• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Τα τελευταία χρόνια που είμαι φοιτητής έχω κολλήσει αυτό που λένε ταξιδιωτικό μικρόβιο.Έτσι βάζω λεφτά στην άκρη και οργανώνω για μενα και την παρέα μου low budget ταξίδια.Έχω να κάνω ταξίδι από τον Φεβρουάριο και ανυπομονονώ από την ημέρα που γύρισα από το τελεύταιο να κάνω το επόμενο...οι μήνες περνούν και εγώ ακόμα τίποτα σε συνδυασμό με το γεγονός οτι δεν θα επισκεφθω και κάποιο καλοκαιρινό προορισμό με την παρέα μου φέτος για το λογο οτι το αφήσαμε στο φλου και δεν κλείσαμε πουιθενά,η ανάγκη να κάνω κάποιο ταξίδι άμεσα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.Θα ήθελα να μου προτείνετε πόλεις της Ευρώπης ιδανικές για solo travelling (από άποψη ασφάλειας) καθώς είναι κάπως ανέφτικο να βρω παρέα για τα ταξίδια για τους επόμενους μήνες.Η αλήθεια είναι πως διστάζω κάπως με την ιδέα αλλά θέλω να ταξιδέψω τόσο πολύ και γ αυτό είμαι διατεθιμένος να ξεπεράσω τον φόβο μου.
Καλημέρα και καλά ταξιδια ! Απλά δες ποιος προορισμός σ αρέσει και μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικά και κλείσε τα εισητηρία χωρίς να το σκεφτείς ! Δεν υπάρχει επικίνδυνο και μη μέρος .Παντού μπορούν να σ συμβούν τα πάντα ,και πάντα θα υπαρχουν κίνδυνοι στην καθημερινότητα σου ίσα ίσα όταν ξέρεις ότι είσαι μόνος σου είσαι πιο προετοιμασμένος ! Ξεπέρασε τις φοβίες βρες το θάρρος και πήγαινε εκεί που σ αρεσει ! Μόλις γυρίσεις θα ξέρεις ότι είναι το πιο ωραιο δώρο που έχεις κάνει στον εαυτό σου ! Τσεκαρε και το couchsurf που ανέφερα πιο πάνω θα σε βοηθήσει πολύ !
Και μην ακούς κανεναν ,κάνε μόνο αυτό που λέει η καρδιά σου και το ενστικτο σου !

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επίσης για όσους ταξιδεύουν κυρίως μόνοι και θέλουν να κρατήσουν το budget χαμηλά υπάρχει και το couchsurf μια εφαρμογή που φιλοξενεις και σε φιλοξενούν αφιλοκερδώς.Δεν είναι τόσο ότι δεν θα εχεις έξοδα διανυκτέρευσης ,αλλά το ότι έρχεσαι σε επαφή με τους ντόπιους οι οποιοι μπορούν να σ δώσουν και αρκετές χρήσιμες συμβουλές και να ζήσεις για όσο θα είσαι εκεί σαν ντοπιος..
https://www.nithincoca.com/2013/03/27/the-rise-and-fall-of-couchsurfing/

Μιλάω πάντα με δικές μ εμπειρίες ,και ποτέ μ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα .Σίγουρα κάποιοι θα ειχαν αλλά για αυτό υπάρχουν και οι κριτικές που αφήνει ο εκαστοτε φιλοξενουμενος η οικοδεσπότης οι οποίες δεν διαγραφονται .Δεν επιβάλλω σε κανέναν την άποψη μου απλά ανέφερα μια λύση ,και πιστεύω οτι σε αυτούς που αναφερθηκα θα τους βοηθησει ! Ο καθένας μας εχει κρίση και ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι καλό για αυτόν !

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
@giorgtsi @sinefoula και όλοι οι άλλοι δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τα πολύ λίγα χρήματα που ξοδεύσατε στα ταξίδια που αναφέρετε. Και εγώ, σε ταξίδια, ιδίως μικρότερη, έχω ξοδεύσει εκπλητικά λίγα χρήματα και πάντα είμαι στη on a budjet πλευρά (μάλλον μου έχει γίνει συνήθειο :D ). Όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχετε ξεχάσει. Γράφετε σε ένα θέμα για "ταξίδια μόνος", ενώ όλα τα οικονομικά ταξίδια για τα οποία παραθέτετε ποσά έχουν γίνει με παρέα. Αν αυτά τα ταξίδια τα κάνατε μόνοι σας, τα ποσά θα ήταν μεγαλύτερα ή/και η ποιότητα του ταξιδιού δεν θα ήταν ίδια (πχ θα έπρεπε να μείνετε σε χόστελ και όχι σε διαμέρισμα κτλ).
Συμφωνώ απόλυτα,μου βγαίνει τόσο οικονομική η διαμονή κ.α. επειδή η παρέα μου αποτελείται συνήθως από 5 ή 6 άτομα σαφώς και αν πήγαινα μόνος μου κάποια έξοδα του ταξιδιού θα έβγαιναν παραπάνω...

Καλημέρα και καλά ταξιδια ! Απλά δες ποιος προορισμός σ αρέσει και μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικά και κλείσε τα εισητηρία χωρίς να το σκεφτείς ! Δεν υπάρχει επικίνδυνο και μη μέρος .Παντού μπορούν να σ συμβούν τα πάντα ,και πάντα θα υπαρχουν κίνδυνοι στην καθημερινότητα σου ίσα ίσα όταν ξέρεις ότι είσαι μόνος σου είσαι πιο προετοιμασμένος ! Ξεπέρασε τις φοβίες βρες το θάρρος και πήγαινε εκεί που σ αρεσει ! Μόλις γυρίσεις θα ξέρεις ότι είναι το πιο ωραιο δώρο που έχεις κάνει στον εαυτό σου ! Τσεκαρε και το couchsurf που ανέφερα πιο πάνω θα σε βοηθήσει πολύ !
Και μην ακούς κανεναν ,κάνε μόνο αυτό που λέει η καρδιά σου και το ενστικτο σου !
Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου όταν το τολμήσω (ελπίζω σύντομα) και γυρίσω με το καλό θα γράψω μια ιστορία σχετικά με την εμπειρία μου καθώς και το κόστος του ταξιδιού όταν ταξιδεύεις μόνος αφού μας απασχόλησε αρκετά τις τελευταίες ώρες το κόστος...

Last edited by a moderator:

Grtraveler

Member
Πάντως και εγώ που πάω συχνά στη Ρώμη τη βγάζω πολύ οικονομικά χωρίς να στερούμε. Δηλαδή γύρω στα 40€ - 50€ άτομο τα εισιτήρια και γύρω στα 80€ το δίκλινο η βραδεία σε 4 αστέρων ξενοδοχείο στη περιοχή τρέβι.
3 διανυκτερεύσεις. Οπότε: 100€ αεροπορικά + 240€ διαμονή = 340€ τα 2 άτομα άρα 340€/2= 170€ το άτομο. Προσθέτουμε εισιτήρια για λεωφορεία, τρένα κανένα μουσείο και φαγητό και μερικά ψώνια στις εκπτώσεις= περίπου 300€ άτομο.

Περισσότερα θες στην Ελλάδα να πας κάπου για 4 ημέρες (ειδικά αν θες βενζίνα και διόδια)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
3 διανυκτερεύσεις. Οπότε: 100€ αεροπορικά + 240€ διαμονή = 340€ τα 2 άτομα άρα 340€/2= 170€ το άτομο.
Βεβαίως, μόνο που είστε εκτός θέματος, που εδώ είναι "ταξίδι μόνος".

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πάντως και εγώ που πάω συχνά στη Ρώμη τη βγάζω πολύ οικονομικά χωρίς να στερούμε. Δηλαδή γύρω στα 40€ - 50€ άτομο τα εισιτήρια και γύρω στα 80€ το δίκλινο η βραδεία σε 4 αστέρων ξενοδοχείο στη περιοχή τρέβι.
3 διανυκτερεύσεις. Οπότε: 100€ αεροπορικά + 240€ διαμονή = 340€ τα 2 άτομα άρα 340€/2= 170€ το άτομο. Προσθέτουμε εισιτήρια για λεωφορεία, τρένα κανένα μουσείο και φαγητό και μερικά ψώνια στις εκπτώσεις= περίπου 300€ άτομο.
Περισσότερα θες στην Ελλάδα να πας κάπου για 4 ημέρες (ειδικά αν θες βενζίνα και διόδια)
καταρχην καλα οσα λες αλλα εκτος θεματος οπως τονιστηκε μολις πιο πριν. και δευτερο δεν ειναι συναγωνισμος εντυπωσεων πιο οικονομικου ταξιδιου το θεμα. γιατι οταν λεμε ενα 4στερο στην περιοχη Τρεβι με 80Ε/2κλινο ειναι ενας εντυπωσιασμος. μπορει να βρεθει η τιμη αυτη για κανα δυο καποια σκοτεινη βραδυα του φλεβαρη αλλα δεν ειναι ο κανονας και η μεση τιμη τους υπερβαινει κατα πολυ τα 100Ε. αυτα για να μη δημιουργουνται εντυπωσεις οτι κλεινουμε ενα 4στερο με ψιχουλα. οταν δε εισαι μονος το κοστος ανεβαινει πολυ μια και δυστυχως στο νοτο της Ευρωπης δεν ειναι πολυ διαδεδομενες οι ειδικες ταριφες για singles. προσωπικα θα προτιμουσα παντως μικροτερες μοναδες χοστελς, Β&Β οπου γνωριζεσαι πιο ευκολα και σε πιο homely setting.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Μαλιστα...τωρα καταλαβα πως δεν μου βγαιναν τα νουμερα!Εγω ταξιδευω ΜΟΝΗ,κατα βαση,εχω ελαχιστες απαιτησεις και χρειαζομαι πολυ περισσοτερα..Και φυσικα αν ειναι να φτασω στο σημειο να μετραω και το σεντ,καλυτερα να κατσω σπιτι μου...

Μαλιστα...τωρα καταλαβα πως δεν μου βγαιναν τα νουμερα!Εγω ταξιδευω ΜΟΝΗ,κατα βαση,εχω ελαχιστες απαιτησεις και χρειαζομαι πολυ περισσοτερα..Και φυσικα αν ειναι να φτασω στο σημειο να μετραω και το σεντ,καλυτερα να κατσω σπιτι μου...
Φυσικά ομως και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να κάνουν άνετες και υπερπολυτελές διακοπές .Μακάρι ολοκληρος ο κόσμος να είχε την οικονομική δυνατότητα αυτή .Αλλά δεν.Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά αγαπάνε το να ταξιδεύουν και στερούνται πολλά πράγματα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε και το κανουν εστω και με λιγα χρηματα .Ειναι ένα σάιτ που βρεθήκαμε όλοι για να μοιραστουμε την αγάπη μας για τα ταξίδια,να ανταλαξουμε γνωμες και αποψεις και οχι να ανταγωνιζομαστε ο ενας τον αλλον .Σίγουρα δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους στο στυλ ταξιδιου , εξάλλου ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός .
Δεν θα απαντούσα αλλά το ύφος του μηνυματος ήταν τόσο απαξιωτικο και κρίνεις κάτι που κάνει ευτυχισμένο κάποιον άλλον .Ελα λίγο στη θέση κάποιου που πραγματικά δεν έχει χρήματα και στερείται πράγματα για να κάνει αυυο που αγαπαει και διάβασε το μήνυμα σου.

Last edited:

paefstra

Member
Παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση και εχοντας την εμπειρια να κανω τα μισα σχεδον ταξιδια με παιδι, δηλαδη πληρωνοντας ολοκληρο δικλινο, διπλα αεροπορικα και τραπεζια για 2 ατομα 2 φορες τη μερα τουλαχιστον εχω να πω κουραγιο στους μονους αλλα υπαρχουν ( η σας ερχονται καποια στιγμη ;) ) και χειροτερα που θελουν σοβαρο ετησιο προγραμματισμο. Ευτυχως ακομη εχει δωρεαν μουσεια και εκπτωσεις στις συγκοινωνιες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.028
Μέλη
39.746
Νεότερο μέλος
mariageo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom