Ουγγαρία Ταξίδι στη Βουδαπέστη

oliamic

Member
Μηνύματα
19
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Σιγκαπούρη - Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Την δευτερη μέρα ξεκινήσαμε αργά το πρωί, στις 11.00 και πήραμε το κλασικό τουριστικό λεωφορειάκι που ανεβοκατεβαίνεις στις στάσεις που κάνει. Έκανε 20ευρω για 2 μερες αλλά χαλάλι γιατι δεν χάσαμε ώρα να ψάχνουμε στάσεις μετρό και βλέπαμε την πόλη απο πάνω και οχι υπογείως. Ασε που μας είχε και κρουαζίερα στο Δούναβη το απόγευμα! Ακούγοντας την ξενάγηση στα ελληνικά πάνω στο λεωφορείο μάθαμε διάφορα πράγματα για την Βουδαπέστη και συγκεκριμένα για το κάθε μνημείο που επισκεπτόταν. Έμεις σταματήσαμε στη περιοχή του Καστρου , όπου εκεί είδαμε το Καστρο, την Εκκλησία Ματτίας, μη μπεις μέσα γιατι την ανακαινίζουν, τσάμπα κόψαμε είσοδο :( και τον πύργο των ψαράδων όπου απο εκεί βλέπεις πανοραμικά την θέα απο την Βούδα Προς την Πεστη. Στον πύργο για να ανεβεις την θέα πάλι θέλει είσοδο (4,5 ευρω αν θυμάμαι) αλλα αν προχωρίσεις λίγο παραπέρα μπορείς να ανεβείς απο άλλη είσοδο και να γλιτώσεις την είσοδο.Εμεις δεν το ψαξαμε, τελοςπάντων. ΑΑΑ Αυτο που ξέχασα να πω είναι να μην αλλάξετε πάνω απο 10 με 20 ευρώ στο αλλακτήριο του αεροδρομιου γιατι ειναι πιο ακριβά απο ότι του κέντρου. Με το κάστρο ακολουθήσαμε όλη τη διαδρομή του λεωφορείου, και δεν κατεβηκαμε στη πλατεία Ηρώων - αλλά το μετάνιωσα. Ειχε και κανα 2 μουσεία να επισκεφτείς εκεί, αλλά που χρόνος. Κατεβήκαμε ξανά στη στάση στο Λόφο του Γκέλερτ όπου φάγαμε σε ένα εστιατόριο τη σούπα γκούλαζ (προσφορα γεύματος απο το λεωφορειάκι) Είχε θέα Απίστευτη. Σα να βλέπεις ζωγραφιά!! Και έπιτα βγήκαμε φοτος απο το λοφο. Την κρουαζιέρα την κάναμε το απόγευμα και είδαμε το απίστευτο Πάρλιαμεντ - κοινοβούλιο απο κοντά, το νησάκι Μαργαρίτα - ένα πάρκο ουσιαστικά, και πάλι το καστρο κτλ.. Το βράδυ ευτυχώς συναντησαμε κατα τύχη ενα ελληνάκι φοιτητάκι! και μας είπε ενα μπαράκι αρκετά καλό και διαφορετικό! Κατι σαν παλιό εργοστάσιο με υπαίθριους χώρους κτλ.. Φίσκα γεμάτο και μεγάλο με φθηνά ποτα, γύρω στα 4 με 5 ευρώ.
 

oliamic

Member
Μηνύματα
19
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Σιγκαπούρη - Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Όπως καταλαβαίνεις δεν ασχοληθήκαμε με αγορες και ψώνια, παρα μόνο τα πολύ τουριστικά στο πιο διάσημο πεζόδρομο που έχουν, Vaci Utca. Οι τιμές σε αυτό το πεζόδρομο ήταν ακριβές. Γευμα πχ με 20 ευρω το ατομο. Το καφε New York είναι must . Είναι σα παλάτι απο μέσα, τέλειο! Α και τα ταξι είναι πολυ ακριβά. Για απόσταση 4 στάσεων με λεωφορείο μας ζήτησε 10 ευρω. Αλλα το ελληνάκι μας είπε οτι μονο αν τηλεφωνίσεις να έρθει ταξι ειναι πολυ φτηνο. Να σταματησεις διερχομένο ή να το πάρεις απο μια πιάτσα είναι πανάκριβο. Αυτα απο μένα, Οτι θέλετε ρωτήστε πριν 4 μερες γύρισα.
 

alkistismaria

Member
Μηνύματα
528
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
oliamic σ ευχαριστω παρα πολυ.πως πηγατε στο αεροδρομιο;εμεις πρωτα θα παμε βιεννη και μετα βουδαπεστη με τρενο οποτε λες τρεισιμιση μερες να μας φτασουν για τα βασικα;αγγλικα μιλανε;
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
oliamic για τα μπαρακια μαλλον λες το szimpla simpla bar - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories και εμας μας αρεσε! Πολυ ωραιος χωρος!
Για την εκκλησια του Ματια ομως γιατι λες δεν αξιζε να τη δειτε εσωτερικα; Ενα κομματι οντως το ανακαινιζουν αλλα φαινεται πως ειναι μεσα και εμεις εντυπωσιαστηκαμε! Απο τις πιο ωραιες εκκλησιες που εχω δει...
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Κρύσταλλα Ουγγαρίας; Ποιος στο είπε αυτό;
Κρύσταλλα μόνο Τσεχία και Πολωνία.

Από Ουγγαρία κρασί, Παλίνκα, πάστα πάπρικας, Ουνίκουν και σαλάμι

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...E%F0%E7/24243-lengyel-magyar-k-t-j-bar-t.html
Σαλαμι-α πήρα κ μαλιστα κ για σουβενιρ σε καλοφαγαδες φιλους, αλλα βγηκε μαπα το καρπουζι.:( Δεν ξερω τι παιχτηκε, ενδεχομενως να ταν μπαγιατικα (αν γινεται να υπαρχει μπαγιατικο σαλαμι), αλλα για να τα κοψεις χρειαστηκε αλυσοπριονοκορδελα! Ρεζιλι εγινα.Στην υφη πιο πολυ σε τουβλο εφερνε...καμια σχεση μ αυτα που τρωγαμε στο πρωινο του ξενοδοχειου. Να σημειωσω πως τα πηρα απο την κεντρικη αγορα.
Ευτυχως ομως η παστα παπρικας βγηκε θεικη!!!:clap: Εχω εθιστει...την τρωω σκετη ή και με ψωμι:oops:
 

thespyros

Banned
Μηνύματα
391
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια ΜΑΔΡΙΤΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
τιποτα αλλο για ψωνια ?? εχει καλες τιμες σε ρουχα??
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Πηρα και εγω ενα σωληναριο με παπρικα. Αυτο τρωγεται και αψητο (σαν κετσαπ) ή θελει να μπει σε φαγητο και να μαγειρευτει ;
 

oliamic

Member
Μηνύματα
19
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Σιγκαπούρη - Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Λοιπόν, EIRHNH2 όντως αυτό ήταν το μπαράκι! Όσο για την εκκλησία, κοίτα τι να πω, δεν με εντυπωσίασε πολυ εσωτερικά, ασε που όλος ο κάτω χώρος ήταν κλειστός και σκεπασμένος , μόνο πάνω μας άφησαν να πάμε σε 2 δωματιάκια, δεν ξέρω ψιλοξενέρωσα που όλα ήταν σκεπασμένα και ίσως γι αυτο να μην μου έκανε και μεγάλη εντύπωση. Απο έξω δεν το συζητώ, είναι φαντασία. Alkistismaria 3,5 μερες θεωρώ οτι θα σας φτάσουν, δεν βρήκα νέο να μη μιλάει αγγλικά, και μεγάλους που ρωτούσαμε και αυτοί ήξεραν , πιστεύω δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Στο αεροδρόμιο πήγαμε με μετρό, και μετά με λεωφορείο. Πήραμε το μετρό την μπλε γραμμή με κατευθυνση Kobanya kispest, απο τη στάση Ferenciek Tere. και μετά κατεβαίνεις στην τελευταια σταση, δηλ στάση Kobanya kispest και μετα έχει ένα λεωφορείο 200Ε που σε πάει και στο τερμιναλ 1 Τ1 και στο τερμιναλ 2 Τ2. Εγώ απο Τ2 πετούσα. Αν θυμάμαι καλά ήταν η τελευταία στάση το Τ2.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.284
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom