Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Τα υδροσταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό, έρευνες έχουν δείξει, ότι στην καμπίνα του αεροπλάνου μπορούν να μεταδοθούν σε αρκετές σειρές καθισμάτων και μπορούν να μεταφερθούν και απ' την αναπνοή ενήλικου και απ' την αναπνοή βρέφους. Άρα εν δυνάμει κάποιος επιβάτης κινδυνεύει αν βρεθεί κοντά σε θέση με παιδί κάτω των τριών περισσότερο από κάποιον άλλο. Αν θέλετε να παίξετε το παιχνίδι του ιού, να το παίξετε τίμια. Όχι μας πειράζουν οι αναπνοές των εφήβων που βγαίνουν να ακούσουν μουσική και να πιουν αλλά δε μας πειράζουν οι αναπνοές των μωρών επειδή είναι μωρά.
Καταρχήν να διευκρινίσω πως ο λόγος που έγραψα την γνώμη μου δεν ήταν για να παίξω κάποιο παιχνίδι, αλλά για να εκφέρω την προσωπική μου άποψη και να προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον λόγο εξαίρεσης που αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Συμφωνώ πως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού παραμένει υπαρκτός ανεξαρτήτως ηλικιών, πόσο μάλλον σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο όπως το αεροπλάνο.Προσωπικά αν είχα βρέφος δεν θα διακινδύνευα να ταξιδέψω με αεροπλάνο φέτος και θα περιοριζόμουν σε μετακινήσεις με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και μόνο.

Το θέμα των εφήβων και γενικότερα νεότερων ατόμων που δυστυχώς θεωρούν πως δεν κινδυνεύουν ή απλώς δεν έχουν την ωριμότητα να το αντιληφθούν εξακολουθεί να παραμένει ενα μεγάλο αγκάθι με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Δυστυχώς η ανευθυνότητα και η αφέλεια δεν είναι προνόμιο μόνο των νεοτέρων ηλικιών. Κάθε μέρα συναντώ νέους , μεσήλικες και ηλικιωμένους που ανήκουν μάλιστα και σε ευπαθείς ομάδες να κυκλοφορούν και να συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρξε ποτέ ο ιός.....
 
Μηνύματα
93
Likes
61
οτι δλδ οι άνθρωποι γύρω μας προσέχουν, φοράνε σωστά τη μάσκα τους, καθαρίζουν χεράκια, δεν πάνε στις καφετέριες σαν να μην τρέχει τπτ, τηρούν το social distancing, και τη ζημιά την έκαναν τα σταγονίδια της απλής αναπνοής, φορώντας μάσκα μάλιστα!!Οκ..........
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.677
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
θα πω την αποψη μου πανω σ αυτο γιατι και εχω υπαρξει εφηβη,κι εχω γιο εφηβο,και,μωρακι ειχα ευαισθητο την κορη μου που μεχρι τα 5 της αρρωσταινε συνεχεια,γιατι γεννηθηκε με βρογχικο ασθμα.οχι σε αεροπλανο στην λαικη μια φορα την πηγα και τη βγαλαμε με οξυγονο...το ξεπερασε με θεραπεια οταν εγινε 8 ετων...πλεον δεν εχει ξαναρρωστησει,αλλα δεν θα το ρισκαρα να παρω ενα μωρακι στο μπεργκαμο,αν δεν ηταν σοβαρη αναγκη να παμε,για ταξιδι αναψυχης ας πουμε δεν θα το πηγαινα...γιατι και αδικο για το μωρακι και αδικο για τον εφηβο,και αδικο για το παππουδι που δεν αντεχει να φοραει συνεχεια τη μασκα θα ηταν.εδω η κορη μου ειναι 19 και την εχω πρηξει,σε φαση εισαι σιγουρη πως θες να παμε μαλτα;θες να το ακυρωσουμε;θες να το αφησουμε;που ειναι ενηλικη κι αποφασιζει εκεινη πλεον για τη ζωη της.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Γερμανικά ΜΜΕ: Δύσκολο το ταξίδι για όσους επιλέγουν φέτος Ελλάδα

Στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων εισόδου στην Ελλάδα για τουρίστες που προτίθενται να περάσουν εκεί τις διακοπές του Αυγούστου κάνει λόγο η ιστοσελίδα Merkur.de παρατηρώντας ότι «ένα μικρό λάθος από τους τουρίστες μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση των διακοπών τους». Αυτό συνέβη σε οικογένεια από το Nτίσελντορφ, όπως παρουσίασε αρχικά τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο RTL, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα. Το περιστατικό είχε ως εξής: «Μια οικογένεια από το Ντίσελντορφ είχε κανονίσει ταξίδι στη Ρόδο αξίας 3.000 ευρώ, όμως στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ δεν τους επετράπη η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ο λόγος: η διαδικτυακή φόρμα, μέσω της οποίας δημιουργείται ένας κωδικός QR που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι τουρίστες, συμπληρώθηκε εσφαλμένα. Το όνομα του πατέρα είχε τοποθετηθεί σε λάθος στήλη. Γι αυτό η αεροπορική εταιρεία δεν τους επέτρεψε να πετάξουν.»

«"Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να μην επιβιβάζουν επισκέπτες με λανθασμένα έγγραφα. Στην ουσία πρόκειται για κανονική βίζα“ αναφέρει εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ltur, μετά από ερώτηση του ειδικού σε θέματα τουρισμού Ραλφ Μπένκε. Κατά τον έλεγχο της γερμανικής οικογένειας από το Κάστροπ–Ράουξελ το σφάλμα προέκυψε ξεκάθαρα κατά τη διαδικασία της ονλάιν συμπλήρωσης της φόρμας επιβάτη. Ωστόσο κατά τον Μπένκε και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες φέρουν ευθύνη: "Ως συμβατικός εταίρος, ο ταξιδιωτικός πράκτορας είναι ο βασικός συνομιλητής για τους παραθεριστές και συχνά φέρει την ευθύνη για τέτοια λάθη, διότι σε περιπτώσεις πακέτων διακοπών είναι αυτός που κλείνει την πτήση για λογαριασμό των παραθεριστών. Δεν φέρει ευθύνη βέβαια για τις απαιτήσεις των χωρών κατά την είσοδο στη χώρα, αλλά μπορεί να είναι υπεύθυνος για λάθη που έχουν να κάνουν με το κομμάτι που τον αφορά"» Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο συγκεκριμένος ταξιδιωτικός πράκτορας πρότεινε στην οικογένεια που έχασε τις διακοπές της να μεταθέσουν το ταξίδι για αργότερα ή να τους επιστρέψει τα χρήματά τους.


Στο πλαίσιο της περιγραφής των όσων ισχύουν μέχρι τώρα για τα ταξίδια προς Ελλάδα το δημοσίευμα της Merkur αναφέρεται και σε ένα άλλο περιστατικό τουριστών από το Βερολίνο που βρέθηκαν για διακοπές στην Κρήτη. «Από 1ης Ιουλίου οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα ηλεκτρονικά συμπληρωμένη φόρμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τουριστών. Όσοι φτάνουν με αεροπλάνο, πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την άφιξη. Δύο επιβάτες από το Βερολίνο προς την Κρήτη δεν είχαν δώσει αυτή την ηλεκτρονική προειδοποίηση και κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ. Οι τουρίστες ανέφεραν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τους όρους εισόδου από κανέναν, όπως αναφέρει και το dpa. Σύμφωνα με την ελληνική κρατική τηλεόραση, είναι η πρώτη περίπτωση κατά την οποία οι ελληνικές αρχές επέβαλαν το ανακοινωθέν πρόστιμο».


Πηγή: DW
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.412
Likes
4.501
Καλησπερα παιδια!! Εγω εχω κλεισει ταξιδι 9-15 Σεπτεμβρη παρισι.. πως με βλεπετε θα παω?? Επισης με τα εως τωρα δεδομενα απλα συμπληρωνω το plf???
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε πολυσύχναστες περιοχές από αύριο στο Παρίσι
 

giota235

Member
Μηνύματα
139
Likes
364
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Παιδιά καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ρωτήσω , σχετικά με το ταξίδι που έχω κλείσει για την κοπεγχαγη στις 11/9. Είχα κλείσει 3 ήμερη διαμονή και μόλις πριν λιγο ενημερώθηκα από το επίσημο σάιτ τους το visit Denmark, ότι αποτελεί προϋπόθεση η μίνιμουμ παραμονή στη χώρα 6 διανυκτερεύσεων. Γνωρίζετε κάτι σχετικό; Υποψιάζομαι ότι ένα ακόμη ταξίδι οδεύει προς ακύρωση..
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.412
Likes
4.501
Παιδιά καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελαν τη σειρά μου να σας ρωτήσω σχετικά με το ταξίδι που έχω κλείσει για την κοπεγχαγη στις 11/9. Είχα κλείσει 3 ήμερη διαμονή και μόλις πριν λιγο ενημερώθηκα από το επίσημο σάιτ τους το visit Denmark, ότι αποτελεί προϋπόθεση η μίνιμουμ παραμονή στη χώρα 6 διανυκτερεύσεων. Γνωρίζετε κάτι σχετικό; Υποψιάζομαι ότι ένα ακόμη ταξίδι οδεύει προς ακύρωση..
Από ό,τι είδα κ εγώ όντως γράφει για μίνιμουμ 6 διανυκτερεύσεις. Στείλε ένα μέιλ στο Tourist information για να επιβεβαιώσεις αν όντως ισχύει κ για πιο λόγο να σε υποχρεωνουν να μείνεις 6 νύχτες.
 

giota235

Member
Μηνύματα
139
Likes
364
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Από ό,τι είδα κ εγώ όντως γράφει για μίνιμουμ 6 διανυκτερεύσεις. Στείλε ένα μέιλ στο Tourist information για να επιβεβαιώσεις αν όντως ισχύει κ για πιο λόγο να σε υποχρεωνουν να μείνεις 6 νύχτες.
Θα στείλω οπωσδήποτε γιατί αγχώθηκα αρκετά και δεν θελουμε, ούτε δύναται να παραμείνουμε κι άλλες μέρες στη Δανία. Ευχαριστώ για την απάντηση 😊
 

touRocker

Member
Μηνύματα
70
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Planet Earth
Ονειρεμένο Ταξίδι
Dark Side Of The Moon
Για τις παραπάνω ερωτήσεις:
  1. Στο esteri.it βρήκα ανανεωμένο το παραπάνω έγγραφο και μάλλον πρέπει να τα έχει μαζί του όποιος πάει Ιταλία.
  2. Το plf μάλλον πρέπει να το συμπληρώνει οποιοσδήποτε έρχεται στην Ελλάδα, ακόμα κι σε πτήση επιστροφής.
  3. Αυτό ακόμα δεν το έχω διευκρινίσει.
Όποιος ξέρει κάτι βοηθάει ... Ευχαριστώ.
Προφανώς είμαι αόρατος :p

Στείλε ένα μέιλ στο Tourist information για να επιβεβαιώσεις αν όντως ισχύει
Ποιο είναι το mail Tourist information και ποιο είναι το site?
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.412
Likes
4.501
Έχω κλείσει εισιτήρια στις 18 Αυγούστου για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο με Ryanair (από Αθήνα). Προορισμός είναι η Βενετία, η Βερόνα και το Σιρμιόνε.
Οι ερωτήσεις είναι:
  1. Έκτος τα εισιτήρια κλπ ... Τι άλλο χρειάζεται να κάνω; Χρειάζεται κάποιο έντυπο; Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό το έντυπο, ξέρει κανένας εάν είναι υποχρεωτικό;
  2. Το plf δεν είναι μόνο γι' αυτούς που επισκέπτονται την Ελλάδα κι όχι για εμάς που θέλουμε να πάμε Ευρώπη; Η υπάρχει κάποιο αντίστοιχο για τα ταξίδια στην Ευρώπη; Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάπου μία σίγουρη απάντηση.
  3. Χρειάζεται να έχουμε κάνει το τεστ covid για να πάμε Ιταλία;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Η paefstra είναι στη Βενετία. Στείλε ένα pm να σε κατατοπίσει! Το PLF για επιστροφή Ελλάδα οπωσδήποτε!
 

teodoulke

Member
Μηνύματα
19
Likes
6
Καλημερα,

Κανονιζουμε να παμε παρεα οδικως στις λινες πλιτβιτσε και θα το κανουμε οδικως στις 22 Αυγουστου μεσω Αλβανιας, Μαυροβουνιο (παραθαλασια θα περασουμε) με στασεις σε καποιες πολεις οπως το Ντουμπροβνικ, Σπλιτ, Ζανταρ και στον γυρισμο στο Κοτορ στο Μαυροβουνιο. Τηλεφωνησα στον Εοδυ να με πουν τι χαρτια χρειαζεται και με ειπαν να επικοινωνησω με την πρεσβεια της Κροατιας γιατι αυτοι δεν ξερανε. Μηπως γνωριζει καποιος τι χαρτια χρειαζεται για τον Κορονοιο? Με ταυτοτητα απο οσο γνωριζω περναμε και απο τις 3 χωρες.
 

Zorz59

Member
Μηνύματα
233
Likes
1.639
Λοιπον εκανα τη διαδρομη προσφατα (2018)
Εμεις ημασταν με διαβατηριο, αλλα επειδη θα περασεις και Βοσνιακα συνορα υποχρεωτικα σε ενα σημειο της Κροατιας, παρε πρεσβεια Βοσνιας και ρωτα αν περνατε με ταυτοτητα

επισης για την επιστροφη σας ισχυει εβδομαδιαια καραντινα απο τις 16 Αυγουστου και μετα (εισοδος απο Αλβανια)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom