Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
συγγνώμη που δεν ηρωοποιω τις συμμορίες αναρχικών που σπάνε και καίνε τις περιουσιες του κοσμου, που ληστεύουν τράπεζες με καλάσνικοφ, που βάζουν βόμβες και σκοτώνεται αθώος κόσμος.
αυτοι ειναι οι αναρχικοι των ΜΜΕ ... υπαρχουν κι αλλοι με ιδεολογια... δεν ξερω ποσοι ουτε ανηκω σ αυτους αλλα ευτυχως υπαρχουν...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε traveller,πετάγεσαι συνεχώς από θέμα σε θέμα και δεν γίνεται να σου απαντήσω.
Μπλέκεις τους ανήλικους,με τους ενήλικους,με τους ηγέτες,με το ξύλο,με τη νουθεσία,με το κίνημα,με τον κοινοβουλευτισμό,με με με......

Δεν έχει ειρμό η σκέψη,απαντάς όπως γουστάρεις μπλέκοντας μέσα ότι γουστάρεις.

Τις σφαλιάρες εξαρχής τις έχω οριοθετήσει στα πλαίσια απάντησης των δολοφονικών συμμοριών του δρόμου.Τελεία.
Τα 15χρονα δεν τα χάρισα σε κανέναν και ποτέ.Είπα ότι αν τους καταργήσεις τα πρότυπα (κασιδιάρηδες) είναι μια καλή αρχή.Και υπό αυτή την έννοια συντάσσομαι και με τον liopyr στην αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού με όλα τα κακά του.

Στην πλήρη καταδίκη της βίας και σε κοινοβουλευτικές αποκλειστικά μεθόδους,ξέρεις ότι θα με βρεις διαφωνούντα.Όταν ο άλλος κρατάει μαχαίρι εγώ δεν θα του απαντήσω με κουβεντούλα.Λαϊκή άμυνα ονομάζεται.

Άσε την κατήχηση σε εμένα και πες μας τι προτείνεις.Γιατί όλα αυτά που λες είναι απλώς εύηχα λόγια.Τι προτείνεις δεν μας λες.

Είναι προφανές ότι πουθενά δεν πρότεινα ως λύση του προβλήματος τη βία.Αυτή την πρότεινα ως απάντηση στη βία.Ασφαλώς και πρέπει να γλυτώσω τα ανήλικα από το φασισμό,αλλά το "πώς" που κουβεντιάζουμε κανείς δεν το έχει βάλει κάτω.Επειδή το λέμε μεταξύ μας έγινε κάτι;Ποιο σχολείο,ποια ΜΜΕ,ποια τέχνη και ποια κοινωνία θα διδάξει αυτά τα παιδιά το κακό του Φασισμού;

Από την άλλη όταν αρνείσαι να δεις ότι ένα μέρος τουλάχιστον αυτών είναι απλώς κάγκουρες και ηλίθιοι τότε επιλέγεις να παραβλέπεις την πραγματικότητα.Ή μήπως ξαφνικά η κοινωνία μας αποτελείται από διανοούμενους ή έστω μορφωμένους στο σύνολό της και δεν το κατάλαβα;

Ρε,εδώ κράζεις κόσμο επειδή πάει στο Ντουμπάι.Τι έπαθες και δεν βλέπεις ότι πολλοί από αυτούς είναι πανίβλακες;

 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Traveller δεν ξερω πως ειναι οι ΧΑιτες της γειτονιας σου παντως εδω στην περιοχη μου δερνουν και τρομοκρατουν μεταναστες. Κι ευτυχως που υπαρχει ενα ισχυρο μετωπο εναντιον τους που περιοριζει τις ενεργειες τους. Διαφορετικα θα ειχαν παρει το νομο στα χερια τους.

Τα παιδακια που συμμετεχουν στη συμμορια ειναι τα ιδια που εκαναν καταστροφες και προξενουσαν προβληματα και πριν την εμφανιση της ΧΑ. Απλα τωρα στα προσωπα των μεταναστων βρηκαν εναν εχθρο που μπορουν να εκτονωνονται πανω του. Αυτα λοιπον τα παιδια με τη παραβατικη συμπεριφορα σαφως και χρειαζονται βοηθεια και φυσικα δεν χαριζονται σε καμμια ΧΑ. Οι γονεις και το κρατος πρεπει να νοιαστουν για τα παιδια τους. Εγω δεν μπορω να τα σωσω. Εσυ αν εισαι η Μητερα Τερεζα καν'το.

Δεν ξερω κανενα παιδι (λιγο πολυ γνωριζομαστε ολοι εδω) που να μην εχει παραβατικη συμπεριφορα ή να μην ειναι μελος φιλοχουντικης οικογενειας ή να μην ειναι τελειως βλακας (δεν το λεω ως μειονεκτημα αλλα ως αλλοθι) και να ειναι οπαδος της ΧΑ.

Απο την αλλη υπαρχουν πολλαπλασια παιδια που αποστρεφονται, καταγγελλουν και απεχθανονται τη ΧΑ και παρα τις προσπαθειες να τα προσεγγισει της γυρνουν την πλατη. Δεν ειναι και τοσο ισχυρη οσο την παρουσιαζουν.

Και στην τελικη ενα ποσοστο 10-15% δεν ειναι δα και τραγικο. Λογικο να υπαρχει σε ενα κρατος οπως η Ελλαδα του σημερα. Εδω πριν 40 χρονια το 30% ηθελε βασιλια, ουτε ειμαστε τοσο λιγοι οι βλακες στην Ελλαδα.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
http://tvxs.gr/news/ελλάδα/κασιδιάρης-ναι-αρνούμαι-το-ολοκαύτωμα

Κάτι τέτοια διαβάζεις και αρχίζουν να κάμπτονται οι οποιεσδήποτε ενστάσεις-σκέψεις για την αναγκαιότητα ένος ουσιαστικού αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Βέβαια στη Μπανάνα Ρεπάμπλικ που ζούμε πιο πιθανό είναι να έρθει η ανάπτυξη παρά να ψηφιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ώρα είναι να μας πεις ότι έχουν και υπόγειες διαδρομές η ΝΔ με την ΧΑ!
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Εγώ προσωπικά είμαι αρκετά μπερδεμένος σχετικά με το θέμα της ποινικοποίησης ή όχι της γνώμης σχετικά με μια γενοκτονία. Διαβάζοντας βεβαίως το γεγονός ότι αυτό το φασιστόμουτρο ο Κασιδιάρης αρνείται το ολοκαύτωμα είναι η αλήθεια ότι τρελαίνομαι και σκέφτομαι, πώς είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να επιτρέπεται να λέει τέτοια πράγματα. Από την άλλη αν αρχίσουμε την ποινικοποίηση κάθε άποψης φοβάμαι ότι μπορεί να καταλήξουμε σε πολύ επικίνδυνες οδούς. Ήδη η μία πρόταση τροποποίησης του νόμου της ΝΔ προβλέπει ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας του μικρασιατικού ελληνισμού και των Ποντίων με τη δικαιολογία ότι έχει αναγνωριστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σε ένα τέτοιο θέμα, όπου οι ιστορικές απόψεις διίστανται σχετικά με το αν ήταν γενοκτονία ή όχι οι διωγμοί και οι σφαγές της εποχής εκείνης, αυτός που θα αρνηθεί ότι ήταν γενοκτονία θα οδηγηθεί στο δικαστήριο; Και τι θα γίνει αν ξαφνικά η ελληνική βουλή αποφασίσει να αναγνωρίσει και άλλες "γενοκτονίες", αναλόγως με το ρεύμα της εποχής;

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, με αρκετή δόση προβληματισμού και με πολλές επιφυλάξεις, ότι αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ποινικοποίηση της προτροπής σε μισαλλόδοξες πράξεις από πρόσωπα και οργανώσεις, η αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις ρατσιστικών εγκλημάτων αλλά όχι η άρνηση ή υποτίμηση εγκλημάτων, ακόμα και αν αυτές είναι γενοκτονίες.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ώρα είναι να μας πεις ότι έχουν και υπόγειες διαδρομές η ΝΔ με την ΧΑ!
Αλίμονο...αυτό θα ήταν σενάριο συνομωσίας... :D
σιγά μη σου πω επίσης οτι η ΝΔ έκανε πίσω στο αντιρατσιστικό για να μπορέσει αύριο μεθάυριο να τσιμπήσει ψηφαλάκια από τη ΧΑ...απαπα, πιπέρι στο στόμα.

Τώρα όσον αφορά το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η αλήθεια είναι οτι έχω κι εγώ τους προβληματισμούς μου και κάποιες επιφυλάξεις αλλά κι από την άλλη η ύπαρξη της ΧΑ ίσως να το κάνει αναγκαίο, δε νομίζω όμως θα χρειαστεί να σπαταλήσουμε περαιτέρω φαιά ουσία γιατί όλα τα κόμματα έδειξαν για άλλη μια φορά οτι δε βλέπουν ποτέ το δάσος παρά μόνο το δέντρο που δεν είναι άλλο από τα μικροκομματικά πολιτικά τους οφέλη.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ποιο σχολείο,ποια ΜΜΕ,ποια τέχνη και ποια κοινωνία θα διδάξει αυτά τα παιδιά το κακό του Φασισμού;
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα:
Στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων πραγματοποιούνται δράσεις και κατά του φασισμού, αλλά και κατά του ρατσισμού ειδικότερα.
Αναφέρομαι στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης . Δεν λέω πως γίνεται με το σωστό τρόπο ( δεν ξερω καν ποιος είναι αυτός, γιατί υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της ηρωοποίησης), αλλά πάντως υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες από ευαίσθητους καθηγητές.
Υπάρχει βέβαια και το γενικότερο έλλειμμα παιδείας, αλλά και δημοκρατικής συνείδησης που διευκολύνει τη δημιουργία αυτών των παρεκτροπών.
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, με αρκετή δόση προβληματισμού και με πολλές επιφυλάξεις, ότι αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ποινικοποίηση της προτροπής σε μισαλλόδοξες πράξεις από πρόσωπα και οργανώσεις, η αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις ρατσιστικών εγκλημάτων αλλά όχι η άρνηση ή υποτίμηση εγκλημάτων, ακόμα και αν αυτές είναι γενοκτονίες.
Το πρόβλημα σε αυτή την χώρα δεν ήταν ποτέ η απουσία νόμων π.χ. ...

Ο Ποινικός Κώδικας, στο άρθρο 79 αναφέρει ότι για κάθε ποινικό αδίκημα "η τέλεση της πράξης από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση".

Άρθρο 1 Ν.927/1979
1. Οστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής του, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και δι' αμφοτέρων των ποινών τούτων.

2. Διά των εν παρ. 1 ποινών τιμωρείται και όστις συνιστά ή συμμετέχει εις οργανώσεις, αι οποίαι επιδιώκουν ωργανωμένην προπαγάνδαν ή δραστηριότητας πάσης μορφής τεινούσας εις φυλετικάς διακρίσεις.

Άρθρο 2 Ν.927/1979
Οστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρις ενός έτους ή χρηματικήν ποινήν ή και δι' αμφοτέρων των ποινών τούτων.


...το πρόβλημα πάντα ήταν η μη εφαρμογή των νόμων. Φυσικά μπορεί να είναι καλή ιδέα να κάνουν μερικές τροποποίησεις π.χ. ώστε να μην γίνονται απελάσεις σε θύματα ή με στόχο να αυστηροποιήσουν λίγο τις ποινές, αλλά νέος νόμος δεν βρίσκω τον λόγο να γίνει.
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.587
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
echo2011: Πέφτεις στην πολυφορεμένη παγίδα των "δύο άκρων", δεν γίνεται να αισθάνεσαι πως απειλείσαι το ίδιο από παρακρατικούς μπράβους που υμνούν τον ναζισμό και σφάζουν οτιδήποτε δεν τους μοιάζει, με έναν χώρο που στην τελική επενδύει σε θεμελιώδεις αξίες όπως ο ανθρωπισμός, η ισότητα, η ελευθερία, η αλληλεγγύη κλπ.
Οι πρώτοι παλεύουν να πάρουν την εξουσία, οι δεύτεροι να την καταργήσουν.
Και μας έχει δείξει η ιστορία τι γίνεται όταν οι πρώτοι τα καταφέρνουν ε.
Όταν ονομάζει κανείς «ανθρωπιστές» άτομα του χώρου από όπου προέρχονται οι δολοφόνοι της Marfin ή ληστές τραπεζών με καλασνίκωφ έτοιμοι να δολοφονήσουν εν ψυχρώ (και το απέδειξαν στην Πάρο) έχει την εντύπωση ότι πείθει ; Σ΄ αυτή την παγίδα πέφτουν διάφοροι αριστεριστές δημοσιογραφίσκοι Μ.Μ.Ε. σπρώχνοντας τους αναγνώστες προς την Χ.Α. Ένα από τα όπλα της μαύρης προπαγάνδας είναι ότι κάνοντας σε έντυπα προφανή παραποίηση των γεγονότων, αποσιωπώντας τα ουσιώδη και τονίζοντας υπέρμετρα τα επουσιώδη κάνεις τον έχοντα μια στοιχειώδη ενημέρωση και άποψη να αγανακτήσει από τα γραφόμενά σου και να οδηγηθεί στο άλλο άκρο. Εδώ δεν ισχύει το «λέγε-λέγε κάτι θα μείνει». Έχω την εντύπωση ότι οι παραπάνω δημοσιογράφοι είναι πράκτορες της Χ.Α.
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αντε να δουμε τι αλλο θα γραψετε για να δικαιολογησετε την ανοδο της ΧΑ. Τωρα φταιν οι αριστεριστες δημοσιογραφισκοι, οι δολοφονοι της Marfin και οι ληστες της Παρου.

Δηλαδη πες πως ηταν η ΧΑ (φτου σκορδα) στην εξουσια. Για να αντιμετωπιση τη δολοφονια της Marfin (και οχι μονο φυσικα) οι διαδηλωσεις θα απαγορευονταν δια ροπαλου. Στον αντιποδα ενα σοβαρο κρατος δεν δινει αδεια λειτουργιας σε υποκαταστημα μιας τραπεζας αν δεν υπαρχει εξοδος κινδυνου και κοβει τον κωλο στη διοικηση που υποχρεωνει τους υπαλληλους να εργαστουν κατω απο τετοιες συνθηκες.

Τη ΧΑ βεβαια δεν ειδα να την απασχολει κατι τετοιο, οποτε η λυση γι αυτην ειναι η καταργηση των διαδηλωσεων (για αλλο λογω φυσικα επιθυμου καταργηση, χεστηκαν για τη Marfin, αλλα αφου συμφωνει και ο κοσμος, βουτυρο στο ψωμι τους). Δηλαδη μια λυση του τυπου ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι.

Και μετα μου λετε πως οι ψηφοφοροι της εχουν μυαλο...
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
συγγνώμη που δεν ηρωοποιω τις συμμορίες αναρχικών που σπάνε και καίνε τις περιουσιες του κοσμου, που ληστεύουν τράπεζες με καλάσνικοφ [..]
Εκτός από την εκδοχή του Πρετεντέρη για τον αναρχισμό, υπάρχουν κι άλλες, πιο υγιείς και αντικειμενικές, δεν είναι μόνο οι μπάχαλοι που εκμεταλλεύονται την συγκρουσιακή συνείδηση του χώρου και κάποιοι παλαβοί που πιστεύουν σε ένοπλους αγώνες και αντάρτικα πόλεων.
Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τρέχουν σε αντιφασιστικές πορείες για να αποτρέψουν τα πογκρόμ, που στήνουν αυτο-οργανωμένους χώρους στους οποίους διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκες, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαγειρικής, και άλλα τέτοια κατάπτυστα ικανά να τους χαρακτηρίσουν "χώρους ανομίας".
Πριν τσουβαλιάσουμε λοιπόν ένα ολόκληρο χώρο, που τυχαίνει μάλιστα να είναι και ο πιο ενεργός πολιτικά στις μέρες μας, ας γνωρίσουμε ποιος είναι αυτός.
Το γεγονός μάλιστα πως (σύμφωνα με το ποστ σου) είσαι εκπαιδευτικός, κάθε άλλο παρά τιμά την άγνοιά σου σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

McElk, αν γνωρίζεις ποιοι έκαψαν την Marfin, δεν έχεις παρά να το αναφέρεις στην δικαιοσύνη που πολύ δυσκολεύεται να τους εντοπίσει. Είναι δε, μάλλον ανήθικο να υποστηρίζεις πως αυτοί που έβαλαν φωτιά στην τράπεζα είχαν σκοπό να κάψουν τον κόσμο που δούλευε μέσα.
Η δημοσιογραφία πάντως, στο σύνολό της, μόνο αριστερίστικη δεν είναι.


thessaris, μπερδεύεις τον αντιρατσιστικό νόμο με την ελευθερία της έκφρασης, το κάνουν αρκετοί αυτό το λάθος έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση πως θα θιχτεί η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης.
Απόλυτη ελευθερία της έκφρασης δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ.
Υπάρχουν και σήμερα νόμοι που την περιορίζουν, π.χ συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή συμβόλων κλπ.
Έχεις δίκιο πάντως, η πρωτοβουλία του Ρουπακιώτη να συμπεριλάβει και άλλες γενοκτονίες πέρα από το ολοκαύτωμα στην ουσία βάζει τρικλοποδιά στο ίδιο του το νομοσχέδιο.


Ο νόμος του 79' otokodate, πέρα από τα προβλήματα στην εφαρμογή του, είναι ελλιπής σε σύγκριση με το νέο νομοσχέδιο το οποίο είναι στην ουσία copy - paste της απόφασης πλαίσιο της ΕΕ, με την προσθήκη του γενετήσιου προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom