Βολιβία Περού Ταξίδι σε Περού-Βολιβία

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Embrace it. Ο,τι ζήσετε καλό είναι, και στη φύση της χώρας.
Ακριβώς, και εμένα τώρα, μετά από κάποια χρόνια από το ταξίδι, αν με ρωτήσεις τι θυμάσαι, μέσα στα 3-4 που θα σου πω είναι σίγουρα η απεργία.

GTS

Member
Κι εμείς είχαμε πετύχει αποκλεισμούς σε δρόμους από Σούκρε για Ποτοσί, αλλά μας πήγε το ταξί από κάτι βουνά και φτάσαμε. Η Βολιβία είναι η αγαπημένη μου χώρα στη Ν. Αμερική και αξίζει με τα 1000.

skoumpi

Member
Σας ευχαριστώ ολους για τις πληροφορίες και για την "ενδυνάμωση" .... Τελικά γι αυτό ειναι σπουδαίο να υπάρχουν τέτοιες κοινότητες !!!! Εκεί που στην αρχή μου φάνηκε αδιανόητο να βρεθω σε τέτοια ανασφαλή κατάσταση , πλέον το βλέπω πιο χαλαρά !!! Σκέφτομαι: βλέποντας και κάνοντας !!!!

AntonisRog

Member
Καλησπέρα σας

Μετά και με τα όσα διάβασα και σας ευχαριστώ ξανά πολύ, κατέληξα στο πρόγγραμα που θα ήθελα για Περού - Βολιβία μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Απριλίου 2026 (δυστυχώς αυτό θα το ξέρω πιο μετά λόγω δουλειάς)

1η μέρα - Αναχώρηση από Αθήνα
2η - Άφιξη San Pedro Atacama
3η - San Pedro Atacama
4η - Αναχώρηση για Uyuni
5η - Διασχιση Altiplano
6η - Άφιξη Uyuni
7η - Uyuni
8η - Αναχώρηση βράδυ για La Paz
9η - La Paz
10η - La Paz
11η - Αναχώρηση για Isle de Sol
12η - Isle De Sol
13η - Αναχώρηση για Puno
14η - Αναχώρηση βράδυ για Cusco
15η - Cusco
16η - Αναχώρηση για Ollantaytambo
17η - Macchu Picchu
18η - Cusco
19η - Αναχώρηση για Lima
20η - Lima - Ημερησια Paracas - Huacachina
21η - Lima
22η - Αναχώρηση Iquitos
23η - Επιστροφή από Iquitos
24η - Lima
25η - Αναχώρηση για Αθήνα

Κάθε παρατήρηση, πρόταση, δεκτή και επιθυμητή.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα σας

Μετά και με τα όσα διάβασα και σας ευχαριστώ ξανά πολύ, κατέληξα στο πρόγγραμα που θα ήθελα για Περού - Βολιβία μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Απριλίου 2026 (δυστυχώς αυτό θα το ξέρω πιο μετά λόγω δουλειάς)

1η μέρα - Αναχώρηση από Αθήνα
2η - Άφιξη San Pedro Atacama
3η - San Pedro Atacama
4η - Αναχώρηση για Uyuni
5η - Διασχιση Altiplano
6η - Άφιξη Uyuni
7η - Uyuni
8η - Αναχώρηση βράδυ για La Paz
9η - La Paz
10η - La Paz
11η - Αναχώρηση για Isle de Sol
12η - Isle De Sol
13η - Αναχώρηση για Puno
14η - Αναχώρηση βράδυ για Cusco
15η - Cusco
16η - Αναχώρηση για Ollantaytambo
17η - Macchu Picchu
18η - Cusco
19η - Αναχώρηση για Lima
20η - Lima - Ημερησια Paracas - Huacachina
21η - Lima
22η - Αναχώρηση Iquitos
23η - Επιστροφή από Iquitos
24η - Lima
25η - Αναχώρηση για Αθήνα

Κάθε παρατήρηση, πρόταση, δεκτή και επιθυμητή.
Λίγο το ένα βράδυ στο Iquitos, θα έβαζα και δεύτερο αν είναι να κάνετε δραστηριότητες. Επίσης απο Cuzco αν γίνεται θα πήγαινα Iquitos και από εκεί Λίμα για το τέλος, να μη χάνονται άσκοπα διανυκτερεύσεις.

AntonisRog

Member
Λίγο το ένα βράδυ στο Iquitos, θα έβαζα και δεύτερο αν είναι να κάνετε δραστηριότητες. Επίσης απο Cuzco αν γίνεται θα πήγαινα Iquitos και από εκεί Λίμα για το τέλος, να μη χάνονται άσκοπα διανυκτερεύσεις.
Το είχα τσεκάρει, αλλά αφενός δεν υπάρχει απευθείας πτήση, όλες περνάνε από Lima, αφετέρου, βρήκα ένα 2 ήμερο tour όπου σε παραλαμβάνουν και σε αφήνουν στο αεροδρόμιο. Η λογική είναι να κλείσω ένα airbnb στη Λιμα και να αφησω πράγματα και να πάω iquitos με σακιδιάκι. Σκεφτόμουν από Cusco και το Puerto Maldonado που έχει απευθείας πτήση για να μην χάσω διανυκτέρευση, αλλά όσο τα κοίταζα, προτίμησα το Iquitos αντί του Maldonado.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το είχα τσεκάρει, αλλά αφενός δεν υπάρχει απευθείας πτήση, όλες περνάνε από Lima, αφετέρου, βρήκα ένα 2 ήμερο tour όπου σε παραλαμβάνουν και σε αφήνουν στο αεροδρόμιο. Η λογική είναι να κλείσω ένα airbnb στη Λιμα και να αφησω πράγματα και να πάω iquitos με σακιδιάκι. Σκεφτόμουν από Cusco και το Puerto Maldonado που έχει απευθείας πτήση για να μην χάσω διανυκτέρευση, αλλά όσο τα κοίταζα, προτίμησα το Iquitos αντί του Maldonado.
Τη σήμερον ημερα δεν εχουν πια τόση διαφορα το Iquitos και το Puerto Maldonado. Τέλος πάντων, μια χαρα είναι το πρόγραμμα.

Βάζω εδώ μερικά εστιατόρια σε Κουσκο:
Saqrada: φοβερό σε ο,τι και να πάρεις, μικρούλι, με πολυ νεο-ανδικη κουζίνα, ο πουρές (κυρίως πιάτο! pastelerade choclo αναγραφεται) ο καλύτερος που έχω φάει ποτέ.

Artisano Regocijo: πάντα ήταν καλοί αλλά το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Απλά εξαιρετικοί. Carpaccio llama για πρώτο και η πέστροφα για δεύτερο τα αγαπημένα μου. Σε κάποια γλυκά κεντανε.

Στη Λιμα, το πολυ διακριτικό Crowne Plaza (σχεδόν κρυμμένο ειναι) έχει στο ισόγειο μικρο αλλά θαυματουργό εστιατοριο. Δε συνηθίζω να προτείνω εστιατόρια ξενοδοχείων αλλά εκτός από φθηνό, το been burguiñon τους είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, και το ψαράκι δεννπαει πίσω. Για πρώτο κλασικές επιλογες: causa limeña.

Όχι πολυ μακριά από κει (πάντα Miraflores μιλάμε) στο guarguero εξαιρετικο το lomo saltado, αγαπώ και ο,τι κάνουν με quinoa.

AntonisRog

Member
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια ειναι ότι έλαβα υπόψη μου την Περουβιανή κουζίνα και είναι κάτι που επίσης θέλω να εξερευνήσω! Noted!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.066
Μέλη
39.804
Νεότερο μέλος
timo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom