• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Βολιβία Περού Ταξίδι σε Περού-Βολιβία

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Embrace it. Ο,τι ζήσετε καλό είναι, και στη φύση της χώρας.
Ακριβώς, και εμένα τώρα, μετά από κάποια χρόνια από το ταξίδι, αν με ρωτήσεις τι θυμάσαι, μέσα στα 3-4 που θα σου πω είναι σίγουρα η απεργία.

GTS

Member
Κι εμείς είχαμε πετύχει αποκλεισμούς σε δρόμους από Σούκρε για Ποτοσί, αλλά μας πήγε το ταξί από κάτι βουνά και φτάσαμε. Η Βολιβία είναι η αγαπημένη μου χώρα στη Ν. Αμερική και αξίζει με τα 1000.

skoumpi

Member
Σας ευχαριστώ ολους για τις πληροφορίες και για την "ενδυνάμωση" .... Τελικά γι αυτό ειναι σπουδαίο να υπάρχουν τέτοιες κοινότητες !!!! Εκεί που στην αρχή μου φάνηκε αδιανόητο να βρεθω σε τέτοια ανασφαλή κατάσταση , πλέον το βλέπω πιο χαλαρά !!! Σκέφτομαι: βλέποντας και κάνοντας !!!!

AntonisRog

Member
Καλησπέρα σας

Μετά και με τα όσα διάβασα και σας ευχαριστώ ξανά πολύ, κατέληξα στο πρόγγραμα που θα ήθελα για Περού - Βολιβία μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Απριλίου 2026 (δυστυχώς αυτό θα το ξέρω πιο μετά λόγω δουλειάς)

1η μέρα - Αναχώρηση από Αθήνα
2η - Άφιξη San Pedro Atacama
3η - San Pedro Atacama
4η - Αναχώρηση για Uyuni
5η - Διασχιση Altiplano
6η - Άφιξη Uyuni
7η - Uyuni
8η - Αναχώρηση βράδυ για La Paz
9η - La Paz
10η - La Paz
11η - Αναχώρηση για Isle de Sol
12η - Isle De Sol
13η - Αναχώρηση για Puno
14η - Αναχώρηση βράδυ για Cusco
15η - Cusco
16η - Αναχώρηση για Ollantaytambo
17η - Macchu Picchu
18η - Cusco
19η - Αναχώρηση για Lima
20η - Lima - Ημερησια Paracas - Huacachina
21η - Lima
22η - Αναχώρηση Iquitos
23η - Επιστροφή από Iquitos
24η - Lima
25η - Αναχώρηση για Αθήνα

Κάθε παρατήρηση, πρόταση, δεκτή και επιθυμητή.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα σας

Μετά και με τα όσα διάβασα και σας ευχαριστώ ξανά πολύ, κατέληξα στο πρόγγραμα που θα ήθελα για Περού - Βολιβία μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Απριλίου 2026 (δυστυχώς αυτό θα το ξέρω πιο μετά λόγω δουλειάς)

3η - San Pedro Atacama
4η - Αναχώρηση για Uyuni
5η - Διασχιση Altiplano
6η - Άφιξη Uyuni
7η - Uyuni
9η - La Paz
10η - La Paz
12η - Isle De Sol
13η - Αναχώρηση για Puno
15η - Cusco
17η - Macchu Picchu
18η - Cusco
19η - Αναχώρηση για Lima
21η - Lima
22η - Αναχώρηση Iquitos
24η - Lima

Λίγο το ένα βράδυ στο Iquitos, θα έβαζα και δεύτερο αν είναι να κάνετε δραστηριότητες. Επίσης απο Cuzco αν γίνεται θα πήγαινα Iquitos και από εκεί Λίμα για το τέλος, να μη χάνονται άσκοπα διανυκτερεύσεις.

AntonisRog

Member
Λίγο το ένα βράδυ στο Iquitos, θα έβαζα και δεύτερο αν είναι να κάνετε δραστηριότητες. Επίσης απο Cuzco αν γίνεται θα πήγαινα Iquitos και από εκεί Λίμα για το τέλος, να μη χάνονται άσκοπα διανυκτερεύσεις.
Το είχα τσεκάρει, αλλά αφενός δεν υπάρχει απευθείας πτήση, όλες περνάνε από Lima, αφετέρου, βρήκα ένα 2 ήμερο tour όπου σε παραλαμβάνουν και σε αφήνουν στο αεροδρόμιο. Η λογική είναι να κλείσω ένα airbnb στη Λιμα και να αφησω πράγματα και να πάω iquitos με σακιδιάκι. Σκεφτόμουν από Cusco και το Puerto Maldonado που έχει απευθείας πτήση για να μην χάσω διανυκτέρευση, αλλά όσο τα κοίταζα, προτίμησα το Iquitos αντί του Maldonado.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το είχα τσεκάρει, αλλά αφενός δεν υπάρχει απευθείας πτήση, όλες περνάνε από Lima, αφετέρου, βρήκα ένα 2 ήμερο tour όπου σε παραλαμβάνουν και σε αφήνουν στο αεροδρόμιο. Η λογική είναι να κλείσω ένα airbnb στη Λιμα και να αφησω πράγματα και να πάω iquitos με σακιδιάκι. Σκεφτόμουν από Cusco και το Puerto Maldonado που έχει απευθείας πτήση για να μην χάσω διανυκτέρευση, αλλά όσο τα κοίταζα, προτίμησα το Iquitos αντί του Maldonado.
Τη σήμερον ημερα δεν εχουν πια τόση διαφορα το Iquitos και το Puerto Maldonado. Τέλος πάντων, μια χαρα είναι το πρόγραμμα.

Βάζω εδώ μερικά εστιατόρια σε Κουσκο:
Saqrada: φοβερό σε ο,τι και να πάρεις, μικρούλι, με πολυ νεο-ανδικη κουζίνα, ο πουρές (κυρίως πιάτο! pastelerade choclo αναγραφεται) ο καλύτερος που έχω φάει ποτέ.

Artisano Regocijo: πάντα ήταν καλοί αλλά το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Απλά εξαιρετικοί. Carpaccio llama για πρώτο και η πέστροφα για δεύτερο τα αγαπημένα μου. Σε κάποια γλυκά κεντανε.

Στη Λιμα, το πολυ διακριτικό Crowne Plaza (σχεδόν κρυμμένο ειναι) έχει στο ισόγειο μικρο αλλά θαυματουργό εστιατοριο. Δε συνηθίζω να προτείνω εστιατόρια ξενοδοχείων αλλά εκτός από φθηνό, το been burguiñon τους είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, και το ψαράκι δεννπαει πίσω. Για πρώτο κλασικές επιλογες: causa limeña.

Όχι πολυ μακριά από κει (πάντα Miraflores μιλάμε) στο guarguero εξαιρετικο το lomo saltado, αγαπώ και ο,τι κάνουν με quinoa.

AntonisRog

Member
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια ειναι ότι έλαβα υπόψη μου την Περουβιανή κουζίνα και είναι κάτι που επίσης θέλω να εξερευνήσω! Noted!

patsman

Member
Καλησπέρα σας

3η - San Pedro Atacama
4η - Αναχώρηση για Uyuni
5η - Διασχιση Altiplano
6η - Άφιξη Uyuni
7η - Uyuni
9η - La Paz
10η - La Paz
12η - Isle De Sol
13η - Αναχώρηση για Puno
15η - Cusco
17η - Macchu Picchu
18η - Cusco
19η - Αναχώρηση για Lima
21η - Lima
22η - Αναχώρηση Iquitos
24η - Lima

Στο χωριό Uyuni δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να δεις και να κάνεις. Οπότε δείτε μήπως μπορείτε να αναχωρήσετε άμεσα για Λα Παζ.

Nam4

Member
Καλησπέρα και ευτυχισμένες γιορτές σε όλα τα παιδιά! Νέο μέλος και ηρθε η ώρα για το πρώτο μου μεγάλο υπερατλ ταξίδι! Μετά από πολλές ωρες ψαξίματος και διαβάζοντας για μήνες με ευλάβεια τα παιδιά που έχουν φάει τη χώρα και την Ήπειρο με το κουτάλι.... σχεδόΝκατέληξα στο εξής πρόγραμμα. Εκλιπαρώ για βοήθεια αν δείτε κατι τζιζ που δεν κολλάει με τίποτα! Κάθε σχόλιο είναι δεκτό και χρήσιμο!

Τελη ιουλιου με αυγουστο 20 μερες
1η μερα πρωί Λίμα
2η μέρα Κούζκο (αναπαυσις)
3η μέρα Oyataytabo / Aguas Calientes καμια πεζοπορια εκει κοντά
4η μερα Ματσου πιτσου και επιστροφη κουζκο
5η μερα Vinicunca mount
6η μερα ελεύθερη στο κουζκο σκέφτομαστε να επισκεφτούμε εναν συνεταιρισμό υφαντικης σε κάποιο χωριο συνδυαζοντας και ενα μικρο τρεκ
Το βράδυ αναχωρηση με night bus για κοπακαμπανα
7η μερα νησι του Ήλιου
8η μέρα Τακιλε Αμαντανι
9η μερα πτηση από Juliaca για Λιμα
10 μερα πτηση απο Λιμα για Χουαραζ (anta) καποιο ηπιο τρεκ
11η μερα Huaraz πεζοποριες 69, Paron
12η μερα χουαραζ αν εχουμε διαπιστευτηρια αντοχής απο το rainbow και ο Pastoruri εχει παγο...αλλιως κάποιο αλλο τρεκ.
13η μερα λιμα πρωί
14η-18η μερα (5η/4ν) Ιquitos Pacaya Samiria
19η μερα Ballestas/Χουακατσινα αν εχουμε κουραγια
20η πρωί αναχώρηση!

Σημειώνω για να μην παρεξηγούμαι πώς θα είμαστε δύο νέα παιδιά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το διαφορετικό, όχι τόσο αρχαιολογικό ενδιαφέρον γιατί δεν έχουμε βάσεις και γνώσεις αλλά για την κουλτούρα τα ήθη, τα έθιμα των ντόπιων που όπως έχω καταλάβει πολλά πηγάζουν από τις χρυσές εποχές της αυτοκρατορίας ή και πιο πριν. Κυρίως μας ενδιαφέρει η επαφή με τη φύση και τους ανθρώπους της. Υπάρχει εναλλακτική που εχουμε παραπανω μερες σε κουζκο, ιερη κοιλάδα και τιτικακα ισως αν εβγαινε και το Uyuni στη Βολιβία το σκεφτομασταν διαφορετικά. Αλλα δε θέλουμε να χάσουμε το Χουαραζ. Ενστάσεις; 🫣 Προτάσεις; Πολυ τρέξιμο;; :(

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
κατέληξα στο εξής πρόγραμμα. Εκλιπαρώ για βοήθεια αν δείτε κατι τζιζ που δεν κολλάει με τίποτα!
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες!

Γνώμη μου είναι πως οι μέρες στην Ιερή κοιλάδα είναι λίγες, θα πρόσθετα σίγουρα 1-2, χωρις να θέλω να επέμβω στο υπόλοιπο πρόγραμμα σου.
Επίσης δε θα εμένα στο Cusco την δεύτερη μέρα μέρα αλλά θα πήγαινα κατευθείαν στο Ollantaytambo για πιο ήπια προσαρμογή στο υψόμετρο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχεις βάλει πολλές μέρες στη Τιτικακα, τις οποίες ίσως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις για να πάτε Uyuni.

Για μένα η Χουακατσινα είναι χάσιμο χρόνου στο Περού

12η μερα χουαραζ αν εχουμε διαπιστευτηρια αντοχής απο το rainbow και ο Pastoruri εχει παγο...αλλιως κάποιο αλλο τρεκ.
Αν έχεις ανέβει Βινικουνκα, Τιτικακα και Ουγιουνι τότε άνετα πας στο Παστορουρι. Τι εννοείς αν έχει πάγο; Ο παγετώνας υπάρχει ακόμα παρόλο που έχει λιώσει τραγικά τα τελευταία χρόνια. Αν πετύχετε καλή μέρα τα τοπία είναι πανέμορφα. Γενικά το Εθνικό Πάρκο Ουασκαραν είναι όλα τα λεφτά!

Καλά είναι, όπως είπες νέα παιδιά είστε! Εδώ τρέχουμε εμείς και δεν θα τρέχετε εσείς;...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.994
Νεότερο μέλος
Rigas8279

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom