• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Περού Ταξίδι στο Περου

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
κατέληξα στο εξής πρόγραμμα. Εκλιπαρώ για βοήθεια αν δείτε κατι τζιζ που δεν κολλάει με τίποτα!
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες!

Γνώμη μου είναι πως οι μέρες στην Ιερή κοιλάδα είναι λίγες, θα πρόσθετα σίγουρα 1-2, χωρις να θέλω να επέμβω στο υπόλοιπο πρόγραμμα σου.
Επίσης δε θα εμένα στο Cusco την δεύτερη μέρα μέρα αλλά θα πήγαινα κατευθείαν στο Ollantaytambo για πιο ήπια προσαρμογή στο υψόμετρο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχεις βάλει πολλές μέρες στη Τιτικακα, τις οποίες ίσως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις για να πάτε Uyuni.

Για μένα η Χουακατσινα είναι χάσιμο χρόνου στο Περού

12η μερα χουαραζ αν εχουμε διαπιστευτηρια αντοχής απο το rainbow και ο Pastoruri εχει παγο...αλλιως κάποιο αλλο τρεκ.
Αν έχεις ανέβει Βινικουνκα, Τιτικακα και Ουγιουνι τότε άνετα πας στο Παστορουρι. Τι εννοείς αν έχει πάγο; Ο παγετώνας υπάρχει ακόμα παρόλο που έχει λιώσει τραγικά τα τελευταία χρόνια. Αν πετύχετε καλή μέρα τα τοπία είναι πανέμορφα. Γενικά το Εθνικό Πάρκο Ουασκαραν είναι όλα τα λεφτά!

Καλά είναι, όπως είπες νέα παιδιά είστε! Εδώ τρέχουμε εμείς και δεν θα τρέχετε εσείς;...

Nam4

Member
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες!

Γνώμη μου είναι πως οι μέρες στην Ιερή κοιλάδα είναι λίγες, θα πρόσθετα σίγουρα 1-2, χωρις να θέλω να επέμβω στο υπόλοιπο πρόγραμμα σου.
Επίσης δε θα εμένα στο Cusco την δεύτερη μέρα μέρα αλλά θα πήγαινα κατευθείαν στο Ollantaytambo για πιο ήπια προσαρμογή στο υψόμετρο.
Καλώς σας βρήκα!
Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Πολύ πιθανόν να κατεβουμε προς ollantay απο πρωτη μέρα, ναι!
Το εναλλακτικό μας πρόγραμμα εχει 2 βράδια επιπλέον στην ιερη κοιλαδα, ωστόσο έτσι καιμε το χουαραζ...αν υπάρχει τρόπος να συνδυαστεί εννοείται το συζητάμε και το θέλουμε!

Nam4

Member
Έχεις βάλει πολλές μέρες στη Τιτικακα, τις οποίες ίσως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις για να πάτε Uyuni.
Σ ευχαριστώ πολύ! Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις γιατί πελαγωσα αρκετά κοιτώντας αυτό το θέμα. Πως μπορώ να παω και uyuni; Και να προλάβω εστω τα μαστ απο τα υπόλοιπα; 2 βράδια Τιτικάκα ένα στο νησί του Ήλιου και ένα πχ στο Αμαντάνι δε μου φάνηκε πολύ! Αλλά σίγουρα ξέρετε καλύτερα.

Last edited by a moderator:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Βολιβία δεν έχω πάει. Θα σε βοηθήσουν όσοι το έχουν κάνει

Τίποτα δεν είναι πολύ και τίποτα δεν είναι λίγο. Απο τη στιγμή που σας ενδιαφέρει η φύση κυρίως, είτε μείνεις στο Αμαντανι (που θέλει σίγουρα διαμονή και έχει εθνολογικο ενδιαφέρον) είτε στο νησί του Ήλιου (που έχει ιστορικό ενδιαφέρον) το φυσικό τοπίο της Τιτικακα θα το δεις.

Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορίες όμως θα πρέπει να εξοικονομήσεις χρόνο γι αυτές. Αν η εναλλαγή συχνών μερών διαμονής κουράζει μία φορά, τα υψόμετρα κουράζουν περισσότερο και καλό είναι να το έχεις υπ όψιν σου αυτό.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γεια σας και καλώς ήρθατε. ΘΑ έκοβα από Τιτικάκα για να μπει το Ουγιούνι, είναι μοναδικό. Huacachina για μένα καρα-αξίζει συν όλα τα γύρω-γύρω (Παράκας, πτήση από Ίκα για Νάζκα, το ίδιο το μουσείο της Ίκα ειναι φοβερό, κοινότητες μάυρων κλπ), αποφύγετε ΣΚ και γιορτές που γίνεται της μουρλής.

ΘΑ έβγαζα την ημέρα με τα υφαντά, την ημέρα της πτήσης από Χουλιάκα, τη μια μέρα της Τιτικάκα και 2 μέρες από τον Αμαζόνιο (πάρα πολλές οι 5 μέρες... με 2 βράδια είστε ΟΚ). Οπότε από Τιτικάκα θα περνούσα χερσαία προς Λα Παζ (ΦΟΒΕΡΗ πόλη), Tihawanako δε σας ενδιαφέρει σύμφωνα με τα όσα μας λες, και σας παίρνει έυκολα έστω διήμερο τουρ στο Uyuni. Πολύ τρέξιμο αλλά δεν πάτε για να ξεκουραστείτε, για να δείτε πράγματα πάτε.

Ναι το Huaraz να μην το χάσετε, είναι κορυφή.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για τις γραμμές Νάσκα σίγουρα θα πήγαινα στη άλλη άκρη του κόσμου, δεν τις βρίσκεις και αλλού! Για όαση θα πήγαινα στην Αίγυπτο για παράδειγμα, πιο συμφέρουσα επιλογή μου φαίνεται απ όλες τις πλευρές...

Nam4

Member
Γεια σας και καλώς ήρθατε. ΘΑ έκοβα από Τιτικάκα για να μπει το Ουγιούνι, είναι μοναδικό. Huacachina για μένα καρα-αξίζει συν όλα τα γύρω-γύρω (Παράκας, πτήση από Ίκα για Νάζκα, το ίδιο το μουσείο της Ίκα ειναι φοβερό, κοινότητες μάυρων κλπ), αποφύγετε ΣΚ και γιορτές που γίνεται της μουρλής.

ΘΑ έβγαζα την ημέρα με τα υφαντά, την ημέρα της πτήσης από Χουλιάκα, τη μια μέρα της Τιτικάκα και 2 μέρες από τον Αμαζόνιο (πάρα πολλές οι 5 μέρες... με 2 βράδια είστε ΟΚ). Οπότε από Τιτικάκα θα περνούσα χερσαία προς Λα Παζ (ΦΟΒΕΡΗ πόλη), Tihawanako δε σας ενδιαφέρει σύμφωνα με τα όσα μας λες, και σας παίρνει έυκολα έστω διήμερο τουρ στο Uyuni. Πολύ τρέξιμο αλλά δεν πάτε για να ξεκουραστείτε, για να δείτε πράγματα πάτε.

Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση αλλά σ ευχαριστώ και για όλες τις πληροφορίες που έχεις μοιραστεί εδώ και έχουν φανεί χρήσιμες και κρίσιμες, φαντάζομαι όχι μόνο για εμένα!
Δε θέλω να διαπραγματευτώ τον Αμαζόνιο διότι αποτελεί παιδικό όνειρο και δε θα ήθελα εκπτώσεις εκεί. Σκέφτηκα να κόψω τη διανυκτέρευση στο νησί του ήλιου για να προλάβω το uyuni, αλλά από (και) δικα σου σχόλια πείστηκα ότι αξίζει πολύ και ειπα να μην το πιέσω. Το αμαντανι νομίζω είναι από αυτά που ψάχνουμε λόγω φυλής..ισως και μια επίσκεψη στο τακιλε...δυσκολα τα πράγματα..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να σαι καλά για τα καλά λόγια. Δεν ειναι θεμα εκπτωσεων η μειωση των ημερων στον Αμαζονιο, ειναι οτι με 5 μερες θα πρεπει να κάνετε τις ίδιες και τις ίδιες δραστηριότητες παμω-κατω για μρνα το 2 νύχτες/3 μερες ειναι τοσο-οσο.

Το taquile πριν 20 χρονια δεν ειχε ρευμα, έμενες σε σπίτια χωρικών κυριολεκτικά, πια εχουν μια cooperativa και ειναι πολυ οργανωμένοι, ίσως σας ξενίσει, το Amantani το προτιμώ. Uros δε θα το εχανα, ειχαν μια ενδιαφέρουσα "επιστροφή στην παλια ζωή " επι κοβιντ αλλα θα χαθεί πολυ σύντομα αυτός ο τρόπος ζωής εξαρτάται βέβαια και σε ποιο νησί θα σας πέσει να πατε (δεν μπορείτε να διαλέξετε εσεις, ειναι εκ περιτροπης μεσω του συνεταιρισμου τους).

Στην huacachina δεν πας για την έρημο, για τους αμμόλοφους πας, δεν υπαρχει τιποτε αντίστοιχο στην Αίγυπτο πχ, οι ψηλότερος αμμόλοφοι εκει ειναι 4 φορές χαμηλοτεροι απο της Huacachina κι ειναι φοβερή η αίσθηση απο ψηλά που βλέπεις τις φανέλες. Μόνος του ως προορισμος ίσως και να μη στεκόταν αλλα με Ica μουσειο/ballestas/paracas ειναι αμαρτία να μην πεταχτείς και στην huacachina. Με δυση ηλιου και χωρίς κόσμο ειναι φοβερά.

Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση αλλά σ ευχαριστώ και για όλες τις πληροφορίες που έχεις μοιραστεί εδώ και έχουν φανεί χρήσιμες και κρίσιμες, φαντάζομαι όχι μόνο για εμένα!
Δε θέλω να διαπραγματευτώ τον Αμαζόνιο διότι αποτελεί παιδικό όνειρο και δε θα ήθελα εκπτώσεις εκεί. Σκέφτηκα να κόψω τη διανυκτέρευση στο νησί του ήλιου για να προλάβω το uyuni, αλλά από (και) δικα σου σχόλια πείστηκα ότι αξίζει πολύ και ειπα να μην το πιέσω. Το αμαντανι νομίζω είναι από αυτά που ψάχνουμε λόγω φυλής..ισως και μια επίσκεψη στο τακιλε...δυσκολα τα πράγματα..

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ica μουσειο/ballestas/paracas
Αυτά σίγουρα με συγκινούν!!!
Στην huacachina δεν πας για την έρημο, για τους αμμόλοφους πας
Αυτό σίγουρα δεν με συγκινεί...:innocent: Όταν ξανα πάω Περού πάλι δεν θα πάω εκεί να ξέρεις :lol:

Πέρα απο τη πλάκα, κατανοώ γιατί κάποιος θα θελήσει να πάει σε μία τέτοια όαση, δεν είναι οτι δεν μου αρέσουν οι οάσεις, τουναντίον, αλλά στο Περού είναι το τελευταίο που θα επέλεγα να κάνω εγώ.

Nam4

Member
Το taquile πριν 20 χρονια δεν ειχε ρευμα, έμενες σε σπίτια χωρικών κυριολεκτικά, πια εχουν μια cooperativa και ειναι πολυ οργανωμένοι, ίσως σας ξενίσει, το Amantani το προτιμώ. Uros δε θα το εχανα, ειχαν μια ενδιαφέρουσα "επιστροφή στην παλια ζωή " επι κοβιντ αλλα θα χαθεί πολυ σύντομα αυτός ο τρόπος ζωής εξαρτάται βέβαια και σε ποιο νησί θα σας πέσει να πατε (δεν μπορείτε να διαλέξετε εσεις, ειναι εκ περιτροπης μεσω του συνεταιρισμου τους).

Σημαντικό αυτό που μου λες για Τιτικάκα. Όποτε το εκάστοτε πρακτορείο στο Πουνο θα μας κατευθύνει σε προαποφασισμένο νησί; Για Uros με προβλημάτισαν πολύ σχόλια που λένε πως εχει τουριστικοποιηθεί πολύ. Κατάλαβα πως σαν εμπειρία εκει ειναι μεν μοναδικη αλλα είναι περισσότερο...θέατρο. Δεν ισχύει;

Ίσως κοπεί η διανυκτέρευση στο νησί του Ήλιου και μια στη Λίμα κανοντας το χουαραζ λιμα ικιτος σε μια μερα; Κ φτανοντας ικιτος μεσημερι; Θα δουμε.. Πολύ το θέλω το Ουγιουνι αλλα δε θα τρελαθώ κιόλας! Ήδη νομίζω σαν πρόγραμμα 19 ημερών ειναι αρκετά γεμάτο!

Last edited:

Nam4

Member
Να σαι καλά για τα καλά λόγια. Δεν ειναι θεμα εκπτωσεων η μειωση των ημερων στον Αμαζονιο, ειναι οτι με 5 μερες θα πρεπει να κάνετε τις ίδιες και τις ίδιες δραστηριότητες παμω-κατω για μρνα το 2 νύχτες/3 μερες ειναι τοσο-οσο.

Δε με χαλάει καθόλου να ειμαι 4 και 5 και 10 μερες στο συγκεκριμένο μερος. Ας βλέπω καθε μερα 2 μόνο καινούργια ζώα, δύο μόνο καινούργιες εικόνες. Δε νομίζω οτι θα το άλλαζα με κάτι άλλο. Γούστα είναι αυτα!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.993
Νεότερο μέλος
giorgos ko

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom