Περού Ταξίδι στο Περου

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Φτάνουμε απόγευμα Λίμα, έχουμε έπειτα 57 πλήρεις μέρες -χωρίς τη μέρα της άφιξης- και την 58η το απόγευμα φεύγουμε, πάλι από Λίμα.
Ταξιδάρα!!!!!!!!
Καλά να περάσετε.

Alpha14

Member
Αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, τις προτάσεις και τις συμβουλές!

Βέβαια αυτά εξαρτώνται και απο τα ενδιαφέροντα σας και απ όσο έγραψες τουλάχιστον ο ένας δεν ενδιαφέρεται για πολιτισμό.
Σόρρυ αν δεν το διατύπωσα καλά, δεν θα έλεγα ότι δεν ενδιαφέρεται για "αρχαίο" πολιτισμό (αν και για σύγχρονο ενδιαφέρεται σίγουρα πιο πολύ, ως πάρα πολύ). Όσο ότι κουράζεται με την επανάληψη. Πχ σε ένα μέρος που έχει δεκάδες ναούς ή αρχαία θα προτιμήσει να δει τα πιο ενδιαφέροντα, αλλιώς από ένα σημείο και μετά ατονεί το ενδιαφέρον (που οκ, δεν είναι και παράλογο). Αυτό εννοούσα και το να μην κουραστούμε λόγω επαναληπτικότητας σε κάποια πράγματα, αν και το Περού πρέπει να είναι χώρα με πολύ μεγάλη ποικιλία, ακόμα και σε επίπεδο πολιτισμών που έχουν περάσει. Απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει τόσο μεγάλο ταξίδι το έχω λίγο σαν άγχος (άγχος λέμε τώρα, μακάρι να είναι αυτά τα άγχη μας. :lol: )

Αν δεν έχεις σκοπό να ξαναπατήσεις στη Λατινική Αμερική τότε μπορώ να κατανοήσω οτι θέλεις να τη δεις σχεδόν όλη σε δύο μήνες... Αλλιώς είναι παράλογο να μην δεις όσο περισσότερο μπορείς δύο μεγάλες χώρες (Περού και Βολιβία) και σε επόμενο ταξίδι να βάλεις Χιλή και Αργεντινή. Για να πας Ανταρκτική θέλει πολλάαααα φράγκα....ας μη το σκέφτομαι καλύτερα....
Για Ανταρκτική ξέρω τα κόστη, είπαμε θα ήταν το ονειρικό, όχι κάτι ρεαλιστικό. :lol:
Δεν θέλω να γυρίσω όλη την ήπειρο σε καμία περίπτωση σε δύο μήνες, είπα κιόλας ότι δεν έχω σκεφτεί καθόλου Βορρά (Κολομβία-Εκουαδόρ-Βενεζουέλα), καθόλου Βραζιλία.
Γενικά το ταξίδι αυτό θα ήθελα να είναι τύπου μισό χρόνο, για να πιάσει πιο εύκολα ένα καλό κομμάτι της Ν. Αμερικής, έχοντας στο μυαλό και ότι και οι δύο θα θέλαμε ένα παιδί κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, οπότε σε λίγα χρόνια φαντάζει απίθανο να μπορούμε να κάνουμε ακόμα εποχιακές δουλειές ή να πηγαίνουμε από τη μία στην άλλη, να βάζουμε λεφτά στην άκρη, και να σηκωνόμαστε πχ να φεύγουμε τόσο εύκολα για να πάμε κάπου (που κάποιοι μπορούν και το κάνουν, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το πάρω ως δεδομένο).
Τέλος πάντων, αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εφικτό, οπότε πάμε με τη λογική ότι να δούμε σίγουρα αυτές τις δύο χώρες, αλλά αφού θα βρεθούμε εκεί, και δεν ξέρουμε αν και πότε μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, να δούμε αν μπορεί να χωρέσει και κάτι άλλο, που να αξίζει όμως όλη αυτή τη διαδικασία λόγω ιδιαιτερότητας. Με τη λογική των πτήσεων σε οκ τιμές και της διαφορετικότητας από το υπόλοιπο ταξίδι, περνάει από το μυαλό μου το Νησί του Πάσχα, και σαν αουτσάιντερ θα έλεγα έρχεται η Παταγονία, που μου φαίνεται σαφώς πιο δύσκολη όπως είπα, λόγω τόσω αποστάσεων, όσο μάλλον και κόστους εκεί. :)

Η Ανταρκτική εκτός απο ΠΟΛΛΑ λεφτά θέλει και μπόλικο χρόνο. Για μενα αν εχετε συμφωνήσει ότι αντέχετε το γρήγορο ρυθμό (την κοπέλα σου τη ρωτησες; προβλέπω κρεβατομουρμουρα) βγαίνει να κάνετε χαιλαιτς Περου-Βολιβιας και να μπείτε και Ατακαμα (ειναι υποδεέστερη της Βολιβίας αλλα χρονικά βολεύει) .

Κάνε επιλογή στα αρχαία. Εχει άπειρα απο πολλούς πολιτισμούς, αν την πηγαίνεις συνέχεια σε Ινκας θα βαρεθεί.

Θα πήγαινα Νησί του Πάσχα, όσο κι αν κοστίζει, δεν ξέρω ποτε θα ξαναβρεθείς εκει κάτω. Μεσα στο ΣΚ μπορω να σας γράψω εβα πρόγραμμα μέσες άκρες με ρυθμό γρήγορο αλλά λιγο πιο κάτω απο το εξαντλητικό που υπονοεις. Τρεκ κάνετε? Πολυήμερο; Είστε στο καλύτερο μέρος του κόσμου για τρεκ (αντε δεύτερο μετά το Νεπαλ; ) ειναι αμαρτία να μην πάτε αν σας ενδιαφέρει.

Το να "κατεβείτε υψόμετρο " δεν ειναι πρόβλημα, ίσα ίσα. Το ανάποδο ειναι το θέμα. Νασκα στοιχιζει. Αν η κοπέλα ανακατεύεται και δεν τρελαίνεται και με τα αρχαία ίσως να το ξανασκεφτειτε. Βέβαια επειδή θα πάτε Ballestas μπορείς να πας εσύ μόνος, ένα πρωινό ριναι αν πετάξεις απο Ικα κι όχι απο Νασκα.
Για το ρυθμό συνηθίζουμε να ταξιδεύουμε με νυχτερινά λεωφορεία κτλ για να κερδίζουμε μέρες και να βλέπουμε κάποια περισσότερα πράγματα (δεν είμαστε και άνθρωποι που καθόμαστε, πίνουμε καφέ, κοκ). Αλλά ποτέ δεν το έχουμε κάνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (τα προηγούμενα μας ταξίδια ήταν από δύο εβδομάδες ως ένα μήνα). Και ποτέ σε υψόμετρο, που σίγουρα παίζει το ρόλο του. Επίσης στα προηγούμενα ταξίδια εκτός Ευρώπης δεν έχουμε κλείσει ποτέ δωμάτια, μετακινήσεις, δραστηριότητες εκ των προτέρων, οπότε μπορεί να τύχει να δώσουμε κάπου παραπάνω μέρες (πχ στην Κούβα το κάναμε στην Μπαρακόα, που είχαμε φτάσει και κάπως στη μέση του κύκλου που κάναμε), ή να επιλέξουμε να σκιπάρουμε κάτι, συμβαίνουν κι αυτά. Βέβαια τώρα θα πρέπει να κλείσουμε τουλάχιστον το Μάτσου Πίτσου, κι ίσως πχ αεροπορικό για να κατεβούμε πιο γρήγορα από το Βορρά, και κάνα δυο πράγματα ακόμα.
Είναι να συζητήσουμε πάντως και με την κοπέλα μου αυτές τις μέρες τι θα μπει τελικά στο μπούσουλα του προγράμματος και τι όχι, απλά λόγω υποχρεώσεων κι επειδή αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαφορετικά μέρη το έχουμε καθυστερήσει.

Αυτό με τα αρχαία και τους πολιτισμούς το έχω καταλάβει, το αναφέρω και πιο πάνω, κι αυτός ήταν ο προβληματισμός μου. Απλά κι εγώ με τόσα μέρη -κι επειδή δεν έχω προλάβει να τελειώσω τη μελέτη- χαώνομαι σ'αυτό το κομμάτι.

Αν βρεις χρόνο για το πρόγραμμα, ή για συμβουλές σε αυτό που έστειλα, για να μην κάθεσαι να γράφεις εξαρχής, εννοείται θα ήταν τέλειο.

Κάνουμε γενικά πεζοπορίες σε βουνά κι εδώ στην Ελλάδα, αλλά νομίζω δεν έχει τύχει ποτέ να κάνουμε πολυήμερο τρεκ.
Στα πέριξ του Κούζκο με βάση τα σχόλιά σου η Βιλκαμπάμπα μου έχει φανεί το πιο κοντινό στα ενδιαφέροντά μας (αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω τη σχετική ιστορία σου, δεν ξέρω ούτε πόσες μέρες ήταν αυτό που έκανες εσύ), και για Βορρά πχ αν θεωρείς ότι κάτι έχει να δώσει πολύ παραπάνω από ημερήσιες πεζοπορίες στο Χουαραζ και γίνεται σε λογικό κόστος, θα το σκεφτόμασταν, εννοείται.

Το να κατεβούμε υψόμετρο το ανέφερα σαν πρόβλημα στη λογική ότι θα πρέπει να ξανανεβούμε μετά... :icon_redface: :haha:

Ταξιδάρα!!!!!!!!
Καλά να περάσετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ! :)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σόρρυ αν δεν το διατύπωσα καλά, δεν θα έλεγα ότι δεν ενδιαφέρεται για "αρχαίο" πολιτισμό (αν και για σύγχρονο ενδιαφέρεται σίγουρα πιο πολύ, ως πάρα πολύ). Όσο ότι κουράζεται με την επανάληψη. Πχ σε ένα μέρος που έχει δεκάδες ναούς ή αρχαία θα προτιμήσει να δει τα πιο ενδιαφέροντα, αλλιώς από ένα σημείο και μετά ατονεί το ενδιαφέρον (που οκ, δεν είναι και παράλογο). Αυτό εννοούσα και το να μην κουραστούμε λόγω επαναληπτικότητας σε κάποια πράγματα, αν και το Περού πρέπει να είναι χώρα με πολύ μεγάλη ποικιλία, ακόμα και σε επίπεδο πολιτισμών που έχουν περάσει. Απλά επειδή δεν έχω ξανακάνει τόσο μεγάλο ταξίδι το έχω λίγο σαν άγχος (άγχος λέμε τώρα, μακάρι να είναι αυτά τα άγχη μας. :lol: )
Δεν χρειάζεται να ζητάς για κάτι συγνώμη. Ο καθένας είναι με τα γούστα και τα ενδιαφέροντα του και όλα είναι θεμιτά. Δεν ενοχλούμε και κανέναν με αυτό.

Το Περού ειδικά είναι απο τις χώρες που έχει πολύ μεγάλη ποικιλία πολιτισμικά. Στο Καράλ θα δεις κάτι εντελώς διαφορετικό απο αυτά που θα δεις στο Τρουχίγιο και γύρω απο το Κούσκο θα δεις κάτι πολύ διαφορετικό απο τα δύο προηγούμενα. Ιστορικά υπάρχει μία σειρά εξέλιξης και κατακτήσεων , αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει την ιστορία της χώρας ακόμα και τα ίδια τα μνημεία το μαρτυρούν αυτό. Βλέπεις κάτι διαφορετικό!

Όπως σου είπε και ο @Yorgos αν δείτε πολλά μνημεία των Ίνκας γύρω απο τη περιοχή του Κούσκο τότε η κοπέλα σου μπορεί να βαρεθεί, έτσι όπως μας το περιγράφεις. Δεν ξέρω πως μπορεί αυτό να συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους, αλλά οκ :haha: Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους και πρέπει να κάνεις καλή επιλογή για να μην υπάρχουν πολλές οπτικές επαναλήψεις.

Δεν θέλω να γυρίσω όλη την ήπειρο σε καμία περίπτωση σε δύο μήνες, είπα κιόλας ότι δεν έχω σκεφτεί καθόλου Βορρά (Κολομβία-Εκουαδόρ-Βενεζουέλα), καθόλου Βραζιλία.
Πάλι καλά! :haha:

Γενικά το ταξίδι αυτό θα ήθελα να είναι τύπου μισό χρόνο, για να πιάσει πιο εύκολα ένα καλό κομμάτι της Ν. Αμερικής, έχοντας στο μυαλό και ότι και οι δύο θα θέλαμε ένα παιδί κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, οπότε σε λίγα χρόνια φαντάζει απίθανο να μπορούμε να κάνουμε ακόμα εποχιακές δουλειές ή να πηγαίνουμε από τη μία στην άλλη, να βάζουμε λεφτά στην άκρη, και να σηκωνόμαστε πχ να φεύγουμε τόσο εύκολα για να πάμε κάπου (που κάποιοι μπορούν και το κάνουν, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το πάρω ως δεδομένο).
Απόλυτα κατανοητό αυτό! Και σίγουρα εσείς θα αποφασίσετε τι σας καλύπτει περισσότερο. Γι αυτό και σου είπα οτι μπορώ να κατανοήσω τα "θέλω" που γράφεις σε ένα μόνο 2μηνο ταξίδι αν πιστεύεις οτι δεν θα μπορείς να ξανα πας, τουλάχιστον άμεσα. Αν και εγώ θα σου έλεγα οτι ένα παιδί ή κάτι άλλο εξίσου σημαντικό μπορεί να κόψει τη φόρα για λίγο, αλλά αργότερα μπορείτε να την ξανα βρειτε αυτή τη φόρα αρκεί να το θέλετε!

Τέλος πάντων, αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εφικτό, οπότε πάμε με τη λογική ότι να δούμε σίγουρα αυτές τις δύο χώρες, αλλά αφού θα βρεθούμε εκεί, και δεν ξέρουμε αν και πότε μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, να δούμε αν μπορεί να χωρέσει και κάτι άλλο, που να αξίζει όμως όλη αυτή τη διαδικασία λόγω ιδιαιτερότητας. Με τη λογική των πτήσεων σε οκ τιμές και της διαφορετικότητας από το υπόλοιπο ταξίδι, περνάει από το μυαλό μου το Νησί του Πάσχα, και σαν αουτσάιντερ θα έλεγα έρχεται η Παταγονία, που μου φαίνεται σαφώς πιο δύσκολη όπως είπα, λόγω τόσω αποστάσεων, όσο μάλλον και κόστους εκεί. :)
Με στοχευμένα αεροπορικά μπορείς να βάλεις αρκετά πράγματα μέσα, αλλά σίγουρα αυτό θα κοστίσει, κυρίως σε χρήμα, γιατί η κούραση είναι το τελευταίο για μένα. Θα ξεκουραστείτε όταν γυρίσετε!
Στα πέριξ του Κούζκο με βάση τα σχόλιά σου η Βιλκαμπάμπα μου έχει φανεί το πιο κοντινό στα ενδιαφέροντά μας (αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω τη σχετική ιστορία σου, δεν ξέρω ούτε πόσες μέρες ήταν αυτό που έκανες εσύ), και για Βορρά πχ αν θεωρείς ότι κάτι έχει να δώσει πολύ παραπάνω από ημερήσιες πεζοπορίες στο Χουαραζ και γίνεται σε λογικό κόστος, θα το σκεφτόμασταν, εννοείται.
Πρώτα εγκλιματισμό γύρω απο τη περιοχή του Κούσκο (θα έχετε και μία ιδέα απο πριν βέβαια), μετά τη πεζοπορία στη Βιλκαμπάμπα να κάνετε (αν είχα τις μέρες σας αυτή θα έκανα εγώ πάντως) και μετά να βάλεις το Μάτσου Πίκτσου (το κ είναι ειδική αφιέρωση στο @Yorgos :lol: ) για να χαλαρώσετε λίγο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.138
Μέλη
39.895
Νεότερο μέλος
Lily_t_

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom