Ταξιδιωτικός απολογισμός 2017

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Ένα χειμωνιάτικο πρωΐ, να έχει πέσει πάχνη και με ελαφρύ πάπλωμα ομίχλης το ιδανικό σκηνικό. Μετά ήρθαν οι κινέζοι.

Αλλά όπως σου τα είπε ο taver, τουλάχιστον τώρα έχουν και το καινούριο visitor center.

Αν θες κάτι παρόμοιο και να είσαι χωρίς περιορισμούς http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/avebury/ , το συνδυάζεις και με Stonehenge,Old Sarum
 
  • Like
Reactions: zoi

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.077
Likes
2.492
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Καλή Χρονιά σε όλους με πολλά και καλά ταξίδια!

Εγώ το 2017 πέρασα ένα υπέροχο τριήμερο στη Βενετία στο Καρναβάλι. Υπέροχη εμπειρία και θα ξαναπάω σίγουρα κάποια στιγμή τέτοια περίοδο

Κατόπιν ένα τριήμερο Κοπεγχάγη που με άφησε παγερά (στη κυριολεξία) αδιάφορη. Δε χάνετε κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου αν δε πάτε, αλλά ΟΚ είναι μια καλή λύση για ένα Σ/Κ

Μετά παραδοσιακά τριημεράκια Ίος και Μύκονος, μέχρι τον Αύγουστο που παίρνω τη μεγάλης διάρκειας άδεια κ μπορώ να ταξιδέψω σαν άνθρωπος!

Φέτος ο κλήρος έπεσε στη Νότια Γαλλία. Ξεκινώντας από Λυών κατέβηκα Προβηγκία και έφτασα μέχρι Τουλούζη από όπου επέστρεψα. Οι μετακινήσεις μου γίνονταν με τρένο που ήταν πολύ βολικό δε λέω, αλλά ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ

Κ το ταξίδι ωραίο ήταν αλλά να πω τη μαύρη μου αλήθεια... Το περίμενα πολύ καλύτερο... Μάλλον είχα μεγάλες προσδοκίες...

Κ ένα εξτραδάκι weekend αρχές Δεκέμβρη στη χιονισμένη και υπέροχη Ζυρίχη που για κάποιο λόγο μου άφησε καλές εντυπώσεις.. Κ ανυπομονώ να ξαναπάω Ελβετία έστω κ για δύο μέρες! Σκέφτομαι να το ξανακάνω τέτοια εποχή το 2018 αλλά να πάω προς Βέρνη-Λουκέρνη :)

Τελικό συμπέρασμα? Λόγω πολλής κούρασης τα δύο τελευταία καλοκαίρια (το 2016 πήγα το ταξίδι-όνειρο στις ΗΠΑ-Δυτικές Ακτές κυρίως) φέτος το 2018 θα επικεντρωθώ σε μέρη "χαλαρά" κ αγαπημένα το καλοκαίρι, Βενετία και Λονδίνο... Η κούραση μεταφέρεται -πρώτα ο θεός- για το 2019... Κ το πρώτο μισό της χρονιάς θα χτυπήσω μόνο λίγες μέρες Ρώμη και Κέρκυρα. Αυτά


2017 ίσως το καλλίτερο ταξιδιωτικό μου. 'Όνειρα που πραγματοποιήθηκαν. Κατάκτηση της αγίας Κορυφής του Μωυσή στο Σινά - μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά. Κατάκτηση της κορυφής του Ψηλορείτη το ψηλότερο σημείο της Κρήτης. Πέρασμα τριών φαραγγιών της Κρήτης. Τέσσερις πεζοπορίες στο Α. Όρος; Την κρουαζιέρα στο Νείλο δεν την βάζω γιατί μπορεί να την κάνει και η γιαγιά μου....
o_O Κ μετά μιλάω εγώ για κούραση :haha::haha:
 
Last edited:

Copa

Member
Μηνύματα
55
Likes
150
Ιανουαριος - Φεβρουαριος: Βραζιλια απo το νοτο (Φλοριανοπολις) μεχρι βοριοανατολικα (Φορταλεζα).
Μερη που επισκεφτηκα: Φλοριανοπολις, Σαο Παολο, Ριο ντε Τζανειρο, Φορταλεζα, Ναταλ, Ζοαο Πεσοα, Ρεσιφε, Σαλβαντορ.
Πρωτοχρονια στη παραλια (Φλοριανοπολις) και καρναβαλι στο Σαλβαντορ.

Μαρτιος: Λισαβονα

Ιουλιος: Λευκαδα και Μυκονο απο 1 εβδομαδα στο καθε νησι

Αρχες Αυγουστου - Αρχες Δεκεμβρη: 4 μηνες στη νοτιοανατολικη Ασια.
Χωρες: Σιγκαπουρη, Ινδονησια, Μαλαισια, Βιετναμ, Ταυλανδη.
Μερη που επισκεφτηκα: Σιγκαπουρη, Τζακαρτα, Γιογκιακαρτα, Μπαλι, Κουαλα Λουμπουρ, Χο Τσι Μιν, Ντα Νανγκ, Ανοι, Χαλονγκ Μπει, Μπανγκοκ, Πουκετ
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Το 2017 ήταν όμορφη χρονιά με αρκετά ταξίδια. Όχι ιδιαίτερα μακρινά αλλά όμορφα. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Ιανουάριος: 3 ημέρες Σόφια με λεωφορείο όπου ήταν μια εκδρομή που κάναμε για να θυμηθούμε παλιές καταστάσεις με έναν πολύ καλό φίλο. Τις θυμηθήκαμε τελικώς.

Φεβρουάριος: 5ήμερο στη Γερμανία με τον πρώην συγκάτοικό μου καθαρά ποδοσφαιρικό με επισκέψεις Ντίσελντορφ - Γκεζελκίρχεν - Ντόρτμουντ - Ντούισμπουργκ. Μετά συνάντηση με έναν ακόμα φίλο στο Λονδίνο πάλι καθαρά για ποδόσφαιρο με 3ήμερη παραμονή εκεί. Όλες οι διαδρομές γίναν αεροπορικώς.

Μάρτιος: 4ήμερο στην Πάφο μόνος μου, ο καιρός ήταν σούπερ πέρασα υπέροχα. Με αεροπλάνο το ταξίδι.

Μάϊος: 4ήμερο στην Στοκχόλμη πάλι μόνος μου, μια πόλη που μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων λόγω της υψηλής ποιότητας ζωής που είχε. Πάλι με αεροπλάνο.

Ιούνιος: Έφτασα Παρίσι αεροπορικώς και μετά μέσω τρένων επισκέφθηκα διαδοχικά Λυών - Μασσαλία - Βαρκελώνη σε 14 ημέρες. Το Παρίσι ανέβηκε πρώτο στην λίστα με τις πιο όμορφες πρωτεύουσες που έχω επισκεφθεί. Γενικά η Γαλλία ήταν εκπληκτική. Θα ήθελα να πάω για κανένα 6μηνο τουλάχιστον.

Οκτώβριος: Για δουλειά στο Μόναχο 5 ημέρες. Οι μισές αποδείξεις που γύρισα στην εταιρεία ήταν από μπυραρίες. Ευτυχώς η κοπέλα από το λογιστήριο με συμπαθεί πολύ και δεν μου τις έκοψε.

Έκανα και μερικά ταξίδια στην Ελλάδα αλλά τα θεωρώ ανάξια αναφοράς καθώς τα ανάλωσα στο να ξεκουραστώ όσο περισσότερα μπορούσα.

Ας ελπίσουμε το 2018 να είναι γενναιόδωρο με όλους μας. Νομίζω ότι το χρειαζόμαστε.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.236
Likes
1.934
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Υπομονή;;; :haha:εμείς ταξιδεύουμε και θέλουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με άλλους για να τους παρακινήσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν να δουν αυθεντικές εικόνες.
Το 2018 έχει Ινδία όπου πιστεύω να δώσω την δική μου ιδιαίτερη ματιά στην χώρα, αλλά και ένα ταξίδι όνειρο στην Ουγκάντα με φιλανθρωπικό σκοπό για τον Ιούλιο όπου έχουμε βάλει όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στα ορφανοτροφεία που θα επισκεφθούμε.Δουλεύουμε καθημερινά πολλές ώρες φτιάχνοντας 'γούρια' , ημερολόγια, και αυτό θα συνεχιστεί με διάφορα αντικείμενα μέχρι να μαζέψουμε ένα μεγάλο ποσό για τον στόχο μας.
Θέλουμε να δίνουμε χαρά με τα ταξίδια μας και έμπνευση...όχι να προκαλούμε:haha:
Πολυ ωραία!Εχω δει τη σελίδα σας και το ταξίδι που ετοιμάζετε στην Ουγκαντα!Μπραβο σας!
 

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
Για μενα το 2017 ξεκινησε με μια εβδομάδα Νέα Υόρκη αρχες Ιανουαρίου, συνεχίστηκε με 6 μερες Ιορδανια τον Απρίλιο για να παρακολουθησουμε έναν παραδοσιακό γάμο, το καλοκαίρι είχε 5 μερες στην Αλόννησο (Αύγουστος), τον Οκτώβρη ήρθε το μεγάλο ταξίδι, ενα roadtrip δυο εβδομάδων στις ΗΠΑ (Los Angeles/San Francisco/las Vegas/grand canyon), και για να κλείσει καλα η χρονιά ήρθαμε για παραμονή πρωτοχρονιάς και πάλι Νέα Υόρκη, απ οπου σας γράφω!
Καλή χρονια!
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Καλησπέρα κι από εμάς!
Ταξιδιωτικά το 2017 δεν ήταν και τόσο "τρελή" χρονιά, είχε προηγηθεί η Καμτσάτκα το προηγούμενο έτος βέβαια, σκληρός ανταγωνισμός. Ή μήπως τελικά ήταν, αφού ξεκίνησε άλλο "ταξίδι"; :D
Ιανουάριος:
- Ταξιδάκι στη Ρωσία (Μόσχα - Ταγκανρόγκ) για τη σύζυγο μόνο, σε συγγενείς και φίλους, δε μετράει.
- Επίσης, η Κόστα Ρίκα με τη Γουατεμάλα έρχονται τόσο κοντά, με την αγορά αεροπορικών και το πρόγραμμα έτοιμο. Το Acatenango μας περίμενε!!
Φεβρουάριος:
- Το Acatenango έμεινε στο περίμενε, τα 1200 ευρώπουλα πήγαν υπέρ πίστεως, ο φόβος μας για τον ιό Ζίκα αποδείχτηκε δυνατότερος από την τρελή κάψα. Όπως καταλαβαίνετε, ο μικρός Έκτορας έκανε εμφάνιση σε μέγεθος ασπιρίνης στην κοιλιά της μανούλας του. :D:D
- Τριήμερο στα Ζαγοροχώρια, ολίγον ζόρικο λόγω καιρού και άλλων θεμάτων, αλλά έπρεπε κάπου να πάμε!
Μάρτιος:
- Οδικό σε Τιμισοάρα - Νόβι Σαντ - Βελιγράδι για πέντε μέρες, για να μην το παρακάνουμε στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης. :)
Απρίλιος:
- Πάσχα στην Οχρίδα, για τρεις μέρες.
- Και ολίγη ανάβαση στον Όλυμπο από την πλευρά του ΚΕΟΑΧ για μένα μόνο.
Μάιος:
Ταξιδάκι στη Ρόδο για 5 μέρες, αφού η εγκυμοσύνη πήγαινε καλά, χεχε!
Επίσης ξεκινάμε σιγά σιγά τις μονοήμερες εξορμήσεις στη Χαλκιδική.
Ιούνιος:
- Μια εβδομάδα στα Χανιά, η εγκυμοσύνη πάει σούπερ. ;) Τα κλασικά με το φίλο Αντρέα και το φουσκωτό του, μεγάλη υπόθεση να είσαι στο Σεϊταν λιμάνι πριν πλακώσει ο κόσμος.
- Επίσης, χάρη και στη δουλειά μου, μια εβδομάδα στη Χαλκιδική με βάση τον Άγιο Μάμα.
Ιούλιος:
Με την Αλυόνα στον έβδομο μήνα, πήραμε το αμαξάκι μας, το καραβάκι και περάσαμε 9 πανέμορφες μέρες σε Πάργα - Κέρκυρα - Μαθράκι - Οθωνούς. Ειδικά η νύχτα στη σκηνή στους Οθωνούς, μου έχει μείνει στο μυαλό για τη γαλήνη που μας πρόσφερε, όπως και το ηλιοβασίλεμα στην Αδριατική.
- Επίσης, Χαλκιδική μονοήμερες, κλασικά. Α, όταν λέμε Χαλκιδική Ιούλιο μήνα, εννοώ από το μέσο του δεύτερου ποδιού και κάτω, στο πρώτο θα πάω μόνο αν διαταχθώ από ανώτερη δύναμη.:cool:
Αύγουστος:
- Μονοήμερη στο Σκρα και τους πανέμορφους καταρράκτες του.
- Επίσης Ολυμπιάδα, Ιερισσό και Ουρανούπολη, μαζί με την παραλία Κουμίτσας, εκεί στα ήρεμα της Χαλκιδικής.
Σεπτέμβριος:
- Διήμερο σε Ξάνθη για τις γιορτές της παλιάς πόλης, με διαμονή στο Καρυόφυτο και μπανάκια στους Αμμόλοφους Καβάλας. :)
Οκτώβριος:
Είπαμε να μην πάμε κάπου πέραν μονοήμερων, μιας και τελείωναν οι 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης. :haha: Στις 12 του μήνα έσκασε μύτη ο φουσκίτσας μας, περάσαμε τον υπόλοιπο μήνα σπίτι...περίπου...εκτός των βολτών στη Θεσσαλονίκη και πέριξ, να παίρνει αέρα ο μικρούλης μετά τις πρώτες 10 μέρες ζωής. :)
Νοέμβριος:
- Αφού επισκεφθήκαμε και τους γονείς, πήγαμε όλοι μαζί τριήμερο στις Πρέσπες, για να γιορτάσουμε τον ένα μήνα ζωής του νέου μας μέλους.
Δεκέμβριος:
- Τέσσερις μέρες οδικώς σε Ανδριανούπολη και Αλεξανδρούπολη.
- Χριστούγεννα στο Ζάγκρεμπ, με πέρασαμ από Βελιγράδι και Νις.
Και στα δύο ο Έκτορας αποδείχθηκε τέλειος ταξιδιώτης, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή μαζί του. Ήταν δύο μηνών έτσι κι αλλιώς, ηλικία για στρατό στη Ρωσία.:haha:

Αυτά τα ολίγα, τα χαρήκαμε όλα, και κάναμε το κατά δύναμην δεδομένης της εγκυμοσύνης. Ταυτόχρονα, αυτή η δίψα για πιο μακρινά και δύσκολα ταξίδια πολλαπλασιάστηκε κι ετοιμάζεται να σβήσει μερικώς φέτος. ;)
Καλή χρονιά!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.805
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Στις 12 του μήνα έσκασε μύτη ο φουσκίτσας μας, περάσαμε τον υπόλοιπο μήνα σπίτι...περίπου...εκτός των βολτών στη Θεσσαλονίκη και πέριξ, να παίρνει αέρα ο μικρούλης μετά τις πρώτες 10 μέρες ζωής. :)
Νοέμβριος:
- Αφού επισκεφθήκαμε και τους γονείς, πήγαμε όλοι μαζί τριήμερο στις Πρέσπες, για να γιορτάσουμε τον ένα μήνα ζωής του νέου μας μέλους.
Δεκέμβριος:
- Τέσσερις μέρες οδικώς σε Ανδριανούπολη και Αλεξανδρούπολη.
- Χριστούγεννα στο Ζάγκρεμπ, με πέρασαμ από Βελιγράδι και Νις.
Και στα δύο ο Έκτορας αποδείχθηκε τέλειος ταξιδιώτης, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή μαζί του. Ήταν δύο μηνών έτσι κι αλλιώς, ηλικία για στρατό στη Ρωσία.:haha:

Αυτά τα ολίγα, τα χαρήκαμε όλα, και κάναμε το κατά δύναμην δεδομένης της εγκυμοσύνης. Ταυτόχρονα, αυτή η δίψα για πιο μακρινά και δύσκολα ταξίδια πολλαπλασιάστηκε κι ετοιμάζεται να σβήσει μερικώς φέτος. ;)
Καλή χρονιά!
Φιλέας Φόγκ από τις πρώτες του μέρες ο Εκτορούλης! Βάζει υποψηφιότητα για το βιβλίο Γκίννες! :) Τρέμετε Γιώργηδες Κουβανοί και κάτι άλλοι Μπίμπες, Μπίζες, δεν-ξέρω-πώς-τους-λένε με τις εκατοντόσες χώρες σας! :bleh:
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom