• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
το θεμα ειναι να μην πειστει καποιος αλλος με τα γραφομενα σου και ξεκινησει και ψαχνεται..
Τότε είμαι πρόθυμος να του λύσω οποιαδήποτε απορία,το ίδιο και για εσένα ;)

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Αν βρεις αεροπορικά 50 ευρώ,φτηνό ξενοδοχείο ή διαμέρισμα και τρως fast food,μπορεί να σου βγει και 200.
30 ευρώ έκανε το αεροπορικό για Νάπολη μείναμε ένα βράδυ εκει σε airbnb 14 ευρω (ιστορικό κέντρο) και 12,30 το τρενο για Ρώμη με διαμονή 18,50/βράδυ (campo di fiori) συμπεριλαμβανομένου του φόρου, για 4 βράδια και το αεροπορικό επιστροφής Ρώμη-Θεσσαλονίκη 15 ευρω.Για πρωινό είχαμε αγοράσει πράγματα από σουπερ μαρκετ,από τις 5 μέρες του ταξιδιού τις 4 φάγαμε σε εστιατόριο το οποίο μας έβγαινε κατα μέσο όρο 12 ευρω το άτομο και πέρναμε πάντα πιτσα ή μακαρονάδα με αναψυκτικό και την τελευταία μαγειρέψαμε μακαρονάδα στο διαμερισμά μας.Οποιαδήποτε απορία έχει κάποιος σχετικά με το κόστος αυτού του ταξιδιού μπορει να με ρωτήσει :)

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Απο και προς αεροδρομια,σταθμους,καταλυμματα,αξιοθεατα μεταξυ τους,καφε,ΤΡωγατε ι φορα την ημερα??ουτε πανινι?τα πραματα που αγορασατε δεν κοστιζουν?δεν μου βγαινει...

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Απο και προς αεροδρομια,σταθμους,καταλυμματα,αξιοθεατα μεταξυ τους,καφε,ΤΡωγατε ι φορα την ημερα??ουτε πανινι?τα πραματα που αγορασατε δεν κοστιζουν?δεν μου βγαινει...
Για τα καταλύματα ανέφερα αναλυτικά πιο πάνω,το λεωφορείο από αεροδρόμιο Νάπολης μέχρι τον σταθμό των τρένων έκανε 5 ευρώ, το ίδιο και για τσιαμπιμο-τερμινι...Όπως προανέφερα τρώγαμε το πρωί καλό πρωινό το οποίο αγοράσαμε από σούπερ μάρκετ μαζί με άλλα πράγματα σαμπουαν,μακαρονια,κτλπ για τα οποία δώσαμε από 6 ευρώ το άτομο και μας έβγαλαν για όλο το ταξίδι,συγκοινωνία χρησιμοποιήσαμε μόνο 2 φορές μια για να πάμε από το τερμινι στο κέντρο που ήταν το καταλυμα μας και μια από το καταλυμα στο τερμινι την ημέρα της επιστροφής.Σε μουσεία και αξιοθέατα με εισιτήριο δεν μπήκαμε μέσα καθώς Βατικανό είχαμε πάει οι περισσότεροι σε παλιά εκδρομή με το σχολείο και στα υπόλοιπα δεν ενδιαφερόμασταν να μπούμε.Στο κάμπο ντι φιορι υπήρχαν εστιατόρια τουριστικά μεν αλλά είχαν προσφορές του στυλ μακαρόνια ή πιτσα με αναψυκτικό για να κάτσεις 10 ευρώ τα οποία ήταν αρκετά νόστιμα αλλά ανακαλύψαμε και ένα εστιατόριο σε ένα στενό στο πάνθεον στο οποίο έτρωγαν αρκετοί ιταλοί (δεν θυμάμαι το όνομα) και έτρωγες πιτσα με 8-9 ευρώ και ήταν αρκετά γευστικά.Καφε δεν ήπιαμε κάπου γιατί δεν είμαστε λάτρεις αλλά φάμε παγωτό σε ένα απ τα γνωστά κοντά στο πάνθεον (Επίσης δεν θυμάμαι όνομα αλλά έχει χιλιοαναφερθει στο φορουμ) έκανε 3 κάτι το χωνακι με 2-3 γεύσεις ήπιαμε και μια μπύρα ένα βράδυ σε μια ιρλανδεζικη παμπ που είχε αρκετά καλές τιμές..αυτά δεν θυμάμαι κάτι άλλο...αλήθεια λέω τόσα ξόδεψα μην γίνεται καχύποπτη δεν έχω λόγο να γράψω κάτι που δεν είναι αληθές στο φόρουμ

Last edited:

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ισως ειχατε κι ενα,μικρο χριστο μαζι σας που εκανε το κολπο με τα ψαρια..ενταξει πλακα κανω.Μου φαινεται υπερβολικο αλλα για να το λες..

sinefoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
προσφατα εκλεισα για ρωμη για τον γεναρη του 2019 αεροπορικα 100 ευρω,δωματιο με πρωινο 120 ευρω,και πανω κατω εξοδα εκει αλλα 150 ευρω συνολο 370 αντε 400......παραπανω απο 500 ευρω δεν εχω δωσει ποτε για ταξιδι....στην τουρκια αρχες της χρονιας χαλασα μονο 250 ευρω στο παρισι, γυρω στο 500ρικο,αλλα πιστευω οτι αν ημουν πιο πιτσιρικα κι αντεχα να μενω σε χοστελ και να ταξιδευω με φτηνοτερες εταιριες ανετα βγαινει φτηνο ταξιδακι......ετσι οπως ειμαστε πλεον αν για να παμε καπου πρεπει να χουμε κι ενα 1000αρικο μαζι μας δε θα πηγαιναμε πουθενα.

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Το 2016 μου κόστισαν 4 νύχτες Στοκχόλμη, 2 Μπέργκεν, 1 Όσλο: σύνολο 1100 χωρίς μουσεία (από αυτά τα 120 ήταν για την εκδρομή στα φιορδ).
Το 2017 κόστισαν 4 νύχτες Παρίσι, 2 Νορμανδία: σύνολο 700 (συμπεριλαμβάνεται 2 ημέρες νοικιασμένο αυτοκίνητο + 48ωρη κάρτα για τα μουσεία).
Τον Σεπτέμβριο πάω 4 ημέρες Κων/πολη αεροπορικά με Aegean & διαμονή με πρωινό στο Ada Karakoy (γέφυρα Γαλατά) σύνολο 175.
Από το αγαπημένο φόρουμ έχω πάρει μαθήματα ταξιδιωτικής οικονομίας και συνεχίζω να μαθαίνω!;)
Μου βάζω Άριστα 10 και με συγχαίρω :clap:

Orfeasraf

Member
Ισως ειχατε κι ενα,μικρο χριστο μαζι σας που εκανε το κολπο με τα ψαρια..ενταξει πλακα κανω.Μου φαινεται υπερβολικο αλλα για να το λες..
Αμα εσυ θες 4αστερα ξενοδοχεία και αεροπορικα 15 Αύγουστο και last minute τοτε λογικό να μη βγάινει. Ειπαμε, θέλει τον τρόπο του..

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ποιος σου ειπε εσενα οτι θελω τετοια?κανω παντα τις φτηνοτερες και σωστες επιλογες,γι αυτο και ασχοληθηκα με τον φιλο,να δω τι κολπα κανει..εδω δε μετραμε ποιος παει πιο φτηνα η σε περισσοτερα μερη,συμμετεχουμε για να βρουν ακρη μελλοντικοι ταξιδιωτες..ειθισται οι συμβουλες να πιανουν καποιο μεσο ορο.Θεωρησα τα ποσα υπερβολικα και θελησα να μαθω.Ποιο ειναι το προβλημα?Στην τελικη αν θελει καποιος να ταξιδεψει ,το κανει με οποιο τροπο θελει και μπορει.

NightcoreKing

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια!
απλα αυτα που λες τοση ωρα φιλε εχουν ενα υφος ειρωνειας που δεν ειναι καθολου ωραιο , και δε νομιζω να το βλεπω μονο εγω ..αλλα τεσπα ο καθενας με τον τροπο του

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
@giorgtsi @sinefoula και όλοι οι άλλοι δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τα πολύ λίγα χρήματα που ξοδεύσατε στα ταξίδια που αναφέρετε. Και εγώ, σε ταξίδια, ιδίως μικρότερη, έχω ξοδεύσει εκπλητικά λίγα χρήματα και πάντα είμαι στη on a budjet πλευρά (μάλλον μου έχει γίνει συνήθειο :D ). Όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχετε ξεχάσει. Γράφετε σε ένα θέμα για "ταξίδια μόνος", ενώ όλα τα οικονομικά ταξίδια για τα οποία παραθέτετε ποσά έχουν γίνει με παρέα. Αν αυτά τα ταξίδια τα κάνατε μόνοι σας, τα ποσά θα ήταν μεγαλύτερα ή/και η ποιότητα του ταξιδιού δεν θα ήταν ίδια (πχ θα έπρεπε να μείνετε σε χόστελ και όχι σε διαμέρισμα κτλ).

Επίσης για όσους ταξιδεύουν κυρίως μόνοι και θέλουν να κρατήσουν το budget χαμηλά υπάρχει και το couchsurf μια εφαρμογή που φιλοξενεις και σε φιλοξενούν αφιλοκερδώς.Δεν είναι τόσο ότι δεν θα εχεις έξοδα διανυκτέρευσης ,αλλά το ότι έρχεσαι σε επαφή με τους ντόπιους οι οποιοι μπορούν να σ δώσουν και αρκετές χρήσιμες συμβουλές και να ζήσεις για όσο θα είσαι εκεί σαν ντοπιος..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom