Αυστρία Ουγγαρία Ταξιδεύοντας με λιγότερα από 150 ευρώ Βιέννη και Βουδαπέστη

Stefsjourney

Member
Μηνύματα
30
Likes
272
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Δηλαδή με συγχωρείς τσιγκουνευτήκατε μια διανυκτέρευση την πρώτη νύχτα και θα μένατε άγρυπνοι στη Βουδαπέστη για να δώσετε 18 ευρώ στο Sacher;:eek:
Το λεωφορείο μας έφευγε σε 5 ώρες και δεν θεωρήσαμε πριν πάμε ότι άξιζε να κλείσουμε για μια νύχτα το ξενοδοχείο. Το Sacher ασχολίαστο!
 

Stefsjourney

Member
Μηνύματα
30
Likes
272
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ημέρα 3η: Φτάνουμε η ώρα 3 στην Βουδαπέστη, αφήνουμε τα πράγματα μας στο Airbnb και φεύγουμε απευθείας για να εξερευνήσουμε την πόλη. Αλλά καθώς ήταν Ιανουάριος η μέρα ήταν μικρότερη οπόταν δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να δούμε κάτι. Αν σας αρέσει η Ασιάτικη κουζίνα, εντοπίσαμε ένα καλό Ταϊλανδέζικο εστιατόριο στην περιοχή που μείναμε(Parázs Restaurant). Τη νύχτα πήγαμε για μια βόλτα και για ένα ποτό κοντά από το διαμέρισμα μας, στο δρομάκι Gozsdu όπου είναι ένα στεγασμένο δρομάκι γεμάτο μπαράκια και εστιατόρια.

Ημέρα 4η: Ίσως η πιο παραγωγική μέρα του ταξιδιού μας! Ξυπνήσαμε πρωί-πρωί και κατευθυνθήκαμε στο απέναντι μέρος της πόλης, την Βούδα.

Πρώτος μας προορισμός, το Fisherman´s Bastion, μια νεο-γοτθική και νεο-ρομαντική βεράντα που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Η θέα; Απίστευτη! Εαν ψάχνετε για το τέλειο σποτ για φωτογραφίες εδώ είναι! Επίσης, είναι δωρεάν από Οκτώβρη μέχρι Μαρτη.




(σας είπα πως η θέα είναι απίστευτη!)

Απέναντι από το Fisherman´s Bastion, μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Ματθαίου. Η εκκλησία είναι σε καταπληκτική τοποθεσία αφού είναι επίσης στην κορυφή του λόφου και βλέπει τον ποταμό Δούναβη. Επίσης, προσέξετε τα κεραμίδια της εκκλησίας που την κάνουν να ξεχωρίζει καθώς έχει διάφορα μοτίβα και χρώματα. (φυσικά δεν φαίνεται τόσο με τα χιόνια αλλά αν πάτε οποιαδήποτε άλλη περίοδο θα το καταλάβετε!)



Στη συνέχεια, κατεβήκαμε κάτω από τον λόφο για να βρούμε το μετρό και κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία των ηρώων η οποία έγινε προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Η γύρω περιοχή αποδείχτηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς απέναντι θα δειτε ένα καταπληκτικό πάρκο και ποτάμι (το οποίο ήταν παγωμένο λόγω βαρετού χειμώνα αλλά άξιζε να επισκεφτούμε) αλλά και ένα ξεχωριστό κάστρο.






Εφόσον εξερευνήσαμε την γύρω περιοχή για καμιά ώρα, συνεχίσαμε την πορεία μας προς το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια που είδα στην Βουδαπέστη. Είναι πραγματικά τεράστιο!
Στο σημείο αυτό είχαμε κανονίσει να βρεθούμε με μια φίλη την οποία γνώρισα στην Πορτογαλία. ( Η μεγαλύτερη μου συμβουλή είναι να δημιουργήσετε φιλίες όταν ταξιδεύετε- τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να ξέρεις κάποιο ντόπιο!)


Δίπλα από το κοινοβούλιο προς τις όχθες του ποταμού Δούναβη θα δείτε πολλά σκορπισμένα παπούτσια. Θα παραξενευτείτε γιατί να είναι αυτά τα παπούτσια σκορπισμένα εκεί. Η αλήθεια είναι πως τα παπούτσια λένε μια ιστορία, μια πικρή ιστορία. Αυτό το μέρος είναι ένα μνημείο για να τιμήσει τα θύματα που πυροβολήθηκαν ήταν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Περίπου 3.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ναζιστικό κόμμα και διατάχτηκαν να βγάλουν τα παπούτσια τους προτού πυροβοληθούν. Τα παπούτσια παρέμειναν στο Δούναβη σαν σιωπηλή μαρτυρία για το τι συνέβη.



Η φίλη μου, μας πρότεινε ένα Ουγγρικό εστιατόριο για μεσημεριανό που επισκέπτεται συχνά με την οικογένεια της. Τα πιάτα ήταν νοστιμότατα και οι τιμές πολύ προσιτές! (κάτι ξέρουν οι ντόπιοι). Η επισκεψη σε Ουγγαρία επιβάλλει να δοκιμάσετε την σούπα goulash η οποία ήταν νοστιμότατη.

Σας αφήνω τα στοιχεία του σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφτείτε το μέρος!

Εστιατόριο: Csarnok
Διεύθυνση: Csarnok Vendéglő, Budapest, Hold u. 11, 1054 Hungary


Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Central Market Hall. Αν και το μέρος φαίνεται τουριστικό, η φίλη μου μας είχε πει ότι ακόμη και η ίδια το επισκέπτεται μερικές φορές για διάφορες αγορές. Στη συγκεκριμένη αγορά, μπορείτε να βρείτε τοπικά και φυσικά προϊόντα, ξεχωριστά σουβενίρ για να πάρετε πίσω στο σπίτι αλλά και πάπρικα σε κάθε μορφή! Μπορείς να βρείς ότι φανταστείς.


Προχωρήσαμε προς το κέντρο της πόλης όπου κάναμε και ένα διάλειμμα για καφέ και πήγαμε πίσω στο Airbnb για να ξεκουραστούμε καθώς θέλαμε να απολαύσουμε και τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, ειχα ακούσει για τα ruin pubs, δηλαδή μπαράκια τα οποία στεγάζονται σε πρώην εγκαταλειμμένα κτίρια. Το κάθε ruin pub είναι ξεχωριστό και διαφέρουν μεταξύ τους. Είχα πάει στο πιο γνωστό το οποίο άνοιξε και πρώτο, το Szimpla.
Μπορώ να πώ η νυχτερινή ζωή στην Βουδαπέστη είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς οι Ούγγροι πραγματικά λατρεύουν την διασκέδαση. Τη νύχτα μας συνόδευσε ακόμα ένας Ούγγρος φίλος μου τον οποίο γνώρισα στην Βαρκελώνη και πρώτα πήγαμε σε ένα μπαράκι στο δρομάκι που προανάφερα, το Gozsdu. Αφού τελειώσαμε το ποτό μας, πήγαμε στο Szimpla - το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο και είχε διάφορα δωμάτια. Από μέσα ήταν ιδιαίτερα καλλιτεχνικό και αν και δεν ήταν τουριστική σεζόν, είχε αρκετό κόσμο.

Τη νύχτα την τελιώσαμε σε ένα club. (μην με ρωτήσετε ποιο- δεν θυμάμαι!:lol:)

Και κάπως έτσι τέλειωσε το τετραήμερο σε Βιέννη και Βουδαπέστη! Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε πιο παραγωγικοί εάν ήταν πιο μεγάλες οι μέρες καθώς νύχτωνε πολύ νωρίς και εαν δεν σταματούσαμε κάθε μια ώρα για coffee break :oops: ( συγγνώμη αλλά έκανε πολυυυυυυύ κρύο!) αλλά νομίζω καταφέραμε να δούμε αρκετά πράγματα και το σημαντικότερο - να περάσουμε ωραία! Πολλές φορές δεν είναι τα μέρη που επισκέπτεσε που κάνουν ένα ταξίδι ωραίο αλλά η καλή παρέα.

Πήγε ήδη τρείς, γι'αυτό απολογούμε για τυχών συντακτικά λάθη και για την ποιότητα του ποστ! Εάν θέλετε οποιαδήποτε βοήθεια με την οργάνωση ταξιδιού ή οποιαδήποτε απορία που μπορώ να απαντήσω, θα χαρώ ιδιαίτερα να βοηθήσω γι'αυτό στείλτει μήνυμα/email !

Σας καλυνυχτίζω φίλοι μου! :clap:

Στέφανη



Υ.Σ Σύντομα, πολύ σύντομα, θα ξεκινήσω μια ανάρτηση για μια πόλη που έχω ιδιαίτερη αδυναμία και όπου έχω περάσει το ένα ολόκληρο καλοκαίρι. (αναφέρομαι στην Λισαβόνα!)

Υ.Σ 2 Τέλειωσα και την ανάρτηση στο blog μου.
https://www.stefsjourney.com/36-hours-in-budapest/

Y.Σ 3 Το επόμενο ταξίδι... στην Ταϊλάνδη για ένα μήνα όπου θα διδάξω αγγλικά σε ένα σχολείο για 2 εβδομάδες και μετά backpacking βόρεια Ταϊλάνδη και νησιά, γι'αυτό μείνετε συντονισμένοι - more to come!


 

john_shadow86

Member
Μηνύματα
92
Likes
205
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
πολύ όμορφη ιστορία! ευχαριστούμε!! :clap:

(υ.γ. όλο το ταξίδι με ότι έφαγες/ήπιες κτλ σου κόστισε 150?)
 

Stefsjourney

Member
Μηνύματα
30
Likes
272
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
πολύ όμορφη ιστορία! ευχαριστούμε!! :clap:

(υ.γ. όλο το ταξίδι με ότι έφαγες/ήπιες κτλ σου κόστισε 150?)
Τα 130 ευρώ ήταν για μεταφορικά και διαμονή γι'αυτό ο τίτλος ήταν ταξιδεύοντας με λιγότερα από 150 ευρώ.

Συνολικά για αερομεταφορές, διαμονή και οτιδήποτε άλλα έξοδα λιγότερο από 300 ευρώ το άτομο χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς για 4 ημέρες.

Στην Βουδαπέστη πληρώσαμε μόλις 20 ευρώ το άτομο για 2 νύχτες διαμονής, 5-6 ευρώ για μεταφορές με μετρό, 20 ευρώ για γεύματα, 10 ευρώ για καφέδες και 20 ευρώ για νυχτερινή ζωή. (τα ποτά κοστίζουν μόλις 3-4 ευρώ!) Δεν πληρώσαμε για οποιοδήποτε από τα πιο πάνω αξιοθέατα!
Άρα συνολικά περίπου 20 ευρώ για διαμονή(χωρίς να μείνουμε καν σε hostel) και περίπου 55 ευρώ για άλλα έξοδα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Η Βιέννη ήταν σαφώς ακριβότερη! Τα έξοδα θα τα βρείτε στην πρώτη σελίδα. Τα γεύματα σε εστιατόρια ήταν περίπου 10-15 ευρώ το άτομο αλλά αποφύγαμε να γευματίσουμε ιδιαίτερα. Φάγαμε σάντουιτς και αλμυρά από σούπερμαρκετ ή γερμανικά λουκάνικα από τους πωλητές στους δρόμους για να εξοικονομήσουμε χρόνο αλλά και χρήμα. Επίσης η κάρτα μετρό για ένα 24ωρο ήταν 7 ευρώ και ξοδέψαμε περίπου 15 ευρώ σε αξιοθέατα.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Η φίλη μου, μας πρότεινε ένα Ουγγρικό εστιατόριο για μεσημεριανό που επισκέπτεται συχνά με την οικογένεια της. Τα πιάτα ήταν νοστιμότατα και οι τιμές πολύ προσιτές! (κάτι ξέρουν οι ντόπιοι).
Η διευθυνση σημειωθηκε ;)
Ευχαριστουμε για την ιστορια. Περιμενουμε νεωτερα. :)
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
να είσαι καλά και ποτέ να μην σταματήσεις να ταξιδεύεις!πολύ με βοήθησες διότι έχω στόχο να επισκεφθώ τη Βιέννη οικογενειακώς (με 2 παιδιά 4 και 2.5 χρονών)!!Μπαίνω και στο site σου να το ξεψαχνίσω!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom