Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

Maren

Member
Μηνύματα
16
Likes
1
Για οσους ταξιδευουν με παιδια !

Οι εκδοσεις Lonely Planet κυκλοφορουν τον ταξιδιωτικο οδηγο «Travel with children» (€ 12,20) θα βρειτε χρησιμες συμβουλες για να καλοπερασετε και σιγουρα να μη «μαρτυρησετε» οταν κανετε διακοπες με τα πιτσιρικια σας.
Κυκλοφορει και στα ελληνικα απο τις εκδοσεις Οξύ, με τιτλο «Ταξιδεύοντας με παιδιά», € 17,45.

Χρησιμα sites :

www.babyfriendlyboltholes.co.uk Για να περνούν τα μωρά καλά κι οι γονείς καλύτερα: ένας υπέροχος διαδικτυακός οδηγός με σπίτια, βίλες και boutique boltholes, επιλεγμένα με γνώμονα τις ειδικές παροχές που προσφέρουν σε οικογένειες. Βίλες με παιδικά κρεβατάκια και καθίσματα, πισίνα με φουσκωτά παιχνίδια, κουζίνες εξοπλισμένες με πλυντήριο πιάτων, αλλά και μηχανή για ποπ κορν (!) και πανέμορφους κήπους για παιχνίδι – στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

www.takethefamily.com Πάρε την οικογένεια και τρέχα στη θάλασσα, το βουνό, τις πιο φιλικές για οικογένειες μητροπόλεις του κόσμου, σε ερήμους και ζούγκλες, με ποδήλατα και φελούκες, σε λουσάτα family resorts ή γραφικά cottages. Από τις καλύτερες ιστοσελίδες στο είδος της: γρήγορη, ευχάριστη, καλοσχεδιασμένη, για να βρίσκεις και να κάνεις κρατήσεις για ό,τι θέλεις με λίγα μόνο κλικ.

www.familytravel.com Διασκεδαστική κρουαζιέρα, παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης στην Disneyland, ριλάξ στα καλύτερα οικογενειακά resorts, family camps στην Αμερική, διακοπές σε ράντσο, εξορμήσεις περιπέτειας και πολιτισμού από τους παγετώνες της Αλάσκα και τα νησιά Γκαλαπάγκος μέχρι τις ζούγκλες της Βόρειας Ταϊλάνδης και το Σινικό Τείχος στην Κίνα: ό,τι τραβά η καρδιά σας –και ο οικογενειακός προϋπολογισμός– σ’ ένα site για ψαγμένες οικογένειες.

www.familytravelguides.com Σχεδιάστε το ταξίδι σας από το Α ως το Ω με τις συμβουλές της Pamela Lanier. Προτάσεις για κάθε γούστο και budget: οικονομικά bed and breakfast και πολυτελή μικρά ξενοδοχεία, χρήσιμες συμβουλές για το οικογενειακό φαρμακείο αλλά και προτάσεις για οικογενειακά πικ-νικ και συνταγές γλυκών. Γραφτείτε στο newsletter για να σας στέλνουν ειδικά εκπτωτικά πακέτα διακοπών που ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες.

www.familytravelnetwork.com Βραβευμένο αμερικανικό site, must για όσους ονειρεύονται ξέγνοιαστες στιγμές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
 

kiolejr

Member
Μηνύματα
11
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα και ΗΠΑ
Ταξιδιωτικοί οδηγοί - POrtal

Συμφωνώ ότι είναι χρήσιμο να παραθέτουμε χρήσιμους ταξιδιωτικούς οδηγούς και Portal που βρίσκουμε στο διαδίκτυο...
Θα σας προτείνω 2 ...

1. www.ekdromoula.gr πρόκειται για ταξιδιωτικό Portal με προσφορές και απκέτα από δεκάδες τουριστικά γραφεία όλης της χώρας ... Οι κρατήσεις γίνονται απευθείας με το κάθε γραφείο και η ιστοσελίδα δεν εμπλέκεται στις κρατήσεις . Εχει αρκετές ταξιδιωτικές οδηγίες και πληροφορίες...
2. www.hellenism.net πολύ καλή ιστοσελίδα με θέματα που αφορούν σε όλη την Ελλάδα , περιγραφές μνημείων , αξιοθέατα , ιστορία και άλλα που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή μίας τοποθεσίας εαν φυσικά ψάχνουμε για έναν προορισμό που συνδυάζει διακοπές και τουρισμό ....

Σύντομα και με άλλα παιδιά
:clap:
Επειδή το forum μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο, που θα μας βοηθάει όλους στο να προγραμματίζουμε καλύτερα τα ταξίδια μας, νομίζω ότι χρειάζεται και ένα topic όπου θα προτείνουμε τουριστικούς οδηγούς, ταξιδιωτικά sites (όχι για πτήσεις ή ξενοδοχεία), χάρτες ή όποιο άλλο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει.

Ξεκινάω λοιπόν με τους οδηγούς που χρησιμοποιώ συνήθως. Είναι αυτοί της Καθημερινής - Οδηγοί του Κόσμου. Είναι ουσιαστικά, μεταφράσεις των οδηγών DK Eyewitness Travel Guides.

Είναι συνήθως αρκετά ενημερωμένοι.
Έχουν ιστορικά στοιχεία της περιοχής.
Έχουν επίσης ένα ολιγοσέλιδο κεφάλαιο "ΧΧΧΧΧΧΧ εν ριπή οφθαλμού", όπως επίσης και αναλυτικά κεφάλαια για την περιοχή στην οποία αναφέρονται. Έτσι μπορεί κάποιος εύκολα να προγραμματίσει τις επισκέψεις του ανάλογα με το χρόνο διαμονής του.

Επίσης αναφέρονται και στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στα περίχωρα για κάποιον που έχει περίσσιο χρόνο.

Κάτι πολύ βοηθητικό είναι οι τρισδιάστατες κατώψεις των κυριότερων μνημείων - αξιοθέατων της περιοχής.

Φυσικά περιέχουν και όλα τα άλλα αναγκαία στοιχεί ενός οδηγού: Χάρτες, καταλόγους εστιατορίων, ξενοδοχείων, μπαρ, στοιχεία για τις συγκοινωνίες, το νόμισμα κλπ
 

kiolejr

Member
Μηνύματα
11
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα και ΗΠΑ
5 ακόμη καλά εργαλεία για τις διακοπές μας ....

1. http://www.aia.gr/currentflights.asp?langid=1 πίνακας αναχωρήσεων και αφίξεων του ΕΛ.Βενιζέλος...
2. http://www.openseas.gr/OPENSEAS/index_el.vm ενημέρωση για όλα τα δρομολόγια πλοίων σε όλη τη χώρα
3.http://visa.via.infonow.net/locator/global/jsp/SearchPage.jsp βρείτε ATM σε όλο τον κόσμο !!!! (για να μην ξεμένουμε ποτέ από λεφτά στις διακοπές μας ...)
4.http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/VISAs/ForGreeks/ χρειαζόμαστε ταξιδιωτική βίζα για το επόμενο ταξίδι μας ???? Αναλυτικές πληροφορίες από το Υπ.Εξωτερικών
5.http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm Πάμε ταξίδι με αυτοκίνητο ???? Φτιάξτε τη διαδρομή σας online
 
Last edited by a moderator:

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Ρίξτε μια ματιά και στο 'www.whichbudget,com'. Σου δείχνει όλες τις αεροπορικές εταιρείες για όλες τις χώρες του κόσμου (από και πρός) και είναι πολύ εύχρηστο!!!Σε πάει και στα ανάλογα sites.
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αν θέλετε ένα πλήρη οδηγό γραμμένο από Έλληνες, για Έλληνες στη γλώσσα μας και με υπέροχες περιγραφές και πληροφορίες για πάνω απο 30 εξωτικές χώρες καντε κλικ εδώ

www.traveltips.gr

Εγώ χάνομαι και ταξιδεύω στη σελίδα τους.
 

Fanh

Member
Μηνύματα
60
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ-Λάος-Καμπότζη
Μιλώντας για ταξιδιωτικούς οδηγούς, εγω χρησιμοποιώ κυρίως τους DK αλλά για το επικείμενο ταξίδι στη Σκανδιναβία δεν έχω βρεί κάτι απο τις εκδόσεις αυτές εκτός από έναν για Στοκχόλμη. Κρίμα γιατί είναι πολύ εύχρηστοι και η εικονογράφηση τους κάνει πολύ δελεαστικούς! Είδα στο net έναν από rough guides. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.798
Likes
18.585
Rough Guides έχω πάρει για Μαλαισία και παραλίες Ταϋλάνδης και χωρίς ακόμα να έχω πάει είναι πολύ καλοί, εφάμιλλοι του Lonely Planet, ίσως και καλύτεροι....

Το ίντερνετ είναι πάντως απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε οδηγό
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μόνο μια φορά έχω αγοράσει rough guide και τον χρησιμοποίησα στο ταξίδι μου στην Ινδία. Η παρέα μου είχε Lonely Planet. Συγκρίνοντας και τους δύο είδα ότι ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Ο lonely planet είχε περισσότερες πληροφορίες για την χρηστική πλευρά του ταξιδιού, τρένα, ξενοδοχεία, εστιατόρια ενώ o rough guide είχε πολλές πληροφορίες για να σε μπάσει στην κουλτούρα των ανθρώπων της περιοχής. Προσωπικά προτιμώ τον οδηγό μου περισσότερο χρηστικό και γιαυτό κλείνω προς τους οδηγούς lonely planet. Οι DK οδηγοί είναι όντως προσεγμένοι στο κομμάτι που θες να δεις σε εικόνες το μέρος που θα επισκευτείς. Έναν DK που είχα αγοράσει για τη Βιέννη όμως δεν τον ευχαριστήθηκα καθόλου.
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Συμφωνώ και γω, πληροφορίες όσο στο LP δε βρίσκω αλλού.
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Συμφωνώ, και οι rough guide και οι LP είναι πολύ καλοί οδηγοί. Απλώς θα προτιμούσα να είχαν λίγο παραπάνω φωτογραφίες να βλέπουμε και κάτι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.057
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom