Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη - Νησιά Trat (Koh Chang - Koh Wai - Koh Mak - Koh Kood)

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα

Βασικός προορισμός του ταξιδιού ήταν η Καμπότζη, για την οποία θα διέθετα τρεις βδομάδες. Περίσσευαν όμως άλλες δύο βδομάδες και προσπαθούσα να χωρέσω και ένα δεύτερο προορισμό. Αρχική σκέψη ήταν το Βιετνάμ, αλλά δεν ήθελα να το στριμώξω σε δύο βδομάδες. Τελικά αποφάσισα να κατευθυνθώ προς στο Trat της Ταϊλάνδης και στα τέσσερα νησιά του, Koh Chang, Koh Wai, Koh Mak και Koh Kood, τη μοναδική νησιωτική γωνιά της Ταϊλάνδης που δεν είχα επισκεφτεί ακόμα. Ο συνδυασμός Καμπότζης με Trat βόλευε και ως προς τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς έκλεισα για Bangkok με επιστροφή. Έτσι θα ξεκινούσα από Bangkok, θα πήγαινα οδικώς στο Trat, από εκεί θα έπαιρνα σβάρνα τα τέσσερα βασικά νησιά του, θα περνούσα οδικώς στην Καμπότζη από το μη δημοφιλές και άρα ευκολότερο πέρασμα του Hat Lek / Koh Kong, θα κατευθυνόμουν στη Sihanoukville και τα νησιά της Koh Rong και Koh Rong Samloem, κατόπιν στην πρωτεύουσα Phnom Penh και από κει στο Siem Reap για το βασικό αξιοθέατο της Καμπότζης, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του κόσμου, το Angkor Wat. Τέλος, από το Siem Reap θα περνούσα στην Ταϊλάνδη από το δημοφιλές πέρασμα του Poipet / Aranyaprathet, το οποίο όμως θα έκανα ανάποδα, αποφεύγοντας την πολυκοσμία και τις απάτες. Και από τη Bangkok θα επέστρεφα πίσω στην Ελλάδα.

Τα εισιτήρια κλείστηκαν με 650 ευρώ και κατά τις 20 Μαρτίου ξεκινήσαμε για Bangkok. Έλα όμως που οι Γερμανοί στη Φρανκφούρτη (ενδιάμεσος προορισμός) είχαν άλλη άποψη! Πού είναι η βίζα της Ταϊλάνδης με ρωτάει ο υπάλληλος της Lufthansa στο check in στη Φρανγκρούρτη; Ποιά βίζα χριστιανέ μου του λέω; Μα θα καθίσετε πάνω από ένα μήνα στην Ταϊλάνδη μου λέει. Χρειάζεται βίζα. Όχι του λέω. Θα κατέβω Bangkok, θα καθίσω Ταϊλάνδη δύο βδομάδες, θα πάω οδικώς στην Καμπότζη για τρεις βδομάδες και μετά θα γυρίσω στην Bangkok οδικώς για να επιστρέψω στην Ελλάδα. Και πού το ξέρω εγώ αυτό μου απαντάει; Έχετε κάποια κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο στην Καμπότζη, που να αποδεικνύει ότι θα πάτε και εκεί; Όχι του λέω. Ποτέ δεν κλείνω εκ των προτέρων, γιατί θέλω να έχω ελευθερία κινήσεων. Ναι, μου λέει, αλλά πώς μπορώ εγώ να ξέρω ότι θα πάτε όντως στην Καμπότζη και δεν θα μείνετε 5 βδομάδες στην Ταϊλάνδη; Φαντάζομαι του λέω, ούτε ο πρώτος είμαι, ούτε ο τελευταίος που θα το κάνει. Ρωτήστε κάποιον ανώτερό σας. Πράγματι, παίρνει κάποιον τηλέφωνο, πιάνει το μπίρι μπίρι για κάνα 5λεπτο και τελικά με τα χίλια ζόρια μου λέει ότι κατ’ εξαίρεση θα μου επιτρέψουν την επιβίβαση, χωρίς βίζα, αλλά μου το κάνουν χαριστικά και άλλη φορά να φροντίσω να έχω βίζα ή κράτηση. Τους έριξα κάτι «γαλλικά» από μέσα μου και έφυγα για την επιβίβαση. Να έχετε το νου σας όσοι επιχειρήσετε να κάνετε κάτι ανάλογο.


Koh Chang

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού λοιπόν το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης, το Koh Chang, το ελεφαντονήσι (chang στα ταϊλανδέζικα σημαίνει ελέφαντας). Άφιξη στην Bangkok, μετάβαση στο σταθμό λεωφορείων Ekamai, νυχτερινό λεωφορείο για την πόλη του Trat και εκεί μας περίμεναν tuk tuk, τα οποία με 150 baht μας πήγαν στο λιμάνι, για να πάρουμε το πλοίο για το Koh Chang. Η τιμή του πλοίου συμπεριλαμβανόταν στα 150 baht. Το πλοίο έφυγε γύρω στις 6 το πρωί και σε μία ώρα φτάσαμε στο λιμάνι του Dan Kao στη βορειοανατολική ακτή του νησιού. Τα tuk tuk μας περίμεναν και με 50 baht μας μετέφεραν στη White Sand beach, το τουριστικό κέντρο του νησιού. Δωμάτιο με 500 baht, με όλα τα κομφόρ και βουρ για την παραλία, καθώς τη βροχερή υποδοχή στο Trat είχε διαδεχθεί μια υπέροχη λιακάδα.

Το Koh Chang, αν και μεγάλο νησί (το τρίτο μεγαλύτερο της Ταϊλάνδης), δεν έχει πολλά αξιοθέατα και παραλίες. Όλες οι παραλίες βρίσκονται στη σειρά στη δυτική ακτή, ενώ η ανατολική ακτή έχει κυρίως δάση με μανγκρόβια και δεν έχει παραλίες της προκοπής. Έτσι το νησί μπορείς να το γυρίσεις εύκολα σε λιγότερο από μία βδομάδα. Εγώ έμεινα τέσσερις ημέρες και δεν μπορώ να πω ότι άφησα κάτι που δεν ήθελα να δω, με εξαίρεση δύο παραλίες, τη Wai Chaek στα νότια και τη Long beach στα νοτιοανατολικά, οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες από τη δυτική ακτή, αλλά πρέπει να κάνεις όλο το γύρο του νησιού και να τις προσεγγίσεις από τα ανατολικά. Μεγάλη περιπέτεια, δεν είχε και συγκοινωνία, οπότε τις άφησα εκτός προγράμματος.

Πάμε λοιπόν στις παραλίες:

White Sand beach

Η ωραιότερη παραλία και το τουριστικό κέντρο του νησιού. Πραγματικά υπέροχη στο βόρειο άκρο της, κάτω από το βουνό και μέτρια στο νότιο τμήμα της. Στο κεντρικό τμήμα είναι όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και στο βόρειο τμήμα έχει μόνο μικρά πανέμορφα bungalows, καθώς ακριβώς από πίσω είναι το βουνό και δεν υπάρχει (ευτυχώς) χώρος για μεγάλα resort. Υπέροχα νερά, λευκή άμμος, χιλιάδες κοχύλια στην αμμουδιά, ελάχιστος κόσμος και υπέροχη θέα προς το βουνό με την τροπική βλάστηση. Ακριβώς από πάνω έχει view point με υπέροχη θέα.

P1000072.JPG


Από πλευράς υπηρεσιών, η παραλία έχει τα πάντα, ότι ακριβώς έχει και το δημοφιλές Phuket, αλλά σε πολύ πιο ήσυχη ατμόσφαιρα. Δεν θα σας λείψει τίποτα.

P1000087.JPG


P1000089.JPG


P1000108.JPG


P1000135.JPG


P1000173.JPG



Kai Bae beach

Η τρίτη στη σειρά παραλία μετά τη White Sand. Προσβάσιμη με tuk tuk με 50 baht. Πολύ ρηχή παραλία, όχι ιδιαίτερα καλή για μπάνιο, με ένα view poit από πάνω με υπέροχη θέα.

P1000258.JPG


Έριξα μια βουτιά, έβγαλα φωτογραφίες και συνέχισα παραλιακά για την ενδιάμεση παραλία, την Khlong Prao, με κατεύθυνση προς τη White Sand.

P1000187.JPG


P1000296.JPG



Khlong Prao beach

Η δεύτερη παραλία μετά τη White Sand και η μεγαλύτερη παραλία του νησιού (4 – 5 χλμ.). Συμπαθητική, αλλά όχι τόσο ωραία όσο η White Sand. Σε κάποια σημείο το νερό είναι λίγο θολό, καθώς τα νερά από τα τρία ρυάκια (khlong στα ταϊλανδέζικα) χύνονται στην παραλία.

P1000392.JPG


P1000405.JPG



Lonely beach

Η τέταρτη στη σειρά παραλία μετά τη White Sand, αμέσως μετά την Kai Bae. Προσβάσιμη με tuk tuk με 100 baht. Είναι η δεύτερη ωραιότερη παραλία του νησιού και για το λόγο αυτό δεν είναι πλέον και τόσο lonely! Όταν λέω όχι τόσο lonely βέβαια εννοώ ότι είχε καμιά 30αριά άτομα στα 800 μέτρα μήκος της! Πολύ όμορφη παραλία, όμορφα καθαρά νερά, υπέροχη θέα στα πίσω κατάφυτα βουνά, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε, καθώς είχε συννεφιά όλη μέρα.

P1000439.JPG


P1000447.JPG



Bang Bao και Khlong Kloi beach

Η τελευταία μέρα είχε στο πρόγραμμα half day trip στο κοντινό μικρό νησάκι Koh Wai (λεπτομέρειες παρακάτω), μετά επιστροφή για επίσκεψη στο πλωτό, πρώην ψαροχώρι και νυν τουριστικό χωριό Bang Bao και μια απογευματινή βουτιά στη διπλανή Khlong Kloi beach.

Έκλεισα εκδρομή με Bang Bao boats (550 baht). Το pick up θα με έπαιρνε από το ξενοδοχείο μου στη White Sand, θα με μετέφερε στο Bang Bao village και θα με επέστρεφε πίσω στη White Sand από το Bang Bao γύρω στις 2 – 2:30. Έλα όμως που εγώ ήθελα να μείνω στο Bang Bao, για να το δω, αλλά και για να κάνω και το μπάνιο μου στη διπλανή Khlong Kloi beach. Λέω, δεν μπορεί, η ίδια εταιρία θα έχει και άλλα pick up trucks που θα γυρίζουν κόσμο στη White Sand αργότερα, από άλλες εκδρομές. Έτσι ήθελα να μην γυρίσω πίσω το μεσημέρι, αλλά να κανονίσω να με γυρίσει πίσω αργότερα άλλο αυτοκίνητο της ίδιας εταιρίας, έτσι ώστε να δω το χωριό και την παραλία. Σαν σκέψη ωραία, αλλά πώς να το εξηγήσεις αυτό στους Ταϊλανδούς; Αδύνατον! Εδώ κολλάνε σε πιο απλά πράγματα. Όχι σε τόσο προχωρημένες σκέψεις. Το λέω στον καταρχήν στον ξενοδόχο. Τζίφος. Μου φωνάζει τον πράκτορα της εταιρίας. Πάλι τζίφος. Ανάθεμα και αν κατάλαβαν τι ήθελα να κάνω. Και για να με ξεφορτωθούν μου είπαν ότι δεν έχει άλλες εκδρομές αύριο, οπότε δεν θα έχει άλλα αυτοκίνητα να με γυρίσουν αργότερα πίσω. Οπότε το δίλλημα ήταν ή γυρίζεις πίσω στις 2 και δεν κάνεις το πρόγραμμα που είχες κατά νου ή το ρισκάρεις, αφήνει το αυτοκίνητο επιστροφής να φύγει το μεσημέρι, κάνεις το πρόγραμμά σου και ελπίζεις να βρεις κάποιον τρόπο να γυρίσεις πίσω το απόγευμα, με κίνδυνο να μην καταφέρεις να βρεις και να μείνεις τελικά στο Bang Bao; Φυσικά επέλεξα το δεύτερο! Το πρόγραμμα είναι ευαγγέλιο και δεν αλλάζει με τίποτα!

Πάμε λοιπόν στο Bang Bao, από εκεί στο υπέροχο Koh Wai και κατά τις 2 επιστρέψαμε πάλι στο Bang Bao. Ελάτε μαζί μου λέει ο οδηγός, να σας πάω στο αυτοκίνητο της εταιρίας για να γυρίσετε πίσω. Μεγάλε, του λέω εγώ και του αναφέρω την πολύπλοκη σκέψη μου. Δεν καταλαβαίνει Χριστό και με ρωτάει, θα έρθεις ή όχι; Όχι του απαντάω εγώ και έμεινα εκεί. Κράτησα όμως το πράσινο χαρτάκι που μου είχαν δώσει ως «εισιτήριο» επιστροφής και άρχισα τη βόλτα μου στο χωριό.

Bang Bao

Κάποτε ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι χτισμένο σε πασσάλους πάνω στη θάλασσα. Σήμερα είναι ένα τουριστικό χωριό, με αρκετά όμορφα πλωτά κτίρια, αλλά και πλωτές καλύβες της παλιάς καλής εποχής. Με μαγαζιά, τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια, ένα εκ των οποίων ελληνικό!

P1000850.JPG


Το πρωί είχε πολλούς τουρίστες, γιατί από εκεί φεύγουν όλες οι εκδρομές και όλα τα πλοία για τα άλλα νησιά. Το μεσημέρι όμως ήταν σχεδόν άδειο. Έκανα τις βόλτες μου ανάμεσα στα πλωτά κτίρια και τις πολύχρωμες βάρκες μέχρι και το φάρο και κάθε γωνία ήταν και μια φωτογραφική πρόκληση. Μετά από δύο ώρες κατευθύνθηκα στη διπλανή παραλία (2 χλμ. απόσταση).

P1000484.JPG


P1000491.JPG


P1000501.JPG


P1000795.JPG


P1000877.JPG



Khlong Kloi beach

Η παραλία είναι μόνο για μια βουτιά. Όμορφο τροπικό σκηνικό απ’ έξω, αλλά το νερό δεν ήταν τόσο καθαρό, γιατί γύρω από την παραλία έχει έναν ύφαλο και έτσι τα νερά της παραλίας είναι ρηχά και λιμνώδη. Έκανα τη βουτιά μου και επέστρεψα στο Bank Bao.

P1000890.JPG



Και τώρα πώς γυρίζουν πίσω;;; Ήταν 5:30. Μισή ώρα πριν τη δύση του ηλίου. Όπως είχα προβλέψει, το χωριό ήταν γεμάτο από pick up trucks που γύριζαν τον κόσμο πίσω στη White Sand beach και τις άλλες παραλίες, από διάφορες εκδρομές και τακτικά δρομολόγια πλοίων (από τα άλλα νησιά). Ρώτησα 3-4 αυτοκίνητα άλλων εταιριών αν μπορούν να με πάρουν, αλλά ήταν γεμάτα. Πέρασε κάνα 20λεπτο και άρχισα να ανησυχώ ότι τελικά δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα να μην γυρίσω πίσω το μεσημέρι, αλλά να κάνω του κεφαλιού μου! Και πάνω που πήγα να απελπιστώ, βλέπω ένα φορτηγάκι με το λογότυπο της εταιρίας μου! Bang Bao boats λέω στον οδηγό; Ναι μου λέει. Πας White Sand beach ρωτάω; Ναι μου λέει; Θα με πάρεις κι εμένα και του δείχνω το πράσινο χαρτάκι (το «εισιτήριο» επιστροφής). Το κοιτάει και μου λέει ανέβα! Τόσο απλά! Και κάπως έτσι γύρισα πίσω, ικανοποιημένος που έκανα αυτό που είχα σχεδιάσει, σε πείσμα των 5 ταϊλανδών που μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό που είχα σχεδιάσει! Βαλίτσα και πάμε για το επόμενο νησί!

Συμπερασματικά: Το Koh Chang είναι ένα αρκετά όμορφο νησί, με δύο πολύ όμορφες παραλίες (White Sand και Lonely beach), τα έχει όλα, έχει ησυχία γιατί δεν είναι τόσο τουριστικό όσο το Phuket και το Samui και το γυρνάς εύκολα και γρήγορα σε 4 μέρες ως μία βδομάδα maximum. Και φυσικά συνεχίζεις παρακάτω, για τα υπόλοιπα και ομορφότερα νησιά του Trat.
 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Άψογος με σούπερ παραλιο-ρεπορτάζ! Ευχαριστούμε :)
Περιμένω τη συνέχεια!
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Άψογος με σούπερ παραλιο-ρεπορτάζ! Ευχαριστούμε :)
Περιμένω τη συνέχεια!
Ευχαριστώ και ετοιμάσου να δεις το ωραιότερο νησί της Ταϊλάνδης (το Koh Kood), με καμιά 15αριά παραλιάρες, με μπλε νερά, που όσο ήμουν εκεί σκεφτόμουν πώς σου έχει ξεφύγει!
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Koh Wai

Δεύτερος προορισμός το μικροσκοπικό Koh Wai. Από το Bang Bao του Koh Chang έχει τακτικά δρομολόγια ή ημερήσιες εκδρομές. Μπορείτε είτε να μεταβείτε και να μείνετε σε ένα από τα 4 - 5 resorts είτε να μεταβείτε με ημερήσια εκδρομή. Εγώ επέλεξα half day trip με Bang Bao boats και τιμή 550 baht, με pick up από το ξενοδοχείο, μετάβαση σε Bang Bao, πλοίο για Koh Wai και επιστροφή μέχρι το ξενοδοχείο μου και ένα voucher 50 baht για κατανάλωση σε ένα εκ των εστιατορίων. Θα μπορούσα να καθίσω άνετα ένα τριήμερο, καθώς το νησί έχει επτά μικρές παραλίες, τη μία μετά την άλλη, σε μία συνολική απόσταση 2 χλμ. Είδα τις θεωρητικά πέντε καλύτερες, αλλά την επόμενη ημέρα που πέρασα ξανά από το νησί, με προορισμό το Koh Mak, είδα και τις άλλες δύο, στις οποίες δεν πήγα, και ήταν ομοίως υπέροχες!

Το πλοίο σε αφήνει στην πρώτη τριάδα παραλιών του ενός ξενοδοχείου. Ακολουθούν άλλες δύο παραλίες του δεύτερου ξενοδοχείου και τέλος τρεις ακόμα του πιο απομακρυσμένου ξενοδοχείου.

Το νησί είναι πανέμοφρο, οι παραλίες καθαρά τροπικές με πολλούς φοίνικες και εκατοντάδες τροπικά ψάρια που κολυμπούν τριγύρω σου! Στα ξενοδοχεία είχε το πολύ 10 - 20 τουρίστες και στην παραλία μπορεί και να ήσουν ολομόναχος. Δεν έχει ούτε αυτοκίνητα, ούτε μηχανάκια, ούτε μαγαζιά ούτε εστιατόρια, πλην αυτών των ξενοδοχείων. Το κατάλληλο μέρος για απομόνωση και ηρεμία.

P1000543.JPG


P1000552.JPG


P1000565.JPG


P1000684.JPG


P1000686.JPG


P1000697.JPG


P1000713.JPG


P1000920.JPG
 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ και ετοιμάσου να δεις το ωραιότερο νησί της Ταϊλάνδης (το Koh Kood), με καμιά 15αριά παραλιάρες, με μπλε νερά, που όσο ήμουν εκεί σκεφτόμουν πώς σου έχει ξεφύγει!
Μου αρέσει που κάποιοι από εσάς είστε χιλιόμετρα μακριά σε παραλία και με θυμόσαστε :)
Όσο για τα νησιά Trat, είτε πήγαινα εποχή που δεν ήταν καλή, και από την άλλη δεν είχαν ακουστεί τόσο πολύ ότι είναι τόσο ωραία από παραλιακής άποψης...
Τέλος πάντων έχω πει ότι τελείωσα με την Ταυλάνδη μη με κάνεις να ξαναπάω!
 
  • Like
Reactions: DrG

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Ευχαριστώ και ετοιμάσου να δεις το ωραιότερο νησί της Ταϊλάνδης (το Koh Kood), με καμιά 15αριά παραλιάρες, με μπλε νερά, που όσο ήμουν εκεί σκεφτόμουν πώς σου έχει ξεφύγει!
Επιβεβαιώνω, το Koh Kood είναι παράδεισος επί γης με παραλιάρες άδειες από κόσμο. Πήγα Γενάρη του 2015.
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Koh Mak

Επόμενος σταθμός το τρίτο κατά σειρά νησί του Trat, μετά τα Koh Chang και Koh Wai, το οποίο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Ένα παρθένο νησάκι, άγνωστο στην πλειοψηφία των ταξιδιωτών της ΝΑ Ασίας, με ελάχιστο κόσμο και υπέροχες παραλίες, ιδανικό για γαμήλιο ταξίδι ή απλά για χαλάρωση.

Μετάβαση από το Koh Chang με πλοίο (300 baht) ή speedboat (400 baht). Τα πλοία σταματούν στις δύο βασικές παραλίες, Ao Kao και Ao Soun Yai. Υπάρχουν καμιά 20αριά resorts στις δύο παραλίες με τιμές από 1.000 baht. Εγώ έμεινα στην Ao Kao, στο Big Easy resort, σε υπέροχα bungalows, με αρχική τιμή 2.000 baht, αλλά μου το άφησε μόλις 800 baht, γιατί με συμπάθησε (έχω πέραση στις ταϊλανδές θείες). Και με όρκισε να μην πω σε κανέναν ότι μου το έδωσε τόσο φθηνά!

Στο νησί διέθεσα 1,5 μέρα. Την πρώτη μέρα στην Ao Kao και στο χωριό Ao Nid και το πρωί της επόμενης ημέρας στην Ao Soun Yai, από την οποία έφυγα στις 2 το μεσημέρι με προορισμό το Koh Kood. Περιττό να σας πω ότι το μετάνιωσα που δεν έμεινα περισσότερο. Το νησάκι ήταν υπέροχο και θα μπορούσα να μείνω άνετα 10 μέρες να χαλαρώσω. Αλλά δυστυχώς, το πρόγραμμα ήταν αυστηρό.

Πάμε στις παραλίες:

Ao Kao beach

Η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, με τα περισσότερα resorts για όλα τα βαλάντια. Η παραλία είναι περίπου 2 χλμ. και την περπατάς άνετα. Χωρίζεται σε δύο τμήματα: Το κομμάτι δυτικά του Makathanee Resort, το οποίο έχει το καλύτερο νερό για μπάνιο και το κομμάτι ανατολικά του ξενοδοχείου, το οποίο έχει απίθανο τροπικό σκηνικό, με φοίνικες σε διάφορες «πόζες», πλην όμως δεν είναι καλά για μπάνιο, λόγω ενός υφάλου, που κάνει τα νερά ρηχά και λιμνώδη. Αλλά είναι ο παράδεισος του φωτογράφου. Την περπάτησα από άκρη σε άκρη, καταλήγοντας στο χωριουδιάκι Ao Nid και το ναό του με την πανοραμική θέα.

P1000998.JPG


P1000999.JPG


P1010023.JPG


P1010045.JPG


P1010096.JPG


P1010100.JPG


P1010117.JPG




Ao Soun Yai beach

Η ωραιότερη παραλία του νησιού. Παραδεισένια, με υπέροχα νερά, γεμάτη φοίνικες σε διάφορες κλίσεις και με ελάχιστο κόσμο. Τί ελάχιστο δηλαδή; Μέχρι τις 12 το μεσημέρι ήμασταν ολομόναχοι σε 1,5 χλμ. παραλία! Από την Ao Kao πας σε 10 λεπτά με τα πόδια, περνώντας από ένα υπέροχο view point και μετά κατεβαίνεις στην παραλία.

P1010133.JPG


Τα δύο άκρα της είναι σχεδόν άδεια και οι όποιοι τουρίστες συγκεντρώνονται στο κέντρο της, εκεί που είναι και το λιμανάκι που δένουν τα πλοιάρια. Αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους. Πραγματικά δεν ήθελα να φύγω με τίποτα. Το Koh Kood όμως με περίμενε.

P1010160.JPG


P1010175.JPG


P1010182.JPG


P1010208.JPG


P1010219.JPG


P1010252.JPG


P1010280.JPG


P1010281.JPG


Κοντά στην παραλία (ρωτήστε τους ντόπιους) βρίσκεται το Kingdom of Somchai ή Love Temple. Τί είναι αυτό; Κάποιος τύπος έχει φτιάξει καμιά 50αριά αγάλματα γυμνών γυναικών και όχι μόνο, σε προκλητικές πόζες! Βάζω μία από τις πιο «σεμνές» φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα και ελπίζω να μη με κόψει η λογοκρισία!

P1010317.JPG


Συμπερασματικά: Αν ψάχνετε ένα παρθένο τροπικό νησί, άγνωστο, ήσυχο, φθηνό, που θα τα έχετε όλα στα πόδια σας, για γαμήλιο ταξίδι ή απλά για χαλάρωση, το Koh Mak είναι ο ιδανικός προορισμός.
 
Last edited:

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Koh Kood

Το ομορφότερο νησί της Ταϊλάνδης - Οι Μαλδίβες της Ταϊλάνδης - Ο παράδεισος επί της γης

Ο τίτλος του «ομορφότερου νησιού της Ταϊλάνδης» είναι πολύ βαρύς και δεν θα τον απέδιδα ελαφρά τη καρδία! Έχοντας γυρίσει όλα τα γνωστά νησιά της Ταϊλάνδης, (πλην του Koh Lipe) βρήκα τον παράδεισό μου. Ένα τροπικό νησί όπως ακριβώς το ήθελα. Παρθένο, άγνωστο, με ελάχιστο κόσμο, με πολλές φανταστικές παραλίες (τουλάχιστον 15) και γαλάζια νερά (τα πιο γαλάζια της Ταϊλάνδης, ότι κοντινότερο σε Μαλδίβες υπάρχει στην Ταϊλάνδη). Το Koh Kood εκθρόνισε δικαίως το Koh Phangan από τη θέση του ομορφότερου νησιού της Ταϊλάνδης.

Έχοντας δει κάποιες φανταστικές φωτογραφίες από το νησί και έχοντας ακούσει τα καλύτερα λόγια από όσους το είχαν επισκεφτεί, το τέταρτο και τελευταίο νησί του Trat απετέλεσε το βασικό προορισμό του ταξιδιού μου στην Ταϊλάνδη. Έμεινα μία βδομάδα, αλλά θα μπορούσα να μείνω μια ζωή. Αν ποτέ μετακόμιζα από την Ελλάδα προς κάποιον τροπικό προορισμό, αυτό θα επέλεγα.

Μετάβαση από το Koh Mak με speedboat με 400 baht. Το speedboat ξεκινά από το Koh Chang (900 baht), αλλά έχει και πλοία που ξεκινούν από το Trat, οπότε μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο Koh Kood, αν είναι ο βασικός προορισμός σας. Τα speedboats θα σας αφήσουν στο pier του resort σας, στην παραλία που έχετε επιλέξει. Θα περάσουν από σχεδόν όλες τις παραλίες και θα αφήσουν κόσμο, οπότε θα πάρετε μια πρώτη γεύση από όλο το νησί. Αν δεν έχετε επιλέξει κάποιο resort, κατευθυνθείτε στην ας πούμε κεντρική παραλία του νησιού, την Klong Chao, όπου θα βρείτε τις περισσότερες επιλογές διαμονής, είτε κατά μήκος της παραλίας (ακριβότερα) είτε κατά μήκος του ποταμού (φθηνότερα). Δημόσιες συγκοινωνίες (tuk tuk) δεν υπάρχουν. Οπότε είτε θα νοικιάσετε μηχανάκι είτε θα αδυνατίσετε, περπατώντας! Αν μένετε στην Klong Chao, για να φτάσετε με τα πόδια στις πιο μακρινές βόρειες και νότιες παραλίες θα χρειαστεί να περπατήσετε 25 - 30 χλμ. (για να πάτε και να γυρίσετε). Αν δείτε κάποιο tuk tuk στη διαδρομή (μεταφέρουν κόσμο από και προς τα λιμάνια), σταματήστε το και ανεβείτε, για να γλιτώσετε κάποια χλμ.


Παραλίες

Οι παραλίες του νησιού είναι όλες στη δυτική ακτή και πρέπει να είναι πάνω από 20. Προσβάσιμες οδικώς (με λιγότερη ή περισσότερη περιπέτεια) είναι καμιά 15αριά. Στις άλλες μπορείς να πας μόνο με βάρκα και εφόσον διαμένεις στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο που υπάρχει στην παραλία. Και οι 15 είναι παραδεισένιες, με γαλάζια ήρεμα νερά, τροπική βλάστηση και ελάχιστο κόσμο. Οπότε θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους. Οι ωραιότερες παραλίες ήταν (από βορρά προς νότο), μια no name ερημική παραλία με αμμολωρίδα σε σχήμα βέλους, κοντά στο υπερπολυτελές Soneva Kiri resort, στο οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, η Ao Taphao, κοντά στο «κεντρικό» λιμάνι, ειδικά στο νότιο σημείο της, η αμέσως επόμενη Ao Noi, η «κεντρική» παραλία Klong Chao, η ίσως κορυφαία Bang Bao και η Klong Hin. Όχι ότι οι υπόλοιπες δεν ήταν παραλιάρες. Θα αναφέρω παρακάτω τα σετ παραλιών που επισκέφτηκα κάθε μέρα:


1. Από το λιμάνι (Ao Taphao) ως το Soneva Kiri με κεντρικό στόχο τη no name παραλία, που της έδωσα το όνομα «βέλος»

Ακολουθείτε ταμπέλες για Klong Yai ki waterfall και μετά για Soneva Kiri. Πριν το ξενοδοχείο έχει ένα μικρό χωριουδάκι και κάποιους κλειστούς χωματόδρομους, στους οποίους απαγορεύεται η πρόσβαση. Αγνοήστε τις απαγορεύσεις, μπείτε μέσα και σε 5 λεπτά θα βρεθείτε ολομόναχοι στην ίσως ωραιότερη παραλία του νησιού! Δυστυχώς είχε συννεφιά όλη μέρα και οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν την ομορφιά των νερών. Στη διαδρομή από το «βέλος» ως την Ao Taphao δεν υπάρχει κάποια άλλη προσβάσιμη παραλιάρα, αλλά η Klong Mart και η αμέσως διπλανή της (βορειότερα) αξίζουν μια βουτιά.

01.JPG


02.JPG


03.JPG


Το "βέλος" όπως φαίνεται στο Google

Klong Yai Ki Beach map 5.jpg



2. Ao Taphao και Ao Noi

Η δεύτερη είναι η αμέσως επόμενη από την Klong Chao. Μικρή και παραδεισένια. Η πρώτη είναι η αμέσως επόμενη βόρεια. Αρκετά μεγάλη, 1 – 1,5 χλμ. και εξίσου πανέμορφη. Καλύτερο σημείο το τέρμα νότιο τμήμα της, όπου θα είστε ολομόναχοι.

Ao Taphao beach

04.JPG


05.JPG


06.JPG


07.JPG


09.JPG


10.JPG


11.JPG


12.JPG


13.JPG


14.JPG


Ao Noi beach

15.JPG


16.JPG


17.JPG
 
Last edited:

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
3. Klong Chao και Klong Chao waterfall

Η κεντρική παραλία, ουσιαστικά μία αμμολωρίδα ανάμεσα στη θάλασσα και τον ποταμό.

18.JPG


19.JPG


21.JPG


22.JPG


23.JPG


24.JPG


25.JPG


26.JPG


27.JPG


28.JPG


29.JPG


30.JPG


31.JPG


32.JPG



Αξίζει να πάτε και στον ομώνυμο καταρράκτη (30 λεπτά περπάτημα).

33.JPG
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
4. Ao Ngam Kho, Sai Daeng και Bang Bao

Η πρώτη δεν είναι τόσο τέλεια για μπάνιο, αλλά είναι η πιο «φωτογενής παραλία» με υπέροχους φοίνικες. Η δεύτερη είναι μια πολύ μικρή πανέμορφη παραλία όπου βρίσκεται το Analay resort. Η Bang Bao είναι μάλλον η ωραιότερη παραλία του νησιού. Ότι και να πω θα είναι λίγο για να την περιγράψω.


Ao Ngam Kho beach

34.JPG


35.JPG


35.JPG


36.JPG


37.JPG


38.JPG



Sai Daeng beach

39.JPG


40.JPG


41.JPG



Bang Bao beach

42.JPG


43.JPG


44.JPG


45.JPG


46.JPG


47.JPG


48.JPG


49.JPG


50.JPG


51.JPG


52.JPG


53.JPG


54.JPG


55.JPG


56.JPG
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
984
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
5. Ao Ta Kian και Ao Klong Hin

Η πρώτη έχει υπέροχα νερά, ειδικά στο νότιο τμήμα της και η δεύτερη είναι από τις ωραιότερες, καθώς μοιάζει πολύ με την Bang Bao. Δυστυχώς και τις δύο φορές που την επισκέφτηκα μας έπιασε βροχή και οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν την ομορφιά της.


Ao Ta Kian beach

57.JPG


58.JPG


59.JPG


60.JPG


61.JPG


62.JPG



Ao Klong Hin beach

63.JPG


64.JPG


65.JPG


66.JPG


67.JPG


68.JPG



6. Ao Jark και Ao Prao

Η Ao Jark είναι η επόμενη, μετά την Klong Hin προς τα νότια. Θα τη βρείτε ακολουθώντας ταμπέλες για Neverland resort. Είναι μικρή και πανέμορφη, ειδικά στο νότιο άκρο της. Η Ao Prao είναι η τελευταία οδικώς προσβάσιμη παραλία της δυτικής ακτής. Μεγάλη και όμορφη, ειδικά στα δύο άκρα της. Στο βόρειο άκρο έχει ένα μικρό χωριό και ένα ποταμάκι. Δυστυχώς και εκείνη την ημέρα είχε συννεφιά και οι φωτογραφίες αδικούν και τις δύο παραλίες. Γενικά, το Trat είναι η περιοχή της Ταϊλάνδης με τις περισσότερες βροχοπτώσεις, να το έχετε υπόψη. Από τις 7 μέρες, τις 3 έβρεχε (τις 2 είχε συννεφιά όλη μέρα) και τις άλλες 4 είχε λιακάδα όλη μέρα.


Ao Jark beach

69.JPG



70.JPG


71.JPG



Ao Prao beach

72.JPG


73.JPG


Την επιστροφή μου στο Trat την κανόνισα με αναχώρηση από το Ao Salad, το ένα από τα δύο γραφικά ψαροχώρια του νησιού, για να μπορέσω να το δω κι αυτό. Το άλλο, στο οποίο δεν πήγα, είναι το Ao Yai (στα νοτιοανατολικά). Και τα δύο είναι στην ανατολική ακτή, όπου δεν έχει παραλίες και εύκολη πρόσβαση.

74.JPG


75.JPG



Συμπερασματικά: Τι συμπερασματικά; Μιλάμε για το ωραιότερο νησί της Ταϊλάνδης. Δείτε τις φωτογραφίες και να πάτε οπωσδήποτε. Θα πάθετε πλάκα!


Και άπως έτσι κλείνει το tour στα τέσσερα νησιά του Trat (Koh Chang, Koh Wai, Koh Mak και Koh Kood). Ένα ταξίδι για το οποίο μπορείτε να διαθέσετε από 2 βδομάδες ως μία ζωή. Αν έχετε δύο βδομάδες διαθέσιμες και ψάχνετε μια παρθένα τροπική γωνιά, τότε εδώ είναι ο προορισμός σας.

Ταϊλάνδη τέλος λοιπόν. Επιστροφή στο Trat και αναχώρηση οδικώς για την Καμπότζη, σε μια άλλη, πιο περιπετειώδη, ταξιδιωτική ιστορία!

Περισσότερα στο Travelistas - The travel guru (https://www.facebook.com/groups/827195334083278/)
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom