Περού Ταξίδι στο Περου

Eva Bag

Member
Δεν ξερω τι προγραμμα εχετε, εμεις ειχαμε ευρω & δολαρια (αρκετα ψιλα σε $1, 5, 10) σε μετρητα, φτασαμε με το λεωφορειο (airport bus) στη Miraflores πρωινη ωρα (0830) και καποια στιγμη αργοτερα αλλαξαμε σε σολες. Εχει παρα πολλα ανταλακτηρια στην Ave Lardo και πληθος αργοσχολων εξω απο τις τραπεζες που σου αλλαζουν επιτοπου. Eκτος Περου και στο αερ. της Λιμας δεν θα'χεις την καλιτερη τιμη, αλλα σαν επιγεσαι, δεν εχεις αλλη επιλογη. Αααα και Κυριακες ητανε κλειστα στη Miraflores τα ανταλλακτηρια. Οι καρτες ειναι εξ ισου δεκτες (Revolut χρησιμοποιησα).
Σε ευχαριστώ πολυ :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μετρητά στην πλατεία Σαν Μάρτιν στην παλια πολη, είναι η καλυτερη ισοτιμια στη χωρα. Από το αεροδρόμιο πάρε uber και μη χαλάσεις ούτε 10 ευρώ εκεί, το uber πλήρωσε το με την καρτα. Κανένας λόγος για δολάρια.

Eva Bag

Member
Μετρητά στην πλατεία Σαν Μάρτιν στην παλια πολη, είναι η καλυτερη ισοτιμια στη χωρα. Από το αεροδρόμιο πάρε uber και μη χαλάσεις ούτε 10 ευρώ εκεί, το uber πλήρωσε το με την καρτα. Κανένας λόγος για δολάρια.
Καλημεερα! Ευχαριστώ πολυ !

Μετρητά στην πλατεία Σαν Μάρτιν στην παλια πολη, είναι η καλυτερη ισοτιμια στη χωρα. Από το αεροδρόμιο πάρε uber και μη χαλάσεις ούτε 10 ευρώ εκεί, το uber πλήρωσε το με την καρτα. Κανένας λόγος
για δολάρια.
Επισης για οταν τελειώσουν τα μετρητά...η revolut δεν εχει σολ περου για συνάλλαγμα, παρόλα αυτα εχει αναφερθεί οτι την χρησιμοποιείτε κανονικά..ισχύει?

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
η revolut δεν εχει σολ περου για συνάλλαγμα, παρόλα αυτα εχει αναφερθεί οτι την χρησιμοποιείτε κανονικά..ισχύει?
Ισχύει, απλά σε χρεώνει σε ότι νόμισμα έχεις διαθέσιμο στο λογαριασμό σου κάνοντας τη μετατροπή αυτόματα, αναλόγως τη συσκευή POS του καταστηματάρχη.

skoumpi

Member
Μόλις γυρίσαμε... Να πω ένα ευχαριστώ σε όλους όσους μας έδωσαν πληροφορίες και να ενημερώσω πως στο Περού σε μέρη όπου μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάρτα μας ενημέρωναν πως θα βάλουν ένα έξτρα 5% έξοδα κάρτας... Τις πρώτες φορές είπαμε οκ και τα πληρώσαμε. Στην πορεία αρνήθηκα σε ένα εστιατόριο και δεν μας έβαλαν +5%. Από εκεί και μετά κατάλαβα πως μάλλον είναι λίγο "κοροϊδία" όλο αυτό και αρνήθηκα και άλλες φορές κάποιες πέτυχε κάποιες όχι....
Δεν ξέρω αν έτυχε και σε εσάς αυτό....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μόλις γυρίσαμε... Να πω ένα ευχαριστώ σε όλους όσους μας έδωσαν πληροφορίες και να ενημερώσω πως στο Περού σε μέρη όπου μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάρτα μας ενημέρωναν πως θα βάλουν ένα έξτρα 5% έξοδα κάρτας... Τις πρώτες φορές είπαμε οκ και τα πληρώσαμε. Στην πορεία αρνήθηκα σε ένα εστιατόριο και δεν μας έβαλαν +5%. Από εκεί και μετά κατάλαβα πως μάλλον είναι λίγο "κοροϊδία" όλο αυτό και αρνήθηκα και άλλες φορές κάποιες πέτυχε κάποιες όχι....
Δε μου έχει τύχει ποτε. Τελευταια φορά στο Περου πριν δυο μήνες, πανω απο 20 χρεώσεις με κάρτα, δε μου ετυχε.

Tι μέρη ήταν αυτά; Ας πούμε ξενοδοχεία πολυτελείας; Γιατί σε απλά εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, μουσεία, δεν είχα κανένα θέμα.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ναι είχε τύχει, αποκλειστικά στο Κούσκο αλλά και στο Πισακ τώρα που το θυμάμαι, δείχνοντας έτσι την ξεκάθαρη προτίμηση τους στα μετρητά, είτε τοπικά είτε δολάρια/ευρώ.
Κυρίως σε καταστήματα με τουριστικά είδη και αγορές.

skoumpi

Member
Δε μου έχει τύχει ποτε. Τελευταια φορά στο Περου πριν δυο μήνες, πανω απο 20 χρεώσεις με κάρτα, δε μου ετυχε.

Tι μέρη ήταν αυτά; Ας πούμε ξενοδοχεία πολυτελείας; Γιατί σε απλά εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, μουσεία, δεν είχα κανένα θέμα.
Σε hostel και σε εστιατόριο στο ollandatambo πρώτη φορά... Όχι κάτι πολυτελείας!!! Στη συνέχεια στο Κουσκο σε διάφορα μαγαζιά!!! Μέχρι να αρνηθώ και να καταλάβω πως μάλλον είναι "τουριστική παγίδα". Να φανταστείς σκεφτόμουν αν είναι να έχω καπέλο 5% από κάρτα, μάλλον συμφέρει να αλλάζω μετρητά με την χασούρα της μετατροπής!!!
Ισως τα λίγα ισπανικά μας και όλη η εικόνα μας έδειχναν πως μπορείς να μας "κοροϊδέψεις"!!!

Alpha14

Member
Καλημέρα!

Έχουμε κλείσει με την κοπέλα μου αεροπορικά (και απολύτως τίποτε άλλο 😅 ) για Νότια Αμερική, μέσα Σεπτέμβρη με μέσα Νοέμβρη. Φτάνουμε απόγευμα Λίμα, έχουμε έπειτα 57 πλήρεις μέρες -χωρίς τη μέρα της άφιξης- και την 58η το απόγευμα φεύγουμε, πάλι από Λίμα. (Να'ναι καλά το fly4free).

Στο μυαλό μου έχω σίγουρα να γυρίσουμε Περού και Βολιβία, ενδεχομένως λίγο Ατακάμα (El Tatio Geysers και San Pedro), και αν βολεψει ίσως και τίποτε άλλο ιδιαίτερο που να αξίζει.

[Ονειρικά θα με τρέλαινε να φτάσουμε μέχρι Ushuaia για να πάμε Ανταρκτική.
Πιο ρεαλιστικά τώρα, για να μην φάμε ό,τι ευρώ έχουμε και δεν έχουμε στην άκρη, έχω δει αεροπορικά από Σαντιάγο για Νησί του Πάσχα με 250-300€ πήγαινε-έλα που με βάζουν σε σκέψεις λόγω ιδιαιτερότητας και διαφορετικότητας με το υπόλοιπο ταξίδι.
Στην ίδια λογική, ίσως σκεφτόμουν και Παταγονία (κάτι από Calafate, Perito Moreno, Torres del Paine) και μετά ανέβασμα με στάση Μπουένος Άιρες, αλλά και οικονομικά και λογιστικά δεν βλέπω να βολεύει ιδιαίτερα. Βραζιλία δεν χωράει σίγουρα σε τέτοιο ταξίδι, δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο τρέλας, και δεν έχω σκεφτεί καθόλου για πιο βόρεια από το Περού, για να πω την αλήθεια.]

Έχω κάνει κάποιο διάβασμα από πληροφορίες, και διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες κι ό,τι μπορώ από ταξιδιωτικές ιστορίες -που κάποιες είναι τρομερές. Επίσης αποφεύγω να βλέπω πάρα πάρα πολλές φωτογραφίες, βλέπω τόσες ώστε να με βοηθήσουν να φτιάξω το πρόγραμμα.

Επειδή είναι κάποια πράγματα (το Μάτσου Πίτσου ας πούμε) που μάλλον δεν πρέπει να καθυστερήσουμε κι άλλο να τα κανονίσουμε, προσπαθώ να φτιάξω ένα προσχέδιο προγράμματος πριν ακόμα τελειώσω το διάβασμα, και θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια από κόσμο που έχει πάει, για προσθήκες, παραλείψεις, αν σε κάποια μέρη το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σφιχτό, αν κάποια πράγματα είναι επαναλαμβανόμενα/θυμίζουν πολύ άλλα και μπορεί να κουράσουν (δεν έχουμε ξανακάνει ταξίδι πάνω από ένα μήνα), αν κάπου θέλει έξτρα κενές μέρες για εγκλιματισμό (αν και προσπαθώ να μην είναι πάρα πολύ απότομες οι άνοδοι στα υψόμετρα), αν κάποια πράγματα είναι ανέφικτα/πολύ δύσκολα/πανάκριβα/αδιάφορα, κοκ.

Γενικά να πω ότι μας αρέσει να βλέπουμε διαφορετικές εικόνες, ανθρώπους, κοκ, εγώ λατρεύω να περπατάω ασταμάτητα σε πόλεις (η κοπέλα μου με υπομένει), κάνουμε πεζοπορίες γενικά και σε βουνά (αλλά στην Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναβρεθεί ποτέ σε τέτοια υψόμετρα, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός) και μας αρέσει και η φύση, ορεινά τοπία, ζώα, κοκ. Εγώ ενδιαφέρομαι και για αρχαία -η κοπέλα μου ενθουσιάζεται μάλλον πιο δύσκολα- και φουλ για σύγχρονη πολιτική ιστορία (πχ θέλω οπωσδήποτε να πάμε εκεί που σκοτώθηκε ο Τσε).

Όταν ταξιδεύουμε, προσπαθούμε να μην ξοδεύουμε πολλά (εκ των πραγμάτων) και δεν ψάχνουμε πολυτελειες. Ας πούμε όταν είχαμε πάει στην Κούβα είχαμε καταφέρει από ένα σημείο και μετά να ταξιδεύουμε με ντόπιους (και ήταν η πιο χαρούμενη μου στιγμή όταν το πρωτοκάναμε), και είχαμε μπει από πρώην νεκροφόρα-κολεκτίβο ως φορτηγάκι με κάλυμμα πίσω που λειτουργούσε ως υπεραστικό λεωφορείο. Γενικά προτιμάμε νυχτερινά λεωφορεία και για λόγους κόστους και για να γλυτώνουμε χρόνο, ενώ επειδή ταξιδεύουμε και δύο άτομα και όχι παραπάνω, δεν έχει τύχει ποτέ να νοικιάσουμε αμάξι, αλλά μπορεί να νοικιάσουμε μηχανάκι αν βολεύει για κάπου.

Αν μια δραστηριότητα αξίζει (πχ Μάτσου Πίτσου) θα δώσουμε πάντως τα παραπάνω χρήματα, με τη λογική ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, δε γίνεται να μην το δούμε, ή τέλος πάντων θα ψάξουμε αν υπάρχει κάποιος φθηνότερος τρόπος να γίνει. (Εκτός βέβαια αν το θεωρώ απόλυτη κοροϊδία. Πχ στη Σιέρα Μαέστρα δεν με πήγε η καρδιά να πληρώσουμε πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κάναμε στην Κούβα, ένιωθα ότι εκμεταλλεύονται όχι ένα μνημείο ή μια πόλη, όπως πχ το Μάτσου Πίτσου, αλλά μια επανάσταση σε βαθμό που με ξενέρωσε.)

Αυτά τα λίγα για να δώσω μια εικόνα.

Αν διαβάζει ακόμα κάνεις μέχρι εδώ 😅, στέλνω προσχέδιο προγράμματος και κάθε συμβουλή με βάση και τα παραπάνω, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Μέρα 0: άφιξη Λίμα

Μέρα 1: Λίμα (Θα την άφηνα για το τέλος αλλά λέω να μην τρέξουμε απευθείας να πάμε αλλού) και βραδινό λεωφορείο για Huaraz.

Μέρες 2-5: εγκλιματισμός και μάλλον μονοήμερα Τρεκ και φεύγουμε με βραδινό λεωφορείο για Trujillo.

6: Trujillo και το απόγευμα ή το επόμενο πρωί λεωφορείο για Chiclayo. (Μήπως θέλει άλλη μια μέρα να ρίξουμε ταχύτητες?)

7: Chiclayo και το βράδυ λεωφορείο για Cajamarca.

8: Cajamarca και το βράδυ λεωφορείο για Chachapoyas; (Υπάρχει βραδινό;;;
Εδώ μου φαίνεται το πρόγραμμα πολύ τρέξιμο από το ένας μέρος στο άλλο, αλλά κι εδώ μέσα και αλλού στο ίντερνετ βλέπω να τα προτείνουν για τόσο... :confused:)

9-12: Chachapoyas. Πρώτη μέρα ίσως ξεκούραση από τον μάλλον κουραστικό δρόμο, και μετά τρεις ημερήσιες;
Κι αν θέλουμε μια έξτρα μέρα κάπου στα προηγούμενα μέρη, κόβουμε κάτι από εδώ. Ή μήπως μα δώσουμε έτσι κι αλλιώς την έξτρα μέρα κάπου πριν, και να το αφήσω κι εδώ έτσι;
Βραδινό λεωφορείο για Tarapoto.

13: Πτήση Tarapoto-Ayacucho

14: Ayacucho και βραδινό λεωφορείο για Κούζκο (το έχει κάνει κάποιος αυτό το κομμάτι, την πάλεψε;;; Αν είναι ζόρι, έχει και αεροπλάνο, απλά είναι μέσω Λίμας, στα 50€)

15: Κούζκο

16-?: Τρεκ Vilcabamba (Δεν εχω διαβάσει ακόμα ολόκληρη αυτή την ιστορία, λόγω μεγέθους. Πόσες μέρες είναι, τέσσερις;
Νομίζω μας ταιριάζει πιο καλά αυτό το Τρεκ, αφού από ότι κατάλαβα Τσοκεκιραο δεν έχει φύση, Σαλκαντάι δεν έχει αρχαία, Ίνκα Τρέιλ έχει πολύ κόσμο. Αυτό μου φάνηκε πιο ισορροπημένο με βάση και τις περιγραφές του Γιώργου. Δεν έχω ψάξει ακόμα βέβαια και πόσο οικονομικό μπορεί να είναι το καθένα.)

Πες 20: Μάτσου Πίτσου

21: Ollantaytambo

22: Εκδρομές

23: Rainbow mountain, μάλλον Palcoyo.

24: κενή, αν ζοριστηκαμε σε κάποια άλλη μέρα να λειτουργήσει ως μπαλαντέρ, αν όχι δεν αγχώνομαι, κάτι θα βρούμε να κάνουμε στην περιοχή. Βράδυ λεωφορείο για Αρεκιπα.

25. Αρεκιπα.

26-27: Κόλκα Κάνιον και βραδινό λεωφορείο για Πουνο (θα έκανα ίσως σκιπ τις μέρες 25-27, με έχει προδιαθέσει αρνητικά ο Γιώργος αλλά βολεύουν στον προγραμματισμό για τη ζούγκλα, λόγω διαθεσιμότητας πτήσεων).

28: Περνάμε Βολιβία και πάμε στο νησί του Ήλιου. Διανυκτέρευση εκεί.

29: Απόγευμα πάμε προς Κοπακαμπανα. (Ή να κάνουμε δεύτερη διανυκτέρευση στο νησί; Βασικά ίσως έκανα μία και φεύγαμε, αλλά μου φαίνεται ταλαιπωρία να φτάνουμε μέσα στη νύχτα Λα Παζ).

30: Φεύγουμε πρωί για Λα Παζ.

31: Tiwuanaku

32: Πτήση για Rurrenabaque

33-34: Ζούγκλα και επιστροφή Λα Παζ. (Είναι πολύ βιαστικό; Αλλά έτσι βρίσκω να βολεύει με τις πτήσεις...) για να συνεχίσουμε για Σουκρε (μήπως θέλει άλλη μια μέρα Λα Παζ;...)

Από δω και πέρα το δουλεύω λίγο παραπάνω, και δεν θα τα γράψω αναλυτικά, αλλά σκέφτομαι:
2-3 μέρες Σουκρε με Ποτοσι, 2 Vallegrande με La Higuera, και μετά Salarsddds de Uyuni ιδανικά τέσσερις μέρες του που να καταλήγει San Pedro.

Από εκεί Santiago Valparaíso 1-2 μέρες, κι άλλες 2-3 νησί του Πάσχα αν βολεψει με αεροπορικα. Βάλε και την επιστροφή άλλη μια, και τέλος λίγο Λίμα, μπορεί να μένει καμιά βδομάδα.

Και οι απορίες μου είναι:

1. Το πάω πάρα πολύ γρήγορα, ε; Όπως είπα, δεν έχουμε ξανακάνει τόσο μεγάλο ταξίδι, σε μικρότερα ήμασταν οκ με τέτοιους ρυθμούς, αλλά δύο μήνες είναι αλλιώς. Μήπως πρέπει σε κάποια σημεία να το πάμε πιο αργά;

2. Έχω προσπαθήσει να παίζει μια ποικιλία, για να μην υπάρχει κούραση/βαρεμαρα. Το έχω πετύχει κάπως;

3. Έχω αφήσει κάτι έξω που θα το καραπροτεινε κάποιος, είτε γνωστό, είτε κάνα διαμαντακι, είτε πρόταση με βάση αυτά που έχω πει στην αρχή. Ή το αντίθετο, έχω βάλει κάτι που ίσως να είναι "περιττό";

4. Όσον αφορά τα πιο γνωστά μέρη, ενώ μου φαίνεται κάπως ενδιαφέρον να πάμε Ballestas (θα ήθελα φουλ να δω πιγκουίνους), δεν έβαλα εκείνο το κομμάτι, γιατί πιστεύω πως η κοπέλα μου δεν θα ψηθεί να δώσουμε από τόσα λεφτά για τις γραμμές της Νάζκα σε ένα αεροπλάνο που μπορεί να την ανακατέψει (θα το συζητήσουμε βέβαια, αλλά το νιώθω, και οκ, το καταλαβαινω), η Χουακατσινα μου μοιάζει αρκετά τουριστική, και μάλλον δε θα βόλευε να κατέβουμε και τελείως υψόμετρο ανάμεσα στο Βορρά και στο Κουζκο, αλλά ακούω και αντίθετες απόψεις.

5. Το πρόγραμμα έχει κενές μέρες όπως είναι τώρα, αλλά η Παταγονία που μου ήρθε σαν ιδέα (πείτε ότι κόβουμε πχ Αρεκιπα, ίσως Αγιακουτσο λόγω δύσκολων μετακινήσεων, ενδεχομένως και κάτι από ζούγκλα ή Νησί του Πάσχα για να ισορροπήσει λίγο το κοστος) δεν είναι λίγο τράβηγμα και υπερβολικά έξοδα (και για τις μετακινήσεις, και γενικά αν έχω καταλάβει σωστά όλα εκεί είναι πιο ακριβά); Με προβληματίζουν και οι μεγάλες αποστάσεις όχι μόνο για να πας, αλλά και στην ίδια την περιοχή εκεί.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείω τίποτα, είμαι στη φάση που σκέφτομαι το πρόγραμμα.

Αυτά και σόρρυ για το σεντόνι, και το αν κούρασα (η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα μέχρι κι εγώ που τα έγραφα :icon_redface: )

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.137
Μέλη
39.894
Νεότερο μέλος
sermich

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα