Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Έχεις δίκιο,το διάβασα το άρθρο πριν το παραθέσεις.Ομως είναι άρθρο που δημοσιεύτηκε το απόγευμα ενώ αυτό που έβαλα εγώ είναι τωρινό.Οριστε και από το reuters
Digital vaccination passports likely available before summer, Merkel says
Και από το Bloomberg
EU Edges Toward Certificates for Vaccines, More Curbs on Exports
Τι διαφορετικο λεει το Bloomberg. Ολοι λενε οτι χρειαζεται, δεν συμφωνησαν τιποτε.
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Γράφω κι εδώ κάνα δυο πράγματα, μιας και πετάξαμε το προηγούμενο ΣΚ Αθήνα-Παρίσι-Λισαβόνα.

Αρχικά, για να καταλάβουμε τι έγγραφα χρειάζονται, κοιτούσα τα τοπικά σάιτ της κάθε χώρας, το reopen.europa.eu που ήταν πολύ βοηθητικό, και το TravelDoc Passenger View - TravelDoc.Website. Κατέληξα να έχω συμπληρώσει ελληνικό PLF, πορτογαλικό PLC (κάτι αντίστοιχο) και δύο χαρτιά για τη Γαλλία που δεν ήξερα αν χρειάζονται και στην περίπτωσή μας (τράνζιτ) αλλά τα έκανα καλού-κακού (και είχα φρίξει με το πως θα βγάλει άκρη ένας άνθρωπος μη εξοικιωμένος με την τεχνολογία).

Για το PCR που ρωτάνε κάποιοι, σ'εμάς έπρεπε να έχει γίνει (=παρθεί το δείγμα) έως 72 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης κάθε πτήσης (αν και στην πράξη μάλλον δεν κοίταξαν τις ώρες, αλλά να είναι μέσα στις προηγούμενες 3 ημέρες). Προφανώς ανάλογα τη χώρα αναχώρησης και προορισμού μπορούν να ισχύουν και διαφορετικές προυποθέσεις. Για παραπάνω αναφορικά με τη διαδικασία έχω γράψει στο σχετικό τόπικ.

Ήθελε όντως PLF για να φύγεις από Ελλάδα, το οποίο μπορεί να γίνει ως και την προηγούμενη μέρα, που επειδή αρκετός κόσμος δεν είχε καν ιδέα και δεν το είχε συμπληρώσει, τους έλεγαν να το κάνουν επι τόπου βάζοντας στο σύστημα ότι πετάνε την επομένη.

Μέσα στο αεροπλάνο (και αν δεν κάνω λάθος και στα αεροδρόμια του εξωτερικού) έπρεπε να φοράμε χειρουργική μάσκα (ή FFP1, FFP2, FFP3, κάτι τέτοιο) και ΟΧΙ υφασμάτινες. Στην Ελλάδα έτρεχαν πέρα-δώθε να δώσουν σε όσους δεν είχαν, στο εξωτερικό είχαν όλοι όσοι πετύχαμε.

Στην πτήση για Γαλλία μοιράστηκε η μία από τις δύο φόρμες που είχαμε ήδη συμπληρώσει (δεν μπορώ να τη βρω τώρα στο ίντερνετ) η οποία ήταν (τουλάχιστον θεωρητικά, δεν ξέρω κατά πόσο το εφαρμόζουν όντως στην πράξη) για να γίνει ιχνηλάτηση σε περίπτωση που βρεθεί αργότερα θετικός κάποιος επιβατής.

Στο Παρίσι είχαμε ολονύχτια αναμονή λόγω ακύρωσης και αλλαγής πτήσης. Επειδή η ακύρωση έγινε πριν από πάνω από 14 μέρες (15) και επειδή έτρεχα για 100 άλλα πράγματα πριν φύγουμε, δεν γνώριζα ότι δικαιούμαστε διανυκτέρευση. (Για την ακρίβεια είχα πάρει τηλέφωνο στο κάστομερ σέρβις της Air France στην Αθήνα και ο υπάλληλος μου είπε να ρωτήσω όταν φτάσουμε Παρίσι. Τουλάχιστον ήταν ευγενικός.) Τέλος πάντων, το σκέφτηκα κάποια στιγμή εκεί πέρα (καμιά ώρα αφού φτάσαμε), κάναμε άλλη μια ώρα να βρούμε ανοιχτό ινφορμέισον ντεσκ της εταιρείας στο χαωτικό CDG, πέσαμε σ'έναν αγενέστατο υπάλληλο που μας είπε με τραγικό ύφος "δεν το ξέρατε από την Αθήνα ότι θα πετάξετε αύριο, τι μου ήρθες εδώ, κτλ" ενώ αυτό που ρωτούσα είναι το αν και τι δικαιούμαστε από φαγητό και διανυκτέρευση, κρατήθηκα ψύχραιμος, ήρθε κι ένας ευγενέστατος συνάδελφός του -ο οποίος γλυκούλης μας μίλησε και ελληνικά- (και στον οποίο ήταν αρνάκι ο άλλος:p), εντέλει μας έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο χώρο που είναι πρακτικά τα πάρκιν αεροδρομίου, και τελικά και φαγητό (που στην αρχή δε του το εμφάνιζε το σύστημα). Να αναφέρω εδώ ότι ο τύπος ήταν τόσο σχετικός με γεωγραφία που μας ρώτησε αν μπορούμε να βγούμε από το αεροδρόμιο ή αν πρέπει να έχουμε βίζα. Παρεπιπτόντως η κοπέλα μου έδειχνε την ταυτότητά της γιατί με αυτήν είχε κάνει το PCR Test, και μας ζάλιζαν και σε Γαλλία και σε Πορτογαλία.

Για την Γαλλία δεν μπορώ να μιλήσω μιας και δεν είδαμε και τίποτα, πάντως επειδή το κοίταξα λίγο διάβασα για απαγόρευση μετά τις 18:00. Από το αεροδρόμιο βγήκαμε χωρίς να μας ζητηθεί το άλλο χαρτί που ανέφερα και που βλέπω και τώρα σαν προυπόθεση, παρά μόνο το τεστ (ξανά).

Για Πορτογαλία όλα κομπλέ, μας ζητήθηκε κι εκεί το τεστ για την επιβίβαση, μοιράστηκαν φόρμες για το PLC στο αεροπλάνο σε όσους δε το είχαν κάνει ηλεκτρονικά, και εχθές ανανεώθηκε κι εδώ η καραντίνα για τις "επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες", με τα πράγματα να είναι όμως πολύ πιο ανθρώπινα (ίδιοι λόγοι κυκλοφορίας αλλά χωρίς να χρειάζεται sms, όχι νυχτερινή απαγόρευση...) και τα κρούσματα να μειώνονται επειδή δεν έχουν ένα χρόνο καραντίνα και οι άνθρωποι έχουν περιορίσει όντως ως ένα βαθμό την κυκλοφορία όχι για να μη φάνε 500 ευρώ πρόστιμο, αλλά γιατί θεωρούν ότι αυτό πρέπει να κάνουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν προφανώς και παράδοξα (πχ κορδέλες στα παγκάκια στα πάρκα, με τον κόσμο να κάθεται αντ'αυτού κάτω από τα δέντρα), εννοείται και προβλήματα όπως η έλλειψη προετοιμασίας που οδήγησε στο χάος πριν από δυο μήνες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
(update: Πάντως κι εδώ είδα μόλις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα πάει έτσι η κατάσταση μέχρι το Πάσχα, δηλαδή αρχές Απρίλη, για να είναι πρακτικά ανοιχτή η χώρα το καλοκαίρι, αν σας παρηγορεί. Τους Πορτογάλους βέβαια δε νομίζω ότι τους παρηγορεί.)

Τέλος, κι επειδή είδα πως λέτε για εμβολιασμούς, μας σχολίασε χθες βραζιλιάνος συγκάτοικος ότι οι ρυθμοί εδώ είναι πάρα πολύ αργοί και ότι στη Βραζιλία (που προφανώς είναι τεράστια χώρα) μέσα σε λίγες μέρες έχουν κάνουν πολλαπλάσια εμβόλια από την Πορτογαλία που ξεκίνησε πριν δύο μήνες. Στοιχεία δεν έκατσα να ψάξω, απλώς το αναφερώ.

Αυτά και σόρρυ για το 2ο μακροσκελές κείμενο (που είναι και ο λόγος που όποτε έχω προσπαθήσει να γράψω ιστορία/πληροφορίες τα παράτησα πριν καν φτάσω στη μέση :icon_redface:).
 
Last edited:

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
797
Likes
10.008
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν.Ζηλανδία
Τέλος, κι επειδή είδα πως λέτε για εμβολιασμούς, μας σχολίασε χθες βραζιλιάνος συγκάτοικος ότι οι ρυθμοί εδώ είναι πάρα πολύ αργοί και ότι στη Βραζιλία (που προφανώς είναι τεράστια χώρα) μέσα σε λίγες μέρες έχουν κάνουν πολλαπλάσια εμβόλια από την Πορτογαλία που ξεκίνησε πριν δύο μήνες. Στοιχεία δεν έκατσα να ψάξω, απλώς το αναφερώ.
Τα στοιχεία που βρήκα δείχνουν ότι η Βραζιλία ξεκίνησε περίπου 20 μέρες μετά την Πορτογαλία,είχε ένα γρήγορο ρυθμό για άλλες 20 μέρες αλλά το τελευταίο 20ήμερο έχουν περίπου τον ιδιο ρυθμό εμβολιασμού.

Καταγραφή.PNG
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τα στοιχεία που βρήκα δείχνουν ότι η Βραζιλία ξεκίνησε περίπου 20 μέρες μετά την Πορτογαλία,είχε ένα γρήγορο ρυθμό για άλλες 20 μέρες αλλά το τελευταίο 20ήμερο έχουν περίπου τον ιδιο ρυθμό εμβολιασμού.
Προσθεσε επισης οτι εμβολιαζουν με εμβολιο μη αδειοδοτηθεν ακομα απο ΕΜΑ, FDA κ που οι ιδιοι ειχαν βγαλει αποτελεσματικοτητα 50%. Δηλ με εμβολιο που προμηθευονται με πολυ διαφορετικους ορους απο οτι η Ευρωπη, λογικα πιο ευκολα.
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Ναι, μιλούσε για απόλυτα νούμερα και όχι αναλογικά (που για'μένα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τρόπος σύγκρισης παρουσιάζουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, και πρέπει να τα βλέπουμε συνδυαστικά, αλλά τέλος πάντων, ανοίγουμε άλλη κουβέντα τώρα και θα βγούμε οφ-τόπικ.)
 

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
7.625
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Να ρωτήσω κάτι... Για πτήσεις εσωτερικού (Ελλάδα).. Χρειάζεται τεστ ή όχι;;;
.....τα ταξίδια εσωτερικού απαγορεύονται εκτός ειδικών λόγων.......
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προχτές σε φίλο που πετούσε από Πράγα για Αθήνα μέσω Γερμανιας αρνήθηκαν την επιβιβαση, παρότι θα ηταν απλα τρανσφερ στη Γερμανια. Απο 12.2 κι έπειτα όποιος πετάει από Τσεχία προς Γερμανία έστω και σε ανταποκριση θα πρέπει να είναι κάτοικος Γερμανίας ή Γερμανός πολίτης. Ακόμη χειρότερα, οι 72 ώρες του PCR μειώθηκαν σε 48, οπότε αν κάποιος το είχε κάνει λίγο πριν τις 48 ώρες, επίσης δεν μπόρεσε να πετάξει. Σημειωτέον ότι ο φίλος μου έχει διπλωματικό διαβατήριο και πάλι δε συγκινήθηκαν και ότι το εισιτήριο το αγόρασε 10.2 και ο κανονισμός άλλαξε 12.2. Δεν τον ειδοποίησαν για την αλλαγή, παρά μόνο όταν πήγε να κάνει τσεκ ιν, οπότε κι έλαβε το ακόλουθο μήνυμα:

Dear Lufthansa Passenger,
We would like to provide additional information for passengers traveling from Czech Republic to Germany. (1) Only German nationals, their immediate family members and holders of a German resident permit are allowed to enter Germany (2) Transit via Germany to any Schengen destination is only permitted for German nationals, their immediate family members and holders of a German resident permit (3) transit to any Non-Schengen destination is permitted for all nationalities (4) All passengers must hold a negative COVID-19 test result at time of departure, not older than 48 hours from the planned arrival in Germany, (5) must register online under following link: https://www.einreiseanmeldung.de/and (6) must observe local quarantine regulations. Detailed information can be found under following link:https://lufthansa.travel-regulations.com/?language=en

Best regards
Your Lufthansa Team


Για το Ισραήλ, γενικά έχουν κακά αποτελέσματα αν συνυπολογίσει κανείς το τι ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί (πάνω από 50% την πρώτη δόση και πάνω από 35% τη δεύτερη). Έχουν τον ίδιο αριθμό νεκρών/κάτοικο με την Ελλάδα (που ΟΚ, έχει πολύ καλή διαχείριση γενικά, αλλά σε σχέση με το Ισραήλ έχει ελάχιστους εμβολιασμένους κι ας είναι στις πρώτες 5 της ΕΕ, της μένουν ΜΗΝΕΣ για να φτάσει τα επίπεδα του Ισραήλ) , το Ισραήλ έχει αναλογικά τους ίδιους διασωληνωμένους (την Παρασκευή είχαν πάνω από 300), περισσότερα κρούσματα (την Παρασκευή πάνω από 4.000) και γενικά το ότι τα πας καλά στον εμβολιασμό δεν είναι πανάκεια, ειδικά όταν έχεις ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού που είναι απείθαρχο (στο Ισραήλ για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι υπερορθόδοξων και μουσουλμάνων, που εξακολουθούν να προσέρχονται μαζικά σε κηδείες/θρησκευτικές συναθροίσεις/αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις). Έχουμε δρόμο ακόμη.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
γενικά το ότι τα πας καλά στον εμβολιασμό δεν είναι πανάκεια,
Τετοια λεγε να παει στραφι ο εμβολιασμος στην ψαροκωσταινα κ να πεταξουν τα μικροτσιπ που εμφυτευει ο μπιλ..
Ελα σοβαρεψου, φυσικα κ ειναι πανακεια. Δεν υπαρχει εναλλακτικη. Τα πανε αριστα, εχουν κρολαρει τα κρισιμα ποσοστα κ ειναι εντελως ατοπη καθε συγκριση με μας. Μονο με τον εαυτο τους κ εκει τα πανε αριστα σε σχεση με πριν. Δεν εχουμε πολυ δρομο, θα φτασουμε το 50% σε χρονο ρεκορ ειδικα με το μονοδοσιακο εμβολιο. Αρκει να πειστουν να το κανουν γιατι εδω αφθονουν οι εξυπνοι...
Reduction in COVID-19 Patients Requiring Mechanical ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom