Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.750
Αυτά τα 2 είναι πολύ κρίσιμα. Ειδικά οι αεροπορικές "ξεφορτωνονται" υπαλλήλους σε άδειες πολλών μηνών. Ενδείξεις ότι η ζήτηση ειμαι στο ναδίρ οπότε και ο προγραμματισμός δρομολογίων δεν θα πραγματοποιηθεί.


Αυτό που λες ισχύει με τα βραχιόλακια που κρατούν τους τουρίστες μέσα στο χώρο τους . Εδώ όμως πλέον θα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ίδιοι να μην θέλουν να ρισκάρουν στο έξω και να παραμένουν στο ξενοδοχείο που θα έχει και πρόσβαση στη παραλία την εβδομάδα που θα κάτσουν. Επίσης υπάρχει κ μια άλλη παράμετρος για Ρόδο και ειδικά Δυτική Κρήτη. Σουηδούς θα δεχτούμε φετος ? Ή έστω με το πλάνο για έναρξη από Ιούλιο όπως είπε ο Γεραπετριτης οι Σουηδοί θα είναι εντός φακέλου ή όχι?
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα για τους Σουηδούς πιστεύω μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε μεγαλύτερη ενημέρωση.
Ίσως να υπάρχουν και αυτοί που θα φοβούνται να βγουν αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί θα αποτελούν πλειοψηφία.
Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστρία οι περισσότεροι θεωρούν την Ελλάδα ως τον ασφαλέστερο προορισμό και δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν το ταξίδι τους. Επίσης από εμπειρία δεν βλέπω τόσες ακυρώσεις από Γερμανούς,Αυστριακούς όσο από Βρετανούς και Ιταλούς. Είμαστε όλοι σε αναμονή. Θα τα δούμε όλα στην πραξη και πραγματικά εύχομαι να κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται γιατί ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι τεράστιος.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.542
Likes
8.532
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αν επιβεβαιωνεται, κλειστα τα συνορα της Ιταλιας για εισοδο τουριστων ολο το 2020.
https://nation.com.pk/26-Apr-2020/italy-to-remain-closed-for-tourism-until-end-of-year

Κάποια site μάλλον βιάζονται να βγάλουν την είδηση. Θα πάρουν τόσο δεσμευτική απόφαση από τώρα για 6-7 μήνες μετά;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.044
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το προβλημα του ταξιδευειν για το μεσοπροθεσμο τουλάχιστον διάστημα, ειναι πολυδιαστατο. Δεν ειναι μονο οικονομικο (ευχαριστούμε τον ιντερνετ εξπλορερ του φορουμ, το αστειο θεμα λυθηκε πολλα ποστ πριν), αν και προφανως η οικονομική κατασταση εχει επιδεινωθει δραματικα για αρκετο κοσμο. Ούτε ειναι μόνο ο φοβος, η αβεβαιότητα και η αγωνια για την υγεία του καθενος, ιδιως των μεγαλων ανθρωπων και οσων πασχουν απο διαφορά νοσήματα, που προφανως θελουν να ζησουν και γι αυτο πρεπει για αρκετο καιρο να προσεχουν. Ουτε ολοι εχουν υποχρεωσεις σε εργοδοτη, παιδια, οικογενεια. Αν τα δεις ολα μεμονωμενα, δε τρεχει καστανο κι ολοι θα ταξιδευουμε απο τον επομενο κι ολας μηνα, αντε δυο. Ομως, η πραγματικοτητα ειναι πιο συνθετη: αυτη τη στιγμη, με συγκεκριμενες υποθεσεις που αυριο μεθαυριο δεν ισχυουν γιατι υποθεσεις ειναι, συντρέχουν ταυτόχρονα πολλοι επιβαρυντικοι παραγοντες:
- Αλλοι δεν εχουν εισοδημα πια
- Αλλοι ειναι ηλικιωμενοι ή με σοβαρα νοσήματα
- Ειναι εξαιρετικα αβέβαιο οτι θα ξεκινησουν μαζικα πτησεις το αμεσως επόμενο χρονικο διαστημα
- Ειναι εξαιρετικα αβεβαιη η πολιτικη της καθε χωρας για τη καραντινα
- Ειναι εξαιρετικα αβεβαιο ποια θα ειναι η πολιτικη καθε χωρας σε ο, τι αφορα τα συνορα. Ηδη τα μηνύματα απο Αυστραλία και Ιταλια ειναι ανησυχητικα.
- Συγκεκριμενοι τουριστικοί προορισμοι ισως δεν ανοιξουν καν π.χ. το Νησί του Πασχα που με ενδιαφέρει προσωπικά αν παραμεινει κλειστο σε εξωτερικους επισκέπτες προκειμενου να μη πεθανουν ολοι οι ιθαγενεις οπως πεθαιναν οταν πηγε ο Κορτεζ στο Μεξικό το 1519 κ τους κολλησε ευλογια. Εγω και πολλοι αλλοι, θα τραβηχτουμε στην αλλη ακρη του κοσμου κυριως για το ραπα νουι. Αν κλεισει το Νησι, το συγκεκριμενο ταξιδι αναβαλλεται.
Ποιος λοιπον δε βλεπει προβλημα για μεγάλο ποσοστο των ταξιδιωτων; Κ λεφτα αν έχεις, αν εργάζεσαι ως υπαλληλος και μπαίνεις καραντινα θα εχεις προβλημα στη δουλειά, οποτε δε πας. Κι αν δε σε νοιαζει η καραντινα, εισαι νέος κι υγιης κι εχεις κ λεφτά στην άκρη ή εισοδημα, ειναι πιθανο να μη βρισκεις πτηση ή η χωρα που θες να μη σε δεχεται. Οι συνδυασμοι ειναι πολλοι, περιπλοκοι, αβεβαιοι κι αν τελικα ισχυσουν τα ανωτερω σεναρια, θα ειναι δραματικα λιγοι οσοι τελικα θα ταξιδεψουν απο την Ελλαδα στο εξωτερικο. Στην αντιθετη, ευχαριστη, περίπτωση, ειμαι απο τους πρώτους που θα ταξιδεψουν.
Στο νησί του πάσχα δε χρειάζεται να θυμηθούν τον Κορτέζ και την ευλογιά, το έχουν ζήσει και οι ίδιοι. Αδιάβαστο σε βρίσκω. Ντάξει, ίσως επειδή δεν είχε βιντεοκλίπ με τραγουδάκια η ιστορία, γι' αυτό σου διέφυγε.

Αυτό που πάντως ξέρουμε σίγουρα για το νησί, είναι ότι «ανακαλύφθηκε» για πρώτη φορά από τον Ολλανδό εξερευνητή Jacob Roggeveen, την Κυριακή του (Καθολικού) Πάσχα το 1722, που το ονόμασε «Paasch-Eyland», δηλαδή νησί του Πάσχα στα Ολλανδικά της εποχής. Και μετά την επίσκεψη αυτή, επήλθε η καταστροφή για τους αυτόχθονες. Πολλοί θερίστηκαν από τις μεταδοτικές ασθένειες που έφερναν μαζί τους οι Ευρωπαίοι, για τις οποίες δεν είχαν αναπτύξει αντισώματα και ανοσία. Όταν ο εξερευνητής James Cook επισκέφτηκε το νησί μερικά χρόνια αργότερα, αναφέρει ότι βρήκε σκελετούς εκτεθειμένους και τον πληθυσμό αποδεκατισμένο, κάτι που αρχικά αποδόθηκε σε κανιβαλισμό. Από όσους επέζησαν, αρκετοί μεταφέρθηκαν ως σκλάβοι στη Λατινική Αμερική τα επόμενα χρόνια, με μια μόνο επιδρομή το 1862 να μεταφέρει 1000 Rapa Nui μαζί της, για την παραγωγή guano στα νησιά Chincha του Περού. Μετά ήρθαν και οι Ιεραπόστολοι, Γάλλοι και άλλοι, εκκαθολικίζοντας τον πληθυσμό που απέμεινε.
Επί του θέματος τώρα: Δεν αμφιβάλει κανείς ότι με τις συνθήκες που δημιουργούνται, λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με πριν θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν. Κι εγώ δεν ξέρω αν θα καταφέρω αν πάω στο Περού που έχω κλείσει για το Νοέμβριο. Πόσοι θα μπορούν; Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πούμε. Εξαρτάται από το πότε και πως θα αρθούν τα μέτρα. Όσο κανείς δεν ανακοινώνει τίποτα και όλοι ψάχνονται, είναι λογικό οι έμποροι φόβου (media κλπ ) να προβάλλουν τα δυσμενέστερα σενάρια και να επικρατεί η αβεβαιότητα.
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.046
Likes
41.135
Θα πάρουν τόσο δεσμευτική απόφαση από τώρα για 6-7 μήνες μετά;
Οποιος επιθυμει μπορει να ψαξει περισσοτερο και για αλλες ευρωπαικες χωρες στο google, κυκλοφορουν αρκετες ειδησεις.
Δεν μπορω να απαντησω στο ερωτημα αν θα παρουν τοσο δεσμευτικη αποφαση απο τωρα, ψαχνομαι για το τι θα κανω με το επικειμενο ταξιδι μου τον Αυγουστο στην Ιταλια.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.542
Likes
8.532
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Οποιος επιθυμει μπορει να ψαξει περισσοτερο και για αλλες ευρωπαικες χωρες στο google, κυκλοφορουν αρκετες ειδησεις.

Μέχρι να βγει κάτι επίσημο αυτές οι ειδήσεις είναι για να περνά η ώρα. Γιατί για όσες ειδήσεις αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέπονται ταξίδια το 2020 υπάρχουν άλλες τόσες που αναφέρουν ότι οι χώρες ετοιμάζουν πλάνο για να γίνονται κανονικά ταξίδια το καλοκαίρι. Υπομονή μερικές βδομάδες ακόμα και θα δούμε.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.046
Likes
41.135
Μέχρι να βγει κάτι επίσημο αυτές οι ειδήσεις είναι για να περνά η ώρα. Γιατί για όσες ειδήσεις αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέπονται ταξίδια το 2020 υπάρχουν άλλες τόσες που αναφέρουν ότι οι χώρες ετοιμάζουν πλάνο για να γίνονται κανονικά ταξίδια το καλοκαίρι. Υπομονή μερικές βδομάδες ακόμα και θα δούμε.
Εχθες δημοσιευθηκε η προθεση για εναρμονισμενη πρακτικη. Για να δουμε.
Παρολα αυτα οι Βαλτικες συμφωνησαν μεταξυ τους και ανοιγουν συνορα μεταξυ των 3 χωρων.
https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-working-on-a-harmonized-approach-to-restore-air-travel/
 
Μηνύματα
201
Likes
195
σιγουρα αποχαιρεταω την κολομβια τον σεπτεμβριο ακομα και να μπορω να παω, καθως ενας απο τους λογους που θελω να παω ειναι να χορεψω. πιθανοτατα λοιπον καπου ελλαδα

προς το παρον δεν κανω σχεδια :confused:
δεν ειναι μονο τα ταξιδια που δεν κανω, δεν εχω πια διαθεση να ψαχνω προορισμους, δωματια, προγραμματα, να δω αν οικονομικα μπορουσα να οργανωσω ενα ταξιδι, να διαβαζω ταξιδιωτικες ιστοριες και να ονειρευομαι. αυτα ηταν πραγματα που εκανα σχεδον καθημερινα
Μια απ' τα ίδια...
 

Anna82

Member
Μηνύματα
41
Likes
124
Όσες χώρες ζουν από τον τουρισμό, θα ανοίξουν. Το θέμα είναι με τι όρους.
 

Vicks

Member
Μηνύματα
636
Likes
1.908
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στη Μαλτα αδελφες μου στην Μαλτα...κι εγω ειδα οτι εχει απο σημερα μηδενικα κρουσματα και χαρηκα,αλλα για τουρισμο στα νησια μας χλωμο το βλεπω,οχι οτι παραπονιεμαι,ποτε δεν αντεχα το μπαχαλο του Αυγουστου,δεν εχω μαγαζι εδω,ουτε ενοικιαζομενα,αλλα ο κοσμος που ζει απ αυτα εχει θεμα,και σοβαρο μαλιστα.Θα μου πειτε,εσυ τι;εγω μονογονεας δυο παιδιων,και δεν κλαιγομαι...απο αποψη οχι τα φερνω ευκολα βολτα,απλα συνηθισα,και ταξιδακια κανω,βαζω στον κουμπαρα ενα 50ρικο καθε μηνα και παω.Μια εποχη ειχα κοψει το τσιγαρο κι εβαζα καβατζα πολλα περισσοτερα απο 50ρικο.Τα ταξιδια για μενα ειναι ζωη ομως,αν μου τα κοψεις θα κοψεις κι εμενα,δεν εχω αλλη ευτυχια,ταξιδια και τα παιδια μου,τιποτα αλλο κι οταν λεω τιποτα το εννοω.επιδομα παιδιων,ΚΕΑ και τις σπουδες των παιδιων που τις πληρωνει ο πρωην συζηγος.κατι γινονταν το καλοκαιρι,οχι σπουδαια πραγματα,ανασφαλιστη κρατουσα κανενα παιδακι,ή καθαριζα καποιο σπιτι,κι αυτο οχι καθε μερα.ζωγραφος ειναι η δουλεια μου,αυτην σπουδασα,εχω γεμισει κιτρινα φεγγαρια σαν τον παυλο στην καλπικη λυρα ολο το νησι,και δε βαρυγγομαω,μια χαρα ειμαι.απλα ξερω οτι δεν υπαρχει καβατζα αν συμβει κατι.δε βαριεσαι;το μονο που με τρομαζει ειναι μην ξανα ακυρωθει το ταξιδι για μαλτα.
Καλησπέρα! Κι εσύ Μάλτα; Για πότε αν επιτρέπεται;
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.798
Likes
18.602
Διευκρίνηση: όσα έγραψα προηγουμένως αφορούν τη καλοκαιρινή περίοδο. Κάποια μάλιστα δεδομένα, μας είναι ήδη γνωστά για τη καλοκαιρινή περίοδο π.χ. για τις πτήσεις που στη καλύτερη ξεκινάνε Ιούλιο. Δε νομίζω η Emirates να εμπορεύεται κανένα φόβο, αντιθέτως, μετρώντας τα διεθνή δεδομένα αλλά και τα εμπορικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, πριν την 1η Ιουλίου δε ξεκινάνε πτήσεις, με καθαρά δηλ επιχειρηματικά κριτήρια. Τα περί καραντίνας κτλ είναι βέβαια υποθέσεις στον αέρα, αλλά βασίζονται και σε κάποια λογική, την ίδια λογική που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις μέχρι τώρα να λένε δειλά δειλά στους πολίτες τους ότι φέτος θα κάνετε διακοπές εντός. Θα είναι όντως έτσι; αβέβαιο. Πιθανό; Ναι.
Όσο για ταξιδιωτικές ιστορίες, ας μη το παίρνουν προσωπικά κάποιοι, δε διαβάζω παρά πολύ σπάνια εδώ και χρόνια. Να ναι καλά να πηγαίνουν και να γράφουν.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.631
Likes
12.454
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.065
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom