North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Δηλαδή αν κόψουμε και το καθημερινό φαγητό κάνουμε και τζάμπα δίαιτα και βγάζουμε ξανά ταξιδάκι ακόμα!
αναλογως αν εσυ θες να το κοψεις ειναι επιλογη σου,εγω προσωπικα το καπνισμα αναφερα.......που μονο κακο κανει.Δηλαδή αν κόψουμε και το καθημερινό φαγητό κάνουμε και τζάμπα δίαιτα και βγάζουμε ξανά ταξιδάκι ακόμα!
Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου.Γενικά έχω πάει και σε ακριβές χώρς (πχ Ιταλία) και την έβγαλα on budget τρώγωντας και σε εστιατόρια όποτε το κόστος του ταξιδιού είναι κάτι που ξέρω να χειρίζομαι καλά άσχετως με το αν είναι φθηνή ή οχι η πόλη που επισκέπτομαι.Σε κάποια από τα μέρη που ανέφερες έχω πάει αλλά κάποια απ αυτά που ανέφερες δεν νομίζω οτι πληρούν τα κρητίριά μου (πχ Ρουμανία) την οποία θα ήθελα να επισκεφθώ κάποια στιγμή αλλά με παρέα καθώς όπως έχω ακούσει είναι συχνά τα φαινόμενα κλοπών κυρίως προς τους τουρίστες.Anyway,βλέπω απο Θεσσαλονίκη που είναι η βάση μου έχει φθηνά εισιτήρια για Μπρατισλάβα,πιστέυεις ενδείκνυται για solo travelling?φτηνα απ οσο ξερω ειναι στην βουλγαρια,στην ρουμανια,στην τουρκια,στην βουδαπεστη,στην μαλτα,πολωνια κλπ.....κι εγω καπως ετσι κανω,ταξιδευω με το στερημα μου,πριν 6 μηνες εκοψα και καπνισμα και μαζευω ποτε 50 ποτε 100 το μηνα.....ενα ταξιδι το χρονο βγαινει ανετα...θελει μηνες πριν κρατηση ομως για αεροπορικα και δωματιο........να εχεις μονο τα εξοδα εκει οχι κατι αλλο......να κλεινεις σε μερη κεντρικα για να μπορεις με τα ποδια να κανεις τις περισσοτερες διαδρομες και να μπορεις να κοιμασαι στο δωματιο σου χωρις να χρειαζεται να περνεις μετρο και συγκοινωνιες....ψαξε στο φορουμ εχει πολλα να δεις....και ιδεες και μερη ωραια και ταξιδιωτικους οδηγους κι εμπειριες ταξιδιων.καλη επιτυχια και καλη αρχη!
Δυστηχως σημερα κάποιοι άνθρωποι πρέπει να στερηθούν καποια πραματα για να κάνουν καποια άλλα που αγαπούν, ή ακομα χειροτερα για να καλυψουν τις βασικες τους ανάγκες. Ευτυχως εγω αλλα κι εσυ απ οτι καταλαβαινω δεν ανηκουμε σε αυτη την κατηγορια κ σου ευχομαι πραγματικα να μην χρειαστει να στερηθεις ποτε κατι.
Είναι το τι προτεραιότητες θέτει ο καθένας και το τι διαχείριση κάνουμε στα χρηματά μας.Σαν φοιτητής έχω κόψει τα περιττά έξοδα και ξοδεύω σχεδόν τα μισά μου λεφτά και τα υπόλοιπα πηγαίνουν στην άκρη χώρις να στερούμαι κάτι το ιδιαίτερο απ αυτά που έκανα πριν.Έξαλλου τα λεφτά αυτά είναι για ταξίιδια που είναι από μόνο του κάτι μεγάλο,Αν είναι να πάω στο εξωτερικό και να σκέφτομαι πόσο κάνει το εισιτήριο του λεωφορείου καλύτερα να μην πάω. Το ταξίδι υποτίθεται ότι είναι διασκέδαση και ευχαρίστηση όχι καταναγκαστικά έργα και άγχος.
................ κι όποιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ας κρατάει τουλάχιστον χαμηλούς τόνους κι ας μην απαντάει με υφάκι "αφ' υψηλού"Δυστηχως σημερα κάποιοι άνθρωποι πρέπει να στερηθούν καποια πραματα για να κάνουν καποια άλλα που αγαπούν, ή ακομα χειροτερα για να καλυψουν τις βασικες τους ανάγκες. Ευτυχως εγω αλλα κι εσυ απ οτι καταλαβαινω δεν ανηκουμε σε αυτη την κατηγορια
Σε κάθε ταξίδι που έκανα μέχρι τώρα το μπάτζετ ήταν max 200 ευρω για όλα (αεροπορικά,διαμονή και λεφτά για να ξοδέψω εκει).Το οτι θέλω να κάνω ταξίδια με αυτό το μπάτζετ δεν θεωρείτε ματαιόδοξο αλλά είναι η πραγματικότητα του 2018.Εσύ μπορεί να έχεις άπειρα λεφτά για ξόδεμα και είναι δικαιωμά σου.Ανακάλυψα τον κόσμο των ταξιδιών και ψάχνω πάντα πως μπορώ να τα πραγματοποιήσω με το λιγότερο δυνατό κόστος κάνοντας πάνω κάτω τα ίδια πράγματα στο ταξίδι με εσένα (έστω με τον μέσο ταξιδιώτη) που προσπάθεις να δείξεις οτι είσαι εξυπνότερος.Προσπάθω να μεταφέρω και στους φίλους μου την αγάπη μου για τα ταξίδια αλλά και πως να το κάνουν με χαμηλό μπάτζετ και τους δείχνω φωτογραφίες για να τους προτρέψω να πάνε κ αυτοί,οχι για να ζηλέψουν.Για παράδειγμα έχω πάει Βερολίνο με μπατζετ λιγότερο απο 200 ευρώ,Ιταλία Νάπολη-Ρώμη με το ίδιο μπάτζετ,και έμεινα σε αξιοπρεπή διαμερίσματα (Βουδαπέστη φετινά Χριστούγεννα πληρώσαμε 40 ευρώ το άτομο για τα 4 βράδια) αρκετά απ αυτά στο κέντρο της πόλης,πολύ οικονομικά από τα πανάκριβα ξενοδοχεία που δεν θα μου προσέφεραν τίποτα παραπάνω από το διαμέρισμα,έξαλλου τι να το κάνω το ακριβό ξενοδοχείο αφού την περισσότερη ώρα θα την περάσω έξω;.Και εννοείτε δεν αντιμετώπισα πότε πρόβλημα που ταξίδευα με αυτά τα χρήματα στην τσέπη,και σε εστιατόρια τρωω τα τοπικά φαγητά.Το πως ταξιδεύει ο καθένας είναι δικαιωμάτα του,πλέον με low cost εταιρίες airbnb κτλπ πέφτει κατα πολύ το κόστος του ταξιδιού,το οποίο και επιδιώκω επαναλαμβάνω χωρίς να στερούμαι κάτι από εναν μέσο ταξιδιώτη για να καταφέρω να κάνω οσα περισσότερα όνειρά μου πραγματικότητα!!!Σε θέμα "ταξίδι μόνος" να προτείνουμε ταξίδι με τα μη απολύτως απαραίτητα χρήματα μόνο και μόνο για να βγάλουμε πιο πολλές φωτογραφίες να ζηλέψουν οι φίλοι ή για να έχουμε να λέμε ότι συμπληρώσαμε τις τόσες χώρες στην τάδε ηλικία είναι το ίδιο ματαιόδοξο με το να τα χαλάς στα μπουζούκια και να μην ταξιδεύεις πουθενά. Συν ότι πρακτικά είναι και επικίνδυνο για την προσωπική σου ασφάλεια να ταξιδεύεις με οριακά λίγα χρήματα.
Αμα θελεις σου γράφω αναλυτικά το κοστολόγιο του ταξιδιου για να σε πεισω200 ευρω για ρωμη ναπολη βγαινει μονο αμα διακτινιζεσαι,κοιμασαι σε παγκακια και τρως απο ταπερ που εφερες μαζι σου.κι εγω τα πιο λιγα ψαχνω αλλα οχι υπερβολες..
Αν βρεις αεροπορικά 50 ευρώ,φτηνό ξενοδοχείο ή διαμέρισμα και τρως fast food,μπορεί να σου βγει και 200.200 ευρω για ρωμη ναπολη βγαινει μονο αμα διακτινιζεσαι,κοιμασαι σε παγκακια και τρως απο ταπερ που εφερες μαζι σου.κι εγω τα πιο λιγα ψαχνω αλλα οχι υπερβολες..