Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

maria91

Member
Μηνύματα
2.086
Likes
1.955
Mια αρκετα καλη ερευνα, για τις προθεσεις φετος.
Κλεινουμε εγκαιρα Ελλαδα για Αυγουστο γιατι μαλλον θα εχει κινηση.
https://www.ethnos.gr/ellada/102200...inon-shediazei-na-kanei-kalokairines-diakopes
Γιατι ποτε αυγουστο στην Ελλαδα δεν ειχε κινηση?ποσα χρονια εχετε να πατε σε ελληνικο νησι καλε? :haha: καθε χρονο αυγουστο γινετε της μουρλης,μονο που τωρα ισως δεν θα εχουμε πολλους κινεζους,γερμανους,ρωσους κλπ κλπ..no big deal!παντως επειδη κοιταω απο μαρτιο για να κλεισω για τον αυγουστο(και ολο το αφηνω)οντως προτεινω να κλεισουν οσοι θελουν εγκαιρα γιατι οι τιμες ανεβαινουν και ας μην υπαρχει ζητηση ετσι ωστε να μειωθει η ηδη υπαρχουσα χασουρα....:rolleyes:
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Η Ελλαδα αποκλειω να ζηταει καραντινα απ τους τουριστες, δεν ειναι (τοσο) βλακες στην κυβερνηση, ξερουν οτι δε θα πατησει τουριστας ετσι. Κανεις δεν ερχεται για να κατσει 2 βδομαδες σε καραντινα.

Το θεμα ειναι αν υπαρχουν χωρες που ζητανε 2 βδομαδες καραντινας (και σε τσεκαρουν, δεν επαφειονται στην καλη σου θεληση) οταν επιστρεψεις. Και αυτο θα ειναι πληγμα για τον τουρισμο, μονο...Σουηδους τουριστες θα εχουμε αν ειναι ετσι, σε αλλες χωρες που δεν ειναι τοσο δημοφιλεις τουριστικοι προορισμοι δε θα πατησει ατομο. Ελπιζω η ΕΕ να λαβει αποφαση κατα τετοιου μετρου, εφαρμοσιμη σε ολες τις χωρες της.
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Στη Μαλτα αδελφες μου στην Μαλτα...κι εγω ειδα οτι εχει απο σημερα μηδενικα κρουσματα και χαρηκα,αλλα για τουρισμο στα νησια μας χλωμο το βλεπω,οχι οτι παραπονιεμαι,ποτε δεν αντεχα το μπαχαλο του Αυγουστου,δεν εχω μαγαζι εδω,ουτε ενοικιαζομενα,αλλα ο κοσμος που ζει απ αυτα εχει θεμα,και σοβαρο μαλιστα.Θα μου πειτε,εσυ τι;εγω μονογονεας δυο παιδιων,και δεν κλαιγομαι...απο αποψη οχι τα φερνω ευκολα βολτα,απλα συνηθισα,και ταξιδακια κανω,βαζω στον κουμπαρα ενα 50ρικο καθε μηνα και παω.Μια εποχη ειχα κοψει το τσιγαρο κι εβαζα καβατζα πολλα περισσοτερα απο 50ρικο.Τα ταξιδια για μενα ειναι ζωη ομως,αν μου τα κοψεις θα κοψεις κι εμενα,δεν εχω αλλη ευτυχια,ταξιδια και τα παιδια μου,τιποτα αλλο κι οταν λεω τιποτα το εννοω.επιδομα παιδιων,ΚΕΑ και τις σπουδες των παιδιων που τις πληρωνει ο πρωην συζηγος.κατι γινονταν το καλοκαιρι,οχι σπουδαια πραγματα,ανασφαλιστη κρατουσα κανενα παιδακι,ή καθαριζα καποιο σπιτι,κι αυτο οχι καθε μερα.ζωγραφος ειναι η δουλεια μου,αυτην σπουδασα,εχω γεμισει κιτρινα φεγγαρια σαν τον παυλο στην καλπικη λυρα ολο το νησι,και δε βαρυγγομαω,μια χαρα ειμαι.απλα ξερω οτι δεν υπαρχει καβατζα αν συμβει κατι.δε βαριεσαι;το μονο που με τρομαζει ειναι μην ξανα ακυρωθει το ταξιδι για μαλτα.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Ένα σενάριο που μπορεί να παίξει είναι χώρες που δεν βάζουν σε καραντίνα τους τουρίστες αλλά κάνουν θερμομετρηση στο αεροδρόμιο και ένας επιβάτης έχει πυρετό, τότε όλοι οι επιβαίνοντες μπαίνουν καραντίνα.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.540
Ένα σενάριο που μπορεί να παίξει είναι χώρες που δεν βάζουν σε καραντίνα τους τουρίστες αλλά κάνουν θερμομετρηση στο αεροδρόμιο και ένας επιβάτης έχει πυρετό, τότε όλοι οι επιβαίνοντες μπαίνουν καραντίνα.
Καλημέρα. Βασικά αυτό δε θα παίξει γιατί υπάρχουν οι ασυμπτωματικοι, δεν έχουν πυρετό ή συμπτώματα αλλά είναι φορείς. Αυτούς με θερμομετρηση δε τους πιάνεις
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Δηλαδη απ οτι καταλαβα τα ταξιδια μας την επομενη μερα εξαρτωνται απ τις διαφορετικες πολιτικες καθε χωρας σωστα;παντως για την ιστορια επειδη πριν κλεισω μαλτα το ψαχνα για ιταλια δεν εχει κατι με ryanair τουλαχιστον ως τελος ιουλη.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.733
Likes
15.017
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

GTS

Member
Μηνύματα
6.798
Likes
18.600
Το προβλημα του ταξιδευειν για το μεσοπροθεσμο τουλάχιστον διάστημα, ειναι πολυδιαστατο. Δεν ειναι μονο οικονομικο (ευχαριστούμε τον ιντερνετ εξπλορερ του φορουμ, το αστειο θεμα λυθηκε πολλα ποστ πριν), αν και προφανως η οικονομική κατασταση εχει επιδεινωθει δραματικα για αρκετο κοσμο. Ούτε ειναι μόνο ο φοβος, η αβεβαιότητα και η αγωνια για την υγεία του καθενος, ιδιως των μεγαλων ανθρωπων και οσων πασχουν απο διαφορά νοσήματα, που προφανως θελουν να ζησουν και γι αυτο πρεπει για αρκετο καιρο να προσεχουν. Ουτε ολοι εχουν υποχρεωσεις σε εργοδοτη, παιδια, οικογενεια. Αν τα δεις ολα μεμονωμενα, δε τρεχει καστανο κι ολοι θα ταξιδευουμε απο τον επομενο κι ολας μηνα, αντε δυο. Ομως, η πραγματικοτητα ειναι πιο συνθετη: αυτη τη στιγμη, με συγκεκριμενες υποθεσεις που αυριο μεθαυριο δεν ισχυουν γιατι υποθεσεις ειναι, συντρέχουν ταυτόχρονα πολλοι επιβαρυντικοι παραγοντες:
- Αλλοι δεν εχουν εισοδημα πια
- Αλλοι ειναι ηλικιωμενοι ή με σοβαρα νοσήματα
- Ειναι εξαιρετικα αβέβαιο οτι θα ξεκινησουν μαζικα πτησεις το αμεσως επόμενο χρονικο διαστημα
- Ειναι εξαιρετικα αβεβαιη η πολιτικη της καθε χωρας για τη καραντινα
- Ειναι εξαιρετικα αβεβαιο ποια θα ειναι η πολιτικη καθε χωρας σε ο, τι αφορα τα συνορα. Ηδη τα μηνύματα απο Αυστραλία και Ιταλια ειναι ανησυχητικα.
- Συγκεκριμενοι τουριστικοί προορισμοι ισως δεν ανοιξουν καν π.χ. το Νησί του Πασχα που με ενδιαφέρει προσωπικά αν παραμεινει κλειστο σε εξωτερικους επισκέπτες προκειμενου να μη πεθανουν ολοι οι ιθαγενεις οπως πεθαιναν οταν πηγε ο Κορτεζ στο Μεξικό το 1519 κ τους κολλησε ευλογια. Εγω και πολλοι αλλοι, θα τραβηχτουμε στην αλλη ακρη του κοσμου κυριως για το ραπα νουι. Αν κλεισει το Νησι, το συγκεκριμενο ταξιδι αναβαλλεται.
Ποιος λοιπον δε βλεπει προβλημα για μεγάλο ποσοστο των ταξιδιωτων; Κ λεφτα αν έχεις, αν εργάζεσαι ως υπαλληλος και μπαίνεις καραντινα θα εχεις προβλημα στη δουλειά, οποτε δε πας. Κι αν δε σε νοιαζει η καραντινα, εισαι νέος κι υγιης κι εχεις κ λεφτά στην άκρη ή εισοδημα, ειναι πιθανο να μη βρισκεις πτηση ή η χωρα που θες να μη σε δεχεται. Οι συνδυασμοι ειναι πολλοι, περιπλοκοι, αβεβαιοι κι αν τελικα ισχυσουν τα ανωτερω σεναρια, θα ειναι δραματικα λιγοι οσοι τελικα θα ταξιδεψουν απο την Ελλαδα στο εξωτερικο. Στην αντιθετη, ευχαριστη, περίπτωση, ειμαι απο τους πρώτους που θα ταξιδεψουν.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.750
Καλημέρα!Για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια αλλά και εξαρτωμαστε αποκλειστικά από τον τουρισμό,η κατάσταση είναι ακόμα μετέωρη. Πολλά μεγάλης χωρητικότητας ξενοδοχεία της Ρόδου επέλεξαν και επισήμως να μείνουν κλειστά ενώ κάποιοι ξενοδόχοι θα ανοίξουν μόνο μια από τις μονάδες τους. Αυτό που ανεπίσημα ακούγεται μέχρι τώρα είναι πως τα δωμάτια πρέπει να μένουν μετά από κάθε αναχώρηση άδεια για 3 μέρες μετά την απαραίτητη απολύμανση και πως η παροχή μπουφέ πλεον καταργείται. Οι περισσότεροι σκέφτονται πως ο ιός ήρθε για να φέρει δραστικές αλλαγές στον τουρισμό αλλά και ένα καλό! Να μειώσει κατακόρυφα την παροχή πακέτων all inclusive που είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία του τόπου μας αφού υπήρχαν τουρίστες που δεν έβγαιναν ποτέ έξω από το ξενοδοχείο τους!!
Είναι τόσα πολλά που περνάνε από το μυαλό μας τόσο ως απασχολούμενοι στον τουρισμό όσο και ως ταξιδιώτες αλλά είμαι αισιοδοξη!
Για αρχή πάντως μετά την σεζόν κανονίζω ένα ταξίδι στην Ελλάδα και για Χριστούγεννα ίσως να επιλέξω μια ήδη γνωστή μου χώρα για να βολιδοσκοπήσω την κατάσταση πριν να προχωρήσω και σε νέους προορισμούς!!
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Και στην πατμο τα ιδια,τα μεγαλα ξενοδοχεια δεν θα ανοιξουν φετος,θα ανοιξουν ομως οι μικρες πανσιον που κατα την γνωμη μου ειναι και πιο ανθρωπινες,να πω οτι λυπηθηκα τα μεγαλα ξενοδοχεια;Θα ναι ψεμα,χρονια τωρα πινουν το αιμα των εργαζομενων,για να ειναι 5αστερα,σ ενα απ αυτα δουλεψα ενα φεγγαρι,δλδ μια εβδομαδα,τοσο αντεξα...ανασφαλιστη,και στο τελος δεν πληρωθηκα κι ολας γιατι παραιτηθηκα...δεν ειχαμε ονομα ειχαμε αριθμο...δεν ειχαμε διαλλειμα,λυποθυμιες αβερτα,προσβολες κλπ...δεν μιλαω καν για τις τιμες,απλησιαστες αν δεν εισαι πριγκηπας ή βασιλιας...χιλιες φορες το μαρουλίδι απεναντι,(ονομα ειναι αυτο)...ναι θα αλλαξουν πολλα,πρεπει να αλλαξουν πολλα,οχι μονο στην συνειδηση μας,στην μνημη μας σε ολα γενικα σαν ταξιδιωτες και σαν ελληνες και σαν τουριστες.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.540
- Ειναι εξαιρετικα αβέβαιο οτι θα ξεκινησουν μαζικα πτησεις το αμεσως επόμενο χρονικο διαστημα
- Ειναι εξαιρετικα αβεβαιη η πολιτικη της καθε χωρας για τη καραντινα.
Αυτά τα 2 είναι πολύ κρίσιμα. Ειδικά οι αεροπορικές "ξεφορτωνονται" υπαλλήλους σε άδειες πολλών μηνών. Ενδείξεις ότι η ζήτηση ειμαι στο ναδίρ οπότε και ο προγραμματισμός δρομολογίων δεν θα πραγματοποιηθεί.
Να μειώσει κατακόρυφα την παροχή πακέτων all inclusive που είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία του τόπου μας αφού υπήρχαν τουρίστες που δεν έβγαιναν ποτέ έξω από το ξενοδοχείο τους!!
Αυτό που λες ισχύει με τα βραχιόλακια που κρατούν τους τουρίστες μέσα στο χώρο τους . Εδώ όμως πλέον θα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ίδιοι να μην θέλουν να ρισκάρουν στο έξω και να παραμένουν στο ξενοδοχείο που θα έχει και πρόσβαση στη παραλία την εβδομάδα που θα κάτσουν. Επίσης υπάρχει κ μια άλλη παράμετρος για Ρόδο και ειδικά Δυτική Κρήτη. Σουηδούς θα δεχτούμε φετος ? Ή έστω με το πλάνο για έναρξη από Ιούλιο όπως είπε ο Γεραπετριτης οι Σουηδοί θα είναι εντός φακέλου ή όχι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom