hitman47
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βιετνάμ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Παναμάς- Κόστα Ρίκα
Περα απο τα άγχη των πτήσεων που ειναι πλέον ελεγχόμενα, νομίζω ο μεγαλύτερος φόβος είναι η διαχείριση της μοναξιάς. Πως περνάω το χρόνο μου ειδικά το βράδυ και ποιος θα με βοηθήσει αν μου συμβεί κάτι, πχ να αρρωστήσω, πυρετός, τροφική δηλητηρίαση κτλ. Επίσης ο ψυχολόγος δεν είναι ακραία πρόταση ούτε ριζοσπαστική. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και το θεωρώ πολύ χρήσιμο για τη προσωπική μας εξέλιξη.Καλά, ο ψυχολόγος δεν είναι και κάτι τρομερό... δεν πειράζει να πάει κανεις για να συζητήσει τις ανησυχίες του. Δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι το τρομερό για να πάει, ίσα ίσα καλο είναι, σε όλες τις περιπτώσεις. Το άγχος είναι εξαντλητικό και αν σε τρώει σε τέτοιο βαθμό και έχει και σωματικες επιπτώσεις, θα έλεγα ότι επιβάλλεται να το συζητήσει.
Και εγώ ειχα περάσει μια περίοδο έντονου άγχους και ακόμα και τα ταξίδια, που τα λατρεύω, μου φαίνονταν βουνό, σε βαθμό που έκλαιγα πριν φύγω.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα πάνε καλά στο τέλος όμως.Εγω θα σου έλεγα να μην το ακυρώσεις, αλλά να πας και να ξεπεράσεις τον φόβο σου. Επειδή όμως μπορεί όντως να μην νιώθεις καλά όσο θα είσαι εκεί μόνος σου, μπορείς πριν πας να το συζητήσεις με κάποιον.
Εγώ θα σε ρωτούσα, τι είναι αυτό που σε φοβίζει στο να είσαι μόνος σου; Φοβάσαι ότι όλοι θα σε κοιτάνε επειδή θα είσαι μόνος σου; Φοβάσαι πχ μήπως κανεις κάποιο λάθος και χαθείς; Προσωπικά με βοηθάει να εντοπίζω τις ανησυχίες μου και να τις κανω πιο συγκεκριμένες γιατί μετά δίνω απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα και βλέπω ποσο υπερβολική γίνομαι ή βρίσκω back up plans. Πχ αν φοβάμαι ότι θα χάσω το τρένο, βλέπω ότι υπάρχουν πχ αλλά δυο τρένα την ίδια μέρα οπότε δεν ανησυχώ ότι θα μείνω εκεί.
Αν βέβαια το άγχος σου δεν φεύγει με τίποτα και σε καταβάλει σωματικά, ή συζήτησε το με κάποιον ή στην τελική, ακύρωσε το ταξίδι.
Last edited: