Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

jimp

Member
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι προτείνετε.
Η επιλογή να πάμε οδικώς είναι του φίλου.
Θέλουμε να προσεγγίσουμε κυρίως Νότια Ιταλία (αντιφατικό με την παραπάνω επιλογή). Δεν θα δώσουμε έμφαση στη Βενετία και στη Φλωρεντία όπως και δεν βάλαμε τη Ρώμη στο πρόγραμμα γιατί είναι πιο εύκολο να πάμε με μια φτηνή πτήση.
Είμαστε ευέλικτη στο να επαναπροσδιορίσουμε το πρόγραμμα, αυτός είναι και ο λόγος τις αναρτήσεις, διότι δεν γνωρίζουμε πολλά για την Ιταλία καθώς και δεν έχουμε εμπειρία σε τετοιου είδους Ταξίδια.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Τι δεν κατάλαβες να το συζητήσουμε, σε 10 μέρες θέλετε να διασχίσετε τα βαλκάνια και όλη την Ιταλία και σου αντιπροτείνω να επικεντρωθείτε στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και της Ούμπρια και να επιστρέψετε Ελλάδα από Ανκόνα ή Βενετία.
Οι πόλεις και τα χωριά που πρότεινα σε προηγούμενο ποστ είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός ταξιδιού στην περιοχή.

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Καλησπερα και απο εμενα .. Συμφωνω με τους προηγουμενους.. Αθηνα -Βελιγραδι- Βενετια -Σικελια..!! Ο Χριστος!! εγω θα σου προτεινω 2 αλλαγες.. 1η) αντι για Πιζα Μασσα Λα Σπετσια θα σου προτεινα καλυτερα Κιαντι - Μοντε Πουλτσιανο- Σιενα επιστροφη Φλωρεντια ( Αληθεια την Φλωρεντια ποτε θα την δειτε) 2η θα σου ελεγα να παρεις πλοιο απο Μπαρι ειναι λιγο πιο ακριβα αλλα τα πλοια ειναι καλυτερα πιο καθαρα και μπορες να φτασεις εως Πατρα (superfast) οποτε γλυτωνεις την διανυκτερευση στην εξωτικη Ηγουμενιτσα τα εξοδα την μηχανης απο εκει εως Αθηνα και βεβαια την κουραση της οδηγησης

esmeralda

Member
Καλησπερα και απο εμενα .. Συμφωνω με τους προηγουμενους.. Αθηνα -Βελιγραδι- Βενετια -Σικελια..!! Ο Χριστος!! εγω θα σου προτεινω 2 αλλαγες.. 1η) αντι για Πιζα Μασσα Λα Σπετσια θα σου προτεινα καλυτερα Κιαντι - Μοντε Πουλτσιανο- Σιενα επιστροφη Φλωρεντια ( Αληθεια την Φλωρεντια ποτε θα την δειτε) 2η θα σου ελεγα να παρεις πλοιο απο Μπαρι ειναι λιγο πιο ακριβα αλλα τα πλοια ειναι καλυτερα πιο καθαρα και μπορες να φτασεις εως Πατρα (superfast) οποτε γλυτωνεις την διανυκτερευση στην εξωτικη Ηγουμενιτσα τα εξοδα την μηχανης απο εκει εως Αθηνα και βεβαια την κουραση της οδηγησης
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, η αλήθεια είναι πως ήμασταν επιπολαιοι και αυθόρμητοι όταν επιλέξαμε προορισμούς ούτε κάναμε κάποια αναζήτηση.
Σκεφτόμαστε να προσθέσουμε μια μέρα ακόμα στη Φλωρεντία και κατ'επέκταση και στη Νάπολη και να αποκλείσουμε τη τελευταία στάση. Από την άλλη επειδή Φλωρεντία είναι πιθανότερο στο μέλλον να πάμε λόγω φθηνών αεροπορικών, Ίσως προσθέσουμε τις δυο μέρες στη Νάπολη.
Είναι μεγάλη απόσταση και ταλαιπωρία το όλο Ταξίδι, αλλά σκοπευουμε να ξανά ταξιδέψουμε μελλοντικά.
Λιγότερο τουριστικά Αλλά εξίσου ενδιαφέρονταν μέρη κοντά στη Φλωρεντία ή την Νάπολη έχετε να προτείνεται;; Δεδομένου των μεγάλων αποστάσεων, δε θέλουμε να ξοδεύουμε χρόνο στις ουρές για τα αξιοθέατα.
Ευχαριστώ και πάλι.

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, η αλήθεια είναι πως ήμασταν επιπολαιοι και αυθόρμητοι όταν επιλέξαμε προορισμούς ούτε κάναμε κάποια αναζήτηση.
Σκεφτόμαστε να προσθέσουμε μια μέρα ακόμα στη Φλωρεντία και κατ'επέκταση και στη Νάπολη και να αποκλείσουμε τη τελευταία στάση. Από την άλλη επειδή Φλωρεντία είναι πιθανότερο στο μέλλον να πάμε λόγω φθηνών αεροπορικών, Ίσως προσθέσουμε τις δυο μέρες στη Νάπολη.
Είναι μεγάλη απόσταση και ταλαιπωρία το όλο Ταξίδι, αλλά σκοπευουμε να ξανά ταξιδέψουμε μελλοντικά.
Λιγότερο τουριστικά Αλλά εξίσου ενδιαφέρονταν μέρη κοντά στη Φλωρεντία ή την Νάπολη έχετε να προτείνεται;; Δεδομένου των μεγάλων αποστάσεων, δε θέλουμε να ξοδεύουμε χρόνο στις ουρές για τα αξιοθέατα.
Ευχαριστώ και πάλι.
Καλημέρα η Φλωρεντία είναι απίστευτα όμορφη και για να την ευχαριστηθει ς θες τουλάχιστον 3-4 ημέρες.. όπως σου είπα και χτες πρόταση μου ειναι Κιάντι Σαν Τζιμινιάνο Σιένα το οποίο θα σας φάει μια μέρα και αφού θέλετε να φτάσετε έως Νάπολι .. Νάπολι Ακτή Αμάλφι ( Ποσιτάνο, Ατράνι κλπ) Βεζούβιος Πομπηία ... Κι επιστροφή από Μπάρι αν και αν θες επειδή έχω γυρίσει πολλή την Ιταλία μπορώ να σου στείλω μια πρόταση καλή και διαφορετική

esmeralda

Member
Καλημέρα η Φλωρεντία είναι απίστευτα όμορφη και για να την ευχαριστηθει ς θες τουλάχιστον 3-4 ημέρες.. όπως σου είπα και χτες πρόταση μου ειναι Κιάντι Σαν Τζιμινιάνο Σιένα το οποίο θα σας φάει μια μέρα και αφού θέλετε να φτάσετε έως Νάπολι .. Νάπολι Ακτή Αμάλφι ( Ποσιτάνο, Ατράνι κλπ) Βεζούβιος Πομπηία ... Κι επιστροφή από Μπάρι αν και αν θες επειδή έχω γυρίσει πολλή την Ιταλία μπορώ να σου στείλω μια πρόταση καλή και διαφορετική
Θα κοιτάξουμε όσα μου προτείνεις. Αν έχεις χρόνο και θέλεις μπορείς να δώσεις και τη διαφορετική εναλλακτική.
Ευχαριστώ!

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Καλημέρα το είδατε αυτό που σας έστειλα ?

eleni79

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Sos παιδιά....βρίσκομαι στην Ιταλία και βάλαμε βενζίνη σε self service βενζινάδικο.Στο πρώτο που πήγαμε μας έβαλε μόνο 5.24ευρω και μας κράτησε στην κάρτα και αλλα 100(γράφει στην κάρτα σε εκκρεμότητα τα 100 ευρω).πήγαμε στο διπλανό και βάλαμε αλλά 58 ευρω και μας ξανακρατησε αλλά 100 στην κάρτα (σε εκκρεμότητα και αυτα)Αυτα επιστρεφονται;;;;;;;;;Επειδή από χτες που βάλαμε δεν έχουν επιστραφεί ακόμα.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
λογικά αύριο που θα ανοίξει το βενζινάδικο και θα γίνει εκαθάριση των ποσών και των καρτών, θα αποδεσμευτούν τα κατοστάρικα, άντε μεθαύριο.

eleni79

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
λογικά αύριο που θα ανοίξει το βενζινάδικο και θα γίνει εκαθάριση των ποσών και των καρτών, θα αποδεσμευτούν τα κατοστάρικα, άντε μεθαύριο.
Δεν πιστεύω να μας τα "φανε";;;;Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη φορά και έκατσε και σκ και αγχωθηκαμε.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν πιστεύω να μας τα "φανε";;;;Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη φορά και έκατσε και σκ και αγχωθηκαμε.
Κανονικά θα έπρεπε να έχεις επικοινωνήσει ήδη με την τράπεζά σου, αφού έχεις αμφιβολία για τη συναλλαγή που έγινε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.065
Μέλη
39.803
Νεότερο μέλος
Careilkins

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα