Ταξιδιωτικό γραφείο ''κρέμασε'' Έλληνες μαθητές απο την Αλεξανδρούπολη στη Βαρκελώνη!

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Απλό! Να σταματήσουν οι μαθητικές εκδρομές. Κανονικά πρέπει είναι εκπαιδευτικές και πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο μουσεία, μνημεία και ύπνο νωρίς. Ούτε γλέντια, ούτε ξενύχτια. Αλλά κανένας μαθητής δεν θα πάει σε τέτοια εκδρομή.
Και κανένας καθηγητής δεν είναι υποχρεωμένος να συνοδέψει εκδρομή.
Αν όλοι οι καθηγητές αρνηθούν να πάνε, τότε να πάνε οι γονείς σαν συνοδοί, να έχουν την πλήρη ευθύνη, να δούνε τη γλύκα...

Σημείωση: def μήπως πρέπει να σβηστεί το όνομα του γραφείου, μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση? μη σε τρέχουν με αγωγές...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.242
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ποιος ρε συ να με τρέχει με αγωγές; δεν έχει γίνει κάποια δημοσίευση / καταγγελία εδώ. Έγινε απλή αναδημοσίευση άρθρου που έχει γραφτεί σε ειδησεογραφικό portal. Ξέρεις ότι εκεί που πρέπει είμαι πολύ προσεκτικός, εδώ δε νομίζω ότι υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Μου φαίνετε πως μερικοί έχουν ξεχάσει πως ήταν στα 16 ή 17...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μου φαίνετε πως μερικοί έχουν ξεχάσει πως ήταν στα 16 ή 17...
Αυτο δεν εχει καμια σχεση με το πως πρεπει να γινονται οι μαθητικες εκδρομες ετσι ωστε να εχουν μορφωτικο περιεχομενο. Επειδη δηλαδη τα δεκαεπταχρονα νιωθουν πιεσμενα για διαφορους λογους μεταξυ των οποιων και οι Πανελληνιες, δε σημαινει οτι αποτελει αυτο δικαιολογια ωστε να γινονται οι σχολικες εκδρομες με τον τον αθλιο και επικινδυνο τροπο που γινονται ως σημερα.
Αν ειναι τα σχεδον δεκαοχταχρονα να πηγαινουν σχολικη εκδρομη για να γινονται λιαδα, μεθυσμενα να πεφτουν σε πισινες, μεθυσμενα να οδηγουν μηχανακι, και ολα αυτα υπο τα ομματα των ανημπορων να κανουν κατι καθηγητων τους, ε ας περιμενουν κανα τριμηνο ακομη-οι σχολικες εκδρομες γινονται συνηθως Απριλιο- και απο Ιουλιο ας ξαμολυθουν απο μονα τους στα νησια να κανουν οτι τα φωτισει ο θεος και οτι τους χρηματοδοτησουν οι γονεις τους.
Ας μην εμπλεκονται καθηγητες και σχολεια σε μη σχολικες δραστηριοτητες τις οποιες μαλιστα δε μπορουν να ελεγξουν ως προς τιποτε.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
:clap:ZephX συμφωνουμε μαζι σου.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Εγώ πάντως στα 30 μου και δεν έχω πάει εκδρομή που να είχε αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πώς είναι δυνατόν να έχω την ίδια απαίτηση για τα 17χρόνα? Το γεγονός ότι έχουν γίνει ατυχήματα δεν αποτελεί επιχείρημα για τη συζήτηση. Η συμπεριφορά των μαθητών στις εκδρομές είναι ουσιαστικά οι ίδιες με αυτές της καθημερινής ζωής τους, απλά οι γονείς βρίσκουν αφορμή να τις συζητήσουν γιατί τότε δεν φέρουν άμεσα ευθύνες. Τουλάχιστον από τα δικά μου εφηβικά χρόνια θυμάμαι ότι πλακωνόμασταν στο ξύλο σε καθημερινή βάση με το διπλανό γυμνάσιο άλλου δήμου, ότι μπορούσαμε να αγοράσουμε μπύρες/τσιγάρα από τα super markets και περίπτερα χωρίς κανένα πρόβλημα, και ότι μπορούσαμε να έχουμε δίπλωμα για μηχανάκι από τα 16. Γιατί δηλαδή να έχει ο καθηγητής ή το σχολείο την ευθύνη επειδή κάποιος μέθυσε και έπεσε στη πισίνα? Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέρα μεσημέρι χωρίς τη σχολική εκδρομή? Και στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν εμπιστεύεται το παιδί του, τότε ας μην υπογράψει τη δήλωση.

Δεν έχουμε πρόβλημα με το να πάει ένας 17χρόνος στο στρατό αλλά έχουμε πρόβλημα με το να πάει 5 μέρες στη Ρόδο. Του έχουμε εμπιστοσύνη να του δώσουμε όπλο αλλά όχι στο να βγει έξω. Ας μην μιλήσω καν για το γεγονός ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις ένα χρόνο πριν από τις δικές μου είχε μπει θέμα από το debate Chomsky-Foucault, πράγμα που δείχνει ότι θεωρούμε ότι επιστημολογικά και ηθικά οι έφηβοι ανήκουν σε ένα Α επίπεδο, άλλα όχι στο να πάνε 5 μέρες κάπου.

Για εμένα επίσης οι πενθήμερες έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τι στιγμή που οι νέοι αποκτούν κάποιες οργανωτικές ευθύνες, χρηματική διαχείριση, λειτουργία μέσα σε μια μεγάλη ομάδα, πως να ανταποκρίνονται σε τυχών προβλήματα κτλ.

Αυτή τη στιγμή, σε αυτό ακριβώς το φόρουμ υπάρχει τόπικ γύρω απο τις αναμνήσεις που έχουμε απο τις σχολικές εκδρομές μας. Πράγμα που δείχνει ότι η πενθήμερες είναι μέσα στη κοινωνική και εκπαιδευτική κουλτούρα μας και ως ένα βαθμό λειτουργούν σαν ένα rite of passage.

Στη τελική, ίσως μερικούς να τους ενοχλεί η συμπεριφορά των εφήβων. Λίγο ο εγωκεντρισμός τους, λίγο το πόσο άγαρμποι είναι, τους βάζεις και 5 μέρες μαζί 500 χιλιόμετρα μακρυά απο το σπίτι τους, τι να κάνουμε ίσως να ενοχλούν. Αλλά απο την άλλη ακούς μια ομάδα αγοριών να φωνάζει "γαμ**** το Μπραχάμι" ή μια πιτσιρίκα να τσακώνεται με το αγόρι της και να του κάνει νάζια ή μια ομάδα παιδιών να παίζουν και να χορεύουν δυνατά στο τελευταίο κομμάτι που εσύ δεν καταλαβαίνεις τι του βρίσκουν και λες "ναι ρε γαμώτο υπάρχει ζωή σε αυτό το πλανήτη ακόμα".
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγώ πάντως στα 30 μου και δεν έχω πάει εκδρομή που να είχε αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ας ορισουμε τι σημαινει εκπαιδευτικος χαρακτηρας: Επισκεψη σε καποιον αρχαιολογικο χωρο και μουσειο, εφοσον μιλαμε για σχολειο και συμμετοχη σε καποιο εκπαιδευτικο προγραμμα που συνηθως υπαρχει στα μεγαλυτερα μουσεια. Παρακολουθηση καποιου θεατρικου δρωμενου η συναυλιας αν υπαρχει κατι τετοιο στο μερος και την εποχη που γινεται η εκδρομη. Δε σημαινει φυσικα ότι κατά τις ελευθερες ωρες τα παιδια παραμενουν μαντρωμενα στο ξενοδοχειο, αλλα φυσικα δε σημαινει ότι θα γυριζουν και στις εξι το πρωι γιατι δε θα μπορουν να παρακολουθησουν τη συνεχεια του προγραμματος. Υποθετω λοιπον ότι τετοιου ειδους εκδρομες θα εχεις παει και αρκετες μαλλον.

Πώς είναι δυνατόν να έχω την ίδια απαίτηση για τα 17χρόνα?

Αν κατι εγινε στραβο καποτε, αυτό δεν είναι λογος για να συνεχιζεται στο διηνεκες.

Η συμπεριφορά των μαθητών στις εκδρομές είναι ουσιαστικά οι ίδιες με αυτές της καθημερινής ζωής τους…Τουλάχιστον από τα δικά μου εφηβικά χρόνια θυμάμαι ότι πλακωνόμασταν στο ξύλο σε καθημερινή βάση με το διπλανό γυμνάσιο άλλου δήμου, ότι μπορούσαμε να αγοράσουμε μπύρες/τσιγάρα από τα super markets και περίπτερα χωρίς κανένα πρόβλημα, και ότι μπορούσαμε να έχουμε δίπλωμα για μηχανάκι από τα 16.

Σιγουρα καθημερινα η κορη μου, ενώ ηταν σχολειο, ουτε γινοταν ντιρλα , ουτε γυρνουσε στις εξι το πρωι, ουτε επαιζε ξυλο η ηταν παρουσα σε βιαια επεισοδια. Και σιγουρα δεν εχει διπλωμα για μηχανακι. Ενδεχομενως να αγοραζε κανενα τσιγαρο, αλλα κανεις ποτε εδώ μεσα δεν παραπονεθηκε για ένα τσιγγαρο που κανουν τα παιδια η μια μπυρα που πινουν, ειτε εντος εκδρομης ειτε στην υπολοιπη καθημερινοτητα τους. Μπορει καποια από αυτά που περιγραφεις η και όλα να της ειχαν συμβει, αλλα ειχαν το χαρακτηρα του εξαιρετικου και όχι της καθημερινοτητας. Τωρα αν εσυ βιωσες αλλιωτικη εφηβεια, δε σημαινει ότι απαξαπαντα τα παιδια στην Ελλαδα ειχαν καθημερινα τις αντιστοιχες εμπειριες η οτι ξερουν αν τις διαχειριστουν κιολας.

Γιατί δηλαδή να έχει ο καθηγητής ή το σχολείο την ευθύνη επειδή κάποιος μέθυσε και έπεσε στη πισίνα? Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέρα μεσημέρι χωρίς τη σχολική εκδρομή?

Αν μεθυσε ο μαθητης και βγηκε σωος δεν εγινε τιποτε παρα πανω από το να παει η καρδια του καθηγητη στην Κουλουρη μεχρι να τον –την δει να βγαινει στην επιφανεια. Αν η σωματικη βλαβη είναι σοβαρη θα αναλαβει ο εισαγγελεας και μαυρο το φιδι που τον εφαγε τον ανθρωπο. Αν η σωματικη βλαβη είναι βαρια η μονιμη η οδηγησει σε αναπηρια η σε θανατο, ο καθηγητης καταστραφηκε. Ετσι είναι ο ελληνικος νομος. Μεχρι να αλλαξει-που δεν το βλεπω- αν κατσει η στραβη ο καθηγητης την εχει πολύ ασχημα.
Αν το ατυχημα γινει μερα μεσιμερι χωρις σχολικη εκδρομη θα φταιει ο υπευθυνος της πισινας ο οποιος επετρεψε σε ανηλικο μεθυσμενο να βουτηξει. Αν ο νεαρος κατοικοεδρευει στα Β.Π. και εχει πισινα στο σπιτι του θα ευθυνονται οι γονεις του. Όταν θα ενηλικιωθει κανεις δε θα νοιαζεται αν ανοιξει το κεφαλι του πεφτοντας, αλλα οσο είναι ανηλικος ο νομος ψαχνει να βρει ποιος ειχε την ευθυνη του ανηλικου τη συγκεκριμενη στιγμη και να του τη φορτωσει τη δουλεια. Τοσο απλα. Και πολύ δυσκολα ξεμπλεκει κανεις γιατι τα ΜΜΕ αρχιζουν για «τη νεα ζωη που κοπηκε στο ανθος της ηλικιας της», «για την απαρηγορητη μανα», «για τους συγκλονισμενους συμμαθητες» και θα ψαχνουν να βρουν ποιος κανονισμος δεν τηρηθηκε επακριβως και θα βρουν πολλους γιατι χαρακτηριστικο της ελληνικης πραγματικοτητας ειναι η πολυνομια και μαλιστα σε πολυ μεγαλο βαθμο αντιφατικοτητας.

Και στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν εμπιστεύεται το παιδί του, τότε ας μην υπογράψει τη δήλωση.

Σωστο καταρχην. Αλλα στην ουσια ζητας από τον γονιο να χαλασει τις σχεσεις του με το παιδι του, επειδη το Υπουργειο Παιδειας δε μπορει να βαλει σε ταξη το μπουρδελλο που λεγεται σχολικη εκδρομη. Οποτε η πλειονοτητα των γονεων τα στελνει μεν αλλα και κανει ταματα στην Παναγια Σουμελα, Καναλα, Γοργοεπηκοο, Μυρτιδιωτισσα, Πενταγιωτισσα (ουψ! Αυτό είναι από αλλου!)

Δεν έχουμε πρόβλημα με το να πάει ένας 17χρόνος στο στρατό αλλά έχουμε πρόβλημα με το να πάει 5 μέρες στη Ρόδο.

Δε θα ελεγα ότι τα δεκαεπταχρονα πηγαινουν στρατο. Νομιζω ότι στα 20 τα παιρνουν. Και πως λεμε στρατιωτικη πειθαρχια; Ε αυτό δεν υπαρχει ουτε κατά διανοια σε σχολικη εκδρομη. Φαντασου εστω για μια στιγμη τον καθηγητη –συνοδο να επιβαλλει στερηση εξοδου στο δεκαεπταχρονο. Ανεκδοτο! Αυτο που δηλαδη θελω να πω είναι ότι ο Στρατος εχει εξουσια πανω στον νέο. Ο καθηγητης στην πενταημερη την χανει εντελως.


Ας μην μιλήσω καν για το γεγονός ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις ένα χρόνο πριν από τις δικές μου είχε μπει θέμα από το debate Chomsky-Foucault, πράγμα που δείχνει ότι θεωρούμε ότι επιστημολογικά και ηθικά οι έφηβοι ανήκουν σε ένα Α επίπεδο, άλλα όχι στο να πάνε 5 μέρες κάπου.

Τωρα πλακα κανουμε συγκρινουμε ένα θεμα εκθεσης πανελληνιων με την εκδρομη Ροδο; Τι σχεση εχει; Θα εχεις ακουσει αλλωστε οτι υπαρχει τεραστια αποσταση απο τη θεωρια στην πραξη. Πραγμα που σημαινει οτι ενας μαθητητς που απαντα σωστα επι θεωρητικου ζητηματος δε σημαινει ντε και καλα οτι ειναι ετοιμος να αντιμετωπισει με ορθοφροσυνη συνθηκες μπαχαλου ετσι ωστε να αποφυγει επικινδυνες για τον εαυτο του καταστασεις. Και να δεχθω οτι ο μαθητης που πηρε αριστα (η που θα επρεπε να παρει αριστα για να το θεσω πιο σωστα) μια χαρα θα πηγαινε και θα ερχοταν σε ολη τη Ροδο υπο οιεσδηποτε συνθηκες, αλλα αυτό γιατι να ισχυει σε ολους τους μαθητες εκεινης της χρονιας, και μαλιστα σε αυτους που ουτε ηξεραν και ουτε εμαθαν και ουτε θα τους ενδιεφερε ποτε να μαθουν ποιος είναι ο Chomsky και ποιος ο Foucault- που φανταζομαι ότι είναι οι περισσοτεροι;
Αυτους τους ασχετους δεν πρεπει κανεις να τους διαφυλαξει από οτιδηποτε;

Για εμένα επίσης οι πενθήμερες έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τι στιγμή που οι νέοι αποκτούν κάποιες οργανωτικές ευθύνες, χρηματική διαχείριση, λειτουργία μέσα σε μια μεγάλη ομάδα, πως να ανταποκρίνονται σε τυχών προβλήματα

Απολυτως σωστο. Θα επρεπε λοιπον καθολη τη διαρκεια της χρονιας να κατσουν μαζι με τους υπευθυνους καθηγητες να ψαξουν για τους προορισμους, να κανουν ένα πλανο, τι θα δουν, ποτε θα το δουν, αν υπαρχει καποια παραλληλη εκδηλωση εκεινη την εποχη, να καταστρωσουν έναν προυπολογισμο εξοδων, να κοιταξουν να δουν ποσο κοστιζει ένα τετοιο πακετο με πρακτορειο, αν θα μπορουσαν να βρουν καποιες εναλλακτικες φθηνοτερες, (παραδειγμα στους Δελφους υπαρχει το Πολιτιστικο Κεντρο Δελφων το οποιο εχει εξαιρετικο ξενωνα, να ερθουν σε επαφη, να ρωτησουν αν μπορουν αν φιλξενηθουν στις εγκαταστασεις του δωρεαν. Αντιστοιχως κατι αναλογο υπαρχει στην Ολυμπια και σε αλλα σημεια της ελληνικης επικρατειας). Στις εκδρομες ετσι όπως γινονται σημερα, μεσα σε εντελως διαβλητες διαδικασιες,και δινεται ολο το πακετο σε ένα πρακτορειο πανε Ροδο, χωρις κανενα περαιτερω ψαξιμο. Μπαινει και μια Λινδος για ξεκαρφωμα-ταχα μου νατος ο εκπαιδευτικος χαρακτηρας! Καμια οργανωτικη ευθυνη, καμια χρηματικη διαχειριση-πλην εκεινων που ασχολουνται για ιδιοτελεις λογους- και καμια λειτουργια σε ομαδα. Και ότι προβλημα παρουσιασθει, θα το λυσει ειτε ο συνοδος καθηγητης, ειτε το πρακτορειο. Μετα από μια τετοια σχολικη εκδρομη το συνηθες είναι κανενα παιδι να μην εχει αποκομισει καμια εμπειρια όπως αυτές που περιγραφεις.

Αυτή τη στιγμή, σε αυτό ακριβώς το φόρουμ υπάρχει τόπικ γύρω απο τις αναμνήσεις που έχουμε απο τις σχολικές εκδρομές μας. Πράγμα που δείχνει ότι η πενθήμερες είναι μέσα στη κοινωνική και εκπαιδευτική κουλτούρα μας και ως ένα βαθμό λειτουργούν σαν ένα rite of passage.

Είναι μεσα στην κουλτουρα μας του χαβαλε. Ως μια εκδρομη ξεσαλωματος δηλαδη. Δεν εχω τιποτε εναντιον σε εκδρομες ξεσαλωματος, αλλα γιατι θα επρεπε να οργανονται από το σχολειο; Ας το κανουν με την παρεα τους τρεις μηνες αργοτερα και στο μεταξυ ας βρουμε ένα ποιοτικοτερο rite of passage για τις σχολικες εκδρομες. Κατι τετοιο δε σημαινει ότι οι αναμνησεις θα είναι λιγοτερο εντονες για τους συμμετεχοντες.


Στη τελική, ίσως μερικούς να τους ενοχλεί η συμπεριφορά των εφήβων. Λίγο ο εγωκεντρισμός τους, λίγο το πόσο άγαρμποι είναι, τους βάζεις και 5 μέρες μαζί 500 χιλιόμετρα μακρυά απο το σπίτι τους, τι να κάνουμε ίσως να ενοχλούν. Αλλά απο την άλλη ακούς μια ομάδα αγοριών να φωνάζει "γαμ**** το Μπραχάμι" ή μια πιτσιρίκα να τσακώνεται με το αγόρι της και να του κάνει νάζια ή μια ομάδα παιδιών να παίζουν και να χορεύουν δυνατά στο τελευταίο κομμάτι που εσύ δεν καταλαβαίνεις τι του βρίσκουν και λες "ναι ρε γαμώτο υπάρχει ζωή σε αυτό το πλανήτη ακόμα".

Αυτό είναι βεβαιο ότι θα συμβαινει και στις πιο «εκπαιδευτικου χαρακτηρα» εκδρομες που λεω εγω. Σχολικη εκδρομη θα ειναι αλλωστε, δε θα ειναι εκδρομη των ΚΑΠΗ. Και θα βαλουν τα τραγουδια τους-αρεσουν δεν αρεσουν στους καθηγητες- και θα χορεψουν και θα φωναξουν και κανενα ποδοσφαιρικο συνθημα και καποιοι θα ερωτευτουν και καποιοι θα χωρισουν. Και δε με χαλαει σε τιποτε. Απολυτως λογικο και συναφες με την ηλικια τους ειναι ολο αυτο το σκηνικο. Εκεινο που με χαλαει είναι ότι οι πιτσιρικαδες πινοντας ασυστολως τις μπομπες που τους ποτιζουν οι ασυνειδητοι της κάθε Ροδου, οδηγωντας μεθυσμενοι τα μηχανακια, πηδωντας μεθυσμενοι σε γεματες η ακομη χειροτερα σε αδειες πισινες, διαπληκτιζομενοι μεθυσμενοι σε επισφαλη μπαλκονια, θετουν τους εαυτους τους σε μεγαλους κινδυνους, χωρις κανενα οφελος, παρα μονο καποιες μετεπειτα ομορφες αναμνησεις. Υποθετω όμως ότι και σε μια πιο συμμαζεμενη εκδρομη με πιο «μορφωτικο» σκοπο παλι οι αναμνησεις τους θα ηταν εξισου ομορφες. Το αλκοολ και το ξυλο είναι τα συστατικα που ομορφαινουν τις αναμνησεις τους; Δεν το πιστευω.
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Zephx θα συμφωνουσα 100% μαζι σου αν οι συνοδοι καθηγητες απαλλασσονταν απο οποιαδηποτε ευθυνη.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τελικα συμφωνω και με τους δυο σας, με πεισατε και οι δυο!:shock:
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.459
Likes
4.472
Για να πάω λίγο το θέμα εκεί από όπου ξεκίνησε, πέρα δηλαδή από την ευθύνη των γονιών, των δασκάλων και των μαθητών, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν είναι και Παναγίτσες...
Το εν λόγω γραφείο έχει λάβει προκαταβολές για εκδρομές και δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών γραφείων Μακεδονίας - Θράκης δήλωσε σε Ρ/Σ ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να διαγραψει την επιχείρηση από την ένωση.
Για του λόγου το αληθές: Ράδιο Θεσσαλονίκη - Πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για απάτη εις βάρος μαθητών από μεγάλο τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν έχουμε πρόβλημα με το να πάει ένας 17χρόνος στο στρατό αλλά έχουμε πρόβλημα με το να πάει 5 μέρες στη Ρόδο. Του έχουμε εμπιστοσύνη να του δώσουμε όπλο αλλά όχι στο να βγει έξω.

Στη τελική, ίσως μερικούς να τους ενοχλεί η συμπεριφορά των εφήβων. Λίγο ο εγωκεντρισμός τους, λίγο το πόσο άγαρμποι είναι, τους βάζεις και 5 μέρες μαζί 500 χιλιόμετρα μακρυά απο το σπίτι τους, τι να κάνουμε ίσως να ενοχλούν. Αλλά απο την άλλη ακούς μια ομάδα αγοριών να φωνάζει "γαμ**** το Μπραχάμι" ή μια πιτσιρίκα να τσακώνεται με το αγόρι της και να του κάνει νάζια ή μια ομάδα παιδιών να παίζουν και να χορεύουν δυνατά στο τελευταίο κομμάτι που εσύ δεν καταλαβαίνεις τι του βρίσκουν και λες "ναι ρε γαμώτο υπάρχει ζωή σε αυτό το πλανήτη ακόμα".

Σκέφτηκες πολύ για να γράψεις όλες αυτές τις αμπελοσοφίες?
Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ακόμα. Αν όμως εσύ δεν έχεις ζωή, μη ψάχνεις να τη βρεις στις σχολικές εκδρομές.
Φυσικά και πήγαμε 5ήμερες, φυσικά και γελάσαμε, φυσικά κάναμε και κοπάνες, αλλά δεν κάναμε τα αίσχη που ανεβαίνουν στο youtube, ούτε σκοτωθήκαμε με μηχανάκια, ούτε γίναμε λιώμα να πνιγόμαστε σε πισίνες.
Εσύ έφτασες να συγκρίνεις τις 5ήμερες του απόλυτου μπάχαλου όπου ευθυνόφοβοι καθηγητές και γονείς προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω, με το στρατό, που είναι οργανωμένος και σε ταιζει, σε ποτίζει και σε φροντίζει τζάμπα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Φυσικά και πήγαμε 5ήμερες, φυσικά και γελάσαμε, φυσικά κάναμε και κοπάνες, αλλά δεν κάναμε τα αίσχη που ανεβαίνουν στο youtube, ούτε σκοτωθήκαμε με μηχανάκια, ούτε γίναμε λιώμα να πνιγόμαστε σε πισίνες.
Παντα γινονταν αισχη. Απλως εμεις δεν ειχαμε youtube για να τα ανεβαζουμε.

Εσύ έφτασες να συγκρίνεις τις 5ήμερες του απόλυτου μπάχαλου όπου ευθυνόφοβοι καθηγητές και γονείς προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω, με το στρατό, που είναι οργανωμένος και σε ταιζει, σε ποτίζει και σε φροντίζει τζάμπα.
Καλα αυτο με το στρατο που ειναι οργανωμενος μ' εκανε να χτυπιεμαι στο πατωμα απο τα γελια. Αν υπαρχει μια κοινωνια μπαχαλου, αυτη ειναι ο στρατος.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.322
Μηνύματα
887.966
Μέλη
38.987
Νεότερο μέλος
Georg777

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom