Βολιβία Περού Ταξίδι σε Περού-Βολιβία

patsman

Member
Βασική απορία ειναι η εξής:
H έξτρα μέρα στο San Pedro να μείνει εκεί ή να μεταφερθεί στη La paz ή στη Λίμα πριν την επιστροφή? (ή κάπου αλλού)
Εμείς ξετρελαθήκαμε με Λα Παζ! Οπότε την προκρίνω σε σχέση με τη Λίμα. Για Σαν Πέντρο δεν έχω εικόνα.

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σβάλμπαρντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Εμείς ξετρελαθήκαμε με Λα Παζ! Οπότε την προκρίνω σε σχέση με τη Λίμα. Για Σαν Πέντρο δεν έχω εικόνα.
Από τη Λα Παζ κάνατε κάποια εκδρομή μονοήμερη?

• Like
Reactions: zoi

zoi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μέξικο...ξανά
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Καλησπέρα παιδιά! Και ενώ βρισκόμασταν στην μικροσκοπική Σίκινο, κλείσαμε τα εισιτηρία για το πολυπόθητο ταξίδι. Νωρίς μεν, αλλά οκ βρέθηκαν πολύ καλές πτήσεις σε σούπερ τιμή νομίζω!
(να είναι καλά ο @Yorgos γιατί παραλίγο κ θα έκλεινα για Γενάρη 🌧).
Το πλάνο μέχρι στιγμής είναι αυτό:

01.03 Πτήση Αθήνα - Λίμα μέσω Μαδρίτης
02.03 Άφιξη στη Λίμα 06.00 πμ
03.03 Λίμα
04.03 Λίμα (εκδρομή islas Palomino ή day tour paracas - Ballestas)
05.03 Πτήση από Λίμα για Cusco 09.40πμ (Sky airlines)
05.03 - 10.03 (6 νύχτες) Κούσκο /Ιερή Κοιλάδα /Μάτσου Πίτσου (το πρόγραμμα εδώ θέλει διευκρίνηση)
11.03 Ημερήσιο Λεωφορείο για Puno. (διαμονή σε νησάκι Μάλλον)
12.03 Titicaca
13.03 Λεωφορείο Puno - La paz
14.03 La paz
15.03 διαδρομή προς Uyuni με τρένο. Δ/ν Uyuni.
16.03 Έναρξη του τουρ (3D/2N)
17.03 τουρ
18.03 κατάληξη του τουρ στο San Pedro de atacama.
19.03 San Pedro de atacama
20.03 Πτήση Calama για Λίμα. Απόγευμα στη Λίμα.
21.03 Αφήνουμε βαλίτσα στο ξενοδοχείο. Πρωινή πτήση από Λίμα για Iquitos.
22.03 Iquitos
23.03 Iquitos
24.03 Πτήση από Iquitos για Λίμα
25.03 Πτήση επιστροφής
26.03 άφιξη στην Αθήνα

Βασική απορία ειναι η εξής:
H έξτρα μέρα στο San Pedro να μείνει εκεί ή να μεταφερθεί στη La paz ή στη Λίμα πριν την επιστροφή? (ή κάπου αλλού)
το San Pedro de Atacama είναι πολύ όμορφο και αξίζει κάποιος να του αφιερώσει 1-2-3 μέρες, αλλά πρέπει να έχει χαλαρό πρόγραμμα. Το δικό σας σίγουρα δεν είναι τέτοιο και επειδή είναι ένα μικρό χωριό, νομίζω ότι θα σας είναι αρκετές 5-6 ώρες για να το εξερευνήσετε..... χωρίς βέβαια να κάνετε κάποια εκδρομή....

Θα μετέφερα την εξτρα μέρα στην απίθανη La Paz στην οποία βλέπω ότι έχετε αφιερώσει μόνο μιάμιση μέρα που για μένα είναι λίγο. Μην ξεχνάτε ότι λόγω του υψομέτρου θα κινείστε αργά.

JoanneKapa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σβάλμπαρντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
το San Pedro de Atacama είναι πολύ όμορφο και αξίζει κάποιος να του αφιερώσει 1-2-3 μέρες, αλλά πρέπει να έχει χαλαρό πρόγραμμα. Το δικό σας σίγουρα δεν είναι τέτοιο και επειδή είναι ένα μικρό χωριό, νομίζω ότι θα σας είναι αρκετές 5-6 ώρες για να το εξερευνήσετε..... χωρίς βέβαια να κάνετε κάποια εκδρομή....

Θα μετέφερα την εξτρα μέρα στην απίθανη La Paz στην οποία βλέπω ότι έχετε αφιερώσει μόνο μιάμιση μέρα που για μένα είναι λίγο. Μην ξεχνάτε ότι λόγω του υψομέτρου θα κινείστε αργά.
Την προσέθεσα ήδη τη μέρα στη La paz. σας ευχαριστώ παιδιά! Επίσης σκεφτόμαστε μήπως τελικά πάω Puerto maldonado (από Cusco) αντί για Iquitos και κερδίσω έτσι και κάποιον χρόνο ακόμα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θ έβγαζα μια νύχτα από το Ικιτος. Θα την προσέθετα στο Σαν Πεδρο
Την προσέθεσα ήδη τη μέρα στη La paz. σας ευχαριστώ παιδιά! Επίσης σκεφτόμαστε μήπως τελικά πάω Puerto maldonado (από Cusco) αντί για Iquitos και κερδίσω έτσι και κάποιον χρόνο ακόμα.
Δεν έχουν ουσιαστική διαφορά τα δύο.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Από τη Λα Παζ κάνατε κάποια εκδρομή μονοήμερη?
Μπορειτε να δείτε Tiwanaku. Είναι περίπου 1.5 ώρα απο τη La Paz. Απλά να έχετε διαβατήρια μαζί γιατί εμάς βγαίνοντας από La Paz οδικώς μας έκαναν κανονικό έλεγχο, από που είμαστε, που πάμε, γιατί πάμε. Το διαβατήριο το κοιτούσαν 10-15 λεπτά για να δουν αν είναι γνήσιο.

Άσχετο με το πρόγραμμα, για φαγητό μου είχε κάνει εντύπωση το Bolivian Popular Food (δημιουργική Βολιβιανή κουζίνα με μενού τριών πιάτων). Βέβαια πριν 1.5 χρόνο που πήγαμε εμείς είχε 70-80 αξιολογήσεις και τώρα βλέπω έχει κοντά 900 και με πολλά σχόλια για μεγάλη αναμονή, γιατί δε δουλεύουν με κρατήσεις. Επίσης, πολύ καλό το Gustu.

patsman

Member
Άσχετο με το πρόγραμμα, για φαγητό μου είχε κάνει εντύπωση το Bolivian Popular Food (δημιουργική Βολιβιανή κουζίνα με μενού τριών πιάτων). Βέβαια πριν 1.5 χρόνο που πήγαμε εμείς είχε 70-80 αξιολογήσεις και τώρα βλέπω έχει κοντά 900 και με πολλά σχόλια για μεγάλη αναμονή, γιατί δε δουλεύουν με κρατήσεις. Επίσης, πολύ καλό το Gustu.
Όντως, εμείς δεν μπορέσαμε να φάμε στο Bolivian Popular Food λόγω της αναμονής! Αντ' αυτού πήγαμε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον vegetarian εστιατόριο Ali Pacha, με κράτηση.

kpafos

Member
επαναφερω το θεμα με ενα προχειρο προσχεδιο για βολιβια-περου, αν υπαρχουν προτασεις τι θα αλλαζατε και με τι, ως προς τα μερη αλλα και τις μερες. αν παιζει ρολο μιλαμε για μεσα Απριλιου μεχρι μεσα Μαιου

D 1-2 Lima
D 3 Santa cruz
D 4-6 Sucre
D 7-8 Potosi
D 9 Salar de Uyuni
D 10-11 Oruro
D 12-15 La Paz με ημερησια στο Tiwanaku
D 16-17 Puno-Titicaca
D 18-19 Arequipa
D 20-24 Cusco
D 25 Ollantaytambo
D 26 Machu Picchu
D 27-30 Lima με ημερησια Paracas - Huacachina

GTS

Member
επαναφερω το θεμα με ενα προχειρο προσχεδιο για βολιβια-περου, αν υπαρχουν προτασεις τι θα αλλαζατε και με τι, ως προς τα μερη αλλα και τις μερες. αν παιζει ρολο μιλαμε για μεσα Απριλιου μεχρι μεσα Μαιου

D 1-2 Lima
D 3 Santa cruz
D 4-6 Sucre
D 7-8 Potosi
D 9 Salar de Uyuni
D 10-11 Oruro
D 12-15 La Paz με ημερησια στο Tiwanaku
D 16-17 Puno-Titicaca
D 18-19 Arequipa
D 20-24 Cusco
D 25 Ollantaytambo
D 26 Machu Picchu
D 27-30 Lima με ημερησια Paracas - Huacachina
Κάτι που αγνοούν πολλοί στη Βολιβία, και για μένα είναι το ωραιότερο φυσικό τοπίο και στις δυο χώρες, είναι το συγκλονιστικό Βολιβιανό Αλτιπλανο. Το μέρος είναι ασύγκριτης ομορφιάς και απο τα ωραιότερα τοπία στο πλανήτη. Από Ποτοσι πας Τουπιζα και από εκεί 4ημερο τουρ στα υψίπεδα με κατάληξη το Σαλαρ. Προσωπικά το Σαλαρ με άφησε σχετικά αδιάφορο με αυτά που είδαν τα μάτια μου τις προηγούμενες 3μ. Αχαστο και τεράστιο κρίμα για όσους πάνε μόνο Σαλαρ για μια μέρα.

kpafos

Member
Κάτι που αγνοούν πολλοί στη Βολιβία, και για μένα είναι το ωραιότερο φυσικό τοπίο και στις δυο χώρες, είναι το συγκλονιστικό Βολιβιανό Αλτιπλανο. Το μέρος είναι ασύγκριτης ομορφιάς και απο τα ωραιότερα τοπία στο πλανήτη. Από Ποτοσι πας Τουπιζα και από εκεί 4ημερο τουρ στα υψίπεδα με κατάληξη το Σαλαρ. Προσωπικά το Σαλαρ με άφησε σχετικά αδιάφορο με αυτά που είδαν τα μάτια μου τις προηγούμενες 3μ. Αχαστο και τεράστιο κρίμα για όσους πάνε μόνο Σαλαρ για μια μέρα.
Γενικα θεωρω οτι η Βολιβια αξιζει ενα ταξιδι μονη της, ας οψεται η ελλειψη χρονου

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.433
Μέλη
38.538
Νεότερο μέλος
CosmopolitanWoman

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom