηνία, κόκκινα και ροζέ στην Κορσική). Από διασκέδαση δεν έχω να πω και πολλά, ούτε σε club πήγα ούτε σε bar, το βράδυ ή περπατούσα ή πήγαινα για φαγητό. Οι τιμές στα αξιοθέατα ήταν πολύ φτηνές, καμία σχέση με ηπειρωτική Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα). Ο καιρός ήταν γενικά καλός, ελάχιστες βροχές και συννεφιά, κυρίως ηλιοφάνεια. Συνολικό μπάτζετ: 2.400 ευρώ για όλα τα έξοδα (αεροπορικά, διαμονή, φαγητό, αξιοθέατα, μετακινήσεις, μικροέξοδα, μόνο σουβενίρ δεν πήρα). Θα μπορούσε να βγει και φθηνότερο αλλά το μπάτζετ ανέβηκε λόγω κάποιων ακριβών διαμονών και εστιατορίων.
Ευχαριστουμε πολυ! Ανυπομονω να παω!🙂
 

BillKar

Member
Μηνύματα
12
Likes
12
Καλησπέρα!!!

εγώ έχω μόνο 3 βράδια για την Σαρδηνία, και κλείσαμε 3-6/09. Κατανοώ ότι είναι λίγα αλλά αυτά είχαμε, επομένως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για τη διαμονή; Θελουμε ναδούμε αυτά τα υπέροχα καταγάλανα νερά, να αλλάζουμε 2 παραλίες την ημέρα και το βράδυ να μπορούμε να περπαταμε και να βγαίνουμε βόλτα στην περιοχή που θα μένουμε(ιδανικά να είναι όμορφη και γραφική 😁)

θα είμαστε με ένα μωράκι 2 ετών, αλλά δε μας περιορίζει κάπου! Είναι κοσμογυρισμένο

ευχαριστώ πολυυυυ
 

Joanfairy

Member
Μηνύματα
80
Likes
61
Καλησπέρα!!!

εγώ έχω μόνο 3 βράδια για την Σαρδηνία, και κλείσαμε 3-6/09. Κατανοώ ότι είναι λίγα αλλά αυτά είχαμε, επομένως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για τη διαμονή; Θελουμε ναδούμε αυτά τα υπέροχα καταγάλανα νερά, να αλλάζουμε 2 παραλίες την ημέρα και το βράδυ να μπορούμε να περπαταμε και να βγαίνουμε βόλτα στην περιοχή που θα μένουμε(ιδανικά να είναι όμορφη και γραφική 😁)

θα είμαστε με ένα μωράκι 2 ετών, αλλά δε μας περιορίζει κάπου! Είναι κοσμογυρισμένο

ευχαριστώ πολυυυυ
Σε ποιο αεροδρομια θα προσγειωθειτε?
 

BillKar

Member
Μηνύματα
12
Likes
12
Σε ποιο αεροδρομια θα προσγειωθειτε?
μια είμαστε Μαλτα πριν, επομένως προσγειωνόμαστε Κάλιαρι και από εκεί έχουμε νοικιάσει αυτοκίνητο για να πάμε Όλμπια από της οποίας το αεροδρόμιο αναχωρούμε κιόλας. Στην περιοχή της Όλμπιας προσανατολιζόμαστε να αφιερώσουμε χρόνο καθώς διαβάσαμε ότι οι καλύτερες παραλίες είναι στη βόρεια πλευρά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom