Γενικά Ταξίδι στην κεντρική και νότια Αμερική

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όπως πάντα φουλ βοηθητικός! Με κέρδισες με το Μεξικό. 15 μέρες είναι καλές για να κάνεις ένα ντισεντ τουρ; Για Περου πχ διαβάζω ότι δύο έβδομες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω ..
Ίδια περίπτωση είναι, θα πρεπει να κανεις επιλογές. Αν μας πεις τι σε τραβάει πιο πολυ υπάρχουν πολλοί εδώ που θα σου πουν χαιλαιτς ανάλογα με τα γούστα σου. Πχ θες και παραλίες? Από αρχαία λίγα, πολλά, μόνο τα βασικά? Θα νοικιάσετε αμάξι, γουστάρετε τραίνα σε φαράγγια, φαλαινοκαρχαριες, απομακρυσμενα κουκλιστικα χωριά? Εγώ δυσκολεύομαι να βάλω χαιλαιτς 15 ημερών για τέτοια χωρα, στην Κολομβία πιο εύκολα.

Sofia Manta

Member
Ίδια περίπτωση είναι, θα πρεπει να κανεις επιλογές. Αν μας πεις τι σε τραβάει πιο πολυ υπάρχουν πολλοί εδώ που θα σου πουν χαιλαιτς ανάλογα με τα γούστα σου. Πχ θες και παραλίες? Από αρχαία λίγα, πολλά, μόνο τα βασικά? Θα νοικιάσετε αμάξι, γουστάρετε τραίνα σε φαράγγια, φαλαινοκαρχαριες, απομακρυσμενα κουκλιστικα χωριά? Εγώ δυσκολεύομαι να βάλω χαιλαιτς 15 ημερών για τέτοια χωρα, στην Κολομβία πιο εύκολα.
μας αρέσει το λίγο από όλα. Σίγουρα θέλουμε χωριά και πιο γραφικές περιοχές, μας αρέσει η νυχτερινή ζωή σε επίπεδο μπαρ να αράξουμε να μιλάμε. Αν παίζει και νυχτερινή ζωή κάτι πολύ εντυπωσιακό (τύπου ντίσκο τρινιδαδ) μέσα και σε αυτό. Φύση δεν είμαστε για τρέκινγκ αλλά θα κάνουμε εκδρομές να δούμε πιο ιδιαίτερα στοιχεία της φύσης. Επίσης άμα πάμε Μεξικό θα ήθελα πολύ να πλησιάσουμε ζαπατιστας. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αλλά ακόμα και Τσιάπα για την ιστορία της και μόνο θέλω πολύ να πάω.

agmi

Member
Oι Ζαπατιστας ειναι προς εξαφανιση, πρωτος και καλιτερος ο κομανταντε Μαρκος. Οι υπολοιποι αφεντικοι μενουνε σε μεγαλες βιλες στο Ακαπουλκο με πισινες και ειναι οπαδοι της αντιπολιτευσης. Η αριστερα του Μεξικου διασπαστηκε (PRT/PRD) και ΕΖNL δυναμη δεν εχει. Δυστυχως οι Ινδιανοι ειναι τα θυματα οπως παντα των συμφεροντων και του πολεμου των ναρκωτικων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
μας αρέσει το λίγο από όλα. Σίγουρα θέλουμε χωριά και πιο γραφικές περιοχές, μας αρέσει η νυχτερινή ζωή σε επίπεδο μπαρ να αράξουμε να μιλάμε. Αν παίζει και νυχτερινή ζωή κάτι πολύ εντυπωσιακό (τύπου ντίσκο τρινιδαδ) μέσα και σε αυτό. Φύση δεν είμαστε για τρέκινγκ αλλά θα κάνουμε εκδρομές να δούμε πιο ιδιαίτερα στοιχεία της φύσης. Επίσης άμα πάμε Μεξικό θα ήθελα πολύ να πλησιάσουμε ζαπατιστας. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αλλά ακόμα και Τσιάπα για την ιστορία της και μόνο θέλω πολύ να πάω.
Λοιπόν όπως σας βλέπω εγώ θα εκανα:

Mexico city 3 πλήρεις μερες και λίγες ειναι με μουσειαρες, Φρίντα, πυραμίδες, Γουαδαλουπη, φανέλες, ιστορικό κέντρο, τα πάντα όλα στη μεγαλούπολη που κάνει τη Νέα Υόρκη να ντρέπεται.

Oaxaca 2 (μη χάσετε το hierve el agua) με Ινδιάνους, φαγηταρες, ωραία έθιμα, mezcal και αν είστε των αρχαίων και το Monte Alban

San cristibal de las casas 3 για να δείτε φύση, Ινδιάνους, ιστοριες απο Ζαπατιστας στα γύρω χωρια , το φοβερό Palenque (πολυ πάνω απο το Chitzen Itza για μενα) αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την ημερήσια εκδρομέας σε Bonampak & Yaxchilan που ειναι αρχαία o diana jones και φύση που οργιάζει συν περιπέτεια

Ε δε θα πάτε και Γιουκατάν; Θα επέλεγα Μεριδα-Βαγιαδολιδ αντί Κανκουν , οπωσδήποτε να διαλέξετε σενοτες (κάποια ειναι φοβερά) απο αρχαία τρομερή αίσθηση το Calakmul ,λίγο κόσμο το Uxmal, απο παραλίες σίγουρα το κριτήριο θα ειναι τα φύκια. Δυστυχώς ο Μάρτιος δεν κάνει για holbox.

Άνετα κάνετε μια εβδομάδα εκεί νότια για να κάνετε και το μπάνιο σας. Μπορείτε όμως να κάνετε λιγότερο (πχ 3 μερες) και να αφήσετε 4 μερες για κάτι άλλο. Ιδέες:
- pueblos mágicos κι ωραίες πόλεις βόρεια του Μεξικό Σίτι: san Miguel de allende, guanajuato και η αδυναμία μου η Μορελια με διαφορετικά αξιοθέατα το καθένα. Η πιο κοντά στο Μεξικό Σίτι εύκολα κάνετε Cuernavaca-Puebla-Cacaxtla με ολίγον απο ηφαιστειο Ποποκατεπετλ και όμορφα χωριά, μη συο πω και Taxco
- copper canyon και πέριξ . Τραιναρες, τοπιαρες κι ωραία εποχή ο Μαρτιος, μη σου πω ότι βάζεις και Μασατλαν μεσα και κάνεις τα μπάνια σου ή το συνδυάζεις με ωραία χωριά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.085
Μέλη
39.830
Νεότερο μέλος
Dara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom