Ρουμανία Ταξίδι αστραπή στο Βουκουρέστι με την καλύτερη παρέα

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Καλησπέρα στους αγαπημένου μου ταξιδιώτες! Πφφφ επιτέλους ήρθε η ώρα να γράψω άλλη μια ταξιδιωτική μου “σύντομη” αυτή τη φορά εμπειρία αφού απείχα από το 2019. Αν και προς το τέλος του 2022 έκανα ένα μεγάλο ταξίδι το οποίο ευελπιστώ να το γράψω σύντομα. ;)

Τέλη Οκτωβρίου του 2022 μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί με την κολλητή - κουμπάρα πετάει ένα «δεν αντέχω θέλω να ξεκουραστώ». Αυτό ήταν αρκετό να συμφωνήσουμε να πάμε έστω ένα ταξίδι αστραπή γιατί λόγω υποχρεώσεων οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν για πάνω από ένα διήμερο. Το καλύτερο όλων είναι ότι γνωριζόμαστε 15χρόνια και ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!! :clap:Ως γνωστό ψαχτίρι με συνοπτικές διαδικασίες της λέω «πάμε Ιανουάριο μια Ρουμανία που είναι κοντά και που βρήκα κάτι σούπερ ντούπερ εισιτηριάκια;» Θα μου πεις κουκλίτσα μου τόσο κοντινό ταξίδι και το κανόνισες 3 μήνες πριν; Εεεε είπαμε πολλές υποχρεώσεις αλλά και τι πειράζει όλα έχουν το σκοπό τους. Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • Αθήνα – Βουκουρέστι / Βουκουρέστι – Αθήνα (42€/άτομο) - Διάρκεια ολόκληρου ταξιδιού 2 μέρες
  • Ξενοδοχείο 3αστέρων με πρωινό (21€ το δίκλινο/διανυκτέρευση)
  • Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο (50€/άτομο για τυχόν απρόοπτα)
  • Reservations σε κάποια μαγαζιά και χώρους που θα αναφέρω παρακάτω (που αποδείχτηκαν σωτήρια)
Ξεκινάμε! Πτήση από Αθήνα of course my dears καμιά πτήση δεν είναι στην ώρα της. Μέχρι να φτάσει ο μήνας 20 Ιανουαρίου μας άλλαξαν την ώρα αναχώρησης 2 φορές και μάλιστα η τελευταία ήταν αφού ήμασταν καθοδόν για το αεροδρόμιο. o_OΠετούσαμε με τη Wizz Air και ως low cost εταιρεία μπορώ να πω τα αεροπλάνα της ήταν παραπάνω των προσδοκιών μας. Φυσικά και ταξιδέψαμε με backpack αφού στην πραγματικότητα ήταν μόνο 1,5 μέρα το ταξίδι και δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε βαλίτσες.

1Η ΜΕΡΑ

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και ενώ είχε ήδη νυχτώσει και όπως προανέφερα ήμασταν αντιμέτωπες με το χρόνο δεν συζητήσαμε ποτέ για το πώς θα μετακινούμαστε μέσα στην πόλη ή για το πώς θα πάμε στο ξενοδοχείο. Η λύση ήταν μια. UBER!! Μας έβγαλε ασπροπρόσωπη σε κάθε μας μετακίνηση. Και κάπου εδώ λες πόσο τουρίστας νιώθεις; Το αεροδρόμιο και όσοι έχετε πάει ο εξωτερικός χώρος χωρίζετε ας πούμε σε ορόφους και αυτό το καταλάβαμε γιατί καλέσαμε ταξί και δεν το βρίσκαμε - δε μας έβρισκε, το βλέπαμε στο χάρτη το ταξί να κάνει γύρω γύρω όλοι ενώ ο κακομοίρης :minion kungfu:είχε σταματήσει κάνα 10 λεπτό σε μια γωνιά και μας περίμενε. Ώσπου μας πήρε τηλέφωνο και μας λέει «είμαι στο δεύτερο όροφο θα βγω από το αυτοκίνητο και θα κουνάω τα χέρια». TOURIST - UBER = 0 – 1. :cool: Η απόσταση αεροδρομίου μέχρι το ξενοδοχείο ήταν σχεδόν 30 λεπτά και η διαδρομή κόστισε περίπου 17€. Το ξενοδοχείο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο αρκετά μέτριο αλλά καθαρό και στο κάτω κάτω who cares. Αφήσαμε τα πράγματά μας και αφού μας έκοψε λόρδα έπρεπε να googlαρω να πάμε κάπου κοντά να φάμε. Προς μεγάλη μας έκπληξη 2 λεπτά μόλις από το ξενοδοχείο μας βρισκόταν μια πιτσαρία με το όνομα “Mamizza” πολύ ωραίο κυριλάτο εστιατόριο, όπου παραγγείλαμε μια Caesar salad και μια απλή πίτσα και ένα νερό. Κάπου εδώ είπαμε το πρώτο “μην ακούσουμε ξανά πως στο Βουκουρέστι είναι φτηνά”. Τίποτα δεν είναι φτηνό μόνο τα ταξί συμφέρουν. Πληρώσαμε 25€ και δεν φάγαμε τίποτα ξέρετε γιατί; Γιατί η Caesar’s είχε μόνο iceberg και παρμεζάνα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! :icon_evil: Το ζήσαμε κι αυτό! Η πίτσα πολύ νόστιμη αλλά σε μέγεθος ενός ατόμου.
IMG_6190.JPG
Το περίεργο είναι αν με ρωτήσει κάποιος αν θα το πρότεινα αυτό το μαγαζί έχω την αίσθηση πως για κάποιο λόγο θα έλεγα ναι. Η κουμπαρούλα μου ήταν κάθετη στο όχι. Φύγαμε από εκεί και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο με τα πόδια αφού το ξενοδοχείο μας ήταν μόλις 20 λεπτά που τα περπατούσε κάποιος άνετα ως επίπεδη πόλη. Και γιατί πήγαμε κέντρο;;;;; Γιατί είχαμε να πάμε σε ένα από τα reservations που σας έγραψα πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης. Δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να το γράψω αυτό το υπέροχο μοναδικό ανεπανάληπτο μαγαζί που πήγαμε γιατί κι εγώ είχα δυσκολευτεί από Ελλάδα να το ανακαλύψω. Όμως εδώ είμαστε για να βοηθάμε και να δίνουμε ιδέες σε αυτούς που διαβάζουν τις ιστορίες μας και ταξιδεύουν μαζί μας. Η βραδιά πολύ πολύ κρύα με αρκετό αέρα και αυτό το σπαστικό ψιλόβροχο. Με κοκαλομένια χέρια αφού το ένα κράταγε την ομπρέλα σε αντίσταση με τον αέρα και το άλλο το gps αντικρίσαμε με δυσκολία μεν, λόγω της κρυφής εισόδου το “Linea/Closer to the moon”. Με άνεση ως κιουρίες αφού είχαμε κάνει την κράτηση μας και χωρίς φόβο μήπως φάμε πόρτα. Μας ρωτάνε στην είσοδο! Έχετε κάνεις κράτηση; ΒΕΒΑΙΩΣ για ποιες μας περάσατε επιτέλους; :agnes overjoyed:Πρόκειται για ένα εστιατόριο - μπαρ διάσημο για την εκπληκτική θέα στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου. Και όπως πολύ σωστά το λέει και το όνομά του μας “μετέφερε στο φεγγάρι”. Δε θα πω παραπάνω γιατί η φωτογραφία τα λέει όλα.
IMG_6243.JPG
IMG_6238.JPG
Απολαύσαμε τις cocktailάρες μας αφού είχαμε διαβάσει πως ήταν ιδιαίτερες. Κόστος αυτών στα 9€/άτομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ποδαράτες γεμάτες με όμορφες εικόνες παρόλο την κούρασή μας. Κάτι που παρατηρήσαμε περπατώντας στο κέντρο το βράδυ μεταξύ 23:00 και 00:00 ήταν ότι υπήρχε έντονη νυχτερινή ζωή σε bars και clubs γεμάτα με νέο κόσμο. Δεν κρύβω ότι ένιωσα λες και πήγα 2ήμερη με το σχολείο. Τρελαίνομαι με κάτι τέτοια!! Και κάπου εδώ ως σερνόμενες τουριστριούλες αλλά χαζοδιαβασμένες γυρνάμε με τα βίας τα κεφάλια μας τα οποία ήταν χωμένα μέσα στις κουκούλες γιατί πραγματικά μας εντυπωσίασε :shock: το Palatul CEC, ένα ανάκορο που χτίστηκε ως νέα έδρα για την παλαιότερη τράπεζα της Ρουμανίας.

2Η ΜΕΡΑ

Σήμερα στην ουσία ήταν η τελευταία φουλ εκμεταλλεύσιμη μέρα. Σηκωθήκαμε το πρωί και απολαμβάνοντας το υπέροχο πρωινό μας συζητούσαμε ταυτοχρόνως για το που θα μπορούσαμε να πάμε να εκμεταλλευτούμε την πρωινή μας δραστηριότητα αφού από το μεσημέρι και μετά ήδη είχαμε κάνει σχέδια. :xalara:
IMG_6247.JPG
Η μέρα ήταν υπέροχη ηλιόλουστη λες και μας έκαναν δώρο ως σχεδόν τελευταία μέρα. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Χωριού "Dimitrie Gusti" ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο που απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Όμως για “κακή” μας τύχη διάβασα ότι Ιανουάριο ήταν κλειστό. Okkk φυσικά και υπάρχει plan B! Είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον υπέροχο καιρό και να επισκεφτούμε ένα από τα πάρκα. Προτιμήσαμε το Cismigiu Parc αντί του Herăstrau Park αφού είδαμε ότι μπορούμε να πάμε με τα πόδια σε απόσταση 25λεπτων. Οδεύοντας προς το πάρκο συναντήσαμε το κτίριο του Ρουμανικού Αθήναιου οπου στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Θεωρείτε σύμβολο του Ρομανικού πολιτισμού και από το 2007 είναι στον κατάλογο των τόπων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς.
IMG_6257.JPG
Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να το επισκεφτούμε και μερικές φωτογραφίες ήταν αρκετές για να μας μείνουν από αυτό το εντυπωσιακό κτίριο και την αρχιτεκτονική του. Σε απόσταση 5 λεπτών φτάσαμε στο πάρκο. Όπως ανέφερα αν και έτυχε ο καιρός να μας ευνοεί, γενικά ο Ιανουάριος δεν είναι ένας μήνας που βοηθάει τα πάρκα. Εμείς παρόλα αυτά το ευχαριστηθήκαμε τραβώντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο.
IMG_6322.JPG
Συνοπτικά πρόκειται για ένα δημόσιο πάρκο από το παλαιότερο και μεγαλύτερο στο κέντρο της πόλης που περιβάλλεται από μια τεχνητή λίμνη (που δυστυχώς είχε στερέψει).:oops:Και αφού τελειώσαμε τη βόλτα μας σε 15 λεπτά ποδαράτες είχαμε φτάσει πάλι στο κέντρο της πόλη όπου επισκεφτήκαμε το Ναό Σταυρουπόλεως ένα Ορθόδοξο ναό, μνημείο ελληνικού ιστορικού ενδιαφέροντος που είναι αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Στο προαύλιο της εκκλησίας βρίσκονται μαρμάρινες ταφόπλακες με ελληνικές επιγραφές. Επιβάλλεται η επίσκεψή του!
IMG_6357.JPG
IMG_6351.JPG
Πάμε λοιπόν για άλλο ένα από τα reservations που είχαμε κάνει το οποίο αποδείχτηκε εξίσου σωτήριο. :haha:

Ένα μόλις λεπτό από το Ναό Σταυρουπόλεως ήταν το Caru' cu bere Restaurant ένα εστιατόριο με νεογοτθική αρχιτεκτονική που μετράει πάνω από 140 χρόνια. Κλασική σταθερή αξία για ντόπιο αλλά κυρίως για τουρίστα. Η ώρα μόλις 13:30 το μεσημέρι και η ουρά μέχρι έξω. Τι στα κομμάτια λέμε θα περιμένουμε;
IMG_6358.JPG
Και κάπου εκεί ξεπροβαίνουν κάτι όμορφες φωνούλες Ελλήνων που λένε “ πάμε να φύγουμε ρε δεν έχει τίποτα, θα περιμένουμε σαν τους χαζούς;” Χαχαχα είπαμε… εμείς κιουρίες, κάναμε διακριτικά στην μπάντα όλους τους υπόλοιπους και λέμε σας παρακαλούμε έχουμε κάνει κράτηση. :bleh: Κόντεψαν να μας κατασπαράξουν που περάσαμε την ουρά. Εν τέλει μας έβαλαν σε ένα ωραίο άνετο τραπέζι αλλά για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και να το πω ωμά μάπα το καρπούζι! Ίσως δεν καταλαβαίναμε τα πιάτα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή; Δεν ξέρω! :reading: Κινηθήκαμε σε safe επιλογές. Μια σαλάτα, ένα burger, ένα schnitzel (ξερό σε ένα πιάτο) και δυο μικρές μπύρες (ακόμα πιο χάλια) με κόστος περίπου 48€.
IMG_6361.JPG
Την όλη κατάσταση την έσωσε το περιβάλλον και η ζωντανή κλασική μουσική που είχε! Συγγνώμη αν κάποιους σας απογοητεύσαμε. :minion amazed:

Κάπου εδώ αρχίσαμε να τρίβουμε τα χέρια μας γιατί ετοιμαζόμασταν να οδεύσουμε για τα καλύτερα. Που αλλού; Therme București!!! Φτάνοντας μείναμε έκπληκτες από τις εγκαταστάσεις περιμένοντας σε μια “φαινομενικά” ατελείωτη ουρά η οποία φυσικά έφτανε εκτός του κτηρίου. Μιλάμε για χαμό μιας και ήταν Σάββατο!!
IMG_6374.JPG
Και γιατί είπα “φαινομενικά”? Γιατί ήταν το τελευταίο reservation που είχαμε προνοήσει να κάνουμε από Ελλάδα το οποίο πάλι μας έσωσε. Ξαφνικά ακούγετε μια φωνούλα από το βάθος ότι όσοι έχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια να περάσουν… Για πότε εξαφανιστήκαμε ούτε εμείς δε μας είδαμε :xalara: Λίγα πράγματα για την οργάνωση των Therme: Κλείσαμε εισιτήρια μέσα από την επίσημη πλατφόρμα των Therme București στο πακέτο των 4,5 ωρών προς 27€ / άτομο (πρόσβαση σε όλες τις ζώνες). Στην πραγματικότητα χωρίζεται σε 3 ζώνες (1. Galaxy, 2. The Palm, 3. Elysium) η κάθε ζώνη έχει τη δική της δραστηριότητα όπως επίσης οι επιλογές για να μείνει κάποιος μέσα στα Therme ήταν (3 ώρες, 4,5 ώρες και όλη μέρα). Συμβουλή μας είναι μέσα στο σακίδιο που θα κουβαλάτε μαζί σας πέρα από το μαγιό σας, να έχετε μια πετσέτα είτε μπάνιου είτε θαλάσσης και σαγιονάρες. Σε περίπτωση που δεν τα έχετε μαζί σας, τα προμηθεύεστε από εκεί (με έξτρα χρέωση) αλλά θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος. Αααα και κάτι ακόμα! Μην φοράτε τίποτα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αξεσουάρ και κοσμήματα διότι απαγορεύονται στη ζώνη Galaxy για τυχόν ατυχήματα. Μας έβαλαν λοιπόν τα βραχιολάκια και βουυυυυυρ για εξερεύνηση, διασκέδαση και χαλάρωση. :playball: Κάναμε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορούσαμε ακόμα και τις cocktailάρες μας (προς 6,5€/άτομο) στο pool bar ήπιαμε. 🍸🍹
IMG_6378.JPG
Δεν έχω να πω τίποτα γι αυτό το μέρος. Όχι απλά το απολαύσαμε αλλά θα μπορούσαμε άνετα να μείνουμε εκεί όλη μέρα. Εάν πας Βουκουρέστι και δεν επισκεφτείς τα Therme μην πας καθόλου… Αφού ήταν η ώρα να φύγουμε με βαριά καρδιά και ενώ είχε αναζωογονηθεί το δέρμα, το μυαλό και μας διακατείχε μια ηρεμία και ευχαρίστηση έπρεπε να κλείσουμε τη βραδιά με ένα ωραίο φαγητό. Με μια ματιά και γεμάτη νόημα είπαμε και οι δυο ταυτοχρόνως sushi 🍣🍱. Googlάρω να δω προτάσεις και πετυχαίνω το Ginger Sushi Bar & Lounge, οπότε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί. Το ταξί μας άφησε λίγα μέτρα μακριά από τον προορισμό μας διότι ήταν λίγο περίεργος ο δρόμος αλλά ποιος νοιάζεται; Ας είναι καλά τα GPS! Και κάπου εδώ πεθάναμε στο γέλιο γιατί βρισκόμαστε έξω από μια ξενοδοχειάρα και ρωτώντας μάθαμε πως το εστιατόριο ήταν εντός. Και γιατί πεθάναμε στο γέλιο; Γιατί ήμασταν 2 τρελές με μπουφανάρες, μπότες χιονιού, backpack και μαλλιά φριζαρισμένα μέχρι το θεό αφού είχαν κρατήσει ότι υγρασία έχει ολόκληρη η Ευρώπη από τα Therme που ήμασταν. Που να μπούμε στο 5αστερο ⭐; Πόσο ρεζίλι; Θα φάμε άραγε πόρτα; Τι είχαμε τι χάσαμε ας το επιχειρήσουμε. Μας υποδέχτηκαν ωραιότατα και στο κάτω - κάτω είπαμε είμαστε κιουρίες! :minion girl:Καθίσαμε αναπαυτικά και απολαύσαμε μέχρι σκασμού την τεράστια πιατελάρα μας sushi και τα αναψυκτικά μας τα οποία κόστισαν περίπου 43€.
IMG_6400.JPG
Φύγαμε τόσο ικανοποιημένες και γεμάτες ως το τελευταίο μας βράδυ…

3Η ΜΕΡΑ

Ξυπνήσαμε με ανάμικτα συναισθήματα αφού σε λίγες ώρες έπρεπε να φύγουμε. :minion please: Αλίμονο να μην απολαύσουμε πρώτα την πρωινάρα μας. Οπότε στη συνέχεια πήραμε τα πράγματά μας και κάναμε heck out. Η μέρα ξεκίνησε με ψιλόβροχο και μουντάδα αλλά οκ!
IMG_6414.JPG
Ήθελα απεγνωσμένα να πάω για ένα καφέ στο κέντρο της πόλης (αν και είχαμε πιεί στο ξενοδοχείο) αλλά ένας δεύτερος καφές δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η κουμπαροκολλητή είχε ένα άγχος για το αν θα προλάβουμε αλλά ευτυχώς την έψησα. Ήταν αρκετά πρωί οπότε παίζει και πολλά να ήταν κλειστά κυρίως μαγαζιά. Πήγαμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο και περάσαμε από το Pasajul Macca-Vilacrosse το οποίο είναι μια στοά - πέρασμα σε σχήμα πιρουνιού και περιβάλλεται από κίτρινο γυαλί. Υπάρχει μια ιστορία γύρω από αυτό! :reading: Τώρα υπάρχουν πολλά εστιατόρια εσωτερικού/εξωτερικού χώρου αλλά και μπαρ τα οποία όπως προβλέψαμε ήταν τα πάντα κλειστά. Όμως ήταν η τέλεια ώρα για να επισκεφτούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο το Cărturești Carusel. Ένα βιβλιοπωλείο με πάνω από 10.000 βιβλία. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο για να χαζέψουμε αφού είπαμε να πιούμε εκεί τον καφέ μας στο όμορφο μπιστρό που είναι στον τελευταίο όροφο ☕. Ευτυχώς δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε η απόλαυση ήταν διπλή. Αυτό ήταν το ταξίδι και έφτασε στο τέλος του, γεμάτες ενέργεια και από τις λίγες εικόνες που αποκομίσαμε πήραμε το δρόμο της επιστροφής!!! :pilot:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Μια όμορφη ήσυχη πόλη που σίγουρα αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος αφού βρίσκεται τόσο κοντά στην Ελλάδα. Αρκετά κοντά στη δική μας κουλτούρα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή να την επισκεφτεί κάποιος αφού είναι θέμα γούστου αν θέλει κάποιος να την απολαύσει χειμώνα ή την άνοιξη ακόμα και καλοκαίρι για τους εναλλακτικούς.
 
Last edited:

dimis87

Member
Μηνύματα
125
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνια
Καλησπέρα στους αγαπημένου μου ταξιδιώτες! Πφφφ επιτέλους ήρθε η ώρα να γράψω άλλη μια ταξιδιωτική μου “σύντομη” αυτή τη φορά εμπειρία αφού απείχα από το 2019. Αν και προς το τέλος του 2022 έκανα ένα μεγάλο ταξίδι το οποίο ευελπιστώ να το γράψω σύντομα. ;)

Τέλη Οκτωβρίου του 2022 μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί με την κολλητή - κουμπάρα πετάει ένα «δεν αντέχω θέλω να ξεκουραστώ». Αυτό ήταν αρκετό να συμφωνήσουμε να πάμε έστω ένα ταξίδι αστραπή γιατί λόγω υποχρεώσεων οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν για πάνω από ένα διήμερο. Το καλύτερο όλων είναι ότι γνωριζόμαστε 15χρόνια και ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!! :clap:Ως γνωστό ψαχτίρι με συνοπτικές διαδικασίες της λέω «πάμε Ιανουάριο μια Ρουμανία που είναι κοντά και που βρήκα κάτι σούπερ ντούπερ εισιτηριάκια;» Θα μου πεις κουκλίτσα μου τόσο κοντινό ταξίδι και το κανόνισες 3 μήνες πριν; Εεεε είπαμε πολλές υποχρεώσεις αλλά και τι πειράζει όλα έχουν το σκοπό τους. Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • Αθήνα – Βουκουρέστι / Βουκουρέστι – Αθήνα (42€/άτομο) - Διάρκεια ολόκληρου ταξιδιού 2 μέρες
  • Ξενοδοχείο 3αστέρων με πρωινό (21€ το δίκλινο/διανυκτέρευση)
  • Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο (50€/άτομο για τυχόν απρόοπτα)
  • Reservations σε κάποια μαγαζιά και χώρους που θα αναφέρω παρακάτω (που αποδείχτηκαν σωτήρια)
Ξεκινάμε! Πτήση από Αθήνα of course my dears καμιά πτήση δεν είναι στην ώρα της. Μέχρι να φτάσει ο μήνας 20 Ιανουαρίου μας άλλαξαν την ώρα αναχώρησης 2 φορές και μάλιστα η τελευταία ήταν αφού ήμασταν καθοδόν για το αεροδρόμιο. o_OΠετούσαμε με τη Wizz Air και ως low cost εταιρεία μπορώ να πω τα αεροπλάνα της ήταν παραπάνω των προσδοκιών μας. Φυσικά και ταξιδέψαμε με backpack αφού στην πραγματικότητα ήταν μόνο 1,5 μέρα το ταξίδι και δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε βαλίτσες.

1Η ΜΕΡΑ

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και ενώ είχε ήδη νυχτώσει και όπως προανέφερα ήμασταν αντιμέτωπες με το χρόνο δεν συζητήσαμε ποτέ για το πώς θα μετακινούμαστε μέσα στην πόλη ή για το πώς θα πάμε στο ξενοδοχείο. Η λύση ήταν μια. UBER!! Μας έβγαλε ασπροπρόσωπη σε κάθε μας μετακίνηση. Και κάπου εδώ λες πόσο τουρίστας νιώθεις; Το αεροδρόμιο και όσοι έχετε πάει ο εξωτερικός χώρος χωρίζετε ας πούμε σε ορόφους και αυτό το καταλάβαμε γιατί καλέσαμε ταξί και δεν το βρίσκαμε - δε μας έβρισκε, το βλέπαμε στο χάρτη το ταξί να κάνει γύρω γύρω όλοι ενώ ο κακομοίρης :minion kungfu:είχε σταματήσει κάνα 10 λεπτό σε μια γωνιά και μας περίμενε. Ώσπου μας πήρε τηλέφωνο και μας λέει «είμαι στο δεύτερο όροφο θα βγω από το αυτοκίνητο και θα κουνάω τα χέρια». TOURIST - UBER = 0 – 1. :cool: Η απόσταση αεροδρομίου μέχρι το ξενοδοχείο ήταν σχεδόν 30 λεπτά και η διαδρομή κόστισε περίπου 17€. Το ξενοδοχείο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο αρκετά μέτριο αλλά καθαρό και στο κάτω κάτω who cares. Αφήσαμε τα πράγματά μας και αφού μας έκοψε λόρδα έπρεπε να googlαρω να πάμε κάπου κοντά να φάμε. Προς μεγάλη μας έκπληξη 2 λεπτά μόλις από το ξενοδοχείο μας βρισκόταν μια πιτσαρία με το όνομα “Mamizza” πολύ ωραίο κυριλάτο εστιατόριο, όπου παραγγείλαμε μια Caesar salad και μια απλή πίτσα και ένα νερό. Κάπου εδώ είπαμε το πρώτο “μην ακούσουμε ξανά πως στο Βουκουρέστι είναι φτηνά”. Τίποτα δεν είναι φτηνό μόνο τα ταξί συμφέρουν. Πληρώσαμε 25€ και δεν φάγαμε τίποτα ξέρετε γιατί; Γιατί η Caesar’s είχε μόνο iceberg και παρμεζάνα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! :icon_evil: Το ζήσαμε κι αυτό! Η πίτσα πολύ νόστιμη αλλά σε μέγεθος ενός ατόμου. View attachment 423503 Το περίεργο είναι αν με ρωτήσει κάποιος αν θα το πρότεινα αυτό το μαγαζί έχω την αίσθηση πως για κάποιο λόγο θα έλεγα ναι. Η κουμπαρούλα μου ήταν κάθετη στο όχι. Φύγαμε από εκεί και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο με τα πόδια αφού το ξενοδοχείο μας ήταν μόλις 20 λεπτά που τα περπατούσε κάποιος άνετα ως επίπεδη πόλη. Και γιατί πήγαμε κέντρο;;;;; Γιατί είχαμε να πάμε σε ένα από τα reservations που σας έγραψα πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης. Δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να το γράψω αυτό το υπέροχο μοναδικό ανεπανάληπτο μαγαζί που πήγαμε γιατί κι εγώ είχα δυσκολευτεί από Ελλάδα να το ανακαλύψω. Όμως εδώ είμαστε για να βοηθάμε και να δίνουμε ιδέες σε αυτούς που διαβάζουν τις ιστορίες μας και ταξιδεύουν μαζί μας. Η βραδιά πολύ πολύ κρύα με αρκετό αέρα και αυτό το σπαστικό ψιλόβροχο. Με κοκαλομένια χέρια αφού το ένα κράταγε την ομπρέλα σε αντίσταση με τον αέρα και το άλλο το gps αντικρίσαμε με δυσκολία μεν, λόγω της κρυφής εισόδου το “Linea/Closer to the moon”. Με άνεση ως κιουρίες αφού είχαμε κάνει την κράτηση μας και χωρίς φόβο μήπως φάμε πόρτα. Μας ρωτάνε στην είσοδο! Έχετε κάνεις κράτηση; ΒΕΒΑΙΩΣ για ποιες μας περάσατε επιτέλους; :agnes overjoyed:Πρόκειται για ένα εστιατόριο - μπαρ διάσημο για την εκπληκτική θέα στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου. Και όπως πολύ σωστά το λέει και το όνομά του μας “μετέφερε στο φεγγάρι”. Δε θα πω παραπάνω γιατί η φωτογραφία τα λέει όλα. View attachment 423504 View attachment 423505 Απολαύσαμε τις cocktailάρες μας αφού είχαμε διαβάσει πως ήταν ιδιαίτερες. Κόστος αυτών στα 9€/άτομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ποδαράτες γεμάτες με όμορφες εικόνες παρόλο την κούρασή μας. Κάτι που παρατηρήσαμε περπατώντας στο κέντρο το βράδυ μεταξύ 23:00 και 00:00 ήταν ότι υπήρχε έντονη νυχτερινή ζωή σε bars και clubs γεμάτα με νέο κόσμο. Δεν κρύβω ότι ένιωσα λες και πήγα 2ήμερη με το σχολείο. Τρελαίνομαι με κάτι τέτοια!! Και κάπου εδώ ως σερνόμενες τουριστριούλες αλλά χαζοδιαβασμένες γυρνάμε με τα βίας τα κεφάλια μας τα οποία ήταν χωμένα μέσα στις κουκούλες γιατί πραγματικά μας εντυπωσίασε :shock: το Palatul CEC, ένα ανάκορο που χτίστηκε ως νέα έδρα για την παλαιότερη τράπεζα της Ρουμανίας.

2Η ΜΕΡΑ

Σήμερα στην ουσία ήταν η τελευταία φουλ εκμεταλλεύσιμη μέρα. Σηκωθήκαμε το πρωί και απολαμβάνοντας το υπέροχο πρωινό μας συζητούσαμε ταυτοχρόνως για το που θα μπορούσαμε να πάμε να εκμεταλλευτούμε την πρωινή μας δραστηριότητα αφού από το μεσημέρι και μετά ήδη είχαμε κάνει σχέδια. :xalara: View attachment 423506 Η μέρα ήταν υπέροχη ηλιόλουστη λες και μας έκαναν δώρο ως σχεδόν τελευταία μέρα. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Χωριού "Dimitrie Gusti" ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο που απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Όμως για “κακή” μας τύχη διάβασα ότι Ιανουάριο ήταν κλειστό. Okkk φυσικά και υπάρχει plan B! Είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον υπέροχο καιρό και να επισκεφτούμε ένα από τα πάρκα. Προτιμήσαμε το Cismigiu Parc αντί του Herăstrau Park αφού είδαμε ότι μπορούμε να πάμε με τα πόδια σε απόσταση 25λεπτων. Οδεύοντας προς το πάρκο συναντήσαμε το κτίριο του Ρουμανικού Αθήναιου οπου στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Θεωρείτε σύμβολο του Ρομανικού πολιτισμού και από το 2007 είναι στον κατάλογο των τόπων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς. View attachment 423507 Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να το επισκεφτούμε και μερικές φωτογραφίες ήταν αρκετές για να μας μείνουν από αυτό το εντυπωσιακό κτίριο και την αρχιτεκτονική του. Σε απόσταση 5 λεπτών φτάσαμε στο πάρκο. Όπως ανέφερα αν και έτυχε ο καιρός να μας ευνοεί, γενικά ο Ιανουάριος δεν είναι ένας μήνας που βοηθάει τα πάρκα. Εμείς παρόλα αυτά το ευχαριστηθήκαμε τραβώντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο. View attachment 423509 Συνοπτικά πρόκειται για ένα δημόσιο πάρκο από το παλαιότερο και μεγαλύτερο στο κέντρο της πόλης που περιβάλλεται από μια τεχνητή λίμνη (που δυστυχώς είχε στερέψει).:oops:Και αφού τελειώσαμε τη βόλτα μας σε 15 λεπτά ποδαράτες είχαμε φτάσει πάλι στο κέντρο της πόλη όπου επισκεφτήκαμε το Ναό Σταυρουπόλεως ένα Ορθόδοξο ναό, μνημείο ελληνικού ιστορικού ενδιαφέροντος που είναι αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Στο προαύλιο της εκκλησίας βρίσκονται μαρμάρινες ταφόπλακες με ελληνικές επιγραφές. Επιβάλλεται η επίσκεψή του! View attachment 423510 View attachment 423511 Πάμε λοιπόν για άλλο ένα από τα reservations που είχαμε κάνει το οποίο αποδείχτηκε εξίσου σωτήριο. :haha:

Ένα μόλις λεπτό από το Ναό Σταυρουπόλεως ήταν το Caru' cu bere Restaurant ένα εστιατόριο με νεογοτθική αρχιτεκτονική που μετράει πάνω από 140 χρόνια. Κλασική σταθερή αξία για ντόπιο αλλά κυρίως για τουρίστα. Η ώρα μόλις 13:30 το μεσημέρι και η ουρά μέχρι έξω. Τι στα κομμάτια λέμε θα περιμένουμε; View attachment 423512 Και κάπου εκεί ξεπροβαίνουν κάτι όμορφες φωνούλες Ελλήνων που λένε “ πάμε να φύγουμε ρε δεν έχει τίποτα, θα περιμένουμε σαν τους χαζούς;” Χαχαχα είπαμε… εμείς κιουρίες, κάναμε διακριτικά στην μπάντα όλους τους υπόλοιπους και λέμε σας παρακαλούμε έχουμε κάνει κράτηση. :bleh: Κόντεψαν να μας κατασπαράξουν που περάσαμε την ουρά. Εν τέλει μας έβαλαν σε ένα ωραίο άνετο τραπέζι αλλά για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και να το πω ωμά μάπα το καρπούζι! Ίσως δεν καταλαβαίναμε τα πιάτα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή; Δεν ξέρω! :reading: Κινηθήκαμε σε safe επιλογές. Μια σαλάτα, ένα burger, ένα schnitzel (ξερό σε ένα πιάτο) και δυο μικρές μπύρες (ακόμα πιο χάλια) με κόστος περίπου 48€. View attachment 423513 Την όλη κατάσταση την έσωσε το περιβάλλον και η ζωντανή κλασική μουσική που είχε! Συγγνώμη αν κάποιους σας απογοητεύσαμε. :minion amazed:

Κάπου εδώ αρχίσαμε να τρίβουμε τα χέρια μας γιατί ετοιμαζόμασταν να οδεύσουμε για τα καλύτερα. Που αλλού; Therme București!!! Φτάνοντας μείναμε έκπληκτες από τις εγκαταστάσεις περιμένοντας σε μια “φαινομενικά” ατελείωτη ουρά η οποία φυσικά έφτανε εκτός του κτηρίου. Μιλάμε για χαμό μιας και ήταν Σάββατο!! View attachment 423514 Και γιατί είπα “φαινομενικά”? Γιατί ήταν το τελευταίο reservation που είχαμε προνοήσει να κάνουμε από Ελλάδα το οποίο πάλι μας έσωσε. Ξαφνικά ακούγετε μια φωνούλα από το βάθος ότι όσοι έχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια να περάσουν… Για πότε εξαφανιστήκαμε ούτε εμείς δε μας είδαμε :xalara: Λίγα πράγματα για την οργάνωση των Therme: Κλείσαμε εισιτήρια μέσα από την επίσημη πλατφόρμα των Therme București στο πακέτο των 4,5 ωρών προς 27€ / άτομο (πρόσβαση σε όλες τις ζώνες). Στην πραγματικότητα χωρίζεται σε 3 ζώνες (1. Galaxy, 2. The Palm, 3. Elysium) η κάθε ζώνη έχει τη δική της δραστηριότητα όπως επίσης οι επιλογές για να μείνει κάποιος μέσα στα Therme ήταν (3 ώρες, 4,5 ώρες και όλη μέρα). Συμβουλή μας είναι μέσα στο σακίδιο που θα κουβαλάτε μαζί σας πέρα από το μαγιό σας, να έχετε μια πετσέτα είτε μπάνιου είτε θαλάσσης και σαγιονάρες. Σε περίπτωση που δεν τα έχετε μαζί σας, τα προμηθεύεστε από εκεί (με έξτρα χρέωση) αλλά θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος. Αααα και κάτι ακόμα! Μην φοράτε τίποτα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αξεσουάρ και κοσμήματα διότι απαγορεύονται στη ζώνη Galaxy για τυχόν ατυχήματα. Μας έβαλαν λοιπόν τα βραχιολάκια και βουυυυυυρ για εξερεύνηση, διασκέδαση και χαλάρωση. :playball: Κάναμε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορούσαμε ακόμα και τις cocktailάρες μας (προς 6,5€/άτομο) στο pool bar ήπιαμε. 🍸🍹 View attachment 423516 Δεν έχω να πω τίποτα γι αυτό το μέρος. Όχι απλά το απολαύσαμε αλλά θα μπορούσαμε άνετα να μείνουμε εκεί όλη μέρα. Εάν πας Βουκουρέστι και δεν επισκεφτείς τα Therme μην πας καθόλου… Αφού ήταν η ώρα να φύγουμε με βαριά καρδιά και ενώ είχε αναζωογονηθεί το δέρμα, το μυαλό και μας διακατείχε μια ηρεμία και ευχαρίστηση έπρεπε να κλείσουμε τη βραδιά με ένα ωραίο φαγητό. Με μια ματιά και γεμάτη νόημα είπαμε και οι δυο ταυτοχρόνως sushi 🍣🍱. Googlάρω να δω προτάσεις και πετυχαίνω το Ginger Sushi Bar & Lounge, οπότε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί. Το ταξί μας άφησε λίγα μέτρα μακριά από τον προορισμό μας διότι ήταν λίγο περίεργος ο δρόμος αλλά ποιος νοιάζεται; Ας είναι καλά τα GPS! Και κάπου εδώ πεθάναμε στο γέλιο γιατί βρισκόμαστε έξω από μια ξενοδοχειάρα και ρωτώντας μάθαμε πως το εστιατόριο ήταν εντός. Και γιατί πεθάναμε στο γέλιο; Γιατί ήμασταν 2 τρελές με μπουφανάρες, μπότες χιονιού, backpack και μαλλιά φριζαρισμένα μέχρι το θεό αφού είχαν κρατήσει ότι υγρασία έχει ολόκληρη η Ευρώπη από τα Therme που ήμασταν. Που να μπούμε στο 5αστερο ⭐; Πόσο ρεζίλι; Θα φάμε άραγε πόρτα; Τι είχαμε τι χάσαμε ας το επιχειρήσουμε. Μας υποδέχτηκαν ωραιότατα και στο κάτω - κάτω είπαμε είμαστε κιουρίες! :minion girl:Καθίσαμε αναπαυτικά και απολαύσαμε μέχρι σκασμού την τεράστια πιατελάρα μας sushi και τα αναψυκτικά μας τα οποία κόστισαν περίπου 43€. View attachment 423517 Φύγαμε τόσο ικανοποιημένες και γεμάτες ως το τελευταίο μας βράδυ…

3Η ΜΕΡΑ

Ξυπνήσαμε με ανάμικτα συναισθήματα αφού σε λίγες ώρες έπρεπε να φύγουμε. :minion please: Αλίμονο να μην απολαύσουμε πρώτα την πρωινάρα μας. Οπότε στη συνέχεια πήραμε τα πράγματά μας και κάναμε heck out. Η μέρα ξεκίνησε με ψιλόβροχο και μουντάδα αλλά οκ! View attachment 423518 Ήθελα απεγνωσμένα να πάω για ένα καφέ στο κέντρο της πόλης (αν και είχαμε πιεί στο ξενοδοχείο) αλλά ένας δεύτερος καφές δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η κουμπαροκολλητή είχε ένα άγχος για το αν θα προλάβουμε αλλά ευτυχώς την έψησα. Ήταν αρκετά πρωί οπότε παίζει και πολλά να ήταν κλειστά κυρίως μαγαζιά. Πήγαμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο και περάσαμε από το Pasajul Macca-Vilacrosse το οποίο είναι μια στοά - πέρασμα σε σχήμα πιρουνιού και περιβάλλεται από κίτρινο γυαλί. Υπάρχει μια ιστορία γύρω από αυτό! :reading: Τώρα υπάρχουν πολλά εστιατόρια εσωτερικού/εξωτερικού χώρου αλλά και μπαρ τα οποία όπως προβλέψαμε ήταν τα πάντα κλειστά. Όμως ήταν η τέλεια ώρα για να επισκεφτούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο το Cărturești Carusel. Ένα βιβλιοπωλείο με πάνω από 10.000 βιβλία. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο για να χαζέψουμε αφού είπαμε να πιούμε εκεί τον καφέ μας στο όμορφο μπιστρό που είναι στον τελευταίο όροφο ☕. Ευτυχώς δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε η απόλαυση ήταν διπλή. Αυτό ήταν το ταξίδι και έφτασε στο τέλος του, γεμάτες ενέργεια και από τις λίγες εικόνες που αποκομίσαμε πήραμε το δρόμο της επιστροφής!!! :pilot:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Μια όμορφη ήσυχη πόλη που σίγουρα αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος αφού βρίσκεται τόσο κοντά στην Ελλάδα. Αρκετά κοντά στη δική μας κουλτούρα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή να την επισκεφτεί κάποιος αφού είναι θέμα γούστου αν θέλει κάποιος να την απολαύσει χειμώνα ή την άνοιξη ακόμα και καλοκαίρι για τους εναλλακτικούς.
Συμφωνώ σε ότι είπες πριν 14 ημέρες ήμουν εκεί ξέχασες όμως το πιο σημαντικό ,ίσως οι πιο αγενείς πολίτες της γεωγραφικής Ευρώπης !!
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Συμφωνώ σε ότι είπες πριν 14 ημέρες ήμουν εκεί ξέχασες όμως το πιο σημαντικό ,ίσως οι πιο αγενείς πολίτες της γεωγραφικής Ευρώπης !!
Αυτό ισχύει το αντιμετωπίσαμε κι εμείς! :icon_evil:
 

emmanouella

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Μολις επέστρεψα απο βουκουρεστι! Ξέχασες να αναφέρεις το 10% και βαλε στο λογαριασμό! Το μονο αρνητικό ηταν αυτο χαχαχ
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Μολις επέστρεψα απο βουκουρεστι! Ξέχασες να αναφέρεις το 10% και βαλε στο λογαριασμό! Το μονο αρνητικό ηταν αυτο χαχαχ
Ισχύει! Αλλά πλέον είναι clasic παγκόσμιο φαινόμενο εκτός της Ελλάδας! Σκέψου να έρθει εδώ τι έχει να γίνει! :cool: Πάντως οι τιμές που αναφέρω είναι μαζί το "10%+"
 

Faidra Skreta

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα στους αγαπημένου μου ταξιδιώτες! Πφφφ επιτέλους ήρθε η ώρα να γράψω άλλη μια ταξιδιωτική μου “σύντομη” αυτή τη φορά εμπειρία αφού απείχα από το 2019. Αν και προς το τέλος του 2022 έκανα ένα μεγάλο ταξίδι το οποίο ευελπιστώ να το γράψω σύντομα. ;)

Τέλη Οκτωβρίου του 2022 μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί με την κολλητή - κουμπάρα πετάει ένα «δεν αντέχω θέλω να ξεκουραστώ». Αυτό ήταν αρκετό να συμφωνήσουμε να πάμε έστω ένα ταξίδι αστραπή γιατί λόγω υποχρεώσεων οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν για πάνω από ένα διήμερο. Το καλύτερο όλων είναι ότι γνωριζόμαστε 15χρόνια και ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!! :clap:Ως γνωστό ψαχτίρι με συνοπτικές διαδικασίες της λέω «πάμε Ιανουάριο μια Ρουμανία που είναι κοντά και που βρήκα κάτι σούπερ ντούπερ εισιτηριάκια;» Θα μου πεις κουκλίτσα μου τόσο κοντινό ταξίδι και το κανόνισες 3 μήνες πριν; Εεεε είπαμε πολλές υποχρεώσεις αλλά και τι πειράζει όλα έχουν το σκοπό τους. Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • Αθήνα – Βουκουρέστι / Βουκουρέστι – Αθήνα (42€/άτομο) - Διάρκεια ολόκληρου ταξιδιού 2 μέρες
  • Ξενοδοχείο 3αστέρων με πρωινό (21€ το δίκλινο/διανυκτέρευση)
  • Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο (50€/άτομο για τυχόν απρόοπτα)
  • Reservations σε κάποια μαγαζιά και χώρους που θα αναφέρω παρακάτω (που αποδείχτηκαν σωτήρια)
Ξεκινάμε! Πτήση από Αθήνα of course my dears καμιά πτήση δεν είναι στην ώρα της. Μέχρι να φτάσει ο μήνας 20 Ιανουαρίου μας άλλαξαν την ώρα αναχώρησης 2 φορές και μάλιστα η τελευταία ήταν αφού ήμασταν καθοδόν για το αεροδρόμιο. o_OΠετούσαμε με τη Wizz Air και ως low cost εταιρεία μπορώ να πω τα αεροπλάνα της ήταν παραπάνω των προσδοκιών μας. Φυσικά και ταξιδέψαμε με backpack αφού στην πραγματικότητα ήταν μόνο 1,5 μέρα το ταξίδι και δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουμε βαλίτσες.

1Η ΜΕΡΑ

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και ενώ είχε ήδη νυχτώσει και όπως προανέφερα ήμασταν αντιμέτωπες με το χρόνο δεν συζητήσαμε ποτέ για το πώς θα μετακινούμαστε μέσα στην πόλη ή για το πώς θα πάμε στο ξενοδοχείο. Η λύση ήταν μια. UBER!! Μας έβγαλε ασπροπρόσωπη σε κάθε μας μετακίνηση. Και κάπου εδώ λες πόσο τουρίστας νιώθεις; Το αεροδρόμιο και όσοι έχετε πάει ο εξωτερικός χώρος χωρίζετε ας πούμε σε ορόφους και αυτό το καταλάβαμε γιατί καλέσαμε ταξί και δεν το βρίσκαμε - δε μας έβρισκε, το βλέπαμε στο χάρτη το ταξί να κάνει γύρω γύρω όλοι ενώ ο κακομοίρης :minion kungfu:είχε σταματήσει κάνα 10 λεπτό σε μια γωνιά και μας περίμενε. Ώσπου μας πήρε τηλέφωνο και μας λέει «είμαι στο δεύτερο όροφο θα βγω από το αυτοκίνητο και θα κουνάω τα χέρια». TOURIST - UBER = 0 – 1. :cool: Η απόσταση αεροδρομίου μέχρι το ξενοδοχείο ήταν σχεδόν 30 λεπτά και η διαδρομή κόστισε περίπου 17€. Το ξενοδοχείο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο αρκετά μέτριο αλλά καθαρό και στο κάτω κάτω who cares. Αφήσαμε τα πράγματά μας και αφού μας έκοψε λόρδα έπρεπε να googlαρω να πάμε κάπου κοντά να φάμε. Προς μεγάλη μας έκπληξη 2 λεπτά μόλις από το ξενοδοχείο μας βρισκόταν μια πιτσαρία με το όνομα “Mamizza” πολύ ωραίο κυριλάτο εστιατόριο, όπου παραγγείλαμε μια Caesar salad και μια απλή πίτσα και ένα νερό. Κάπου εδώ είπαμε το πρώτο “μην ακούσουμε ξανά πως στο Βουκουρέστι είναι φτηνά”. Τίποτα δεν είναι φτηνό μόνο τα ταξί συμφέρουν. Πληρώσαμε 25€ και δεν φάγαμε τίποτα ξέρετε γιατί; Γιατί η Caesar’s είχε μόνο iceberg και παρμεζάνα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! :icon_evil: Το ζήσαμε κι αυτό! Η πίτσα πολύ νόστιμη αλλά σε μέγεθος ενός ατόμου. View attachment 423503 Το περίεργο είναι αν με ρωτήσει κάποιος αν θα το πρότεινα αυτό το μαγαζί έχω την αίσθηση πως για κάποιο λόγο θα έλεγα ναι. Η κουμπαρούλα μου ήταν κάθετη στο όχι. Φύγαμε από εκεί και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο με τα πόδια αφού το ξενοδοχείο μας ήταν μόλις 20 λεπτά που τα περπατούσε κάποιος άνετα ως επίπεδη πόλη. Και γιατί πήγαμε κέντρο;;;;; Γιατί είχαμε να πάμε σε ένα από τα reservations που σας έγραψα πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης. Δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να το γράψω αυτό το υπέροχο μοναδικό ανεπανάληπτο μαγαζί που πήγαμε γιατί κι εγώ είχα δυσκολευτεί από Ελλάδα να το ανακαλύψω. Όμως εδώ είμαστε για να βοηθάμε και να δίνουμε ιδέες σε αυτούς που διαβάζουν τις ιστορίες μας και ταξιδεύουν μαζί μας. Η βραδιά πολύ πολύ κρύα με αρκετό αέρα και αυτό το σπαστικό ψιλόβροχο. Με κοκαλομένια χέρια αφού το ένα κράταγε την ομπρέλα σε αντίσταση με τον αέρα και το άλλο το gps αντικρίσαμε με δυσκολία μεν, λόγω της κρυφής εισόδου το “Linea/Closer to the moon”. Με άνεση ως κιουρίες αφού είχαμε κάνει την κράτηση μας και χωρίς φόβο μήπως φάμε πόρτα. Μας ρωτάνε στην είσοδο! Έχετε κάνεις κράτηση; ΒΕΒΑΙΩΣ για ποιες μας περάσατε επιτέλους; :agnes overjoyed:Πρόκειται για ένα εστιατόριο - μπαρ διάσημο για την εκπληκτική θέα στην Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου. Και όπως πολύ σωστά το λέει και το όνομά του μας “μετέφερε στο φεγγάρι”. Δε θα πω παραπάνω γιατί η φωτογραφία τα λέει όλα. View attachment 423504 View attachment 423505 Απολαύσαμε τις cocktailάρες μας αφού είχαμε διαβάσει πως ήταν ιδιαίτερες. Κόστος αυτών στα 9€/άτομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ποδαράτες γεμάτες με όμορφες εικόνες παρόλο την κούρασή μας. Κάτι που παρατηρήσαμε περπατώντας στο κέντρο το βράδυ μεταξύ 23:00 και 00:00 ήταν ότι υπήρχε έντονη νυχτερινή ζωή σε bars και clubs γεμάτα με νέο κόσμο. Δεν κρύβω ότι ένιωσα λες και πήγα 2ήμερη με το σχολείο. Τρελαίνομαι με κάτι τέτοια!! Και κάπου εδώ ως σερνόμενες τουριστριούλες αλλά χαζοδιαβασμένες γυρνάμε με τα βίας τα κεφάλια μας τα οποία ήταν χωμένα μέσα στις κουκούλες γιατί πραγματικά μας εντυπωσίασε :shock: το Palatul CEC, ένα ανάκορο που χτίστηκε ως νέα έδρα για την παλαιότερη τράπεζα της Ρουμανίας.

2Η ΜΕΡΑ

Σήμερα στην ουσία ήταν η τελευταία φουλ εκμεταλλεύσιμη μέρα. Σηκωθήκαμε το πρωί και απολαμβάνοντας το υπέροχο πρωινό μας συζητούσαμε ταυτοχρόνως για το που θα μπορούσαμε να πάμε να εκμεταλλευτούμε την πρωινή μας δραστηριότητα αφού από το μεσημέρι και μετά ήδη είχαμε κάνει σχέδια. :xalara: View attachment 423506 Η μέρα ήταν υπέροχη ηλιόλουστη λες και μας έκαναν δώρο ως σχεδόν τελευταία μέρα. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Χωριού "Dimitrie Gusti" ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο που απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Όμως για “κακή” μας τύχη διάβασα ότι Ιανουάριο ήταν κλειστό. Okkk φυσικά και υπάρχει plan B! Είπαμε να εκμεταλλευτούμε τον υπέροχο καιρό και να επισκεφτούμε ένα από τα πάρκα. Προτιμήσαμε το Cismigiu Parc αντί του Herăstrau Park αφού είδαμε ότι μπορούμε να πάμε με τα πόδια σε απόσταση 25λεπτων. Οδεύοντας προς το πάρκο συναντήσαμε το κτίριο του Ρουμανικού Αθήναιου οπου στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Θεωρείτε σύμβολο του Ρομανικού πολιτισμού και από το 2007 είναι στον κατάλογο των τόπων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς. View attachment 423507 Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να το επισκεφτούμε και μερικές φωτογραφίες ήταν αρκετές για να μας μείνουν από αυτό το εντυπωσιακό κτίριο και την αρχιτεκτονική του. Σε απόσταση 5 λεπτών φτάσαμε στο πάρκο. Όπως ανέφερα αν και έτυχε ο καιρός να μας ευνοεί, γενικά ο Ιανουάριος δεν είναι ένας μήνας που βοηθάει τα πάρκα. Εμείς παρόλα αυτά το ευχαριστηθήκαμε τραβώντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο. View attachment 423509 Συνοπτικά πρόκειται για ένα δημόσιο πάρκο από το παλαιότερο και μεγαλύτερο στο κέντρο της πόλης που περιβάλλεται από μια τεχνητή λίμνη (που δυστυχώς είχε στερέψει).:oops:Και αφού τελειώσαμε τη βόλτα μας σε 15 λεπτά ποδαράτες είχαμε φτάσει πάλι στο κέντρο της πόλη όπου επισκεφτήκαμε το Ναό Σταυρουπόλεως ένα Ορθόδοξο ναό, μνημείο ελληνικού ιστορικού ενδιαφέροντος που είναι αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Στο προαύλιο της εκκλησίας βρίσκονται μαρμάρινες ταφόπλακες με ελληνικές επιγραφές. Επιβάλλεται η επίσκεψή του! View attachment 423510 View attachment 423511 Πάμε λοιπόν για άλλο ένα από τα reservations που είχαμε κάνει το οποίο αποδείχτηκε εξίσου σωτήριο. :haha:

Ένα μόλις λεπτό από το Ναό Σταυρουπόλεως ήταν το Caru' cu bere Restaurant ένα εστιατόριο με νεογοτθική αρχιτεκτονική που μετράει πάνω από 140 χρόνια. Κλασική σταθερή αξία για ντόπιο αλλά κυρίως για τουρίστα. Η ώρα μόλις 13:30 το μεσημέρι και η ουρά μέχρι έξω. Τι στα κομμάτια λέμε θα περιμένουμε; View attachment 423512 Και κάπου εκεί ξεπροβαίνουν κάτι όμορφες φωνούλες Ελλήνων που λένε “ πάμε να φύγουμε ρε δεν έχει τίποτα, θα περιμένουμε σαν τους χαζούς;” Χαχαχα είπαμε… εμείς κιουρίες, κάναμε διακριτικά στην μπάντα όλους τους υπόλοιπους και λέμε σας παρακαλούμε έχουμε κάνει κράτηση. :bleh: Κόντεψαν να μας κατασπαράξουν που περάσαμε την ουρά. Εν τέλει μας έβαλαν σε ένα ωραίο άνετο τραπέζι αλλά για να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και να το πω ωμά μάπα το καρπούζι! Ίσως δεν καταλαβαίναμε τα πιάτα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή; Δεν ξέρω! :reading: Κινηθήκαμε σε safe επιλογές. Μια σαλάτα, ένα burger, ένα schnitzel (ξερό σε ένα πιάτο) και δυο μικρές μπύρες (ακόμα πιο χάλια) με κόστος περίπου 48€. View attachment 423513 Την όλη κατάσταση την έσωσε το περιβάλλον και η ζωντανή κλασική μουσική που είχε! Συγγνώμη αν κάποιους σας απογοητεύσαμε. :minion amazed:

Κάπου εδώ αρχίσαμε να τρίβουμε τα χέρια μας γιατί ετοιμαζόμασταν να οδεύσουμε για τα καλύτερα. Που αλλού; Therme București!!! Φτάνοντας μείναμε έκπληκτες από τις εγκαταστάσεις περιμένοντας σε μια “φαινομενικά” ατελείωτη ουρά η οποία φυσικά έφτανε εκτός του κτηρίου. Μιλάμε για χαμό μιας και ήταν Σάββατο!! View attachment 423514 Και γιατί είπα “φαινομενικά”? Γιατί ήταν το τελευταίο reservation που είχαμε προνοήσει να κάνουμε από Ελλάδα το οποίο πάλι μας έσωσε. Ξαφνικά ακούγετε μια φωνούλα από το βάθος ότι όσοι έχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια να περάσουν… Για πότε εξαφανιστήκαμε ούτε εμείς δε μας είδαμε :xalara: Λίγα πράγματα για την οργάνωση των Therme: Κλείσαμε εισιτήρια μέσα από την επίσημη πλατφόρμα των Therme București στο πακέτο των 4,5 ωρών προς 27€ / άτομο (πρόσβαση σε όλες τις ζώνες). Στην πραγματικότητα χωρίζεται σε 3 ζώνες (1. Galaxy, 2. The Palm, 3. Elysium) η κάθε ζώνη έχει τη δική της δραστηριότητα όπως επίσης οι επιλογές για να μείνει κάποιος μέσα στα Therme ήταν (3 ώρες, 4,5 ώρες και όλη μέρα). Συμβουλή μας είναι μέσα στο σακίδιο που θα κουβαλάτε μαζί σας πέρα από το μαγιό σας, να έχετε μια πετσέτα είτε μπάνιου είτε θαλάσσης και σαγιονάρες. Σε περίπτωση που δεν τα έχετε μαζί σας, τα προμηθεύεστε από εκεί (με έξτρα χρέωση) αλλά θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος. Αααα και κάτι ακόμα! Μην φοράτε τίποτα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αξεσουάρ και κοσμήματα διότι απαγορεύονται στη ζώνη Galaxy για τυχόν ατυχήματα. Μας έβαλαν λοιπόν τα βραχιολάκια και βουυυυυυρ για εξερεύνηση, διασκέδαση και χαλάρωση. :playball: Κάναμε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορούσαμε ακόμα και τις cocktailάρες μας (προς 6,5€/άτομο) στο pool bar ήπιαμε. 🍸🍹 View attachment 423516 Δεν έχω να πω τίποτα γι αυτό το μέρος. Όχι απλά το απολαύσαμε αλλά θα μπορούσαμε άνετα να μείνουμε εκεί όλη μέρα. Εάν πας Βουκουρέστι και δεν επισκεφτείς τα Therme μην πας καθόλου… Αφού ήταν η ώρα να φύγουμε με βαριά καρδιά και ενώ είχε αναζωογονηθεί το δέρμα, το μυαλό και μας διακατείχε μια ηρεμία και ευχαρίστηση έπρεπε να κλείσουμε τη βραδιά με ένα ωραίο φαγητό. Με μια ματιά και γεμάτη νόημα είπαμε και οι δυο ταυτοχρόνως sushi 🍣🍱. Googlάρω να δω προτάσεις και πετυχαίνω το Ginger Sushi Bar & Lounge, οπότε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί. Το ταξί μας άφησε λίγα μέτρα μακριά από τον προορισμό μας διότι ήταν λίγο περίεργος ο δρόμος αλλά ποιος νοιάζεται; Ας είναι καλά τα GPS! Και κάπου εδώ πεθάναμε στο γέλιο γιατί βρισκόμαστε έξω από μια ξενοδοχειάρα και ρωτώντας μάθαμε πως το εστιατόριο ήταν εντός. Και γιατί πεθάναμε στο γέλιο; Γιατί ήμασταν 2 τρελές με μπουφανάρες, μπότες χιονιού, backpack και μαλλιά φριζαρισμένα μέχρι το θεό αφού είχαν κρατήσει ότι υγρασία έχει ολόκληρη η Ευρώπη από τα Therme που ήμασταν. Που να μπούμε στο 5αστερο ⭐; Πόσο ρεζίλι; Θα φάμε άραγε πόρτα; Τι είχαμε τι χάσαμε ας το επιχειρήσουμε. Μας υποδέχτηκαν ωραιότατα και στο κάτω - κάτω είπαμε είμαστε κιουρίες! :minion girl:Καθίσαμε αναπαυτικά και απολαύσαμε μέχρι σκασμού την τεράστια πιατελάρα μας sushi και τα αναψυκτικά μας τα οποία κόστισαν περίπου 43€. View attachment 423517 Φύγαμε τόσο ικανοποιημένες και γεμάτες ως το τελευταίο μας βράδυ…

3Η ΜΕΡΑ

Ξυπνήσαμε με ανάμικτα συναισθήματα αφού σε λίγες ώρες έπρεπε να φύγουμε. :minion please: Αλίμονο να μην απολαύσουμε πρώτα την πρωινάρα μας. Οπότε στη συνέχεια πήραμε τα πράγματά μας και κάναμε heck out. Η μέρα ξεκίνησε με ψιλόβροχο και μουντάδα αλλά οκ! View attachment 423518 Ήθελα απεγνωσμένα να πάω για ένα καφέ στο κέντρο της πόλης (αν και είχαμε πιεί στο ξενοδοχείο) αλλά ένας δεύτερος καφές δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η κουμπαροκολλητή είχε ένα άγχος για το αν θα προλάβουμε αλλά ευτυχώς την έψησα. Ήταν αρκετά πρωί οπότε παίζει και πολλά να ήταν κλειστά κυρίως μαγαζιά. Πήγαμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο και περάσαμε από το Pasajul Macca-Vilacrosse το οποίο είναι μια στοά - πέρασμα σε σχήμα πιρουνιού και περιβάλλεται από κίτρινο γυαλί. Υπάρχει μια ιστορία γύρω από αυτό! :reading: Τώρα υπάρχουν πολλά εστιατόρια εσωτερικού/εξωτερικού χώρου αλλά και μπαρ τα οποία όπως προβλέψαμε ήταν τα πάντα κλειστά. Όμως ήταν η τέλεια ώρα για να επισκεφτούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία στον κόσμο το Cărturești Carusel. Ένα βιβλιοπωλείο με πάνω από 10.000 βιβλία. Δυστυχώς δεν είχαμε πολύ χρόνο για να χαζέψουμε αφού είπαμε να πιούμε εκεί τον καφέ μας στο όμορφο μπιστρό που είναι στον τελευταίο όροφο ☕. Ευτυχώς δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε η απόλαυση ήταν διπλή. Αυτό ήταν το ταξίδι και έφτασε στο τέλος του, γεμάτες ενέργεια και από τις λίγες εικόνες που αποκομίσαμε πήραμε το δρόμο της επιστροφής!!! :pilot:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Μια όμορφη ήσυχη πόλη που σίγουρα αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος αφού βρίσκεται τόσο κοντά στην Ελλάδα. Αρκετά κοντά στη δική μας κουλτούρα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή να την επισκεφτεί κάποιος αφού είναι θέμα γούστου αν θέλει κάποιος να την απολαύσει χειμώνα ή την άνοιξη ακόμα και καλοκαίρι για τους εναλλακτικούς.


Πολύ βοηθητικά όσα είπες 😁 ήδη σημείωσα πολλά ώστε να φτιάξω κ εγώ το πρόγραμμα μου μιας κ σκοπεύω να επισκεφθώ το Βουκουρέστι σύντομα. Μια ερώτηση για σιγουριά.. χρειάστηκε μόνο ταυτότητα έτσι;
 

MaryLy

Member
Μηνύματα
21
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hawaii-Whitsunday Islands
Πολύ βοηθητικά όσα είπες 😁 ήδη σημείωσα πολλά ώστε να φτιάξω κ εγώ το πρόγραμμα μου μιας κ σκοπεύω να επισκεφθώ το Βουκουρέστι σύντομα. Μια ερώτηση για σιγουριά.. χρειάστηκε μόνο ταυτότητα έτσι;
Καταρχάς σου εύχομαι να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ!!! Χαίρομαι όταν δίνω ιδέες και βοηθάω με οποιονδήποτε τρόπο. Ναι μόνο ταυτότητα και είσαι έτοιμη. Καλό ταξίδι!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.580
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom